Verslag 01-02/03 2008

1ste jaars duiveltjes Reeks A
SVD Kortemark-Handzame- KRC De Panne
Eindstand: 18-3

Onze kleine en veel jongere duiveltjes stonden voor een loodzware verplaatsing naar het sterke Kortemark, waar thuis ook zwaar tegen verloren had. Een mooie verrassing was dat ver verplaatsing met de KVVC-bus mocht gemaakt worden, wat voor de kleine mannen een heel evenement was. Aangevuld met een 2-tal thuisspelers deden onze Ratjes echt hun best, maar waren meer dan een maatje te klein voor de thuisploeg
Speelden voor KRC: Lander Vanbesien, Wout Vanbesien, Sander Dekien, Arne Vanhuele.

1ste jaars duiveltjes Reeks B
SVD Handzame Kortemark - KRC De Panne
Eindstand: 25-0

Hier hetzelfde verhaal als bij de andere duiveltjes, een onmogelijke opdracht tegen een fantastische tegenstander die duidelijk veel ouder en sterker waren. Toch blijven onze kleinste Ratjes steeds knokken, en zal volgend jaar zeker de beloning volgen tegen gelijkwaardiger tegenstanders.
Speelden voor KRC: Maxiem Vanbleuy, Sacha Moors, Mathias Wullepit, Casper Vanhuele en Niek Callewaert.

2de jaars duiveltjes Reeks B
KVV Coxyde - KRC De Panne
Eindstand: 0-3

Dat onze ratjes de laatste weken erg goed op dreef zijn, bewezen ze nog maar eens en dit bij een felle wind en bij momenten zware windstoten. De ganse eerste helft waren onze 2de jaars de betere ploeg .Halfweg de eerste helft klommen onze ratjes op voorsprong, nadat Thibault de 0-1 kon binnen trappen.Onze ratjes kregen nog enkele kansen, maar het was telkens net naast of over. In de tweede helft gingen onze ratjes beter combineren en tien minuten voor tijd scoorde Thibault zijn tweede. Drie minuten later was de match gespeeld toen Thibault zijn derde kon scoren en zo onze ratjes op 0-3 zetten. Onze ratjes kregen nog enkele kansen maar de 0-3 bleef op het bord.Een oververdiende overwinning voor onze ratjes en hun trainer Björn.
Speelden voor KRC De Panne: Schoolaert Kevin, Cagnard Kelly en Thibault, Dewinter Ben, Rottiers Rimski.

2de jaars pré-miniemen
KRC De Panne - KSV Bredene
Eindstand: 1-0

Onze ratjes behaalden tegen Bredene een zuinige, maar oververdiende 1-0 overwinning!
In de 1ste helft zagen we een aanvallende thuisploeg, met de wind in de rug, meteen op zoek gaan naar een doelpunt. Na verschillende mooie acties konden de blauw-zwartjes de netten doen trillen en zo de rust ingaan met een 1-0 voorsprong. In de 2de helft, KRC nu met de wind tegen, kwamen de bezoekers opzetten maar een attente doelman en een secure verdediging neutraliseerden alle aanvallen. Naarmate de wedstrijd vorderde nam KRC weer de touwtjes in eigen handen, maar lieten het na om een 2de keer te scoren, eindstand 1-0!
De Panne speelde een dijk van een match tegen één van de sterkste teams uit onze reeks!
Speelden voor KRC: Antoine Gilbert, Ian Locqueneux, Kjell Wullepit, Shaun Eerebout, Arthur Louagie, James Bigot, Ward Dochy, Han Dewinter en Jari Demunck.

Provinciale miniemen U13
Samenwerking Coxyde- De Panne
VG Oostende- Coxyde
Eindstand: 1-1

Onze U13 trokken op verplaatsing naar het onder hen geklasseerde VG Oostende, objectief was dan ook om nog eens een overwinning te behalen. Gestart met een felle zijwind in de rug was KVVC gedurende gans de 1ste helft de betere ploeg, doelman Diego moest buiten enkele terugspeelballen die hij moest wegtrappen nooit in actie komen. KVVC was constant in balbezit en de tegenstander kwam nooit onder de druk uit. Toch kwam nogmaals de zwakte van de ploeg naar boven, geen scherpte vooraan en geen echte afwerkers. In de 8'een eerste grote kans als Laurent een mooie actie opzet langs links, voorbij de doelman geraakt maar zijn schot nog weggewerkt ziet voor de doellijn. In de 12' een ver schot van Guillaume, gemakkelijk gepakt door de doelman. Zonde recht grote kansen af te dwingen blijven onze jongens goed voetballen en worden daarvoor in de 26' beloond als 1ste jaars Maxiem Vanbelleghem op pas van Jens nog juist de bal kan binnentikken. 0-1 vlak voor rust, een ideaal scenario. Maar de start van de 2de helft is zwak, het 1ste kwartier zijn onze U13 nauwelijks aanwezig in de match, zonder dat VGO echter echt druk kan maken. Toch een koude douche in de 35' als een, een beetje te vlug weggegeven hoekschop, kan binnengetikt worden door VGO, eerste doelpoging en dadelijk afgewerkt. KVVC komt pas na een kwartier terug in de wedstrijd en drukt de tegenstander terug. In de 50' trapt Maxiem uit een mooie positie net naast nadat de bal na een geharrewar bij hem terugkomt. 55' terug Maxiem met een zwaar schot, mooi gered door de VGO-doelman in 2 tijden. En juist voor affluiten ontneemt de scheidsrechter onze jongens een duidelijke strafschop als Laurent onderuit getrapt wordt in het strafschopgebied. Geen strafschop en dadelijk afgefloten, ook zonder maar enige tijd bij te tellen ondanks het feit dat het spel verschillende malen stil lag. Een goede prestatie van onze U13, maar veel te weinig beloond. Maar wie natuurlijk niet kan afwerken, brengt zichzelf in de problemen. Volgende week terug een zware dobber met de komst van leider WSC Lauwe.
Speelden voor U13: Diego Cambier, Jensi Callewaert, Glen Van Dessel, Brolin Gruwé, Guillaume Devaere, Laurent Pysson, Jordy Schoolaert, Jens Facon, Arne Crevits, Denzell Vandenouden, Giuseppe Dorné, Axel Degrieck en Maxiem Vanbelleghem.

Eindstand: 1-2

Onze reserven moesten thuis aantreden tegen de ongeslagen leiders uit Spermalie. Juist met 11 veldspelers, door een aantal zieken en afwezigen, wisten onze jongens op voorhand reeds dat het een zware opdracht ging worden. Gestart met nauwelijks opwarming, mede door het laattijdig afkomen van sommige spelers, nam KRC echter en schitterende start want reeds na 5 minuten stond het 1-0. Een mooie pas van Tim Torney in de diepte, Fredje alleen voor de doelman en beheerst afgewerkt. De eerste 20 minuten lopen gelijkgaand, maar daarna komt Spermalie stevig opzetten met in de 21' een mooie redding van doelman Tony Coutereel op een mooi schot van rechts. 25' een voorzet van op links net naast gekopt en in de 28' wordt het uiteindelijk 1-1 als de bal van op rechts naar een vrijstaande speler op links gepast wordt die mooi binnenschiet. 40' terug een mooie redding van Tony die een verre bal mooi uit zijn winkelhaak ranselt. 1-1 aan de rust, vooral met dank aan doelman Tony. In de 2de helft loopt de wedstrijd evenwichtiger met weinig uitgespeelde kansen en met 2 verdedigingen die de aanvallers goed in bedwang houden. Toch wordt het in de 60' 1-2 als laatste man Jeffrey probeert vooruit te schuiven, de bal onderschept wordt en de weg naar doel volledig open ligt voor de Spermalie-aanvaller die beheerst afwerkt. KRC ontwikkelt dan wat druk maar veel verder dan wat vrije trappen en corners geraken onze Ratjes niet. Toch komt Spermalie in de 85' goed weg als de Spermaliedoelman de doorgebroken Fredje Courbot net buiten het strafschopgebied neerhaalt, geen rood en enkel een vrije trap die niets oplevert. Toch een goede prestatie van onze reserven, een gelijkspel was misschien de juiste uitslag geweest.

Speelden voor KRC: Tony Coutereel, Björn Lemiere, Jeffrey Schoolaert, Jeremy Carrein, Tim Torney, Klaas Dekeyser, Dominique Briche, Gilles Veranneman, Jan Verweirder, Peter Debuck, Frederiek Courbot.
Reservedoelman Miguel Decraemer bleef op de bank.

KRC De Panne - VV Vladslo
Eindstand: 2-4

Beschamend, een ander woord bestaat er niet voor de slechte prestatie van ons 1ste elftal tegen Vladslo, dat dan nog 67' met 9 man moest spelen door 2 vroege uitsluitingen, echt spijtig voor de aanwezige KRC-supporters. Het moet gezegd dat het 1ste halfuur goed was, met veel pech in de afwerking, maar wat daarna kwam was echt beneden alle peil.
Zonder de gekwetste Andy Schoolaert, de geschorste Kevin Soutaer en de niet meer geselecteerde Steve Six, begon KRC goed aan de wedstrijd met in de 5' een knap schot van Tom Torney, schot dat echter tegen de deklat terechtkomt. 8' een snelle tegenstoot van KRC met 3 aanvallers tegen 3 verdedigers maar de centrale verdediger doet een professionele fout op Tom, fout niet bestraft. 10' Philippe Mahieux alleen voor de doelman, maar hij faalt in de afwerking en besluit op de doelman.15' 1ste gevaar van Vladslo als een aanvaller kort rond zijn as draait maar naast schiet. In de 16' geraakt Mahieux centraal door de verdediging, maar wordt nog gehaakt door de laatste man, die dadelijk weggestuurd wordt met een terechte rode kaart.20' een ver strak schot van Vladslo, gepakt door Tim. 22' bij een corner wordt de bal doorgespeeld naar Bert Joye die van buiten het strafschopgebied mooi binnenknalt in de rechterwinkelhaak. Mooi doelpunt en KRC vertrokken denkt iedereen, zeker als een Vladslo-speler in de 23' eerst een gele kaart krijgt voor een haakfout en dadelijk erop een 2de geel voor commentaar. Vladslo met 9 na 23' en KRC 1-0 voor, wat kan er nog mislopen? 27' een ver schot van Seba, met enige moeite overgetikt door de doelman. Terug pech in de 32' als Mahieux een voorzet van op rechts door Bert Joye ook op de deklat kopt. Koude douche in de 35' als Vladslo op 1-1 komt na een omgezette strafschop na een trekfout van Dries in het strafschopgebied. Even later terug warm voor het KRC-doel maar na enig geharrewar kan de bal kort voor de lijn weggetrapt worden. Even voor het rustsignaal krijgt KRC nog 2 kleine kansjes maar de voorzet van Bert wordt zowel door Christophe en Philippe gemist en kort daarop redt de doelman een kopbal van Christophe na voorzet van Philippe.
Ruststand 1-1, veel te mager beloond voor KRC, maar iedereen verwacht dat KRC in de 2de helft de tegenstander zal wegspelen.
Maar wat een zwakke 2de helft, op geen enkel ogenblik kan KRC echt druk zetten tegen een goed georganiseerd en verstandig spelend Vladslo. In de 48' moet doelman Tim reeds een mooie redding verrichten op een strak afstandschot. Vladslo houdt de match rustig onder controle en komt op een 1-2 voorsprong als na een actie op rechts de bal mooi binnengetikt wordt. In de 60' wordt een schot van Bert overgetikt door de doelman, 63' op corner van Mahieux kan Frederiek Lecointre op doel koppen maar nog een mooie redding van de doelman.68' een kopstoot van Christophe Christiaens door de doelman in corner getikt, in de volgende minuut doet hij hetzelfde op een kopstoot van Ruben. Koude douche in de 70' als bij een verre uittrap van de doelman laatste man Ronny zijn interceptie mist en de Vladso-aanvaller alleen voor Tim komt en beheerst afwerkt. Kort daarop in de 73' terug wat hoop als Ruben met een ver afstandschot de stand op 2-3 brengt. In plaats van zich daaraan op te trekken, gaat het de andere kant op bij KRC. Veel slechte passes, veel misverstanden, geen druk, geen gebruik van de flanken, doelloze voorzetten, kortom alles wat niet moet om goed te voetballen. In de 87' krijgt Christophe nog een kans als hij na een voorzet de bal met de borst kan controleren, maar er dan zijn voet niet kan tegen zetten al dan niet foutief gehinderd. En op het eindsignaal wordt de vernedering nog groter als Vladslo de KRC-verdediging volledig kan uitspelen en mooi de 2-4 eindstand op het bord kan zetten.
Bij momenten was het alsof KRC met 2 man minder speelde tegen een uitgekookt Vladslo. Echt een wedstrijd om snel te vergeten. Onze grote jongens zijn trainer, bestuur en supporters een klinkende revanche verschuldigd volgende week op verplaatsing tegen Bulskamp.

Speelden voor KRC: Tim Coutereel, Dries Decorte, Angelo Storm, Ronny Dewinter, Ruben Hoorne(1), Verfaillie Sebastien(83' Tim Torney), Bert Joye(1)(75' Gilles Veranneman), Tom Torney(68'Steve Thieren), Frederiek Lecointre, Mahieux Philippe, Christiaens Christophe.