Verslag 10-11/11 2007

1ste jaars duiveltjes Reeks A
KRC De Panne - HO Oostende A
Eindstand: 2-20

Onze jonge 1ste jaars-duiveltjes ploeg moest terug opboksen tegen de sterke bezoekende ploeg uit Oostende. De tegenstander was duidelijk veel te sterk voor onze ratjes die toch moedig hun best bleven doen en zelfs twee eerreddende doelpunten konden scoren. Het blijft een leerjaar voor onze jonge Ratjes, die daar volgend seizoen zeker de vruchten van zullen plukken.
Speelden voor KRC: Wout Vanbesien, Ben Dewinter, Flor Van Dessel, Sander Dekien, Deflo Bert

1ste jaars duiveltjes Reeks B
KRC De Panne - HO Oostende B
Eindstand: 12-3

Onze duiveltjes zorgden voor een serieuze stunt en behaalden hun 1ste overwinning van het seizoen en dit met duidelijke cijfers. KRC kwam vlug op voorsprong, kort daarop volgde de 2-0 en bleef KRC de meeste kansen hebben. Toch kan GO terugkomen tegen de gang van het spel tot 2-2, maar even voor rust scoorde KRC 4 doelpunten kort na elkaar zodat de ruststand 6-2 was. In de 2de helft bleef KRC de betere ploeg en liep uit tot 10-2 waarop HO nog eens kon tegenprikken. Onze jongens scoorden nog 1x en zo behaalden de jongens van trainer Sander Cuvelier een prachtige overwinning.
Speelden voor KRC: Maxime Van Bleuy, Mathias Wullepit, Sacha Moors, Kelly Cagnard, Rimski Rottiers, Thibault Cagnard.

2de jaars duiveltjes Reeks B
KRC De Panne - SC Lombardsijde
Eindstand: 3-6

Onze ratjes begonnen sterk aan de partij en de kleinste van de ploeg Thibault mocht de score openen na een mooie actie, maar net voor rust konden de bezoekers gelijkstellen. Al vroeg in de tweede helft kon Lombardsijde uitlopen tot 1-4, maar onze ratjes speelden goed mee maar konden hun kansen niet benutten. Costa milderde tot 2-4, maar de bezoekers konden weer uitlopen tot 2-6 . Net voor tijd trapte doelman Kevin uit en zag zijn schot door de handen van de Lombardsijdse doelman in doel glippen en zo werd de eindstand3-6. Een onverdiende nederlaag voor onze Ratjes, zagen we een goed ploeg op het veld en een tevreden trainer en supporters.
Speelden voor De Panne: Schoolaert Kevin, Cagnard Kelly, Cagnard Thibault, Rottiers Rimski, Matondo Costa, Blanckaert Alec, Dezeure Stijn, Deblonde Colin.

2de jaars pré-miniemen
KVV Coxyde - KRC De Panne
Eindstand: 8-0

In de derby tegen de sterke ploeg van buur Coxyde kwam KRC al vroeg op achterstand en moest gedurende de 1ste helft de wet van de sterkste ondergaan, ruststand 6-0. In de 2de helft bood De Panne wat meer tegenstand, maar kon niet beletten dat de thuisploeg nog 2x kon scoren. De ratjes kregen nog een paar kansjes op een eerreddend doelpunt maar konden die niet verzilveren.
Speelden voor KRC: James Bigot, Han Dewinter, Arthur Louagie, Ward Dochy, Ian Locqueneux, Kjell Wullepit, Kenneth Tallieu, Tom Deblonde en Shaun Eerebout.

Provinciale miniemen U13
Samenwerking Coxyde- De Panne
Coxyde - RFC Luignois
Eindstand: 0-0

Onze U 13 wilden zo graag eens hun eerste thuisoverwinning binnenhalen, maar jammer genoeg voor onze jongens bleef de beginstand ook de eindstand. Door de kwetsuren van Glen Van Dessel en Dylan Vasseur en de afwezige Arne Crevits wegens familiefeest, waren slechts 10 U13-spelers beschikbaar. Zodoende kwamen 4 U12's de ploeg aanvullen, wat natuurlijk niet echt bevorderlijk is voor de ploegautomatismen. Halfweg de eerste helft kreeg Denzell een pracht van een kans maar kreeg de bal niet tegen de netten, Denzell die nochtans de laatste weken goed bezig was, was duidelijk in een mindere dag bij onze U13's die al zo moeilijk scoren. Onze jongens waren het meest in balbezit, maar veel bleef er verder niet te beleven in de eerste helft. In de tweede helft hetzelfde beeld, maar met de bezoekers die toch beter in de partij kwamen en kregen enkele kansjes kregen waarbij Jensi tot tweemaal toe de bal van de lijn moest vegen. Ook onze jongens konden enkele keren doorstoten maar telkens was de afwerking te overhaast of keerde de tegenstander snel terug. Net voor tijd mocht Jensi alleen doorgaan op doel maar de doelman redde. Zo blijven onze miniemen wachten op hun eerste overwinning thuis, wat duidelijk inwerkt op het vertrouwen van onze jongens. En er staan enkele moeilijke wedstrijden voor de deur!!!

Speelden voor U13: Cambier Diego, Gruwé Brolin, Deminne Maxime Wydooghe Pieter, Berwaert Mathias, Devaere Guillaume, Pysson Laurent, Facon Jens, Schoolaert Jordy, Callewaert Jensi Vandenouden Denzell, Vanhoutte Lander, Larock Florian, Ben Hassen Yoshra.

Gewestelijke Knapen
Samenwerking De Panne -Coxyde
GS Middelkerke - Leffinge -KRC De Panne
Eindstand: 2-5

Veel slechter kon de match niet beginnen want pas afgetrapt en de bal ging al binnen na een verre vrije trap waarop Bradley niet eens reageerde. KRC van slag en het wilde niet vlotten tot Dominique zich doorzette op links en knap voor trok naar Michael die binnenschoot, 1-1 aan de rust. Na de rust dezelfde start als in eerste helft. KRC moest alles ondergaan en van combineren was geen sprake, Middelkerke benutte dit ten volle en kon tegenscoren na toch weer geen goede tussenkomst van Bradley die totaal zijn dag niet had. Wat niemand nog mogelijk achtte gebeurde toch, KRC voetbalde nu op echte wilskracht voor elkaar en begon te combineren, wat resulteerde in nog drie juwelen van doelpunten. Trainer en supporters heel tevreden na deze tweede helft op pure wilskracht, na een erg zwakke eerste helft. Pluim voor uitblinkers Dominique Vandenabeele en Jordy Dewulf. Hierdoor blijven onze knapen op een mooie 2de plaats staan in het klassement, jammer genoeg volgen nu enkele moeilijke weken door het aanvatten van de schorsingen van 3 spelers.

Speelden voor KRC-KVVC: Geryl Bradley, Jordy Dewulf, Gianni Callewaert, Axel & Egon Dirix, Thomas Raes, Kevin Cominu (1), Dominique Vandenabeele, Dries Schoolaert, Billy Paelinck (2), Michael Willaert (2) en Gil Van Dessel

Eindstand: 6-1

Onze reserven moesten met een serieus verzwakte ploeg op verplaatsing naar het 3de geklasseerde Snaaskerke. Door de ziekte van Jeffrey Schoolaert, de kwetsuren van Sven Dewitte en Frederiek Lestaeghe en het doorschuiven van Andy Schoolaert naar het 1ste elftal, kwam KRC slechts met moeite aan een elftal en moest trainer Alain als reservespeler op de bank plaatsnemen. In moeilijke omstandigheden, een zwaar veld en met een stormwind, koos KRC om de 1ste helft te spelen met de stormwind in de rug. Een scherpe start leverde al na 5 minuten een 0-1 voorsprong op toen Sebastien Verfaillie een afgeweerde corner kon binnentrappen. KRC bleef aanvankelijk de betere ploeg en de plaatselijke doelman moest een schot van Levi uit zijn doel tikken. Geleidelijk aan kwam Snaaskerke beter in de wedstrijd maar buiten een schot dat juist naast de paal buiten ging leverde dit niet op. Een verte trap van Martin, gedragen door de wind moest ook nog door de Snaaskerke doelman uit doel geslagen worden. Een beetje onverwacht kon Snaaskerke in de 40' de stand gelijk brengen als bij een snelle tegenaanval door het midden hun aanvaller alleen voor doelman Tony kwam en kon afronden. Ruststand 1-1 en een moeilijke 2de helft voor de boeg met felle tegenwind. En inderdaad, in de 55' gaat een ver hobbelend afstandschot over de grond binnen in de hoek, 60' een 3de doelpunt waarschijnlijk gemaakt in buitenspel en in de 65' de 4-1 na een slecht ontzetten in de KRC-verdediging, match gespeeld. Onze reserven blijven er echter voor gaan en worden op geen enkel ogenblik weggespeeld maar Snaaskerke werkt duidelijk veel beter af. Snaaskerke dat af en toe ook hard speelde, juist op het randje van het sportieve af. Met een mooi afstandsschot werd het in de 78' 5-1 en in de 83' werd de 6-1 eindstand vastgelegd. Een match om snel te vergeten in erg moeilijke weersomstandigheden en met een fel verzwakte ploeg. Door deze nederlaag zakken onze reserven naar de 3de plaats in het klassement, op 5 punten van leider Spermalie.

Speelden voor KRC: Tony Coutereel (70'Miguel Decraemer), Björn Lemiere, Martin Winnock, Tim Torney, Jeremy Carrein, Levi Geens, Sebastien Verfaillie(1), Tom Torney, Klaas Dekeyser, Fredje Courbot, Jan Verweirder. Reservespeler Alain Cuvelier moest gelukkig niet invallen.

SK Nieuwkapelle -KRC De Panne
Eindstand: 1-1

Onze oudste Ratjes, verzwakt door de schorsingen van Ronny Dewinter en Angelo Storm, het ontbreken door werkomstandigheden van Tom Soutaer en het afhaken van Steven Verstraete, speelden een sterke wedstrijd op het veld van het thuis te duchten Nieuwkapelle maar werden terug niet beloond met de 3 punten voor de sterke prestatie.
KRC begon scherp en al na 2' schoot Peter Debuck net boven de dwarslat na een pas van Steve Six. In de 7' gaat een schot van Bert Joye op pas van Philippe Mahieux net naast en in de 10' een afstandschot van Philippe net over het doel op pas van Six. Daarna wordt de wedstrijd wat meer gesloten met meer middenveldspel tot Bert in de 25' een schot afvuurt dat de doelman slechts in 2 keer kan pakken. 1ste gevaar van de thuisploeg in de 27' als doelman Tim een vrije trap van de thuisploeg met een mooie save uit zijn doel kan houden. In de 37' eindelijk 0-1 als Philippe Mahieux scoort na een pass van Peter Debuck. In de 42' bijna 0-2 als Andy Schoolaert een voorzet van Six mooi op doel kopt, maar de SKN-doelman kan de bal nog uit zijn doel slaan.44'een schot van Bert Joye dat door de doelman in 2 tijden gepakt wordt. Ruststand 0-1, een magere beloning voor de gekregen kansen en duidelijk veldoverwicht. Tweede helft start met hetzelfde spelbeeld, SKN wat beter gestart echter zonder dreiging en in de 51' moet de SKN-doelman een schot van Bert Joye uit zijn doel houden, de goed gevolgde Philippe Mahieux kan echter juist niet goed genoeg bij de bal. Keerpunt van de match op het uur als een schot van peter Debuck terechtkomt tegen de binnenkant paal maar niet over de lijn gaat. In de 72' na een voorzet van Six, gaat Christophe Christiaens naar de bal, laat hem afwijken naar de verste paal maar de doelman kan de bal nog in corner slaan. Corner levert niets op, bal wordt vooruitgestampt en opeens komt laatste man Kevin Soutaer man tegen man te staan, een klein foutje en de SKN-aanvaller alleen voor doelman Tim kan de 1-1 op het bord zetten, totaal tegen het spelbeeld in. SKN put duidelijk vertrouwen uit dit doelpunt en KRC komt onder druk te staan, enkele schoten gaat juist naast en doelman Tim moet enkele keren gepast tussenkomen. De wedstrijd kabbelt rustig verder naar zijn einde, totdat Ruben Hoorne kort na elkaar 2 gele kaarten pakte, een voor dom protest en een voor een erg lichte fout en zo met rood vroeger mocht gaan douchen. Meteen een zondagje schorsing tot gevolg voor de thuiswedstrijd tegen het 2de geklasseerde WS Zarren. Goede wedstrijd van Andy Schoolaert, voor de 1ste maal dit seizoen aan de aftrap.

Speelden voor KRC: Tim Coutereel, Dries Decorte, Kevin Soutaer, Frederiek Lecointre, Ruben Hoorne, Andy Schoolaert, Steve Thieren, Bert Joye (75' Frederiek Courbot), Steve Six, Peter Debuck( 60' Christophe Christiaens), Philippe Mahieux. Reservedoelman Jan Verweirder en Sebastien Verfaillie bleven op de bank.