Verslag 13-14/10 2007

1ste jaars duiveltjes Reeks A
KFC Varsenare - KRC De Panne
Eindstand: 30-1

De cijfers zeggen genoeg, onze jongste ratjes lagen de hele wedstrijd onder en hadden er dan ook totaal geen zin meer in. Een gratis dagje Plopsaland ging hun veel meer deugd gedaan hebben. Het wordt nog veel trainen voor onze jonge duiveltjes.
Speelden voor KRC: Wout Vanbesien, Bert Deflo, Maxime Van Bleuy, Arne Van Huele en Flor Van Dessel(1).

1ste jaars duiveltjes Reeks B
KFC Varsenare- KRC De Panne
Eindstand: 5-0 Forfait

Onze allerkleinsten dienden noodgedwongen forfait te geven voor de verplaatsing naar Varsenare, blijkbaar stak het Plopsa-weekend voor de Westkust daar voor veel tussen.

2de jaars duiveltjes Reeks B
KRC De Panne - SV Veurne
Eindstand: 0-16

Onze 2de jaars duiveltjes waren meer dan een maatje te klein voor de buren uit Veurne. Een match om snel te vergeten, weliswaar met een gehavende ploeg.
Speelden voor KRC: Kevin Schoolaert, Costa Matondo, Kelly Cagnard, Thibault Cagnard, Rimski Rottiers.

2de jaars pré-miniemen
WS Oudenburg - KRC De Panne
Eindstand: 4-3

In de 1ste helft voetbalden onze jongens te nonchalant om de thuisploeg te verontrusten en gingen met een 1-0 achterstand de pauze in. Na de rust deden de blauwzwartjes wat hun opgedragen was, sneller storen en de flanken gebruiken en dat resulteerde na 15minuten in enkele mooie acties in een 1-3 voorsprong. Dan dachten sommige jongens dat de buit binnen was en verviel KRC in hetzelfde spelbeeld als voor de rust. Oudenburg zette druk en kon met enkele afstandschoten nog gelijkmaken 3-3.In de laatste minuut kreeg De Panne nog het deksel op de neus en ging zo de boot in met 4-3!
Speelden voor KRC: Antoine Gilbert, Kenneth Tallieu, Ian Locqueneux, James Bigot, Han Dewinter, Colin Deblonde, Shaun Eerebout, Ward Dochy en Arthur Lowagie.

Provinciale miniemen
Samenwerking Coxyde- De Panne
2de ronde Beker van België
FC Varsenare - Coxyde U13
Eindstand: 1-1 ( strafschoppen 2-1)

Onze miniemen moesten in de 2de ronde voor de beker van België aantreden op het veld van Varsenare. Tegen een in gestalte en fysiek terug sterk bevoordeelde tegenstander deed onze lichte cavalerie het niet slecht. Iedere speler vocht voor elke meter grond, de posities werden mooi ingevuld en iedereen pepte elkaar op. Het werd een gelijkopgaande wedstrijd met veel middenveldspel waarin de kansen schaars waren. Toch kon Varsenare 2' voor de rust de 1-0 op het bord zetten na een lange bal die over de KVVC-verdediging ging. Na de rust hetzelfde spelbeeld met toch enkele scherpe tegenprikken van Varsenare waarbij doelman Diego al zijn kunde moest bewijzen. In de 16' stonden de bordjes terug gelijk toen Jordy met een mooie verre boogbal de bal in het Varsenare doel trapte. Varsenare kreeg de wedstrijd terug in zijn greep en er kwam druk op het KVVC-doel. De verdediging gaf echter geen krimp en uiteindelijk werd een zeer verdienstelijke 1-1 eindstand behaald. Strafschoppen moesten beslissen over wie verder mocht in de Beker. Maxiem Vanbelleghem zette de 1-0 op het bord en Varsenare mistte. Jammer genoeg bleven onze miniemen hun zenuwen niet meer de baas en alle volgende strafschopnemers misten hun strafschop, zodat Varsenare een ronde verder kon en het mooie bekeravontuur voor onze miniemen voorbij is.
Speelden voor U13: Diego Cambier, Dylan Vasseur, Glen Vandessel, Brolin Gruwé, Guillaume Devaere, Laurent Pysson, Jordy Schoolaert, Jens Facon, Maxiem Vanbelleghem, Jensi Callewaert, Denzell Vandenouden, Julien Dever, Quentin Ost.

Provinciale miniemen U13
Coxyde U13 - KSV Rumbeke
Eindstand: 0-0

Tegen het met gelijke punten geklasseerde Rumbeke speelden onze U13's een gelijkopgaande wedstrijd met veel middenveldspel en met 2 verdedigingen die de situaties goed onder controle hielden. Coxyde startte scherp, maar viel dan wat terug waarna Rumbeke beter in de match kwam. Zonder grote uitgesproken kansen kabbelde de wedstrijd rustig verder, onze blauwtjes kregen de beste kans toen Laurent zijn schot kraakte en de afgeweken bal niet kon binnengewerkt worden. Kort voor rust werd Laurent foutief gestuit in het strafschopgebied, een onbetwistbare strafschop. Maar na de misser tegen Wevelgem en de 4 missers tegen Varsenare voor de beker was het moeilijk om een strafschopnemer aan te duiden. Jens werd uiteindelijk met de verantwoordelijkheid belast, maar jammer genoeg trapte hij de bal boven de lat buiten. Dat wordt dus strafschoppen trainen!!!! Russtand 0-0 en na de koffie hetzelfde spelbeeld, 2 ploegen vol met goede wil maar met beide verdedigingen duidelijk als sterkste ploegonderdeel. De wedstrijd vorderde rustig naar zijn einde en zonde recht uitgesproken grote kansen werd de beginstand ook de eindstand. Opmerkelijk was zeker ook de sterke wedstrijd bij de 2de jaars van 1ste jaars miniem Wydooghe Pieter als rechtsachter. Gans de ploeg mag geloofd worden voor zijn betoonde werkkracht. Uiteindelijk een juiste uitslag voor een wedstrijd tussen 2 aan elkaar gewaagde ploegen. Volgende week wordt het heel wat lastiger op verplaatsing tegen kopploeg Oostkamp.
Speelden voor U13: Diego Cambier, Dylan Vasseur, Glen Vandessel, Brolin Gruwé, Pieter Wydooghe, Laurent Pysson, Jens Facon, Jordy Schoolaert, Arne Crevits, Denzell Vandenouden, Jensi Callewaert, Giuseppe Dorné.

Gewestelijke Knapen
Samenwerking De Panne -Coxyde
SVD Handzame - KRC De Panne
Eindstand: 0-8

Daar sommigen van onze knapen hun ploeg in de steek lieten en niet opdaagden, kon er aan deze match met slechts 11 spelers worden begonnen. Toch was dit er niet aan te zien in de eerste helft en zo kon er gerust worden met een geruststellende 0-3 voorsprong na enkele mooie combinaties en een goede afwerking. Wie dacht dat de tweede helft ook zo ging zijn kwam heel bedrogen uit, want het spel was uiterst zwak maar gelukkig de tegenstander ook. Geen passing, slechte afwerking, commentaar geven op iedereen. Dit hoort niet. Gelukkig kon er toch nog vijfmaal gescoord worden ook. Match om snel te vergeten tegen een zwakke tegenstander.
Speelden: Bradley Geryl, Jordy Dewulf, Thomas Raes, Axel Dirix, Gianni Callewaert, Kevin Cominu, Dries Schoolaert, Thibault Vermeylen, Billy Paelinck (1), Michael Willaert (4) en Dominique Vandenabeele (3)

VVG Alveringem - KRC De Panne
Eindstand: 2-4

Onze reserven bezorgden Alveringem de eerste nederlaag van het seizoen en blijven daardoor bovenaan in het klassement staan. Op een vochtig veld, laaghangende zon en een kille herfsttemperatuur ging de match van start. Beide ploegen gingen onmiddellijk voor de volle buit en dit onder ruime belangstelling. In de 1' al een mooie kans voor Tom Tourney, maar rakelings naast.5' mooie kans voor de thuisploeg maar de thuisspeler besluit naast. 20' verre uitrap doelman Tony Coutereel, bal werd doorgekopt maar Peter Debuck besluit naast. In de 25' wordt het 1-0 omdat de Alveringemse spits onvoldoende wordt aangevallen en deze schiet vanuit de rechthoek laag in de rechterbenedenhoek van onze doelman Tony. KRC reageert onmiddellijk en een duidelijk haakfout in de rechthoek op
Fredje Courbot wordt niet gefloten. Op de 30' bij een vrije trap genomen door Peter Debuck kopt Fredje binnen,1-1. In de 32' treft schot van Tim Tourney de dwarsligger. Ruststand 1-1.
In de 2de helft zet KRC de wedstrijd naar zijn hand maar moet toch opletten voor de counters van de thuisploeg. In de 65' wordt een hoekschop doorgekopt en binnengekopt door Fredje Courbot 1-2. De thuisploeg zet nu alle zeilen bij maar verder dan 4 gevaarlijke hoekschoppen na elkaar geraken ze niet. Onze Addo kopte alles weg en was meester in het luchtruim tegenover de mannen van Alveringem. In de 81', op een vrije trap die doorgekopt wordt gaat de plaatselijke verdediging teveel open en F. Lestaeghe kan ongehinderd oprukken en laag gekruist de 1-3 scoren. KRC denkt de puntjes binnen te hebben, maar in de 85' een onoplettendheid achterin na een lange bal van de thuisploeg en het staat 2-3. Nog even werd het spannend maar Peter Debuck nam met een prachtig 4de doelpunt alle twijfel weg.
Al bij al een verdiende overwinning. En door het gelijkspel van leider spermalie, komen onze reserven nu aan de leiding van het klassement.
Speelden voor KRC: Tony Coutereel, Björn Lemiere, Jeffrey Schoolaert, Sven Dewitte, Tim Tourney, Frederiek Lestaeghe(1), Andy Schoolaert, Tom Tourney, Klaas Dekeyser ( 60' Martin Winnock), Frederiek Courbot(2), Peter Debuck(1). Reservedoelman Jan Verweirder kwam niet in actie.

Eendracht Jonkershove - KRC De Panne
Eindstand: 2 - 2

Na het puntje op Keiem hoopten onze oudste Ratjes om het minstens even goed te doen of misschien zelfs beter. Er werd goed gestart en er werd onmiddellijk druk gezet op Jonkershove. Enkele goede voorzetten van flankspelers Frederick Lecointre en Steve Six werden niet benut. In de 5' moest doelman Tim Coutereel voor de eerste keer gepast tussen komen na balverlies in de verdediging. In de 13e minuut was het voor de eerste keer raak door toedoen van Steven Verstraete, die een voorzet van Ronny Dewinter mooi overhoeks over de keeper binnenkopte, 0-1 voor KRC. Jonkershove was van slag maar scoorde toch in de 25' de gelijkmaker na mistasten in de KRC-verdediging. De ruststand was dan ook een terechte 1-1. Net zoals in de eerste helft stapte De Panne weer het best uit de kleedkamers. Een mooie combinatie kwam bij Christophe Christiaens, maar die zijn schot ging ver naast. In de 55' was het dan toch terug raak voor KRC opnieuw via Steven Verstraete. De voorzet van Philippe Mahieux was op maat gesneden en Steven Verstraete,die zijn schot eerst volledig mistte, mocht een tweede keer proberen en dan was het toch raak, 1-2. Nog geen 2 minuten later werd een vrije trap van Bert Joye Door de plaatselijke doelman knap uit de rechter bovenhoek gehaald. Enkele minuten later moest Tim Coutereel opnieuw zijn kunnen nog eens tonen. In de 74e minuut kreeg De Panne een penalty tegen na betwistbaar handspel van Kevin Soutaer na een voorafgaande fout. Tim had geen verhaal tegen de strafschop. De wedstrijd bloedde stilletjes aan uit en beide partijen leken zich min of meer neer te leggen bij het gelijkspel. Na een reeks van nederlagen en nu een reeks van gelijkspelen hopen we nu aan een reeks van overwinningen te beginnen, startend volgende week thuis tegen WS Bulskamp.
Speelden voor KRC: Tim Coutereel, Kevin Soutaer, Angelo Storm, Dries Decorte, Frederiek Lecointre, Steve Six, Ronny Dewinter, Bert Joye, Christophe Christiaens(89' Klaas Dekeyser), Philippe Mahieux en Steven Verstraete(79' Steve Thieren)
Bleven op de bank: reservedoelman Jan Verweirder en Sven Dewitte.