Verslag 15-16/09 2007

1ste jaars duiveltjes Reeks A
SV Diksmuide B- KRC De Panne
Eindstand: 22-3

Opnieuw werd er aangetreden tegen een oudere tegenstander en dat was er ook aan te merken. Onze ratjes speelden in de beginfase aardig mee, met veel inzet en motivatie om er het beste van te maken. Diksmuide was wel steeds de meerdere van KRC en dat resulteerde al rap in een comfortabele voorsprong. Zodat er af en toe wel eens lakser gevoetbald werd door de thuisploeg en zo maakten onze duiveltjes toch nog mooie doelpunten, gescoord door Ben en 2x Flor.
Speelden voor KRC: Wout Vanbesien, Seppe Joossens, Sander Dekien, Ben Dewinter en
Flor Van Dessel.

1ste jaars duiveltjes Reeks B
WS Zarren- KRC De Panne
Eindstand: 17-1

Onze allerjongste duiveltjes deden het al een, heel stuk beter dan vorige week, maar waren toch meer dan een maatje te klein voor Zarren dat speelden met allemaal laastejaarsduiveljes. Onze Ratjes bleven toch hun uiterste best doen en zullen zeker nog mooie resultaten halen als ze zich blijven inzetten.
Speelden mee voor KRC: Sander Hintjes, Arne Van Huele, Casper Van Huele, Maxiem Van Bleuy, Mathias Wullepit, Aaron Biesbrouck.

2de jaars duiveltjes Reeks B
KRC De Panne - KEG Gistel
Eindstand: 4-8

Onze ratjes waren de betere ploeg in de ganse eerste helft, maar toch kwamen de bezoekers op voorsprong .Op een vrije trap kon Kevin gelijk maken, maar de bezoekers liepen terug uit tot 1-3.Stephan kon nog milderen tot 2-3 maar Gistel liep weer uit tot 2-5, wat ook de ruststand was. In de tweede helft domineerden onze ratjes verder de partij, maar toch waren het de bezoekers die verder konden uitlopen tot 2-6. Thibault kon nog milderen tot 4-6 door 2 maal te scoren, maar de bezoekers scoorden nog 2 maal en brachten de eindstand op 4-8.Een onverdiende nederlaag voor onze ratjes, die in de tweede helft wel 10 kansen zagen teniet gaan door paal voet of been .
Speelden voor KRC: Schoolaert Kevin, Cagnard Kelly, Cagnard Thibault, Rottiers Rimski, Dobos Stephane en Dezeure Stijn.

2de jaars pré-miniemen
KRC De Panne - VV Alveringem
Eindstand: 2-2

Zwakke wedstrijd van onze ratjes die tegen Alveringem op karakter toch een 0-2 achterstand konden teniet doen en zo toch nog een billijk gelijkspel uit de brand konden slepen.
Na een zwak 1ste kwartier, waarin de bezoekers 2x scoorden, kon De Panne net voor de rust de aansluitingstreffer maken. Na de gelijkmaker kregen beide ploegen nog tal van kansen maar doelman Arthur en de paal hielden de bordjes in evenwicht. In de laatste minuten kreeg KRC nog een hoekschop maar de kopbal ging rakelings naast.
Speelden voor KRC: James Bigot, Jari Demunck, Kenneth Tallieu, Han Dewinter, Shaun Eerebout, Deblonde Colin, Ian Locqueneux, Ward Dochy en Arthur Lowagie.

Provinciale miniemen U13
Samenwerking Coxyde- De Panne
SC Menen -Coxyde
Eindstand: 0-2

Onze U13's moesten naar Menen, op papier een haalbare kaart. Nog maar net vertrokken en buspanne te Veurne, dus allen met de auto's na een snelle herorganisatie .Met 20 minuten vertraging kon de partij dan toch beginnen. Blijkbaar had de buspanne geen grote invloed op onze miniemen, want gedurende de 1ste helft waren zij duidelijk de betere ploeg en al na 2 minuten konden onze jongens scoren via Denzell 0-1. Gans de eerste helft domineerden onze miniemen de partij en net voor rust kon Jensi de meer dan verdiende 0-2 op het bord zetten. Ook in de tweede helft werd de wedstrijd rustig onder controle gehouden. Grote kansen bleven echter uit, maar net voor het eindsignaal kreeg Jensi nog een mooie kans, maar de oververdiende 0-2 bleef op het bord staan.
Terug een goede prestatie van onze U13's.
Speelden voor U13: Diego Cambier, Dylan Vasseur, Glenn Van Dessel, Brolin Gruwé, Guillaume Devaere, Laurent Pysson, Jordy Schoolaert, Pepijn Vandebotermet, Arne Crevits, Jensi Callewaert, Lander Vanhoutte, Denzell Van den Ouden, Arnaud Coulier, Baptiste Verhille.

Beker van België voor miniemen
Coxyde U13 - Dosko Beveren 1-1 P (3-2)

Na de zware thuisnederlaag tegen Diksmuide van zaterdag wilden onze miniemen zich herpakken in de bekermatch tegen de bijzondere miniemen van Beveren. Vanaf de eerste minuut zagen we een ander elftal op het terrein, onze miniemen hadden in het begin van de partij het meeste balbezit maar halfweg de eerste helft konden de bezoekers op voorsprong komen na een dekkingsfoutje in de plaatselijke verdediging .Net voor rust konden onze jongens dan toch gelijk maken na een geharrewar voor doel en, dit via Quentin. In de tweede helft ging het spelbeeld gelijk op en werd er niet meer gescoord. Eindstand 1 - 1 en zo moesten strafschoppen een winnaar aanduiden. Eerst miste Pepijn en ook Denzell zag later zijn trap op de paal belanden, Jordy en Quentin scoorden . Na vier strafschoppen stond het 2-2 en moest Jensi de beslissende strafschop nemen. Hij schoot beheerst binnen en zo gaan onze miniemen een ronde verder. Volgende ronde wordt een zware verplaatsing naar het steeds sterke Varsenare sport.
Speelden voor KVVC: Cambier Diego, Gruwé Brolin, Van Dessel Glenn, Crevits Arne, Vasseur Dylan, Devaere Guillaume, Pysson Laurent, Vandebotermet Pepijn, Schoolaert Jordy, Callewaert Jensi, Van Den Ouden Denzell, Vanhoutte Lander, Ost Quentin, Dever Julien.

Eindstand: 1-4

Onze gewestelijker knapen waren bye en speelden een oefenwedstrijd tegen de knapen uit Proven. Door omstandigheden waren er slechts 10 spelers aanwezig, maar iedereen spande zich toch tot het uiterste in wat uiteindelijk eindigde in een verdienstelijke 1-4 nederlaag. Toch een goede training voor onze gewestelijke knapenploeg.

KRC De Panne - WS Houthulst
Eindstand: 5-2

Onze reserven speelden tegen het steeds sterke WS Houthulst een sterke wedstrijd. Onze reserven waren doorlopend de betere ploeg, maar jammer genoeg bleef vooral in de 1ste helft de afwerking wat achterwege. Houthulst kwam 0-1 voor na een te korte terugspeelbal van Jeremy Carrein, maar KRC bleef druk zetten en kon gelijkmaken via Sven Dewitte die een geloste bal van de doelman kon binnentikken. Dadelijk daarop stond het terug 1-2 na slap verdedigen in de plaatselijke verdediging. 1-2 was ook de ruststand. In de 2de helft nam KRC nog meer het spel in handen en kwam Houthulst er niet meer aan te pas. Met nog 3 doelpunten van Gilles Veranneman en 1 treffer van Steve Thieren werd een ruimschoots verdiende 5-2 eindstand op het bord gezet. Een knappe start van onze reserven die met 9 op 9 bovenaan de rangschikking staan en beschikken over een sterke ploeg in de breedte.
Speelden voor KRC: Tim Coutereel, Björn Lemiere, Martin Winnock, Sven Dewitte, Sebastien Verfaillie, Jeremy Carrein (45': Jeffrey Schoolaert), Bert Joye( 60' Andy Schoolaert), Tom Tourney, Steve Thieren, Gilles Veranneman( 75: Frederiek Lestaeghe), Peter De Buck ( 45'Frederiek Courbot)

KRC De Panne - Davo Westende
Eindstand: 1-3

Ons 1ste elftal werd niet beloond voor zijn goede wedstrijd en leed een onverdiende nederlaag. Nauwelijks gestart stond het na 3 minuten al 0-1 toen ex KRC'er Chris Vanacker ongehinderd kon binnenkoppen na slechte dekking in de KRC-verdediging. Onze oudste ratjes waren duidelijk aangeslagen en het duurde een 20-tal minuutjes tegen dat KRC in de match kwam. De verdediging moest ook nog herschikt worden gezien laatste man Kevin Soutaer het veld diende te verlaten na langs achteren aangetikt te zijn. De scheids had last om de wedstrijd onder controle te houden en zwaaide kwistig met gele kaarten. Na enkele kansen voor Westende trapte R.Dewinter in de 27 minuut voorlangs. In de 40' een trekfout op Tom Soutaer in het strafschopgebied, misschien een licht toegekende strafschop maar mooi omgezet door Philippe Mahieux, 1-1 was ook de ruststand. KRC kwam sterk uit de kleedkamers en zette gedurende bijna gans de 2de helft Westende onder druk. Een schot van Bert Joye juist naast, even later lost de keeper een ver schot van Joye maar niemand is gevolgd, Tom Soutaer schiet tot 2 x toe uit de draai op doel, telkens knap gered door de bezoekende keeper. Nog enkele schoten gaan juist naast of over. Philippe Mahieux krijgt ook nog een mooie kans, maar in plaats van af te leggen schiet hij zelf op doel, maar de bal gaat over. In plaats van 2-1 wordt het in de 40ste minuut 1-2 op de volgende snelle uitbraak. Ruben Hoorne kan niet anders dan de bal uit het doel te slaan, krijgt dadelijk rood en Westende zet de strafschop om. KRC zet dadelijk nog 2 extra aanvallers in, maar het mag niet meer baten en het is uiteindelijk nog Westende dat nog kan uitlopen tot 1-3. Een onverdiende nederlaag voor ons 1ste elftal, maar in voetbal zijn het nu éénmaal de goals die tellen. Toch een goede prestatie van onze jongens die het beste laat vermoeden voor de toekomst.
Speelden voor KRC: Jan Verweirder, Dries Decorte ( 88 ' Gilles Veranneman), Kevin Soutaer (25'Bert Joye), Angelo Storm, Frederiek Lecointre, Ruben Hoorne, Ronny Dewinter ('85 Peter De Buck), Steve Six, Philippe Mahieux, Tom Soutaer, Christophe Christiaens