Verslag 17-18/11 2007

1ste jaars duiveltjes Reeks A
KSV Koekelare A - KRC De Panne
Eindstand: 12-0

Onze jonge duiveltjes kregen terug te kampen met een sterke tegenstander met allemaal spelertjes °2000 en waren dus duidelijk te licht en te onervaren tegen de sterke thuisploeg. Toch bleven ze moedig strijden voor de bal en gaven nooit de moed op.
Speelden voor KRC: Wout Vanbesien, Arne Van Huele, Kelly Cagnard, Thibault Cagnard, Ben Dewinter, Flor Van Dessel

1ste jaars duiveltjes Reeks B
KSV Koekelare B - KRC De Panne
Eindstand: 16-0

Na de mooie overwinning van vorige week, kregen de jonge duiveltjes terug een zware tegenstander te bekampen. Koekelare was op elk gebied heer en meester en onze Ratjes waren blijkbaar niet goed uitgeslapen en hadden veel last met het koude weer. Het werd dan ook een zware nederlaag zonder eerreddende treffer. Volgende week beter.
Speelden voor KRC: Maxime Van Bleuy, Mathias Wullepit, Sacha Moors, Seppe Joossens, Sander Dekien, Casper Van Huele

2de jaars duiveltjes Reeks B
KRC De Panne - SP Keiem
Eindstand: 1-3

Onze ratjes speelden een goede partij en kwamen verdiend op voorsprong door een vrije trap van Stijn. Maar enkele ogenblikken later stond Keiem al 1-2 voor, wat ook de ruststand was. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren maar het waren de bezoekers die scoorden en uitliepen tot 1-3.Wat onze ratjes ook nog probeerden, de score veranderde niet meer. Een onverdiende nederlaag voor onze ratjes die zeker een gelijkspel verdienden.
Speelden voor KRC De Panne: Schoolaert Kevin Rottiers Rimski, Costa Matondo, Deblonde Colin, Dezeure Stijn, Blanckaert Alec.

2de jaars pré-miniemen
KRC De Panne - KEG Gistel
Eindstand: 1-4

Onze pré-miniemen speelden een degelijke wedstrijd maar verloren tegen Gistel, een ploegje met kracht en gestalte. Aan de rust stonden onze blauwzwartjes 1-2 achter en probeerden ze in het begin van de 2de helft de stand terug in evenwicht te brengen, maar faalden in de afwerking. Gistel nam daarna de teugels terug in handen en kon tegen de moegestreden thuisploeg nog 2x scoren. Onze jongens bleven geheel de wedstrijd door goed combineren en waren voetbalend zeker niet de mindere, maar moest het onderspit delven tegen de Goddelievejongens, eindstand 1-4.

Speelden voor KRC: Antoine Gilbert, Dries D'Alleine, Arthur Louagie, Han Dewinter, Kjell Wullepit, Ward Dochy, Shaun Eerebout, Kenneth Tallieu, Ian Locqueneux en Jari Demunck

Provinciale miniemen U13
Samenwerking Coxyde- De Panne
SK Eernegem - Coxyde
Eindstand: 0 - 1

Onze U13 waren niet van plan om Eernegem, één van de betere ploegen in de reeks met tot nu toe slechts 1 nederlaag, de drie punten zo maar te geven.Vanaf de eerste minuut zagen we een goed georganiseerde ploeg op het veld, die voor elke bal vocht. Eernegem was zeker de beter voetballende ploeg, maar vond geen gaatje in de verdediging door het goede positiespel van onze jongens. In de eerste helft was er steriele druk van de thuisploeg, maar feitelijk kreeg deze geen enkele open doelkans. Doelman Diego moest wel enkele keren gepast tussenkomen vooral bij corners die door onze verdedigers te gemakkelijk weggegeven werden. Halfweg de eerste helft verkeek de thuisdoelman zich op een bal, maar de bal ging over. Net voor rust, na een snelle tegenaanval schoot Quentin op doel maar de doelman kon nog net voor de lijn de vooruit hobbelende bal in hoekschop duwen. Aan de rust was het nog steeds 0-0. Ook in de tweede helft domineerde Eernegem de partij maar zonder veel doelgevaar. Hoe meer de tijd verstreek, hoe meer onze miniemen in hun kansen begonnen te geloven en hoe zenuwachtiger de thuisploeg werd en ook meer grove fouten begon te maken. Onze jongens bleven goed in positie spelen en konden de druk die alsmaar hoger werd nog onder controle houden, ook door een sterke verdediging met sterke laatste man Julien Dever die telkens gepast tussenkwam. Vijf minuten voor tijd braken onze miniemen en kreeg Jordy de bal toegespeeld van Jensi, maar de doelman ranselde zijn schot uit de winkelhaak in hoekschop. Denzell nam de hoekschop en in de herneming kwam de bal bij Jensi die in een tijd de bal in doel schoot en zo de 0-1 op het bord zette en dolle vreugde bij onze jongens. Het werden nog vijf lange minuten voor onze miniemen en meegereisde supporters, maar onze U13 gaven geen krimp meer. Een mooie overwinning voor onze miniemen die eindelijk eens toonden toch nog te kunnen spelen als ploeg met een goede organisatie en een grote inzet. Een pluim voor gans de ploeg en in het bijzonder voor de 2 meegereisde U12's Quentin en Julien die beiden een sterke partij speelden.

Speelden voor U13: Cambier Diego, Gruwé Brolin, Crevits Arne, Vasseur Dylan, Devaere Guillaume, Pysson Laurent, Facon Jens, Schoolaert Jordy, Callewaert Jensi, Van Den Ouden Denzell, Vanhoutte Lander, Ost Quentin, Dever Julien.

Gewestelijke Knapen
Samenwerking De Panne -Coxyde
KRC De Panne - SK Snaaskerke
Eindstand: 1 - 1

Met 3 rood geschorste spelers, was het puzzelen voor trainer Jan. Dries nam plaats in doel en deed het voortreffelijk. Op een schot van net binnen de 16, had hij echter geen verhaal. Tot dan ging het spel eigenlijk op en neer en had KRC een uitstekende kans via Michael, kans die prachtig uit doel werd geranseld door de bezoekende doelman. 0-1 was de ruststand. Met Thibault in doel in de 2de helft en Dries centraal in het midden, begonnen onze jongens veel beter te spelen, Snaaskerke kwam er niet meer aan te pas. Dit resulteerde dan ook in de oververdiende gelijkmaker via Kevin. Net voor affluiten komt er nog een dot van een kans die niet te missen is voor Michael, maar toch besluit hij jammerlijk op de sterke bezoekende doelman die zijn ploeg van de nederlaag behoedde. Toch een punt en geen verlies met de noodploeg. Hopelijk kunnen onze knapen dit volgende week herhalen tegen het altijd gevaarlijke Nieuwpoort.

Speelden voor KRC: Dries Schoolaert, Jordy Dewulf, Axel & Egon Dirix, Thomas Raes, Thibault Vermeylen, Kevin Cominu (1), Billy Paelinck, Michael Willaert, Kenneth Clessens en Gil Van Dessel

Eindstand: 1-2

Onze reserven speelden thuis tegen Woumen hun slechtste wedstrijd van het seizoen en schakelen zichzelf zo goed als zeker uit voor de kampioenstitel in de reeks. Onder winterse temperatuur gestart en zoals gevreesd met de bezoekers in een erg behoudende opstelling, werden deze na een studieronde in de 9' toch op achterstand geplaatst. Een voorzet van op rechts wordt weggekopt in de voeten van Tom Torney, die de bal mooi in de rechterbenedenhoek plaatst. Meteen een schitterende start tegen een verdedigend ingestelde ploeg, iedereen bij KRC dacht dat het nu wel vlot zou lopen, doch niets was minder waar. In plaats van door te gaan en goed te blijven voetballen, stokte het plots bij onze ratjes. In de 12' gaat een bezoekende speler alleen door doch zijn lobbal gaat over, in de 14' gaat bezoeker Louagie door op links, komt alleen voor doelman Jan, maar de bal gaat gelukkig voorlangs. Diezelfde Louagie rolt op identieke wijze in de 15' en 20' de linkerflank op, maar besluit gelukkig terug voorlangs.Oef!!! Even later wordt Courbot vrijgespeeld in de 16 m, maar besluit hij op de doelman. In de 23' een voorzet van de bezoekers die op paal belandt en in de 27' een dieptepas van Addo die Jeremy alleen voor doel brengt maar deze besluit naast.
In de 37' denkt de KRC-verdediging dat de bal over de achterlijn gaat, de verdediging blijft staan maar scheidsrechter Coopman Marc laat doorspelen en legt de bal op de stip na een duwfout in dezelfde fase. Strafschop benut en 1-1. In de 39' voorzet, Jan wil bal weg boksen maar wordt gehinderd door een Woumenspeler, Fout?? Natuurlijk niet gefloten door de man in het zwart en 1-2, meteen ook de russtand.
Bij de rust 3 wijzigingen en zoals gevreesd 10 man van de bezoekers die enkel nog aan verdedigen dachten. Enkel in de 50' en 88' komen ze nog eenmaal alleen voor Miguel die met levensverachting in de voeten gaat en redt. KRC krijgt kansen genoeg en drukt de bezoekers gans de tweede helft op hun speelhelft, doch onzorgvuldig omspringen met de kansen en overhaasting verhinderen de terugkeer zodat de wedstrijd eindigt met een 1-2 nederlaag
De afwezigheid van Andy Schoolaert, die door zijn flinke prestaties is doorgeschoven naar het eerste elftal, laat zich de laatste weken blijkbaar zwaar voelen bij onze reserven.
Spoedig herpakken nu is de boodschap en dat moet met de zware derby op verplaatsing naar Adinkerke voor de boeg.

Speelden voor KRC: Jan Verweirder (45' Miguel Decraemer), Björn Lemiere( 45' Martin Winnock), Jeffrey Schoolaert, Sven Dewitte, Tim Torney, Frederiek Lestaeghe(45' Sander Cuvelier), Sebastien Verfaillie, Tom Torney, Klaas Dekeyser, Frederiek Courbot, Jeremy Carrein. Levi Geens bleef op de bank.

KRC De Panne - WS Zarren
Eindstand: 1-1

Onze oudste ratjes bleven voor de 3de week ongeslagen en waren terug de ploeg die verdiende de 3 punten binnen te halen, maar jammer genoeg werden ze terug mager beloond voor hun sterke wedstrijd met maar 1 punt.
Na de vorige wedstrijd op Nieuwkapelle werd om tactische redenen 1 wijziging doorgevoerd. Steve Six verhuisde naar de bank en Storm Angelo werd op de rechtsmidden positie gezet. Ruben Hoorne was geschorst na zijn 2 gele kaarten van vorige week en Christophe Christiaens en Gilles Veranneman waren gekwetst.
Onze mannen speelden met de wind in de rug hun beste eerste helft van het seizoen tegen het 2de gerangschikte Zarren. De bezoekers wisten niet waar ze het hadden en kwamen in de 1ste helft nauwelijks over de middenlijn. Vlotte combinaties van de ratjes leiden tot doelgevaar, zo kon KRC verschillende keren aanleggen vanuit de 16 m, waarmee de bezoekende doelman veel moeite had en 2 maal werd nipt naast besloten. In de 4', 8', 12', 15' telkens aanvallen van langs de vleugels maar noch Peter Debuck noch Philippe Mahieux konden besluiten. Een doelpunt hangt in de lucht en in de 27'na een zoveelste hoekschop voor onze ratjes wordt de bal slecht weggewerkt in de voeten van Bert Joye, die besluit staalhard besluit in het dak van het doel en de meer dan verdiende 1-0 op het bord zet. In de 32' een voorzet van Steve Thieren waar Ronny Dewinter komt op ingelopen, maar zijn schot kraakt en bal gaat nipt naast. Op een schaarse tegenaanval van de bezoekers in de 44'een voorzet van op rechts waarbij Angelo Storm zich misstapt en uitglijdt, waardoor de bal door zijn benen gaat en bezoeker Loncke puik afwerkt. Buiten enkele plukballen had onze doelman Tim geen werk.
Wie na rust dacht dat de ratjes nu met de rug tegen de muur zou staan, kwam bedrogen uit.
De bezoekers werden goed opgevangen maar konden blijkbaar niet beter voetballen met windvoordeel, mede door het puike spel van KRC. Onze jongens kregen meerdere hoekschoppen en vrije trappen maar konden daar geen nut uit halen. In de 67' en 73' heeft doelman Tim Coutereel nog 2 mooie reddingen in huis na een kopbal en schot uit de 16m met een bal gedreven door de wind. In de 77' een voorzet van op links gegeven door Philippe Mahieux maar door een inlopende Angelo Storm nipt naast gekopt, de kans om op 2-1 voorsprong te komen. In de 79' komt Philippe Mahieux in de 16m, maar vergeet de ingevallen Tom Soutaer aan te spelen en weg kans. In de 84' wordt de moegestreden Philippe Mahieux vervangen door Jeffrey Schoolaert, die kan nog 2 maal op links doorgaan, wil de alleenstaande Tom bereiken maar zijn pass werd nog aangeraakt door een bezoekend been.
In de 85' gaat nog een vrije trap Tom Soutaer nipt over. In de 89' laatste bezoekende aanval, iedereen ziet buitenspel doch de man in het zwart niet. Doelman Tim moet ver zijn doel verlaten en kan nog redding brengen. Een bezoekend doelpunt zou te zwaar en onrechtvaardig zijn geweest. Eindstand tenslotte 1-1, een magere beloning voor onze Ratjes.Na de wedstrijd werd bij meerdere supporters de vraag gesteld wie nu eigenlijk op de 2de plaats in de rangschikking stond.

Speelden voor KRC: Tim Coutereel, Kevin Soutaer, Frederiek Lecointre, Dries Decorte, Angelo Storm, Andy Schoolaert, Ronny Dewinter, Bert Joye( 75' Steve Six)Steve Thieren, Peter Debuck(60' Tom Soutaer), Philippe Mahieux( 84' Jeffrey Schoolaert). Reservedoelman Tonny Coutereel bleef op de bank.
Er waren gele kaarten voor Dries Decorte en Bert Joye.