Verslag 22-23/09 2007

1ste jaars duiveltjes Reeks A
KRC De Panne - SK Staden
Eindstand: 3-20

Onze duiveltjes A begonnen niet onaardig aan de partij en hielden toch ruim 5 minuten de nul op het bord. Daarna werd een eerste tegengoal geprikt en de veer was gebroken, ook tegen een ploeg met allemaal duiveltjes geboren in 2000. Onze Ratjes scoorden toch wel nog 3x en dit via Flor, Arne en Ben.
Speelden voor KRC: Wout Vanbesien, Bert Deflo, Arne Van Huele, Sander Dekien, Ben Dewinter en Flor Van Dessel.

1ste jaars duiveltjes Reeks B
Eindstand: 2-19

Onze allerkleinste duiveltjes met maar 1 spelertje geboren in 2000 moesten het opnemen tegen een volledige ploeg spelertjes geboren in 2000. Natuurlijk kwamen onze Ratjes veel te kort in kracht en snelheid, maar toch bleven ze er voor gaan. Het wordt een jaar om veel te leren en om daar volgend jaar zeker de vruchten van te plukken.
Speelden mee voor KRC: Sander Hintjes, Joossens Seppe, Casper Van Huele, Maxiem Van Bleuy, Mathias Wullepit, Karl Schoolaert

2de jaars duiveltjes Reeks B
KVV Koksijde - KRC De Panne
Eindstand: 3-5

Onze 2de jaars bevestigden dat ze elke week beter en beter aan het spelen zijn .In deze derby tegen samenwerkingsclub Koksijde, zagen we vanaf de eerste minuut een beter KRC en Kelly opende de score met een mooi doelpunt, maar de thuisploeg kon gelijk maken en zelfs op voorsprong komen. 2-1 werd ook de ruststand. In de tweede helft zetten onze ratjes een tandje bij en kon Stijn de ratjes op gelijke hoogte brengen. Stijn bracht met een prachtig doelpunt onze ratjes weer op voorsprong en net voor tijd scoorde Kelly de oververdiende 3-5. Onze 2de jaars Ratjes speelden een goede partij en sleepten zo hun eerste overwinning binnen. Doe zo verder en we zullen nog een fijn jaar beleven met onze 2de jaars.
Speelden voor KRC: Schoolaert Kevin, Cagnard Kelly, Cagnard Thibault, Rottiers Rimski, Dobos Stephane, Costa Matondo en Dezeure Stijn

2de jaars pré-miniemen
SK Snaaskerke -KRC De Panne
Eindstand: 8-2

Het werd een wedstrijd die in de 1ste helft gelijk opliep en waarbij KRC de rust inging met een 2-1 achterstand. In de 2de helft, na een vroeg tegendoelpunt, ging bij sommige spelertjes het hoofdje naar beneden en werden de ratjes overspeeld door de thuisploeg en afgestraft met een zware 8-2 nederlaag tot gevolg voor onze pré-miniemen die zeker beter kunnen.
Speelden voor KRC: James Bigot, Kenneth Tallieu, Antoine Gilbert, Han Dewinter, Shaun Eerebout, Deblonde Colin, Ian Locqueneux, Ward Dochy en Arthur Lowagie

Provinciale miniemen U13
Coxyde - Zwevegem Sport
Eindstand: 0-0

Nadat onze miniemen vorige week wonnen op SCMenen, dacht iedereen al dat er ook zou gewonnen worden tegen Zwevegem. Onze miniemen speelden onder hun normaal peil, weliswaar fel gehandicapt door het ontbreken van de zieke Laurent Pysson en de gekwetste Jens Facon. Gelukkig haalde de verdediging nog een aanvaardbaar niveau, maar middenveld en aanval waren niet goed bezig. De 1ste helft was barslecht, maar net voor rust kon Dylan na een mooie aktie toch scoren, maar de scheidsrechter liet gewoon doorspelen. In de tweede helft probeerden onze jongens toch nog wat te tonen op het veld, maar bleven toch ondermaats spelen In de tweede helft werd dan ook niet gescoord door beide ploegen en zo bleef het 0 - 0, na een zwakke en teleurstellende partij. Volgende week zal het heel wat beter moeten tegen het sterke Wevelgem.
Speelden: Cambier Diego, Gruwé Brolin, Van Dessel Glen, Crevits Arne, Vasseur Dylan, Devaere Guillaume, Schoolaert Jordy, Callewaert Jensi, Van de ouden Denzell, Vanhoutte Lander, Dever Julien, Neuser Thomas.

Eindstand: 4-6

In deze 1ste wedstrijd op verplaatsing was er pas gestart en het stond al 0-1 via Dominique, maar 2 minuten later stonden de bordjes terug gelijk. Een 10-tal minuten later hetzelfde scenario en 2-2. Kort voor rust nette Dominique zijn 3de doelpunt en wezen de bordjes 2-3 bij de rust na een al bij al zwakke 1ste helft. Pas terug afgetrapt scoort Dominique zijn 4de en 2-4, match gespeeld zou je denken, maar VGO kwam toch nog terug in de match en kon de 4-4 terug op het bord zetten. Onze knapen drukten dan eventjes door en met nog 2 doelpunten te scoren werd uiteindelijk een meer dan verdiende 4-6 overwinning behaald na een weliswaar niet hoogstaande partij. Goede wedstrijd van verdedigers Gianni Callewaert en Maarten Reynaert. De leiding was jammer genoeg ondermaats, wat de matchkwaliteit zeker niet ten goede kwam! Volgende zaterdag om 16uur15 staat te De Panne de topper tegen ongeslagen leider Bredene op het programma.
Speelden voor onze gewestelijke knapen: Bradley Geryl, Maarten Reynaert, Axel Dirix, Thomas Raes, Kevin Cominu(1), Jordy Dewulf, Dries Schoolaert(1), Dominique Vandenabeele(4), Hannes Vandebotermet, Gil Vandessel, Gianni Callewaert en Billy Paelinck.

Reserven
Davo Westende - KRC De Panne
Eindstand: 1-8

Onze reserven blijven het uitstekend doen en behaalden een vlotte 1-8 overwinning op het veld van Westende. Gans de wedstrijd door was KRC de dominerende ploeg, maar vergat soms wel eens te combineren en werd er te weinig over de grond gespeeld. Bij de rust wezen de bordjes 0-2 en dacht iedereen al dat de wedstrijd gespeeld was. Een 10-tal minuten in de 2de helft kwam Westende echter tot 1-2 terug via een mooi getrapte vrije trap. KRC nam het initiatief terug in handen en Westende kwam er niet meer aan te pas. Bij 1-6 redde reservedoelman Tony Coutereel nog een strafschop en uit de aansluitende fase werd dadelijk de 1-7 gescoord. Uiteindelijk werd de eindstand vastgelegd op 1-8 en blijven onze reserven ongeslagen aan de leiding in hun reeks.
Speelden voor KRC: Tim Coutereel( 60 min: Tony Coutereel), Björn Lemiere, Martin Winnock( 45: Jeremy Carrein), Sven Dewitte, Sebastien Verfaillie (45': Klaas Dekeyser), Bert Joye(1), Andy Schoolaert(1), Jeffrey Schoolaert, Tom Tourney (45': Frederiek Lestaeghe), Peter De Buck(2), Frederiek Courbot(4).

1ste Elftal
Merkem Sport - KRC De Panne
Eindstand: 3-2

Voor de 2de maal op rij leed ons 1ste elftal een onverdiende nederlaag en werd het niet beloond voor een goede ploegprestatie. KRC zat dadelijk goed in de wedstrijd met dadelijk een schot van Dries Decorte, een afgeweerde poging van Gilles Veranneman maar in de 10de minuut werd het toch 0-1 met een doelpunt van Tom Soutaer na een door de doelman gelost schot van Gilles. Geleidelijk aan vergrootte de druk van Merkem en moest doelman Jan Verweirder enkele malen gepast tussenkomen. In de20ste minuut moest hij zich toch gewonnen geven toen een vrije trap binnengekopt werd. De 1ste helft kabbelde rustig naar zijn einde en zonder nog echt grote doelkansen werd de ruststand dan ook 1-1. De 2de helft werd goed gestart door KRC en Steve Six kon in de 51' mooi binnentrappen na een voorzet van Philippe Mahieux. Even later een reuzenkans voor Tom Soutaer om de 1-3 op het bord te zetten, maar jammer genoeg kon hij de bal niet binnen het kader plaatsen. In plaats van 1-3 wordt het in de 59' 2-2 na slecht ontzetten bij KRC. In de 67' wordt Steve Six van het veld getrapt zonder dat de scheidsrechter reageert, een mondelinge opmerking hierover levert hem wel geel op en een zondagje schorsing tot gevolg. Geleidelijk aan neemt Merkem de overhand en in de 75' komen ze op een 3-2 voorsprong, voorsprong die ze niet meer uit handen geven mede door veel getreuzel en tijdgewin. Een spijtige nederlaag voor onze Ratjes, die zeker beter verdienden maar die na 2 goede wedstrijden met 0 op 6 achterblijven. Hopelijk staat het geluk zondag eens aan de KRC-kant tegen thuis tegen VK Koekelare.
Negatief aan de wedstrijd zijn de gele kaarten voor protest van Tom Soutaer, Steve Six, Frederiek Lecointre en Angelo storm.
Speelden voor KRC: Jan Verweirder, Dries Decorte, Ronny Dewinter, Angelo Storm, Frederiek Lecointre, Ruben Hoorne, Steve Six (70' Steve Thieren), Philippe Mahieux, Tom Soutaer, Christophe Christiaens, Gilles Veranneman (65 min Steven Verstraete).
Niet gespeeld: reservedoelman Tim Coutereel en Sebastien Verfaillie