Verslag 27-28/10 2007

1ste jaars duiveltjes Reeks A
KRC De Panne - SVD Handzame-Kortemark
Eindstand: 2-19

Tegen de erg sterk voetballende ploeg Van Handzame-Kortemark, speelden onze jonge Ratjes al bij al ook een goede wedstrijd, maar waren duidelijk toch niet sterk genoeg om van een gelijkopgaande wedstrijd te kunnen spreken.
Speelden voor KRC: Wouter Vanbesien, Arne Vanhuele, Seppe Joossens, Thibault Cagnard, Flor Vandessel, Deflo Bert.

1ste jaars duiveltjes Reeks B
Eindstand: 3-15

Onze jongste duiveltjes, nochtans versterkt met Rimski en Kelly deden hun uiterste best maar waren toch een maatje te klein tegen de goed voetballende tegenstander. Toch zien we iedere week beterschap bij onze jongens die ongetwijfeld steeds beter en beter zullen worden.
Speelden voor KRC: Maxime Vanbleuy, Casper Vanhuele, Kelly Cagnard, Sacha Moors, Rimski Rottiers

2de jaars duiveltjes Reeks B
KRC De Panne - KVV Coxyde B
Eindstand: 8-7

Onze ratjes wilden kost wat kost winnen tegen de buren. Al na 5 min opende Stijn de score 1-0, maar de bezoekers kwamen lanszij 1-1, zo ging de eerste helft gelijk op en neer en de rust werd bereikt met een 4-4 gelijke stand.In de tweede helft zagen we een iets beter KRC dat kon uitlopen tot 7-4 .Coxyde kwam echter terug tot 7-6. Doelman Kevin moest enkele keren gepast tussen komen en ook de goed spelende Rimski die al enkele zeer goede matchen aan het spelen is.Onze ratjes konden dan toch weer uitlopen via Kelly die ook een goede partij speelde 8-6. Nog gaf Coxyde zich niet gewonnen en kwam terug tot 8-7. Een nipte maar verdiende overwinning voor onze ratjes die zo hun eerste thuisoverwinning behaalden.
Speelden voor KRC: Cagnard Kelly (4), Cagnard Thibault (3), Dezeure Stijn (1), Schoolaert Kevin, Costa Matondo, Dobos Stephane en Rottiers Rimski.

2de jaars pré-miniemen
SV Bredene - KRC De Panne
Eindstand: 5-0 Forfait

Onze al krap in spelers zittende pre-miniemenploeg kreeg af te rekenen met een aantal ziektes en dienden dan ook noodgedwongen forfait te geven voor de verplaatsing naar Bredene. Spoedig herstel aan onze zieke Ratjes!!!!!!!

Provinciale miniemen U13
Samenwerking Coxyde- De Panne
Coxyde - VG Oostende
Eindstand: 2-2

Tegen het onderaan geklasseerde VGO was het doel de drie punten thuis te houden Blijkbaar waren er al veel van onze spelers aan het vieren voordat de partij al gespeeld was. Onze U13 begonnen zeer zwak aan de partij en moesten lijdzaam toe zien hoe de bezoekers enkele kleine kansen kregen. In de 12de minuut kreeg VGO een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Met een mooi geplaatste bal net over de muur en buiten het bereik van onze doelman Diego kwam VGO verdiend op voorsprong. Onze miniemen bleven maar verder knoeien en de rust werd dan ook bereikt met een 0-1 achterstand. Na een deftige preek van de trainer tijdens de rust, zagen we uiteindelijk een betere thuisploeg op het veld. In de 39ste minuut werd Denzell foutief gestopt in het strafschopgebied en strafschop. Diego nam zijn verantwoordelijkheid en zette die mooi om 1-1.Nog geen minuut later werd het dan 2-1 Arne zag Jordy vrijstaan net buiten de zestien, legde de bal af, Jordy twijfelde niet en scoorde met een loeier de 2-1.In de 45ste minuut liet de scheidsrechter de afgevaardigde van de thuisploeg het veld op om een speler te verzorgen en terwijl hij de speler op het veld aan het verzorgen was liet hij het spel gewoon doorgaan. Zo kon VGO de 2-2 binnentrappen op hoekschop, feitelijk een ongeldig doelpunt. Wat onze miniemen ook nog probeerden de stand veranderde niet meer. Een ontgoochelend resultaat na een zwakke 1ste helft en een ietwat betere 2de, maar onze jongens moeten zeker beter kunnen.
Speelden voor U13: Diego Cambier, Guillaume Devaere, Glen Vandessel, Brolin Gruwé, Wouter Dutoo, Laurent Pysson, Jens Facon, Jordy Schoolaert, Arne Crevits, Denzell Vandenouden, Jensi Callewaert, Lander Vanhoutte, Lars Lycke.

Gewestelijke Knapen
Samenwerking De Panne -Coxyde
Union Zandvoorde -KRC De Panne
Eindstand: 0-12

Tegen de laatste in het klassement kende KRC nooit problemen. De eerste helft werd gespeeld met mooi combinatievoetbal en voetbal via de flanken zoals het "eindelijk" zou moeten. De rust werd dan ook gehaald met een mooie 0-6 voorsprong. Enkele wissels en doelman Bradley mocht zelfs eens van het veldvoetbal proeven en Dries vatte plaats in doel, maar hij zag ook niet veel ballen. Doelman Bradley pikte zelfs een doelpuntje mee en de score werd nog opgedreven tot 0-12. Mooie collectieve prestatie, proficiat en goed herpakt na het debacle van vorige week. Volgende week topper aan huis tegen Spermalie, supporters op post
Speelden: Bradley Geryl (1), Gianni Callewaert, Dries Schoolaert, Gil Van Dessel, Billy Paelinck (1), Michael Willaert (4), Kevin Cominu (5), Axel & Egon Dirix, Thibault Vermeylen & Jordy Dewulf (1)

Eindstand: 3-1

In deze topwedstrijd tussen de eerste 2 van het klassement leden onze ratjes een al bij al verdiende nederlaag tegen een sterk spelend Spermalie dat zich serieus versterkt had met een 3-tal 1ste ploegspelers en ook op de nodige momenten een beetje hulp kreeg van de scheidsrechter.
Op een hobbelig veld en met windnadeel trapte KRC af, maar kwam dadelijk onder druk van Spermalie dat duidelijk de eerste 20 minuten domineerde. Doelman Tony Coutereel moest verschillende malen gepast tussenkomen om de nul op het bord te houden. Uiteindelijk werd hij toch geklopt door een boogbal die over zijn hoofd binnenging. KRC kwam toch beter in de wedstrijd en Fredje kon niet afwerken als hij alleen voor de doelman kwam, een schot van Fredje ging net naast de paal buiten en ook Andy kon een mooi uitgespeelde aanval niet afronden en trapte op de doelman. Ondertussen waren er ook wel enkele warme standjes voor het doel van KRC, maar even later sloeg de scheids een 1ste maal toe toen hij een duidelijke strafschopfout op Fredje Courbot onbestraft liet. Een haakfout van Frederiek Lestaeghe op de grens van het strafschopgebied werd wel bestraft met een strafschop, die doelman Tony echter met een prachtige reflex uit zijn doel ranselde. In de 40' valideerde de scheids een 2de doelpunt van Spermalie dat duidelijk in buitenspel gemaakt werd. Een vrije trap werd aan de 2de paal binnengekopt door een Spermaliespeler die daar moederziel alleen stond en dit duidelijk achter de KRC-verdediging. Een beter Spermalie ging dus de rust in met een 2-0 voorsprong met een duidelijk steuntje van de scheids. In de 2de helft en met windvoordeel werd KRC de betere ploeg echter zonder Spermalie constant onder druk te kunnen zetten. Er kwamen enkele kleine kansjes, maar Spermalie plooide goed terug en brak snel uit wat uiteindelijk resulteerde in de 3-0 toen doelman Tony onder de bal doorging bij corner en een ongedekte Spermaliespeler kon binnenkoppen. Onze reserven namen risico's, speelden achteraan man op man, maar meer dan een eerreddend doelpunt na een omgezette strafschop door Jan Verweirder na een haakfout op Christophe Christiaens leverde de druk niet op. Spermalie speelde ook hard en viseerde duidelijk de enkels van onze spelers, wat ook resulteerde in een 4-tal gele kaarten voor hen. Het spel werd daardoor natuurlijk ook telkens onderbroken en extraspeeltijd rekende de scheids ook niet bij.
Speelden voor KRC: Tony Coutereel, Björn Lemiere (45' Martin Winnock), Jeffrey Schoolaert, Sven Dewitte, Tim Tourney, Klaas Dekeyser, Andy Schoolaert, Tom Tourney(70' Jan Verweirder), Frederiek Lestaeghe(45' Jeremy Carrein), Fredje Courbot, Christophe Christiaens. Reservedoelman Miguel Decraemer bleef op de bank

1ste Elftal
VV Vladslo -KRC De Panne
Eindstand: 2-1

De oudste ratjes leden terug een nederlaag met 1 doelpuntje verschil, na een weinig hoogstaande wedstrijd tussen 2 onderaan het klassement geklasseerde ploegen. De inzet en goede wil waren aanwezig bij KRC, maar dit volstond niet om puntengewin te bekomen.
KRC startte niet slecht en al in de 1ste minuut kon Steve Six mooi voorzetten maar Tom Soutaer kon juist niet goed bij de bal om af te werken. 13' terug een gekraakt schot van Tom, dat naast gaat op pas van Philippe Mahieux. Eerste gevaar voor Vladslo na 17' als een voorzet van op rechts voorbij het doel buiten loop zonder dat iemand er zijn voet kan tegen zetten. 23' een schot van Steve Six op pas van Steven Verstraete, geblokt door een Vladslo-verdediger. Op het halfuur ontsnapt KRC aan een achterstand als een schot van buiten de 16 tegen de bovenkant van de deklat terechtkomt. Kort voor rust schiet Ruben Hoorne nog eens naast en de rust wordt bereikt met een juiste 0-0 stand. Kort na de hervatting schiet Philippe Mahieux rakelings naast op pas van Tom. In de 57' wordt het totaal onverwacht 0-1 als de Vladslodoelman en ex-KRC-speler Arvid Delvael een hoge gemakkelijke plukbal van Philippe Mahieux door zijn handen laat glippen en de goed gevolgde Tom Soutaer de score kan openen. In plaats van onze Ratjes te bevrijden, legt de voorsprong blijkbaar meer druk op onze jongens die beginnen terugtrekken en zo ook onder druk van Vladslo komen. Doelman Tim Coutereel moet kort na elkaar 2x knap tussenkomen om de gelijkmaker te vermijden.In de 75' pech voor KRC als een afstandsschot van Bert Joye juist naast de kruising buitengaat. In plaats van 0-2 staat het enkele minuten later 1-1 wanneer na een twijfelachtig toegekende vrije trap de vrije trap keihard in het doel getrapt wordt. KRC onder druk wat uiteindelijk in de 83' leidt tot de 2-1 wanneer slap ontzetten leidt tot het winnende doelpunt van Vladslo. Terug een ontgoochelend resultaat voor de talrijk meegereisde KRC-supporters, na een wedstrijd waarin KRC terug niet moest onderdoen voor de tegenstander. Hopelijk valt volgende week nog eens puntengewin te vieren met de thuiswedstrijd tegen SC Lombardsijde maar dat zal zeker geen gemakkelijke opdracht zijn.

Speelden voor KRC: Tim Coutereel, Dries Decorte, Angelo storm, Kevin Soutaer( 88' Andy Schoolaert), Steve Six, Ruben Hoorne, Bert Joye, Steve Thieren, Philippe Mahieux, Tom Soutaer(78' Fred Courbot), Steven Verstraete(63'Peter Debuck).Reservedoelman Jan Verweirder bleef op de bank.