Verslag 29-30/09 2007

1ste jaars duiveltjes Reeks A
SK Eernegem -KRC De Panne
Eindstand: 8-1

In deze eerste wedstrijd waarin de tegenstander evenwaardig was als ons, speelden onze Ratjes minstens even goed en hadden zelfs meer kansen maar die konden onze kleintjes niet afwerken. Eernegem deed dit wel en zo was de ruststand 3-0. Eernegem, dat voelde dat er iets inzat voor hen, wou op zeker spelen en haalde nog 2 spelertjes vanuit de 2e jaars waarvan de wedstrijd naast ons plaatsvond. Na veel gekibbel aan de zijlijn, keerden zij tenslotte terug naar hun veld maar ondertussen stond het al 6-0. De Panne was dan terug de betere ploeg maar wederom wou de bal niet in het doel. Uiteindelijk scoorde Ben Dewinter op zeer mooie wijze dan toch nog het eerreddende doelpunt.
Speelden voor KRC: Wout Vanbesien, Bert Deflo, Seppe Joossens, Sander Dekien, Ben Dewinter en Flor Van Dessel.

1ste jaars duiveltjes Reeks B
VG Oostende - KRC De Panne
Eindstand: 24-0

Onze allerkleinsten waren nog meer dan één maatje te klein op het veld van VG Oostende dat duidelijk veel verder stond met zijn duiveltjes doordat deze vorig jaar al gans het jaar samengespeeld hadden in de microbencompetitie. Toch verliezen onze kleinste Ratjes hun moed niet en blijven ze er voor gaan. Pas na enkele maanden zal er vooruitgang moeten te zien zijn bij onze kleintjes.
Speelden mee voor KRC: Sander Hintjes, Robin Hintjens, Arne Van Huele, Casper Van Huele, Maxiem Van Bleuy, Karl Schoolaert

2de jaars duiveltjes Reeks B
KRC De Panne - GS Middelkerke-Leffinge
Eindstand: 4-11

Tegen een sterk Middelkerke speelden onze ratjes goed mee in de eerste helft, maar de bezoekers scoorden aan 100 procent en aan de rust stonden de bordjes 3 - 6.In de tweede helft waren de bezoekers de betere ploeg en scoorden nog vijf maal. Toch speelden onze ratjes een verdienstelijke partij met uiteindelijk een 4 - 11 nederlaag tot gevolg.
Speelden voor KRC: Schoolaert Kevin; Rottiers Rimski, Cagnard Kelly, Cagnard Thibault, Dobos Stephane, Dezeure Stijn.
Speelden voor KRC: Schoolaert Kevin, Cagnard Kelly, Cagnard Thibault, Rottiers Rimski, Dobos Stephane, Costa Matondo en Dezeure Stijn.

2de jaars pré-miniemen
VC Ichtegem -KRC De Panne
Eindstand: 4-1

Onze ratjes speelden een prima wedstrijd maar verloren toch tegen één van de sterkere ploegen uit onze reeks. In de 1ste helft zagen we ondanks hevige regenbuien mooi voetbal aan beide zijden, maar het was het de thuisploeg die met 1-0 de pauze inging. Na de rust opnieuw mooi combinatievoetbal op het stilaan verzopen veld, en het was de thuisploeg die uitliep tot 3-0. KRC toonde in tegenstelling tot verleden week wel karakter, bleef ervoor gaan en scoorde de oververdiende 3-1.Naar het einde toe nog een paar kansen op de aansluitingstreffer maar het doelpunt viel aan de overzijde zodat de eindstand uiteindelijk 4-1 werd.
Speelden voor KRC: James Bigot, Kenneth Tallieu, Antoine Gilbert, Han Dewinter, Shaun Eerebout, Deblonde Colin, Ian Locqueneux, Ward Dochy en Arthur Lowagie.

Provinciale miniemen U13
Samenwerking Coxyde- De Panne
Coxyde - Wevelgem City
Eindstand: 0-5

Onze miniemen, spelend met een serieus verzwakte ploeg, stonden voor een loodzware opdracht tegen één van de leidersploegen Wevelgem. De eerste 20 minuten speelden onze jongens goed mee, maar na 5' konden de bezoekers toch scoren na slap verdedigen. De bezoekende doelman kon met een sublieme sprong onze U13 van de gelijkmaker houden en enkele ogenblikken later miste Jordy een strafschop, geen 2-1 dus maar 0-1.Halfweg de eerste helft konden de bezoekers de score verdubbelen en net voor rust werd het dan toch 0 - 3. In de tweede helft combineerden de bezoekers beter, maar vonden moeilijk een gaatje in de plaatselijke verdediging die goed georganiseerd bleef spelen, of stond er een goed keepende Diego in het doel.Toch konden de bezoekers nog 2 maal scoren en zo de 0-5 op het bord zetten. Na de zwakke prestatie van vorige week tegen Zwevegem zagen we vandaag een veel betere ploeg met veel meer inzet en teamspirit op het veld, ondanks de nederlaag tegen een sterke tegenstander.
Speelden: Cambier Diego, Gruwé Brolin, Van Dessel Glen, Crevits Arne, Devaere Guillaume, Schoolaert Jordy, Pysson Laurent, Callewaert Jensi, Vanhoutte Lander, Florian LaRock, Nathan Marteel, Joshra Ben Hassan

Eindstand: 1-4

Tegen de ongeslagen leiders uit Bredene speelde KRC een erg goede match. Onze knapen kwamen op voorsprong na een knappe vrije trap die diep werd getrapt door Jordy en overhoeks binnengetrapt door Billy. Onze knapen konden echter niet lang de voorsprong vasthouden en aan de rust stonden de bordjes mooi in evenwicht. Na de rust voetbalden beide ploegen knap verder maar KRC kende pech toen een bal op de lat uiteenspatte bij een 1-2 achterstandstand. In plaats van op gelijke hoogte te komen, scoorde Bredene nog tweemaal tegen. Toch een verdienstelijke wedstrijd tegen deze heel sterke tegenstander.
Speelden: Bradley Geryl, Jordy Dewulf, Gianni Callewaert, Dries Schoolaert, Kenzo Dumon, Atchiev Pieter, Billy Paelinck (1), Thibault Vermeylen, Kevin Cominu, Dominique Vandenabeele, Gil Van Dessel, Thomas Raes, Hannes Vandebotermet en Axel Dirix
Maarten Reynaert en Egon Dirix waren afwezig

SC Lombardsijde - KRC De Panne
Eindstand: 3-2

Onze reserven leden hun eerste puntenverlies op het veld van Lombardsijde en staan meteen weer terug met de voetjes op de grond. Niet scherp genoeg gestart, keek KRC al na 20 minuten tegen een 2-0 achterstand aan na 2 zeker te vermijden doelpunten. Gaandeweg werd de tegenstander toch meer onder druk gezet, zonder echter echt goed te voetballen. Peter Debuck kon na 38' de 2-1 op het bord zetten met een verre, lichtjes afgeweken bal, 2-1 werd ook de ruststand. In de 2de helft dadelijk meer druk van onze reserven, wat in de 55' reeds resulteerde in de 2-2 na een binnenduwer van Peter Debuck na een actie op de linkerflank van Frederiek Lestaeghe. KRC gelanceerd zou je zo denken, maar 2' later wezen de bordjes al terug 3-2 na een mooi binnengekopte corner, weliswaar zonder druk van een tegenstander. Onze reserven bleven proberen, maar echt lekker draaide het niet. Te veel lopen met de bal, te weinig flankwissels en veel verre ballen leverden niets op tegen Lombardsijde dat terugkroop en goed georganiseerd bleef voetballen, veel tijd won en steeds de lange bal gebruikte. Er kwamen nog enkele kansen op de gelijkmaker maar thuisdoelman Boeve verrichte nog enkele mooie reddingen, zodat de eindstand uiteindelijk 3-2 werd. Een misstap die volgende week moet rechtgezet worden thuis tegen leider SV Nieuwpoort.
Speelden voor KRC: Jan Verweirder( 45': Miguel Decraemer), Björn Lemiere ( 40' Tim Tourney), Martin Winnock, Sebastien Verfaillie, Ruben Hoorne, Andy Schoolaert, Jeffrey Schoolaert, Frederiek Lestaeghe (60'Jeremy Carrein), Tom Tourney, Peter De Buck, Frederiek Courbot

KRC De Panne - VK Koekelare
Eindstand: 0-2

Voor de 3de match op rij werd ons 1ste elftal niet beloond voor zijn goede wedstrijd. Tegen leider VK Koekelare werd een zware wedstrijd verwacht, maar KRC deed gans de wedstrijd goed mee. In een gesloten 1ste helft moest in de 7' de bezoekende doelman een schot van Philippe Mahieux uit zijn doel houden en op de 15' ging een kopstoot van Tom Soutaer na een mooie voorzet van Steve Thieren over. Daarna waren er enkele kleine kansjes voor Koekelare waarbij doelman Tim Coutereel gepast moest tussenkomen met de voet. In de 42' viel het doelpunt van Koekelare een beetje uit de lucht na slap verdedigen in de plaatselijke verdediging. Even later konden de bordjes gelijk zijn, maar de bezoekende doelman ranselde een voorzet van Philippe Mahieux die de kruising zou binnendraaien uit zijn doel. Ruststand 0-1. Hetzelfde gelijkopgaande spelbeeld in de 2de helft maar de beter kansen waren toch voor KRC. Koekelare kroop nog meer achteruit en speculeerde op de snelle tegenaanvallen. Een schot van Tom Soutaer werd afgeblokt en een voorzet ging juist voorlangs. In de 20' een snelle tegenaanval van Koekelare, gered door doelman Coutereel.23' een mooie redding van de Koekelare doelman in 2 tijden op een poging van Tom Soutaer. In de 31' een unieke kopkans voor Tom na een mooie voorzet van Philippe Mahieux maar jammer genoeg buiten het kader. Koekelare profiteerde van de risico's die KRC nam en kwam enkele malen dreigend voor doelman Coutereel die het gevaar echter kon weren, mede door het niet afscherpen van de bezoekers. KRC bleef ervoor gaan en in de 80' kopte de ingekomen Gilles Veranneman na een voorzet van Klaas Dekeyser nog op de Koekelare doelman. Koekelare bleef counteren en in de 88' werd tegen het spelbeeld in de 0-2 eindstand op het bord gezet. Terug een nederlaag voor onze oudste Ratjes die week na week goed voetbal brengen, maar jammer genoeg hiervoor niet beloond worden. Maar vroeg of laat wordt de ban toch gebroken en zal het goede voetbal toch punten opleveren.
Speelden voor KRC: Tim Coutereel, Dries Decorte (70' Klaas Dekeyser), Ronny Dewinter(85' Peter Debuck), Angelo Storm, Frederiek Lecointre, Bert Joye, Steve Thieren, Philippe Mahieux, Tom Soutaer, Christophe Christiaens, Steven Verstraete(75'Veranneman Gilles)
Niet gespeeld: reservedoelman Jan Verweirder