Verslag 9-10/02 2008

1ste jaars duiveltjes Reeks A
KVV Coxyde - KRC De Panne
Eindstand: 20-1

Tegen de sterke thuisploeg kwamen de duiveltjes van trainer Ruben er niet aan te pas. KVVC was doorlopend de betere ploeg en de KRC-verdediging verkeerde absoluut niet in hun beste dag. Iedereen deed wel zijn uiterste best, maar steeds kwamen onze Ratjes een stapje tekort. Bert Deflo zorgde gelukkig nog voor een eerreddend doelpunt.

Speelden voor KRC: Sander Dekien, Wout Vanbesien, Joran Steen, Kelly Cagnard, Bert Deflo

1ste jaars duiveltjes Reeks B
Eindstand: 2-9
Onze tweede duiveltjesploeg zorgde voor een grote verrassing door te gaan winnen met 2-9 op het veld van grote broer Coxyde. Onze kleine mannen waren duidelijk te sterk voor de thuisploeg en behaalden een meer dan verdiende overwinning. Een flinke prestatie van de mannen van trainer Sander, prestatie die hopelijk nu de volgende weken bevestigd wordt.

Speelden voor KRC: Maxiem Vanbleuy, Rimski Rottiers, Thibault Cagnard, Mathias Wullepit, Niek Callewaert, Karl Scholaert.

2de jaars duiveltjes Reeks B
KRC De Panne - WS Bulskamp
Eindstand: 3-3

Onze 2de jaars Ratjes zitten blijkbaar nog in hun winterslaap.In de eerste helft waren de bezoekers de betere ploeg.Toch konden onze ratjes de score openen via Stijn, maar de bezoekers konden gelijkstellen en net voor rust zelfs op voorsprong komen 1-2. In de tweede helft zagen we een veel beter KRC en Ben bracht onze ratjes weer in de partij en scoorde de gelijkmaker. In de laatste minuut klommen onze ratjes op een 3-2 voorsprong, maar in dezelfde minuut maakten de bezoekers toch nog gelijk. 3-3 werd een juiste uitslag.

Speelden voor KRC De Panne: Schoolaert Kevin, Dewinter Ben, Cagnard Kelly en Thibault, Rottiers Rimski, Costa Matondo en Dezeure Stijn.

2de jaars pré-miniemen
WS Bulskamp - KRC De Panne
Eindstand: 0-7

Vanaf het 1ste fluitsignaal werd de thuisploeg met de rug tegen de muur gezet. De ratjes kregen kans na kans, maar het duurde toch tot halfweg de 1ste helft vooraleer de openingsgoal viel. Die voorsprong werd nog voor de rust uitgediept tot 0-2.Tijdens de rust werd aan de jongens gevraagd om meer de flankspelers aan te spelen en dat resulteerde al vrij vlug in een 3de treffer. De thuisploeg werd nu belegerd door de blauw-zwarte troepen en slikte nog 4 doelpunten, eindstand 0-7.

Speelden voor KRC: Antoine Gilbert, Ian Locqueneux, Jari Demunck, Han Dewinter, Tom Deblonde, Shaun Eerebout, Ward Dochy, Arthur Louagie en Kenneth Tallieu.

Provinciale miniemen U13
Coxyde - Deerlijk sport
Eindstand: 1 - 1

Onze U13 zorgden eigenlijk voor een stunt door met een zwaar gehavende ploeg en juist met 11 spelers een gelijkspel te behalen tegen de grote brigade van Deerlijk en dit na een genietbare en goed op en neer gaande wedstrijd. Met een goede organisatie achteraan en een drukt bevolkt middenveld werd de tegenstander relatief goed opgevangen. Toch was Deerlijk in de 1ste helft duidelijk de betere ploeg en moest doelman Diego verschillende malen gepast tussenkomen om zijn netten schoon te houden. Onze jongens probeerden goed uit te voetballen, maar konden slechts voor lichte dreiging zorgen. Na een hoekschop en een geharrewar voor doel kon Deerlijk rond de 20' op een 0-1 voorsprong komen, 0-1 werd ook de ruststand. Iedereen die dacht dat onze fel verzwakte ploeg zou begeven in de 2de helft kwam bedrogen uit. Onze jongens kwamen beter in de wedstrijd en kregen de tegenstander beter onder controle. Het gebrek aan snelheid vooraan kwam duidelijk aan het licht, maar de inzet van iedereen maakte veel goed. En even over halfweg de 2de helft maakte Jens de gelijkmaker, wanneer hij een mooie vrije trap van op 20 meter van Jordy die de doelman niet onder controle kreeg kon binnentikken. Jordy moest enkele ogenblikken later nog een bal van op de lijn wegtrappen, maar onze U13 hielden de wedstrijd goed onder controle en zo eindigde de wedstrijd op een mooie 1-1. Een totaal onverwacht puntje voor de fel verzwakte U13, maar opnieuw een bewijs dat met een goede organisatie en veel inzet steeds een mooi resultaat kan behaald worden. Een pluim voor alle spelers en in het bijzonder voor het centrale verdedigersduo Jordy en Brolin die beiden een beresterke wedstrijd speelden. Ook Lander Vanhoutte liet zich opmerken met enkele mooie individuele acties.
Eindelijk nog eens een doelpuntje gescoord en een puntje behaald, nu volgende week kunnen bevestigen op het veld van Rumbeke.

Speelden voor KRC: Diego Cambier, Dylan Vasseur, Jordy Schoolaert, Brolin Gruwé, Guillaume Devaere, Lander Vanhoutte, Jensi Callewaert, Jens Facon, Joshra Ben Hassan, Maxence Decot, Axel Degrieck

Gewestelijke Knapen
Samenwerking De Panne -Coxyde
KRC De Panne - Davo Westende
Eindstand: 0-6

Onze gewestelijke knapen moesten aantreden met vier provinciale miniemen om aan 11 spelers te geraken. Blijkbaar vinden enkele spelers zicht te goed om aan te treden bij de gewestelijke ploegen. Reeds na enkele minuten moesten onze knapen verder met 10 man toen Hannes Vandebotermet rood kregen voor een scheldwoord naar de scheidsrechter. Jammer voor trainer Jan die daar zoveel tijd in steekt, maar weinig respect terug krijgt van sommige spelers.Aan de rust wezen de bordjes reeds 0-2 en in de tweede helft ging het steeds slechter en slechter en tien minuten voor tijd gaf Dries Schoolaert er ook de brui aan en moesten onze ratjes met 9 man verder.Het bobijntje van de 4 provinciale miniemen die al een zware match in de benen hadden geraakte ook op en gans de ploeg ging ten onder zodat het uiteindelijk een 0-6 nederlaag werd. Gelukkig speelde doelman Bradley Geryl nog een sterke wedstrijd en wist hij de schade nog te beperken Meteen ook de laatste match van het seizoen voor de gewestelijke knapen, vermits er beslist werd om forfait te geven voor de rest van het seizoen en de bereidwillige spelers te laten meespelen met de provinciale knapen.

Speelden voor KRC: Bradley Geryl, Egon Dirix, Axel Dirix, Gianni Callewaert, Billy Paelinck, Thibault Vermeylen, Hannes Vandebotermet, Dries Schoolaert en de miniemen Jensi Callewaert, Jordy Schoolaert, Brolin Gruwé en Jens Facon

SV Nieuwpoort - KRC De Panne

Onze reserven, duidelijk minder goede bezig, deden in de strijd om de 2de plaats een slechte zaak door slechts een gelijkspel te behalen op het veld van SV Nieuwpoort, natuurlijk altijd een moeiolijke verplaatsing. In een gelijkopgaande 1ste helft, zonder al te veel kansen was het 1ste gevaar in de 12' te noteren als Tom Torney, mooi vrijgespeeld door Gilles, alleen voor de doelman kwam maar onbegrijpelijk naast besloot; In de 18' een schot van Steve Six op de doelman. 1ste gevaar voor de thuisploeg pas in de 30' maar dadelijk raak na slecht ontzetten in de KRC-verdediging. In de 35' staan de bordjes terug gelijk als Tom Torney zich mooi vrijkapt centraal voor doel en via de paal binnentrapt. 37' wordt het 1-2 na een mooie actie van Steve Six op de achterlijn die teruglegt op Jeffrey Schoolaert die onhoudbaar binnentrapt. Even later moet doelman Tony nog redding brengen met de voet, maar de ruststand wordt 1-2, een verdiende voorsprong. Tweede helft start met een mooie voorzet van Steve Six, shot van Gilles Veranneman maar tegen de binnenkant paal. 55'een snelle tegenaanval van Nieuwpoort knap gered door doelman Tony. In de 12' wordt het toch 2-2, een voorzet van op rechts stuit tegen de binnenkant van de paal en komt terug voor doel waar een thuisspeler ongehinderd kan afwerken. En in de 65' wordt het 3-2 voor de thuisploeg als er centraal in de KRC-verdediging geen dekking gegeven wordt en de tegenstander ongehinderd alleen voor doel kan komen en afwerken. Onze reserven hebben het meeste balbezit maar springen slordig om met de kansen of zijn niet scherp genoeg. Pogingen van Peter, Jeffrey en Gilles worden de nek omgewrongen. Uiteindelijk wordt het in de 85' toch nog 3-3 met een ver schot van Gilles dat via de kruising al dan niet achter de doellijn valt. De goedgeplaatste scheidsrechter keurt het doelpunt goed en onze reserven behalen uiteindelijk toch nog een gelijkspel. De beste periode van onze reserven is duidelijk voorbij en alles verloop duidelijk veel krampachtiger. Hopelijk kunnen onze Ratjes zich volgende week nog eens opladen met het bezoek van 2de geklasseerde VVG Alveringem.

Speelden voor KRC: Tony Coutereel, Björn Lemiere, Jeffrey Schoolaert(1), Tim Torney, Jan Verweirder, Klaas Dekeyser, Sebastien Verfaillie(45'Martin Winnock), Steve Six, Tom Torney(1)(60'Jeremy Carrein), Peter Debuck, Gilles Veranneman(1)

Davo Westende - KRC De Panne
Eindstand: 0 - 0

Na de wanprestatie van vorige week tegen Merkem hadden onze oudste Ratjes deze week iets recht te zetten. Terug een zware opdracht met de verplaatsing naar 2de geklasseerde Davo Westende, thuis zo goed als zonder puntenverlies. Gelukkig hadden onze jongens de les van vorige week goed onthouden en speelden ze veel agressiever en gaven ze veel minder ruimte weg. De thuisploeg, enorm bevoordeeld in gestalte en kracht, nam een sterke start en in het 1ste kwartier was het al de thuisploeg die de kloek sloeg. In de 6' moest doelman Tim een mooie parade verrichten op een kopstoot en even later ging een kopstoot nipt over. Geleidelijk kwam KRC onder de druk uit en in de 11' het eerste KRC-gevaar, een rechtstreekse vrije trap van op de linkerkant op de doelman getrapt door Philippe Mahieux. Op de 20' een voorzet van rechts door Kevin, aangenomen, door Frederiek Lecointre maar het schot gaat voorlangs. Even later kan Philippe Mahieu alleen naar doel aan maar door een slechte bots van de bal wordt de actie onderbroken. Westende heeft het meeste balbezit, maar zonder echte kansen af te dwingen. Doelman Tim moet zich eigenlijk maar beperken tot enkele attente tussenkomsten bij hoge ballen. KRC krijgt de tegenstander onder controle en de wedstrijd kabbelt rustig verder tot aan de rust. In de 2de helft hetzelfde verhaal als in de 1ste helft. Een scherpe start van Westende met dadelijk veel hoge ballen en druk. 47' een voorzet 2de paal die net naast gaat, dadelijk gevolgd door een schot net boven de dwarslat.55' een vrije trap centraal voor doel, mooie redding uit de hoek van doelman Tim. 62' 1ste KRC-gevaar met en schot van een Frederiek Courbot recht op de Westende-doelman. 73' wordt het nog even warm voor het KRC-doel als Tim een gemakkelijke bal niet te pakken krijgt en de bal terug voor doel gebracht wordt totdat hij uiteindelijk in het geharrewar kan weggetrapt worden.80' nog eventjes gevaar als een tegenstander schuins voor doel onbeheerst overknalt. De wedstrijd loopt rustig naar zijn einde en wordt afgefloten op de beginstand. Een verdienstelijk puntje na een goede collectieve verdedigende prestatie tegen een tegenstander die zijn zeker niet toonde zijn 2de plaats in het klassement waard te zijn. Een mooie opsteker voor de lastige thuiswedstrijd van volgende week tegen het niet te onderschatten Keiem Sport.

Speelden voor KRC: Tim Coutereel, Ronny Dewinter, Dries Decorte, Angelo Storm, Frederiek Lecointre, Ruben Hoorne, Andy Schoolaert, Kevin Soutaer(85'Steve Thieren), Christophe Christiaens(88'Sebastien Verfaillie)Frederiek Courbot(75'Torney Tom), Philippe Mahieux.

Reservedoelman Miguel Decraemer bleef op de bank.
Er was geel, nog zonder gevolgen, in de 90' voor kapitein Angelo storm wegens een fout.