Verslag 03/8 2008 - Beker van West-Vlaanderen

KSV Jabbeke - KRC De Panne
Eindstand: 4-1 ( strafschoppen 4-3)

Op het veld van 3de provincialer Jabbeke werd het een gelijkopgaande eerste helft met in de 3de minuut al meteen een heet standje voor het KRC-doel. De bal belandde na een shot tegen de lat, en in de rebound werd de paal geraakt. In de 8ste minuut kwam de eerste kans voor onze Ratjes, een shotje van een gretige Christophe Christaens werd door de keeper klemvast gepakt. In de 13' passeerde diezelfde Christiaens knap zijn verdediger, maar zijn shot werd door de keeper in corner getikt. Het was wachten tot de 27ste minuut op een volgende goede mogelijkheid, ditmaal voor Jabbeke. De Jabbeekse spits kwam alleen voor doelman Miguel Decraemer, na balverlies centraal, maar Miguel pakte uit met een mooie reflex en tikte de bal via de paal weg uit doel. In de 39ste minuut gaf de scheidsrechter een onterechte vrije trap aan Jabbeke. De bal belande voor het doel van KRC en na wat geharrewar voor doel werd de bal binnengetrapt door Jabbeke, 1-0. De Panne was niet aangeslagen en meteen na de 1-0 begon Jurgen Schoolaert een mooie run langs de linkerflank. Hij kon de bal afleggen voor Frederik Lecointre, die een voorzet op maat voor Christiaens gaf. Christophe controleerde de bal knap, en stiftte de gelijkmaker binnen. Ook Jabbeke was niet aangeslagen door dit tegendoelpunt, en in de 44ste minuut stond het terug 2-1. Keeper Miguel kon net niet bij een voorzet van op links, en de Jabbeekse nummer 10 kon de bal in een leeg doel binnentikken. 2-1 was ook de ruststand.

In de tweede helft was het wachten tot de 58ste minuut voor een nieuwe kans voor Jabbeke, maar de spits trapte de bal van dichtbij over. 2 minuten later was het wel raak. Na een actie van op links kwam de bal voor doel, en hij werd te gemakkelijk in doel getrapt, 3-1. KRC kwam niet meer tot het goede spel van de eerste helft, en in de 65ste minuut was de 4-1 een feit. Een speler van Jabbeke werd niet afgevlagd bij duidelijk buitenspel, en stormde op doelman Tim Coutereel af. Het shot werd voorbij de tweede paal opgepikt door Jabbeke, kwam voor doel en werd binnengelegd. De Ratjes probeerden nog wat terug te doen, en in de 75ste minuut kopte Jurgen Schoolaert een vrije trap van Ruben Hoorne net naast. In de 79ste minuut speelde Angelo Storm een bal langs de flank door naar Christophe Christiaens. Die gaf een voorzet-shot, waar Jurgen Schoolaert bijna bij kon, maar een verdediger was hem te snel af. In de 86ste minuut volgde een laatste kans voor KRC, maar Christiaens kopte de knappe voorzet nipt over het doel. De wedstrijd eindigde zo op 4-1, een verdiende overwinning voor de thuisploeg maar zeker met overdreven cijfers.

Speelden voor KRC: Miguel Decraemer (45' Tim Coutereel), Angelo Storm, Tommy Vandaele, Dries Decorte, Steven Vandenberghe (45' Philippe Mahieux), Alex Leloet, Steve Hommez, Fredrik Lecointre (65' Andy Schoolaert), Jurgen Schoolaert, Gilles Veranneman (60' Ruben Hoorne), Christophe Christaens.
Er waren ook nog gele kaarten voor Tommy Vandaele (protest) en Andy Schoolaert (protest).