Verslag 05/8 2008

SV Nieuwpoort – KRC De Panne
Eindstand 1-1

KRC begon gretig aan de wedstrijd en al in de 2de minuut was het bijna raak.  Een voorzet van Tommy Vandaele vloog in de richting van het doel, maar de Nieuwpoortse doelman kon de bal nog net uit de kruising tikken.  In de 12’ was er een warrige fase voor het doel van Nieuwpoort, de verschillende schoten van onze Ratjes belandden telkens tegen de benen van Nieuwpoortse spelers en uiteindelijk trapte een ijzersterke spelende Jurgen Schoolaert de bal in de handen van de doelman. In de 15de minuut was er een eerste kansje voor Nieuwpoort.  Een corner werd weggekopt door Pierig Leloet, in de voeten van een thuisspeler die met een hard schot onze keeper Miguel Decraemer niet kon verrassen. In de daaropvolgende fase vloog de bal richting thuisdoel, Jurgen kon de bal afleggen voor Gilles Veranneman, maar die trapte naast. Het was wachten tot de 30’ op een volgende kans, opnieuw voor KRC. Jurgen passeerde op kracht enkele thuisspelers, de bal ging dan naar de rechterflank waar Tommy een scherpe bal voor doel gaf, maar spits Gilles  mistte jammerlijk voor doel. 2 minuten later zette Ruben Hoorne door aan de linkerflank, hij passeerde knap zijn man, maar zijn shot mistte kracht en precisie en belandde op de doelman.  Verder geen uitgespeelde mogelijkheden meer, in een eerste helft waarin De Panne 3de provincialer Nieuwpoort de hele tijd onder controle had en zonder twijfel de betere ploeg was.

De tweede helft kwam wat trager op gang, mede door vervangingen aan beide kanten.  Pas in de 61’ was er een eerste uitgespeelde aanval, die werd afgerond door een shot van Alex Leloet naast het doel. In de 69ste minuut kreeg Nieuwpoort één van zijn zeldzame kansjes, de thuisspits trapte een gemeten voorzet naast het doel. In de 74’ werd een speler van Nieuwpoort niet afgevlagd voor buitenspel, hij kwam alleen voor doelman Tim Coutereel maar trapte ongecontroleerd over.
In de 83ste minuut kwamen de gebreken van de scheidsrechter betreffende buitenspel nog duidelijker boven. Een speler van Nieuwpoort, die zeker 3 meter buitenspel stond, werd niet afgefloten en kwam alleen voor doel. Doelman Tim deed hem nog uitwijken, maar na wat geharrewar belandde de bal toch in doel 1-0 voor Nieuwpoort, gezien het spelbeeld totaal onverdiend. Gelukkig bestaat gerechtigheid blijkbaar toch in het voetbal, want kort voor tijd kon Christophe Christiaens de 1-1 keihard binnenkoppen na een gemeten voorzet van Dries Decorte. Onze Ratjes speelden een 3de provincialer eigenlijk de hele wedstrijd weg, dus met 1-1 mocht de thuisploeg, dankzij de scheidsrechter, wel heel tevreden zijn.

Speelden voor KRC: Miguel Decraemer, Angelo Storm, Kevin Soutaer, Pierig Leloet, Steve Hommez Tommy Vandaele, Jurgen Schoolaert, Alex Leloet, Ruben Hoorne, Christophe Christiaens, Gilles Veranneman
Invallers: Tim Coutereel, Dries Decorte, Andy Schoolaert, Steven Vandenberghe.