SP. Keiem - KRC De Panne
Eindstand: 5-6 ( 3-2)

Verslag van de “interim-succes” coach Hans Vanbesien wegens afwezigheid van trainer Steven wegens de begrafenis van zijn opa.
Ruim op tijd vertrokken en ruim op tijd aangekomen in Keiem, in lichte dropregen op een biljart van een plein, vol modder en slijk, begonnen we aan een loodzware opdracht.
De vorige partij werd ruim verloren met 1-17; dus hadden we iets goed te maken. Op het laatste moment belde Mathias af en bleven we dus nog met 7 ratjes over. Niet getreurd,
we zouden ons niet laten afslachten zoals de vorige keer.
We begonnen met volle moed, maar na enkele minuten wezen de bordjes al op 2-0 voor de paarse ratjes van Keiem. Daarvoor had Maxime(die een dijk van een macht keepte) al enkele ballen gepakt. Maar op die harde hoge trappen had hij geen schijn van kans, alle Panse ratjes stroopten de mouwen op en lieten zich niet doen. In tegendeel, enkele mooie combinaties van achter uit via Joram, die weer speelde als “libero”. Zo konden de flanken bereikt worden waar Sacha en Wout hun tegenstanders goed vastzetten. Ze kwamen er zelfs regelmatig goed uit: individueel of in samenspel met de diepe spits van dienst, afwisselend Jari en Lander. Na wat geharrewar kon Lander (zoals hij het zelf zegt), met zijn slechte voet scoren, 2-1. We hadden toch onze eerredder te pakken, zo dachten we. Het ging goed op en neer: Maxime liet zich van zijn beste kant zien en pakte alles wat er te pakken viel,  de nieuwe Jean-Marie is gevonden!!  Na balverlies van Keiem kon Wout doorgaan en scoorde de gelijkmaker. Allen waren ze dolblij met die 2-2 in het zicht van de rust. Na een twijfelgeval wat een hoekschop betreft, de trainer van Keiem zag een hoekschop, de scheids niet en wij ook niet, gaven de bal toch aan Keiem met een naar gevolg.  De bal kon ontzet worden, maar niet goed genoeg en met de daarop volgende aanval scoorden ze de 3-2 net voor rust. Had ik het geweten, dan zeiden we ook dat het geen was, maar onze beloning komt nog……..
Efkes genieten van een beetje rust en na een slokske water, gingen we er weer stevig tegenaan. Het was een paar keer weer bibberen, een paar korte pasjes van Lander waardoor Keiem weer in de aanval kon trekken werden ons maar 1x fataal, de bal belandde in de voetjes van de tegenstander en konden zo maar 1x profiteren van het slechte inspelen, 4-2. Niet getreurd want dan was het onze beurt, na balverlies op hun helft kon Wout de bal veroveren en scoren, 4-3 en we hadden weer moed. Toen hun beste speler er efkes de brui aan gaf, hij zag de bui al hangen want we begonnen onder stoom te komen, Keiem kon nog wel de 5-3 scoren, maar dan was hun pijpje leeg. Wout gaf ons weer hoop, Joram kon tot over de helft doorlopen met bal aan de voet na uitwerpen van Maxime, toen gaf hij een goede pas waardoor Wout in een mooie schietkans kwam en scoorde de 5-4. We geloofden er alsmaar meer in. Keiem in de aanval, maar scoren lukte niet meer voor hen. Via enkele tegenaanvallen kregen we nog halve kansen via Seppe, die nu in de punt van de aanval speelt en Jari, Sacha en Wout, maar net allen te slap geshot. Onze kleinsten gaven niet op. Keiem liep zich stug op onze defensie en bij de volgende tegenaanval kon Seppe op een mooie wijze de score gelijkstellen op 5-5.  Ik vroeg de scheids hoelang nog en hij zei me nog 2 min.  Ik dacht volhouden, 5-5 is heel mooi om mee naar De Panne huiswaarts te keren.  Maar dat was zonder onze toekomstige vedetjes gerekend. 1 puntje is niet genoeg, maar 3 is beter. We scoorden zelfs de winninggoal via Wout en vochten met onze laatste gevonden krachten tot het einde. De scheids floot voor het einde en we waren allen ferm content.  Een verdiende overwinning van onze kleintjes, die vochten als leeuwen voor elkaar.

Na de match kregen we een dikke proficiat van onze tegenstander, die er meteen bijvertelde dat ze hun 2 beste spelertjes moest missen vandaag, maar dat zal ons een worst wezen.  Op naar onze volgende tegenstander volgende week.

Speelden voor De Panne: Maxime Vanbleuy, Jari Descan, Joram Steen, Sacha Moors, Seppe Joossens (1), Lander Vanbesien(1), Wout Vanbesien(4)

1ste jaars duiveltjes Reeks B
Eindstand: 12-3 (4-3)

Onze kleinste Ratjes stonden voor een niet gemakkelijke verplaatsing naar Keiem. De eerste helft waren ze goed bezig, we kregen goede kansen maar de afwerking was er niet. Casper maakte wel een hattrick, maar we hadden ook soms pech met een bal op de paal. Keiem kwam beter in de wedstrijd en kregen ook enkele goede kansen, maar keeper Mohammad deed het heel goed in zijn doel. Keiem kwam opeens op 4-3.Dat was ook de ruststand.
De tweede helft was ongeveer hetzelfde als de eerste helft. We kregen goede kansen, maar telkens kon er een speler van Keiem zijn voetje er voor zetten. Uiteindelijk moesten we achter de feiten aan lopen. Keiem liep tot 7-3 uit en de Ratjes waren volledig het noorden kwijt.
In de laatste minuten van de wedstrijd kreeg Mohammad de bal nog volledig in zijn gezicht waarmee uiteindelijk de bal in het doel vloog. Maar Mohammad had toch de moed om voort te keepen. Iedereen heeft gevochten voor zijn bal, maar het mocht niet gebeuren.
Keiem liep verder uit tot 12-3 en dat werd uiteindelijk ook de eindstand.
Interim trainer Miguel Decraemer was tevreden over het spel dat de Ratjes hebben gebracht en de inzet. Hoofdtrainer Coutereel Jean was ook tevreden achter een telefoontje.
Proficiat voor alle spelers voor hun inzet.

Speelden voor KRC De Panne: Sedaghatmia Mohammad, Sander Dekien, Joe Claerebout, Storm Degrieck, Casper Vanhuele(3), Jasper Dekien en Steen Martijn.

2de  jaars duiveltjes Reeks B
KRC De Panne – WS Adinkerke
Eindstand: 6-3

Onze 2dejaars duiveltjes speelden de derby tegen de buren uit Adinkerke, in Adinkerke speelden onze ratjes 5-5 gelijk. Onze ratjes namen het spel onmiddellijk in eigen handen en
in de 3’ kon kleine Nick de 1-0 binnen tikken. De bezoekers begrepen het onmiddellijk dat ze het niet gemakkelijk zouden hebben en ze probeerden de match terug in handen te nemen, maar dat lukte niet echt. Want in de 13’ kan Kelly de 2-0 binnen trappen en nog geen 2’ later scoorde Rimski de 3-0 binnen via een hoekschop. De bezoekers kregen enkele kansen van onze ratjes, maar ze konden niet scoren. Enkele keer op de paal en er naast, en onze doelman Ben die ook heel alert was. Onze ratjes speelden goed voetbal en zo kon Kelly haar 2de van de dag binnen trappen 4-0 in de 18’, maar geen 30sec later scoorden de bezoekers
de 4-1en zo gingen we rusten
 2de helft ging redelijk vlot tot in de 13’Kelly weer de sterk spelende WSA-doelman kon verassen met haar 3de doelpunt van de dag 5-1.Onze ratje kregen een kleine terugval en de bezoekers kregen heel even de wedstrijd in handen en konden tot nog 2maal scoren  in korte tijd. Onze ratjes hadden het verstaan dat ze de match terug moesten in eigen handen nemen, en Arne legde in de laatste min de eindstand vast op 6-3
 Speelden voor KRC: Ben Dewinter, Rimski Rottiers, Ian Vieren, Arne Van Huele, Jari Coopman, Nick Callewaert, Kelly Cagnard, en Thibault Cagnard

Provinciale miniemen U12
Samenwerking Coxyde- De Panne
Wevelgem City -KVV Coxyde
Eindstand: 0-6 (0-3)

Onze U12’s stonden voor een relatief gemakkelijke verplaatsing naar Wevelgem, voorlaatste in de stand. Goed uitgerust na op woensdag een stagetraining van cursist-jeugdverantwoordelijke Serge Dorné en een frietjes-hamburgermaaltijd beloofd door trainer Alain achter de rug, bevestigden onze jongens hun betere prestaties van de voorbije weken na een duidelijk mindere periode. Juist met 11, door de afwezige communiegangers Maxim Steenkiste en Maxim Prosec, werd de tegenstander dadelijk onder druk gezet. 2’ reeds een pas van Dante naar Lukas, door de keeper nog in corner gewerkt. Mooi gegeven corner door Lukas, enorm geharrewar voor doel maar uiteindelijk toch weggetrapt. 3’ staat het 0-1 met een prachtig afstandsschot van Remko. 4’ terug corner, weer warm voor het thuisdoel maar nog weggewerkt.9’ actie van Lukas op rechts, bal naar Dante die voorzet naar Remko die vrijstaand voor doel nog onbegrijpelijk over trapt.11’ vrije trap op rechts door Ward, over getrapt door Remko. 12’ Dante trapt op de keeper en bal in corner. 14’ trap van Remko op de deklat. 15’ staat het 0-2, corner van Ward en kapitein James kan binnentrappen.17’ afstandsschot van Dante in de handen van de keeper. 20’ 0-3, actie op rechts van Remko, bal mooi breed gelegd voor Dante die maar moet binnentrappen.25’ vrije trap van Dante, de mee opgerukte Maxim Butaye trapt nog naast het doel.26’ schot van de bedrijvige Joost maar goed gepakt door de keeper.28’terug een schot van Joost, nu net naast. 29’ eerste gevaar voor de thuisploeg, doelvrouw Yosra moet plat gaan om een poging te stoppen. Trainer Alain vraagt in de rust dezelfde ingesteldheid tijdens de 2de helft en een verdubbeling van de score zonder tegendoelpunt, anders een extra uurtje training op woensdag na de stagetraining van Serge. Een goede motivatie blijkbaar want onze jongens blijven er voor gaan, Wevelgem, dat toch moedig blijft knokken voor elke bal, komt nauwelijks over de eigen helft. 36’ erg mooie voorzet van Joost op links, Ward komt ingevlogen maar kan net niet bij de bal.40’ terug geharrewar na een corner, maar uiteindelijk niet in doel.41’ staat het 0-4, mooie voorzet van James op rechts en, afgewerkt door de mooi ingelopen Remko. 44’ corner Ward en uiteindelijk mooi de 0-5 binnengetrapt door Dante. 48’ terugspeelbal van de thuisploeg, vrije trap, pasje van Dante naar Remko die hard in de muur trapt en in de herneming op de doelman.50’ Remko alleen door maar op de goed uitgekomen doelman. 51’poging Remko, bal gaat in corner met uiteindelijk een trap van Lukas naast. De jacht op het 6de doelpunt wordt verder gezet maar de Wevelgem-keeper staat goed te keepen en pakt nog een poging van Ward. 52’ schiet de meeopgerukte Lander nog eens naast.58’ staat het toch 0-6 als kapitein James het fel gevierde 6de doelpunt maakt. Maar het is de sterk spelende Jarvid die in de 59’ zijn ploeg redt van een extra-training door op de lijn een poging weg te halen. Eindstand 0-6 na een sterke wedstrijd van gans de ploeg, volgende week moet hetzelfde niveau gehaald worden tegen het sterke Varsenare, dat vandaag een mooie 3-2 overwinning behaalde tegen leider Harelbeke.

Speelden voor U12: Yosra Ben Hassen, Mundi Dialonga, Jarvid Gruwé, Maxim Butaye, Lander Lagrou, Joost Sockeel, James Bigot(2), Ward Dochy, Lucas Decorte, Dante Blanckaert(2), Remko Germonpré(2).

Gewestelijke miniemen
KVV Coxyde – GS Middelkerke-Leffinge
Eindstand: 0-4 (0-2)

Tegen de ongeslagen leider uit onze reeks speelden onze gewestelijke miniemen een verdienstelijke wedstrijd, maar moesten toch de wet van de sterkste ondergaan. In de 1ste helft werden onze jongens op hun eigen helft teruggedwongen en konden de bezoekers 2x scoren. Na de pauze hetzelfde spelbeeld,Middelkerke dat domineerde en al vlug een 3de maal  scoorde. In het laatste kwartier probeerden onze jongens nog wel maar het lukte niet meer om de eerredder te scoren. In de laatste minuut scoorden de bezoekers en legden zo de eindstand vast op 0-4.Bijonze miniemen keepte Arthur een beresterke match en speelde Apti  zijn 1ste wedstrijd.

Speelden voor onze gewestelijke miniemen:Lowagie Arthur, Vanhove Zeppe, Dewinter Han, Beelen Emiel, Tallieu Kenneth, Verfaillie Matt, Wullepit Kjell, Eerebout Shaun, Locqueneux Ian,Deblonde Tom en Apti Shovlaev.

Provinciale knapen U14
Wevelgem City - KVV Coxyde
Eindstand: 1-1 (0-0)

Er moest deze week terug wat geschoven worden door trainer Rik, want Pepijn was afwezig wegens ziekte.Het was de thuisploeg die het best uit de startblokken schoot, met in de 1’ reeds een hoekschop waar onze doelman Diego redding kon brengen .Onze jongens waren nergens, de thuisploeg bleef de bal mooi rond tikken, maar kon enkel dreigen met een paar afstandsschoten.We noteerden pas in de 30’ een eerste kans voor Koksijde, een snelle aanval van Laurent toen hij alleen op de doelman mocht afgaan, maar de thuisdoelman kon nog redding brengen.Net voor de rust krijgt de thuisploeg nog een mooie kans, maar de bal gaat net langs zodat we gaan rusten met een 0-0 score. Na de rust blijft de thuisploeg het betere voetbal brengen en in de 47’ komen ze verdiend op voorsprong wanneer ze onze verdediging uit verband weten te spelen en zo de 1-0 weten te scoren .In de 59’ komt Koksijde goed weg wanneer een bal van Wevelgem op de paal belandt.Vanaf nu begint Koksijde het balbezit op te eisen, maar Laurent weet niet te scoren, hier was het misschien beter de bal af te leggen op de meegevolgde Dwight.Dan wordt het toch 1-1 op een corner van Jordy kan Stijn de gelijkmaker scoren 1-1.Koksijde blijkt nu plots wakker geschoten, met nog een mooie kans voor Stijn, die nog net voor de lijn wordt gered en een schot van Jordy die net rakelings langs de paal buiten gaat.

Speelden voor U12: Cambier Diego, Gruwé Brolin, Devaere Guillaume, Daems Glenn, Pysson Laurent, Schoolaert Jordy, Callewaert Jensi, Waeyenberg Bryan, Coulier Stijn, Debacker Dwight, Rousseau Thibault, Jonckheere Keanu, Tourlousse Arthur, Kalisa Arnauld

Eindstand: 12-1 ( 5-0)

Onze reserven hadden iets goed te maken na de 5-2 nederlaag in de heenwedstrijd ( remember Walpurgisnacht!!). Voor de match zag het er terug niet goed uit, want zowel Christophe Christiaens en Steve Vermeulen stuurden hun kat ( verjaardagsfeestje Christophe niet overleefd), Steve Thieren en Tommy Vandaele waren wel aanwezig. Onderkapitein Sebastien Verfaillie was op skivakantie en junior Laurens Deconinck werd voor de 1ste maal opgeroepen voor de reserven. Nieuwpoort, ook pas na de aftrap aan 11 man geraakt, begon goed aan de wedstrijd en hield onze reserven goed weg van doel. Pas in de 9’ eerste gevaar met een mooie actie van een erg bedrijvige Gilles op links, bal naar Steve Thieren die overknalt.10’ schot van topschutter  Peter in de handen van de keeper.16’ eerste gevaar van de bezoekers, schot uit d e2de lijn klem gepakt door doelman Jan Verweirder.22’ mooie voorzet van Tommy, net naast gekopt door Laurens. 23’ staat het 1-0, actie van Sander, bal in de hoek naar Mike Derycke die hard voorzet en de alleenstaande Steve Thieren trapt binnen aan de 2de paal. 25’ 2-0, pas van Andy naar Gilles, mooie actie van Gilles, bal naar Thieren en binnen.29’ actie op links van de bezoekers met een schot naast de paal.31’ actie van Peter alleen door het midden en beheerst de 3-0 binnen. 34’ mooie corner van Peter op links, staalhard binnengekopt door nieuwkomer Laurens en 4-0. 36’ pas van Gilles op de volledig vrijstaande Mike die er echter nog in slaagt om op de doelman te trappen. 41’ actie door het centrum van Peter die in 2x de 5-0 kan binnentrappen. 43’nog een hard schot van Tommy uit de 2de lijn mooi gepakt door keeper Pynnebroeck. Ruststand 5-0. 2de helft zien 2 spelers van Nieuwpoort het niet meer zitten en staan er nog 9 moedige spelers op het veld. 47’mooie actie van Mike, bal naar Tommy die staalhard binnenschiet en 6-0.52’ gaat Dimi alleen door in het centrum en werkt mooi beheerst af en 7-0. 55’ pas op rechts van tommy naar Mike die staalhard de 8-0 in de rechterbovenhoek binnenknalt. 57’ pas van tommy naar Laurens, bal naar peter en onze topschutter zet de 9-0 op het bord.60’ schot uit de 2de lijn van de bezoekers dat net naast gaat.63 mooie strakke voorzet van op links door Steve Thieren in 1 tijd op de slof gepakt door Laurens maar jammer genoeg net naast. 68’ diepe bal door de verdediging van Gilles, Laurens legt af voor Mike die de op de grond liggende bal met het hoofd binnentikt, daarna heeft hij heel wat moeite om terug recht te geraken. 75’ grote kans voor Sander die volledig ongedekt er nog in slaagt om over en naast het doel te trappen. 78’ mooi schot uit de 2de lijn van de bezoekers, Jan moet op de knieën om te pakken. 81’ terug een mooie safe van Jan op een schot van de Nieuwpoort-doelman die mee opgerukt was bij een corner. Dadelijk een tegenaanval, doelman niet terug en Steve Thieren laat de 11-0 binnenrollen.83’ nog een voorzet van Dimi op rechts naar Andy die de 12-0 op het bord zet. 87’ krijgen de bezoekers nog een strafschop cadeau van scheidsrechter Marc Coopman na geen fout van Jurgen in de 16, strafschop feilloos omgezet en zo eindigt de wedstrijd op een 12-1 overwinning. Rechtstreeks titelconcurrent Woumen wint ook en zo blijven KRC en Woumen in strijd voor de titel. Volgende week een zware verplaatsing voor onze reserven naar Lombardsijde, dat deze week zwaar uithaalde op het veld van Adinkerke en een 1-6 overwinning behaalde.

Speelden voor KRC: Jan Verweirder, Bjorn Lemiere, Tommy Vandaele(1), Andy Schoolaert(1), Sander Cuvelier, Laurens Deconinck(1), Dimitri Delsael(1), Peter Debuck(3)(60’ Jurgen Schoolaert), Steve Thieren(3), Gilles Veranneman, Mike Derycke(2)

VVG Alveringem - KRC De Panne
Eindstand: 1-2 ( 1-2)

Onze ratjes, met enkel nog een waterkansje op de periodetitel na het ongelukkig gelijkspel van vorige week tegen Westende, stonden voor een zware veerplaatsing naar één van de koplopers uit de reeks, VVG Alveringem.
Zwaar gehandicapt door het ontbreken van de langdurig gekwetste titularisdoelman Tim Coutereel die hierdoor ook zijn match van het jaar mistte, de geel geschorsten Angelo Storm en Ruben Hoorne, de voor 1 wedstrijd disciplinair geschorste Jurgen Schoolaert, en vakantieganger Jeffrey Schoolaert wisten onze jongens dat het een erg zware dobber zou worden tegen de thuisploeg die zeker nog hun 3-1 nederlaag uit de heenmatch zou willen goedmaken.
KRC begon het best aan de wedstrijd met reeds in de 2’ een voorzet van Philippe Mahieux op links naar Joeri die net tekort komtop de goed uitgekomen keeper.3’ vrije trap van Jeremy Carrein op rechts, goed gegeven en Joeri kopt op de doelman. 6’ terug mooie corner van Jeremy, bal 2de paal maar Alex kopt op de doelman en bal gaat terug in corner. De thuisploeg is duidelijk van slag door de felle start van KRC en de plaatselijke verdediging loopt achter de feiten aan. 9’ staat het 0-1, bal van Jerre naar Tom die knap twee spelers in de wind zette en de bal in de loop van Joeri steekt die hard binnenknalt. 12’ reeds 0-2, een vrije trap recht voor doel, hard door Joeri naast de muur in doel getrapt, over een zich wat mistastende keeper. 13’ eerste groot gevaar van de thuisploeg, mooie reflex van keper Miguel op een poging van dichtbij. 19’ actie van Joeri centraal, hard schot op doel maar tegen binnenkant paal en terug in het veld. 31’ een verre bal op links van Dries, Joeri komt nog voor de keeper en kopt net naast. 36’ staat het 1-2, hoge voorzet van op links, doelman Miguel kan niet bij de bal die uiteindelijk binnengetrapt wordt. Beetje bij beetje voert Alveringem de druk op met in de 41’ een mooie actie op rechts maar in het zijnet geknald. 42’ actie langs de andere zijde, gelukkig draait de spits verkeerd en trapt hij ook in het zijnet. 42’ terug KRC-dreiging, een voorzet van Joeri op rechts, aan de 2de paal door Philippe op de keeper gekopt. 44’ nog een dreigende actie van de thuisploeg, eindigend met een hard schot over. Ruststand 1-2, zeker verdiend voor onze Ratjes die de beste kansen kregen in het eerste halfuur waarna de thuisploeg beetje bij beetje beter in de wedstrijd kwam.

2de helft verloopt heel wat rustiger, een thuisploeg die veel aan de bal is maar niet veel kansen creëert, buiten veel afstandsschoten die meestal hoog boven doel buiten gaan. Eerste echt gevaar pas in de 65’ en 66’ met 2 zware afstandsschoten zonder dat onze keeper moet tussenkomen. Veel pittig middenveldspel waar voor elke bal geknokt wordt.69’ eerste maal echt warm voor doel met een voorzet van op rechts, door een goed teruggekomen Jeremy wegetrapt.72’ grote kans voor KRC, pas van de ingevallen Ronny Dewinter op links naar Fredrik Lecointre die ongehinderd kan aanleggen maar zijn schot naast ziet gaan. 75’ terug groot alarm voor het KRC-doel, doelman Miguel kan net niet bij een hoge bal, de poging wordt spectaculair door onze sterk spelende laatste man Kevin Soutaer nog voor de lijn weggewerkt. 76’ nog een harde schuiver van Joeri, maar gepakt door de keeper. Het is de ingevallen Peter Debuck die nog de grootste kans krijgt om de wedstrijd definitief te beslissen in de 89’ als hij na een doorsteekbal alleen voor doel komt, maar nog naast besluit. Gelukkig zonder gevolgen want even later wordt afgefloten en behalen onze ratjes een meer dan verdiende overwinning, waardoor ze een mooie 6 op 6 halen tegen Alveringem. De betere prestaties van de voorbije weken werden bevestigd door een gretige, voor elke bal knokkende ploeg. En mits een 6 op 6 in de laatste 2 wedstrijden is een eindrondetiket nog haalbaar, als de andere uitslagen nog wat meezitten. Jonkershove, Westende en Snaaskerke zijn nog de ploegen die samen met KRC in aanmerking komen voor 2 eindrondeplaatsen. Nu een zondagje rust en dan een niet te onderschatten verplaatsing naar Leke, hopelijk met dezelfde mentaliteit als vandaag.

Speelden voor KRC: Miguel Decraemer, Dries Decorte, Kevin Soutaer, Steve Hommez, Pierig Leloet, Frederik Lecointre, Alex Leloet, Tom Torney(68’Ronny Dewinter), Jeremy Carrein, Philippe Mahieu(78’ Peter Debuck), Joeri Debruyne(2).
Bleef op de bank: reservedoelman Jan Verweirder
Er was geel voor Philippe Mahieux(wegtrappen bal), Steve Hommez ( wegtrappen bal) en Alex Leloet(haakfout). Voor Alex is het zijn 3de gele kaart en is hij geschorst voor de volgende competitiewedstrijd op Leke.