Onze oudste kleinste duiveltjes dienden hun schoenen niet aan te trekken en konden genieten van een zaterdagmorgenrust, en dit door het forfait van de duiveltjes uit Bulskamp

1ste jaars duiveltjes Reeks B
KRC De Panne – SC Lombardsijde
Eindstand: 2-3

Vandaag was wel een ongewone dag voor onze allerkleinsten, trainer Jean kon er niet zijn, Sander was met vakantie en op het allerlaatste moment riep men interim-coach Miguel weg om te fluiten bij de scholieren. Trainer Steven nam dan maar alles over want de A-ploeg speelde niet wegens het forfait van tegenstander Bulskamp. Pascal, papa van Miel, floot de wedstrijd op gang maar moest na 10’ het veld verlaten want dochter Ella kon niet zonder haar papa. Gelukkig was Hans, papa van Wout, bereid om de taak van scheids over te nemen.
Vandaag kan de match eenvoudig samengevat worden: KRC B tegen de keeper van Lombardsijde!! Deze jongen stond echt pal in zijn doel: een tiental schoten ranselde hij uit zijn doel en pas in de laatste 5’ slaagden de jongste ratjes erin om hem 2 keer te verschalken. Het was dan ook een doelpuntenarme wedstrijd want De Panne gaf zeer weinig weg en de keeper redde alles: 0-1 aan de rust. Casper en Wout bleven na de rust de bezoekende doelman bestoken maar het was Lombardsijde dat op 0-3 kwam na 16’. Casper scoorde dan toch op de 20e minuut en 2 minuten later stond het 2-3 via Wout. Zo werd het nog een zeer spannend einde maar helaas … het slotoffensief van onze ratjes leverde 1 doelpuntje tekort op.
Dankzij de grote inzet van alle 7 spelers ging iedereen, ondanks het verlies, met een tevreden gevoel naar huis.

Speelden voor KRC B: Joe Claerebout, Joram Steen, Storm Degrieck, Casper Vanheule, Miel Houdebine, Wout Vanbesien en Mohammed Sedaghatmia.

2de  jaars duiveltjes Reeks B
KRC De Panne –KVV Coxyde A
Eindstand: 4-12

Onze 2de jaars  ratjes moesten opnieuw een derby spelen, ditmaal tegen onze samenwerkingsclub KVV Coxyde A, een sterke tegenstander die bezig is aan een sterk seizoen. De match was nog maar goed bezig en de bezoekers konden het doel van onze ratjes al vinden en het stond 0-1. Onze ratjes waren zeker niet de mindere op het veld, maar ze konden toch niet verhinderen dat de bezoekers uitliepen tot 0-4. Net voor het rustsignaal konden onze ratjes toch een doelpuntje scoren en 1-4 werd dan ook de ruststand. In het begin van de2de helft hadden onze ratjes begrepen dat ze achter stonden en namen ze de match in handen en kwamen ze terug op gelijke hoogte,4-4. Maar er kwam direct een tegen aanval van de bezoekers en die scoorden vervolgens probleemloos tot aan het einde van de match, eindstand uiteindelijk een duidelijke 4 -12 nederlaag, tot ontgoocheling van de talrijk opgekomen ouders en supporters.

Speelden voor KRC: Ben Dewinter, Rimski Rottiers Jari Coopman, Kelly Cagnard, Thibault Cagnard, Ian Vieren, Arne Van Huele, Nick Callewaert, Amelie Vanbleuy.

Provinciale miniemen U12
Samenwerking Coxyde- De Panne
Oefenwedstrijd KVVC Coxyde – Cercle Brugge U11
Eindstand 2-2

Onze U12’s kregen een leuke oefenwedstrijd voorgeschoteld te Koksijde tegen de nationale U11’s van 1ste klasser Cercle Brugge. Wedstrijd start uitstekend want Dante wordt na 5’ mooi vrijgespeeld voor doel en hij kan beheerst de 1-0 op het bord zetten. Even later gaat een mooie poging van Cercle nipt over de deklat buiten, maar in de 12’ staat het toch 1-1 als de KVVC-verdediging in snelheid gepakt wordt. Wedstrijd loopt rustig verder met veel middenveldspel en mooie verzorgd voetbal, zonder veel doelgevaar. 21’ een mooie poging van Maxim Steenkiste maar gepakt door de keeper, 25’ zwak schotje van Ward op de doelman. 27’ schot van Maxim Steenkiste, keeper duwt in hoekschop. Hoekschop mooi getrapt door Maxim Prosec maar niemand om binnen te trappen. Ruststand 1-1 na een gelijkopgaande 1ste helft. Cercle start scherp aan de 2de helft en Maxiem Butaye moet zich reppen om de bal uit doel te houden 39’ mooi getrapte corner van Lukas Decorte maar terug niemand op de juiste plaats om binnen te tikken. 47’ harde knal van Remko, schot met veel moeite in 2 keer gepakt door de Cercle-keeper. 57’ terug een mooie actie, Ward steekt Lukas mooi in de rechterhoek, mooie voorzet maar niemand om af te werken. 58’ staat het 1-2 als de KVVC-verdediging terug in snelheid gepakt wordt en de bezoekende spits simpel kan afwerken. Maar in de slotminuut wordt het toch nog 2-2 met een penaltydoelpunt van kapitein James Bigot na een weliswaar erg licht toegekende strafschop. Eindstand 2-2 na een mooie prestatie van onze U12’s tegen een technisch sterke tegenstander.

Speelden voor U12: Yosra Ben Hassen, Jarvid Gruwé, Lander Lagrou, Butaye Maxim, Dialungana Mundi, Joost Sockeel, James Bigot(1), Ward Dochy, Lucas Decorte, Remko Germonpré(1), Dante Blanckaert(1), Ian Locqueneux, Maxiem Steenkiste, Maxim Prosec.

FC Varsenare - KVV Coxyde
Eindstand: 0-2

In de competitie stonden onze U12 voor een moeilijke verplaatsing naar het kleine blauw-zwart FC Varsenare. En onze jongens stonden direct onder druk, al in de 3’ een voorzet van op rechts maar gelukkig mist de aanvaller de bal met zijn hoofd. 5’ dezelfde situatie maar nu wordt de bal onbegrijpelijk niet in doel gekopt maar belandt de thuisaanvaller met zijn hoofd tegen de paal. KVVC heeft moeite om in de wedstrijd te geraken en Varsenare heeft voortdurend overwicht, wel zonder echt grote kansen af te dwingen. Een attente keepende doelvrouw Yosra komt telkens goed tussen en moet eigenlijk geen grote safes verrichten. 17’ een corner van Varsenare maar Yosra kan de doelpoging verhinderen met haar voet. Eerste KVVC-gevaar in de 20’ als Remko mooi kan voorzetten naar Dante maar de doelman is goed uitgekomen. Dadelijk terug een redding van Yosra die mooi plat gaat op een verre poging. Onze jongens komen beter in de wedstrijd en kunnen al enkele combinaties uitvoeren en in de 24’ staat het tegen het spelbeeld in 0-1, Remko kan Dante mooi voor de doelman brengen en Dante werkt beheerst af. 0-1 wordt meteen ook de ruststand, na een slappe 1ste helft van onze jongens die erg goed wegkwamen met deze ruststand. De trainerspreek tijdens de rust levert op dat de verdediging toch wat scherper begint te spelen en korter op de tegenstander begint te dekken. Toch start de thuisploeg het best de 2de helft met dadelijk een bal weggewerkt in corner, corner die niets oplevert. Dadelijk erop een tegenprik met een lange rush van Dante die echter kracht tekort komt om af te werken.35’ corner van de thuisploeg met een hard schot uit de 2de lijn die gelukkig ver naast gaat. 39’ vrije trap schuin voor doel, maar gelukkig wordt de bal weggetrapt voor de lijn. 42’ zetten Lukas en Joost een mooie actie op aan de rechterkant, maar de bal gaat net buiten. Varsenare krijgt nog enkele vrije trappen en corners, maar beetje bij beetje valt de druk weg en zijn het onze jongens die mooi beginnen te combineren. 57’ terug een mooie actie van Dante, maar bal gaat nog in corner, corner mooi voor doel gegeven door Lukas maar niemand kan binnentikken. 58’ een actie van een hard werkende Remko, bal gaat ook in corner. Daaropvolgende fase komt de bal via de goed ingevallen Shaun Eerebout bij Remko die zijn verdiend doelpuntje scoort en de 0-2 eindstand op het bord zet. Daarna krijgen onze jongens nog enkele kansen maar scoren lukt niet meer. Een hard bevochten overwinning tegen een goed voetballende tegenstander, die echter veel moeite had met de afwerking. Een zwakke 1ste helft, maar de ploeg herpakte zich duidelijk in de 2de helft.

Speelden voor U12: Yosra Ben Hassen, Jarvid Gruwé, Lander Lagrou, Butaye Maxim, Dialungana Mundi, Joost Sockeel, James Bigot, Ward Dochy, Lucas Decorte, Remko Germonpré(1), Dante Blanckaert(1), Shaun Eerebout, Ian Locqueneux.

Gewestelijke miniemen
KVV Coxyde – SK Spermalie
Eindstand: 2-0

Onze jongens kregen deze week Spermalie op bezoek. Onze miniemen namen onmiddellijk de wedstrijd in handen en creëerden enkele halve kansjes. Toch duurde het tot halverwege de 1ste helft voor het openingsdoelpunt viel, Matt nam met een afstandschot de bezoekende doelman te grazen en het stond 1-0.Onze jongens gingen op zoek naar meer, maar konden niet meer scoren komen de rust. Na de pauze kwamen de bezoekers opzetten en was er een attente doelman Arthur nodig om Spermalie van de gelijkmaker te houden. Toen onze jongens het gevaar beseften werd besloten een tandje bij te steken. Na enkele kansen van onder andere Yelle en Kenneth was het opnieuw Matt die via een kort genomen hoekschop van Han de 2-0 voorbij de keeper trapte. De score veranderde niet meer zodat de match eindigde op een verdiende 2-0 overwinning voor onze gewestelijke miniemen.

Speelden voor KRC-KVVC: Lowagie Arthur, Vanhove Zeppe, Speeckaert Jerome, Dewinter Han, Deblonde Tom, Tallieu Kenneth, Verfaillie Matt(2), Wullepit Kjell, Scheinok Thomas, Neudt Yelle, Brad Baelen, Tilman Quentin, Verhaeghe Jeroen en Antoine Gilbert.

Provinciale knapen U14
Eindstand: 2-1

De eerste kans in de wedstrijd na 6 is voor KVVC, maar Glenn zijn schot wordt door de thuisdoelman weggewerkt.Dan komt Varsenare beter in de wedstrijd met twee mooie kansen maar doelman Diego heeft telkens een goede reactie in huis en kan zo de score op 0-0 houden. In de 16’ wordt het dan toch 1-0 waarbij een bal niet goed weggewerkt wordt in onze verdediging en de kopbal in het doel verdwijnt. Onze jongens proberen de bakens te verzetten en creëren enkele kansen, waarbij op een corner van Pepijn in de 20’ Dwight enig prachtig de 1-1 kan scoren, op dit moment zeker niet onverdiend. Iedereen denkt de rust in te gaan met een 1-1 ruststand tot Bryan een onnodige fout maakt in het strafschopgebied en we een penalty tegen kregen, waar Diego geen verhaal tegen heeft, ruststand 2-1 op dit moment een gevleide voorsprong voor Varsenare. De supporters dachten dat Koksijde op zoek zou gaan naar de gelijkmaker, maar onze trainer moest zijn ploeg wat herschikken wegens de kwetsuur van Pepijn en Laurent, het was Varsenare dat ons achteruit drukte, maar onze verdedigers (Bryan, Arthur, Brolin, Keanu ) hielden soms met de grootste moeite stand, maar tot echt open doelkansen kwam het niet.In de laatste tien minuten kregen we nog enkele kansjes via Stijn en Dwight, en een vrije trap van Jordy van op de rand van het strafschopgebied ging over het doel.

Speelden voor U14: Cambier Diego, Gruwé Brolin, Devaere Guillaume, Daems Glenn, Pysson Laurent, Schoolaert Jordy, Callewaert Jensi, Waeyenberg Bryan, Vandebotermet Pepijn, Coulier Stijn, Debacker Dwight, Rousseau Thibault, Jonckheere Keanu, Van Herck Jonas, Tourlousse Arthur.

Eindstand: 4-3

Na de Walpurgisnederlaag van vorige week tegen leider Nieuwpoort hadden onze reserven iets recht te zetten tegen het eveneens 2de geklasseerde Lombardsijde. De wedstrijd kan echter niet slechter beginnen want al in de 1’ gaat een verre bal over Dries en kan de bezoekende aanvaller onder doelman Miguel binnenschuiven, 0-1. Reeds gestart zonder de vrijdag op training geblesseerde topschutter peter Debuck, valt na 12’ ook de heroptredende Philippe Mahieux terug uit met pijn aan de enkel. Veel pech voor onze Filou, zo gevierd op zijn wederoptreden, hij wordt vervangen door Tom Torney, terug boven water gekomen na zijn verdwijning van vorige week. Beetje bij beetje komt KRC terug in de match, zonder dat er grote kansen afgedwongen worden. Tot in de 18’ Steve Vermeulen Steve Thieren links in de hoek aanspeelt, Steve zet hard voor en de bal verdwijnt in een carambole tussen verdediger en doelman toch in doel. 20’ eindigt een verre hoge voorzet van Dries op de bovenkant van de lat. Daarmee was bijna alles verteld over de 1ste helft die vooral veel geloop met de bal en veel middenveldspel bracht.

Rust deed KRC blijkbaar goed want er werd veel gretiger gestart en bij momenten veel beter gecombineerd. Dit resulteerde in de 50’ in een mooie combinatie op rechts met een pas van Gilles naar Jeremy die mooi voorzet en Steve Vermeulen kan de 2-1 op het bod zetten, meteen zijn 1ste doelpunt in de kleuren van KRC sinds zijn terugkeer bij de reserven. 52’ moest het eigenlijk 3-1 staan als Steven alleen voor doel naast kopt na een mooie corner van Jerre. 58’ een hobbelend afstandsschot van Steve gepakt door de bezoekende doelman. 61’ staat het een beetje onverwacht 2-2 als Miguel eerst nog een mooie parade in huis heeft op een harde knal, maar de bal in de rebound toch nog kan binnengewerkt worden. 64’ terug 3-2 voor onze reserven met terug een actie over rechts met een diepe bal Van Jerre naar Gilles die mooi voorzet naar Steve die met een beetje veel geluk zijn 2de via-via kan binnentrappen. Match gespeeld denkt iedereen, maar neen want in de 65’ krijgt Tommy zijn 2de geel wegens een vermeend handgebaar volgens een zwak leidende scheidsrechter, en KRC maar met 10. En het staat 3-3 in de 70’ als een center van op rechts zonder veel tegenstand centraal kan binnengetikt worden. Met 1 man minder belooft het nog een moeilijk matcheinde te worden en als de scheids even later Gilles ook nog eens volledig onterecht terugfluit voor vermeend buitenspel, denkt niemand van de thuisploeg nog aan de overwinning. Maar onze reserven slagen er toch nog in om de 4-3 op het bord te zetten als Tom Torney mooi centraal door kan gaan en beheerst naast de doelman binnentikt. Op karakter blijven onze Ratjes nog vrij gemakkelijk overeind en eindigen de match zelfs nog met 9 als Steve Vermeulen kort voor affluiten nog zijn 2de gele kaart krijgt. Een verdiende overwinning na een potige, weinig hoogstaande wedstrijd maar met wel veel inzet in de 2de helft. En door het gelijkspel van leider Nieuwpoort, naderen onze reserven tot op 5 punten en is er nog een kansje voor het behalen van de titel, maar veel zal er niet meer weggegeven mogen worden en het spelpeil zal ook terug de hoogte in moeten.

Speelden voor KRC: Miguel Decraemer, Dries Decorte, Tommy Vandaele, Pierig Leloet, Sebastien Verfaillie, Steve Thieren(1) (45’ Gilles Veranneman), Jeremy Carrein, Steve Vermeulen(2), Andy Schoolaert( 83’ Jan Verweirder), Dimitri Delsael, Philippe Mahieux(12’Tom Torney(1).