Verslag 18-19/10 2008

1ste jaars duiveltjes Reeks A
KRC De Panne – VV Oostduinkerke
Eindstand: 9-10

Vandaag speelden we tegen onze overburen van Oostduinkerke. Een “gevoelige” wedstrijd voor de trainer want trainer Steven voetbalt er zelf al 5 jaar. Voor de wedstrijd was er veel tijd en onze jongens begonnen spontaan een wedstrijdje te spelen onder elkaar als opwarming. En opgewarmd waren ze: de ballen vlogen er vlot in. Enkele mooie combinaties en dito doelpunten brachten ons na 18’ op een 7-1 voorsprong. Toen sloeg KVVO nog 2 keer toe om met 7-3 de rust in te gaan. De 7 doelpunten kwamen trouwens van 5 verschillende voeten!! Goed zo kerels!! Na de rust waren de rollen omgekeerd. KVVO was een stuk scherper en kwam terug tot 7-6, waarna Wout 2x scoorde (12’). Toen was de KRC-kaars helemaal opgebrand: KVVO scoorde 4 doelpunten op rij en kwam zo 2’ voor het einde voor het eerst in de match op voorsprong. Tussendoor kregen we nog wel enkele mooie kansen maar we kregen de bal er niet in. Ook door het wat uit positie lopen, bracht de tweede helft niet zoveel als de eerste. Een wedstrijd met twee gezichten is het dus geworden. We onthouden de positieve dingen en aan de andere gaan we zeker nog hard werken.

Speelden voor KRC A: Maxime Vanbleuy, Joram Steen, Wout (3) en Lander (1) Vanbesien, Sacha Moors (3), Mathias Wullepit (1) en Yann Verfaillie (1)

1ste jaars duiveltjes Reeks B
Eindstand: 8-3

De duiveltjesploeg B moest het deze week stelen zonder Shayaan, Zaïn en Saad maar kon beroep doen op Seppe Joossens. Opnieuw werd door de volledige ploeg met volle inzet gestreden voor de overwinning. De meeste spelertjes beginnen de theorie te begrijpen en proberen te spelen zoals de coach het voor de wedstrijd vraagt.
Met een bal die op het juiste ogenblik wordt doorgeschoven van links naar rechts en omgekeerd,  en spelertjes die op de goeie plaats opduiken kun je relatief makkelijk scoren.
Toen het signaal voor de rust klonk was de tussenstand in ons voordeel dan ook al 4-0.
Net na de rust kon Oostduinkerke hun openingstreffer scoren en was de organisatie bij KRC een tijdje zoek. Soms is een aanvaller zelfs iets sneller dan de verdediger en met nog 10 minuten te spelen had KRC nog meer doelpunten moeten toestaan, telkens op de counter: 7-3
Ondertussen speelde iedereen opnieuw op zijn plaats en in de laatste minuut kon ook Storm Degrieck zijn eerste bal van het seizoen binnentrappen
De eindcijfers lagen vast op 8-3. Een puik resultaat, opnieuw tegen een goede tegenstander.
Speelden voor KRC B: Joe Claerebout, Sander Dekien, Casper Vanhuele, Mohammad Sedaghatmia, Storm Degrieck, Miel Houdebine, Jasper Dekien en Seppe Joossens.

Bovendien speelde Martijn Steen zijn allereerste wedstrijd als 1° jaars-duiveltje.

2de  jaars duiveltjes Reeks B
SC Lombardsijde - KRC De Panne
Eindstand: 6-9

Alweer een sterke prestatie van onze 2de jaars duiveltjes tegen een in gestalte grotere thuisploeg. De eerste helft verliep gelijkopgaand, maar de betere afwerking was bij de thuisploeg te vinden. Eens de Ratjes goed wakker en opgewarmd, werden de combinaties beter en werd het spel goed breed gehouden en werden de kansen wel afgewerkt. Zo werd een 3-1 achterstand omgezet in een 3-5 voorsprong aan de rust. In de 2de helft waren onze Ratjes voortdurend in balbezit en kon de thuisploeg nog maar enkele keren tegen prikken. Met nog enkele mooie doelpunten werd de eindstand vastgelegd op een mooie 6-9 overwinning.
Proficiat aan alle spelertjes en bedankt aan de trouwe supporters

Speelden voor KRC: Ben Dewinter, Rimski Rottiers, Kelly Cagnard, Thibault Cagnard, Arne Van Huele, Jari Coopman, Ian Vieren, Amelie Vanbleuy, Nick Callewaert.

Provinciale miniemen U12
Samenwerking Coxyde- De Panne
SWI Harelbeke - KVV Coxyde
Eindstand: 5-2

Tegen oud-nationaler Harelbeke kwamen onze U12’s er in de 1ste helft nauwelijks aan te pas. Tegen een technische sterke ploeg met veel snelheid en positiewissels, stonden onze jongens erbij en keken ernaar in de 1ste helft. Reeds in de 1’ 1-0 voor de thuisploeg als bij een snel uitgevoerde aanval de KVVC-verdediging, met laatste man Lagrou Lander startend op de bank als disciplinaire maatregel, totaal uit verband gespeeld wordt en de thuisaanvaller alleen voor Yosra binnentikt. 2’ corner thuisploeg, na een schermutseling voor doel net in corner gekopt door Maxiem Butaye. 5’ 1ste gevaar KVVC, Remko wordt in de diepte gestuurd maar kan net niet goed genoeg bij de bal om af te werken. 7’ al 2-0 als de verdediging terug totaal uitgespeeld wordt en zonder veel moeite kan afgewerkt worden. Daarna terug een reeks hoekschoppen voor de thuisploeg, telkens voor het nodige gevaar zorgend. 20’ eindelijk nog eens een actie van onze jongens, Joost komt voor de doelman maar die is goed uitgekomen en kan de bal pakken. 22’ 3-0 na een snel uitgevoerde tegenaanval en genadeloos afgestraft. 25’ 4-0 als een bal opzij gelegd wordt en hard binnengetrapt wordt hoog in doel. Russtand 4-0, de vrees voor een grotere afstraffing zit er in.
Maar de 2de helft loopt gans anders. Met enige tactische positiewissels, slagen onze U12 erin om weer in de wedstrijd te komen. In de 2de helft zijn onze miniemen zeker de evenknie van de thuisploeg en tonen dat ze ook veel beter kunnen dan wat ze in de 1ste helft getoond hebben. 38’ corner van Lukas, Maxiem Butaye kopt net naast. 41’ poging van Dante waar Maxiem Prosec net niet bij kan om af te werken. 42’ staat het 4-1 als de hardwerkende kapitein James Bigot de bal aflevert bij Joost Sockeel die binnentrapt.47’ net geen 4-2 als een bal van Maxiem Prosec tegen de paal terecht komt. 48’ 5-1 als Lander zich te gemakkelijk laat uitspelen en de bal mooi voorgelegd wordt en gemakkelijk binnengetrapt. 50’ corner voor KVVC, bal komt terecht bij James die zijn meer dan verdiend doelpuntje binnentrapt. 53’ corner van Remko, bal net naast gekopt door Joost en net voor afsluiten trapt Lukas nog een corner in het zijnet. Even later floot de gelegenheidsscheidsrechter de wedstrijd af op een 5-2 eindstand na een zwakke eerste helft en een heel wat betere 2de helft van onze U12’s. Volgende week terug een zware verplaatsing voor de boeg naar KVK Ieper.

Speelden voor U12: Yosra Ben Hassen, Mundi Dialonga, Jarvid Gruwé, Maxim Butaye, Lander Lagrou, Joost Sockeel(1), James Bigot(1), Ward Dochy, Lucas Decorte, Dante Blanckaert, Remko Germonpré, Maxim Steenkiste, Maxiem Prosec.

Gewestelijke miniemen
Davo Westende - KVV Coxyde
Eindstand: 1-2

Door allerlei omstandigheden geraakten onze gewestelijke miniemen vandaag maar juist aan 11 spelers. De wedstrijd ging het 1ste kwartier gelijkmatig op, maar dan trokken onze jongens het laken naar zich toe. Na enkele pogingen van o.a. Matt, Kjell en Arthur, belandde de bal na een sublieme actie van Stef voor de voeten van Kjell die beheerst afwerkte,0-1 in de 22min.Enkele minuten later een zuiver handspel van een thuisspeler in de zestien, maar de plaatsvervangende scheidsrechter van dienst had niets gezien!!! 28min. vrije trap van Kjell maar de thuisdoelman had een prachtige redding in huis ruststand 0-1.Na de pauze gingen onze miniemen door op hun  elan,  maar het duurde nog tot in de 48min. vooraleer Kjell,die gans de 2de helft geviseerd werd door de scheids,het verdiende 2de doelpunt scoorde.5min. voor affluiten redde Westende nog de eer, maar de uitzege kwam niet meer in gevaar, eindstand 1-2.Goede wedstrijd van onze jongens,die zonder wisselspelers,er toch allemaal 100% voor gingen!!!

Speelden voor KVVC- KRC: Stef Stafmulders, Thomas Scheinok, Matt Verfaillie, Kjell Wullepit, Kenneth Tallieu, Brad Baelen, Arthur Lowagie, Zeppe Vanhove, Locqueneux Ian, Speeckaert Jerome en Antoine Gilbert.

Provinciale knapen U14
Eindstand: 0-1

Vandaag trok onze U14 naar Harelbeke, een ploeg die vorig jaar terug te vinden was in de nationale reeksen. In het begin van de wedstrijd was het terug wat zoeken voor onze spelers om het juiste ritme te vinden, Harelbeke had balbezit.Na wat bijsturen van trainer Rik, hij liet Bryan wat hoger spelen, kregen we het middenveld terug onder controle. Het effect was bijna direct terug te vinden, in de 18’ kreeg Dwight een niet te missen kansen, na een mooie actie van Glenn.Ook de thuisploeg probeert via een snel uitgevoerde counter te scoren, maar de bal belandde tegen de dwarsligger.Koksijde verhoogde nu de druk op de thuisploeg met in de 24’ een mooie voorzet van Jensi van op links, maar er staat niemand van Koksijde voor doel.In de 30’ wordt het dan toch 0-1 na een mooie voorzet van op links van Dwight, Glenn laat slim de bal passeren en Pepijn kan met een hard schot de verdiende voorsprong op het bord plaatsen.De betere kansen blijven voor Koksijde maar de Harelbeekse reservedoelman (??) kan met een paar reddingen vermijden dat de score nog verder oploopt, 0-1 meteen de ruststand.We krijgen nu een nerveuze tweede helft waarbij de thuisploeg ons probeert onder druk te plaatsen, maar een stevige Koksijdse verdediging (Arthur-Keanu-Brolin-Bryan) houdt de zaak goed gesloten en geven geen enkele kans meer weg, zodat keeper Diego een rustige namiddag beleeft.Het is nog Koksijde dat via enkele snelle counters via Laurent en Glenn de betere doelkansen weet bij elkaar te voetballen.
Vandaag zagen we een ploeg op het veld staan die buiten de eerste tien minuten , steeds de meerdere was van Harelbeke , proficiat U14 !!!

Speelden voor U14: Cambier Diego, Gruwé Brolin, Devaere Guillaume, Daems Glenn, Pysson Laurent, Schoolaert Jordy, Callewaert Jensi, Waeyenberg Bryan, Vandebotermet Pepijn, Coulier Stijn, Debacker Dwight, Rousseau Thibault, Jonckheere Keanu, Van Herck Jonas, Tourlousse Arthur.

Eindstand: 7-3

Onze reserven, zonder de gekwetste Gilles Veranneman, reiziger Martin Winnock en zieke Jan Verweirder,  begonnen erg slapjes aan de wedstrijd en reeds in de 1’ moest keeper Miguel een schot met zijn been wegwerpen. 4’ Dimi alleen door maar net buiten het strafschopgebied gepakt door de keeper die er met slechts geel zeer goedkoop vanaf kwam. Vrije trap van Jerre, bal naar Peter Debuck die op de doelman besluit. 7’ staat het 0-1 als een corner van op links eerst op de lijn weggewerkt wordt door kapitein Bjorn Lemiere maar daarna terug voor doel komt en door een bezoeker ongehinderd kan binnengekopt worden. Slap verdedigd van KRC. 16’ actie Sander-Jerre op rechts, bal mooi naar Peter die echter hoog overknalt. 27’ actie van Andy op rechts, voorzet naar Tom die aflegt voor Dimi die net voorlangs knalt. 30’ actie van Peter alleen voor doel maar kan net niet goed genoeg controleren om over de keeper te stiften. 32’ slechte terugspeelbal van steven Vandenberghe, Nieuwpoortaanvaller ertussen net voor doelman Miguel maar gelukkig gaat de bal voorlangs. 40’ staat het 1-1, een actie van Dimi op links, bal opzij gelegd naar Peter die zonder veel moeite afwerkt. Russtand 1-1 na een toch maar magere prestatie van onze reserven, hoewel de bezoekers uit Nieuwpoort al veel energie verbruikt hebben. En dat blijkt duidelijk in de 2de helft met een formidabele eerste 25 minuten van onze ratjes. 46’ actie Steven op links, bal terug naar Dimi maar diens plaatsbal gaat net naast. 47’ Dimi alleen voor doel, keeper uitgespeeld maar nog onbegrijpelijk naast geschoten. 52” pas van Andy, schot van Dimi maar met wat geluk gered door de goed keepende bezoekende doelman. 56’ actie Peter Debuck die de bal mooi binnenkrult in de rechterbovenhoek, een prachtig doelpunt. 57’ fout van de doelman op Dimi in de 16, strafschop feilloos omgezet door Peter die hier zijn 3de treffer scoort. 60’ eerste gevaar bezoekers met een ver schot dat over de linkerwinkelhaak buiten gaat. 64’ staat het 4-1 na een mooie soloactie van Dimi die ditmaal wel beheerst afwerkt. 69’ 5-1 na een actie van Tom op links, bal naar Jerre die beheerst kan afwerken.72’ 5-2 als een bal diep in de rechterhoek van het veld gaat, doelman Miguel ver uitgekomen niet bij de bal kan die voorgezet wordt en mooi binnengekopt wordt. 71’ redding met de voet van Miguel na slechte communicatie tussen Tommy en Seba, het centrale duo achteraan. 83’ voorzet van op rechts van de bezoekers, bal net voorlangs buiten. 85’ hard schot van de ingevallen Mike Derycke maar de doelman kan nog in corner duwen. 86’ mooie voorzet van Jerre naar de 2de paal waar Andy mooi de 6-2 binnenkopt. 89’ wordt het nog 6-3 maar het doelpunt van de dag moet er nog aankomen. Een sublieme actie van Mike Derycke die een 4-tal spelers op het verkeerde been zet, de keeper omspeelt en de 7-3 eindstand op het bord zet. Een meer dan verdiende overwinning voor onze reserven die een mooie reeks van 19 op 21 punten neerzitten en dus bij de titelkanshebbers behoren. Maar dat zal maar kunnen door het voetbal te brengen zoals dit gebeurde in de eerste 25 minuten van de 2de helft.

Speelden voor KRC: Miguel Decraemer, Bjorn Lemiere, Tommy Vandaele, Sebastien Verfaillie, Sander Cuvelier, Steven Vandenberghe, Andy Schoolaert(1), Tom Torney, Jeremy Carrein(1), Dimitri Delsael(1) ( 75’ Mike Derycke(1), Peter Debuck(3).

SV Woumen - KRC De Panne
Eindstand: 1-3

Onze oudste Ratjes stonden voor een op papier moeilijke verplaatsing naar het 3de geklasseerde Woumen. Zonder de nog steeds gekwetsten Dries Decorte, Philippe Mahieux, Steve Hommez en de geschorste Kevin Soutaer. Het werd een aftastend matchbegin met pas in de 12’ een eerste gevaar, een doorkoppen van Jurgen gevolgd door een schot van Joeri hoog over. 13’ een pas van Christie op Ruben en diens schot wordt nog afgeblokt in corner. Corner gegeven door Jeffrey, een kleine schermutseling voor doel maar bal uiteindelijk gepakt door de keeper. 19’ 1-2 actie door de gebroeders Schoolaert maar een struikelende Jurgen kan niet meer bij de bal. 20’ eerste gevaar voor de doelman, een vrije trap centraal voor doel recht op doelman Tim. 28’ mooie vrije trap van op links door Jeffrey, maar de doelman ranselt de bal nog uit zijn winkelhaak.37’ vrije trap van Ruben, bal voorlangs maar niemand die komt ingelopen. 40’ voorzet van Ruben op links, Joeri duikt op aan de 1ste paal maar net voor de doelpaal buiten gekopt. 41’ corner op links door Jeffrey die de bal rechtstreeks ziet binnendraaien, 0-1 meteen ook de ruststand en een meer dan verdiende voorsprong voor KRC die de wedstrijd goed onder controle heeft.

Schitterende start van de 2de helft want in de 50’ staat het 0-2 als een schot van Joeri nog door Christie aangeraakt wordt en binnengaat. 57’ pas van Christie naar Jeffrey die overhoeks schiet maar net naast de paal buiten. 63’ een beetje onverwacht 1-2 als een ingestudeerde vrije trap centraal voor doel een voorzet voor doel oplevert die binnengetikt wordt. Woumen begint terug in zijn kansen te geloven, de Ratjes beginnen wat te panikeren maar al bij al creëert de thuisploeg niet veel gevaar. 68’ een schot dat boven de dwarsligger buitengaat. 72’ een schermutseling voor doel waarbij Tim met de voeten redding kan brengen. 77’ wordt Ruben op pas van Alex alleen voor de doelman gebracht maar hij laat zich de bal nog ontfutselen door de doelman. 79’ center van Ruben, Joeri kan zijn voet nog tegen de bal plaatsen maar net naast. 80’ pas van Pierig naar Jurgen die alleen voor de doelman opduikt maar de verkeerde keuze maakt en niet kan afwerken. 85’ wordt de bal beslist als a een actie van Jeffrey op rechts de bal via-via bij Joeri terechtkomt die met een hakje zijn 6de van het seizoen kan scoren. 89’ treft Jeffrey nog eens de deklat met een ver schot, maar de wedstrijd eindigt uiteindelijk op een meer dan verdiende 1-3 overwinning van onze ratjes die een uitstekende zaak doen in het klassement en op een mooie 3de plaats terechtkomen na een mooie 10 op 12.
Volgende week moet deze prestatie van vandaag bevestigd worden, maar gemakkelijk wordt het zeker niet in de kustderby tegen Lombardsijde.

Speelden voor KRC: Tim Coutereel, Angelo Storm, Ronny Dewinter, Pierig Leloet, Frederiek Lecointre, Jeffrey Schoolaert(1)(91’ Jeremy Carrein), Alex Leloet, Jurgen Schoolaert, Ruben Hoorne, Christophe Christiaens(1)( 71’Dimitri Delsael), Joeri Debruyne(1)(89’ Tommy Vandaele)