Ons ploegje eerste jaars duiveltjes A had een vrij WE door het algemeen forfait van de duiveltjes van WS Bulskamp

1ste jaars duiveltjes Reeks B
SC Lombardsijde - KRC De Panne
Eindstand: 4-0 ( 1-0)

Met een lentegevoel trokken we naar Lombardsijde,een ploeg die ons normaal moest liggen gezien het resultaat tijdens de heenmatch 3-2 was geworden in ons voordeel .
Direct na de aftrap en gedurende de gehele eerste speelhelft was onze jongste ploeg in de aanval en zette de thuisverdediging dan ook sterk onder druk.
We raakten echter bij geen enkele aanval dichter dan 10m van het doel van Lombardsijde.
Veel van de kracht van elk schot op doel ging dan ook verloren en de thuiskeeper werd niet echt aan het werk werd gezet. Net voor de rust kon Lombardsijde profiteren van geharrewar in onze doelzone en zo de openingstreffer scoren : 1-0 rustcijfers.
Na de rust gingen onze jongsten opnieuw aan de slag maar ze wilden misschien wel net iets teveel dat aansluitingsdoelpunt scoren en Lombardsijde kon profiteren van de counter : 2-0.
Alles dan maar in de aanval geworpen maar zo'n 5 tot 7 ballen die op de paal afketsen en net naast het doel gingen brachten geen verandering meer aan de cijfers.
Ongeveer 5 minuten voor affluiten kon Lombardsijde nogmaals profiteren van een counter en
stonden de bordjes op 3-0. Een misverstand bij een corner liet toe dat Lombardsijde in de laatste minuut de eindcijfers kon vastleggen op 4-0.
Hadden we kunnen rekenen op dat tikkeltje geluk en zelf de openingstreffer scoren dan was dit gegarandeerd een totaal andere match geworden.

Speelden voor KRC : Maxime VANBLEUY, Sander DEKIEN, Joe CLAREBOUT, Casper VANHEULE, Storm DEGRIECK, Miel  HOUDEBINNE, Jasper DEKIEN.

2de  jaars duiveltjes Reeks B
KVV Coxyde - KRC De Panne
Eindstand: 8-4 ( 2-2)

Onze 2dejaars duiveltjes stonden voor een derby tegen onze zusterclub KVV Coxyde A. Het
werd  niet zo gemakkelijk voor onze ratjes, maar in de 10’ konden ze op een 0-1 voorsprong komen. Nog geen 2min later kon de thuisploeg de gelijkmaker scoren en wezen de bordjes 1-1. KVVC begon zeer goed te voetballen en even later stond het reeds 2-1. De hoofdjes van onze ratjes zakten lichtjes naar beneden,maar  ze konden toch nog juist voor de rust de 2-2 scoren. Ruststand 2-2. In  de 2de helft ging de thuisploeg onmiddellijk in de aanval
en ze scoorden dadelijk  3-2. In de 4’  konden onze ratjes nog de 3-3scoren, maar daarmee was het beste eraf voor onze moegestreden duiveltjes. De thuisploeg werd heer en meester op het veld en liep vlot  uit tot  8-3. In de 24ste min konden onze Ratjes toch nog een keer scoren en de eindstand zo vastleggen op een 8-4 nederlaag.

Speelden voor KRC:  : DEWINTER BEN ,ROTTIERS RIMSKI ,COOPMAN YARI , CALLEWARD NICK,VAN HEULE ARNE , CAGNARD KELLY, CAGNARD THIBAULT

Provinciale miniemen U12
Samenwerking Coxyde- De Panne
KVV Coxyde – FC Varsenare
Eindstand: 4-1 (2-1)

Onze U12’s stonden voor een zware thuiswedstrijd tegen het sterke Varsenare, waartegen de heenwedstrijd een beetje tegen het spelbeeld in, met 0-2 gewonnen werd. Varsenare wilde dit zeker rechtzetten tegen onze U12 en had ook een reeks van 10 wedstrijden zonder nederlaag achter de rug. KVVC gehandicapt door het ontbreken van de zieke Lander Lagrou en de gekwetste Maxiem Steenkiste, kon beroep doen op gewestelijke miniem Han Dewinter die meteen een sterke partij neerzette en toonde dat hij zeker ook provinciaal niveau aankan. De spaghetti van de avond ervoor, georganiseerd door de ouders ter steun van het buitenlands tornooi dat onze jongens volgend jaar zullen spelen, was zeker goed verteerd want in de 4’ stond het reeds 1-0. Trekfout op de doorgebroken Remko, fout bestraft met geel en kapitein James schiet prachtig de vrije trap onder de lat binnen. 6’ actie op rechts van Dante, schuin voor doel, goed schot maar goed gepakt door de keeper.10’ reuzenkans voor de bezoekers, Yosra trap de bal verkeerd weg tegen een tegenstander, deze trapt naar het leegstaand doel maar naast. 11’ staat het 1-1, een duwfout op James in de 16 wordt niet bestraft en de gelijkmaker gaat binnen. 14’ bijna 2-1, mistasten van de doelman, Remko blijft doorgaan maar net niet goed bij de bal. 15’ terug Dante alleen naar doel, goed de keeper ontweken en beheerst de 2-1 in doel getrapt. 16’ scherpe aanval van de bezoekers maar doelvrouw Yosra staat attent te keepen, nochtans met een gat in haar kousen. 23’ terug bezoekend gevaar, vrije trapt wordt weggewerkt door onze verdedigers, bal komt echter snel terug, maar gelukkig kan een bezoeker net niet goed genoeg bij de bal. Ruststand 2-1 na een genietbare 1ste helft met mooi voetbal van beide ploegen. 32’ pas van Dante naar Remko die op doel trapt maar terug mooi gepakt door de keeper.41’ mooie doorsteekpas van James naar Dante maar de keeper komt net op tijd goed tussen.44’ mooie actie van Remko op links tegen 3 verdedigers maar uiteindelijk moet hij het afleggen tegen hem.50’ staat het 3-1, goed uitverdedigen van Han, bal naar de sterk spelende Ward Dochy die de bal doorspeelt naar Remko die mooi de doelman omzeilt.51’ warm voor het KVVC-doel na een corner, groot geharrewar voor doel totdat Yosra de bal kan pakken. 57’ terug een heet standje voor doel, gelukkig staat de afwerking bij de bezoekers niet echt op scherp. In de 59’ wordt de wedstrijd helemaal beslist wanneer James na een geharrewar voor doel uiteindelijk de 4-1 eindstand op het bord kan trappen. Terug een prachtige overwinning voor onze U12 die hun sterke prestaties van de voorbije weken terug bevestigden en dit tegen een sterke en zeer technische tegenstander. Volgende week een verplaatsing naar het onderaan geklasseerde Rumbeke, daar zeker ook goed geconcentreerd blijven voetballen.

Speelden voor U12: Yosra Ben Hassen, Mundi Dialonga, Jarvid Gruwé, Maxim Butaye, Han Dewinter, Joost Sockeel, Maxiem Prosec, James Bigot(2), Ward Dochy, Lucas Decorte, Dante Blanckaert(1), Remko Germonpré(1).

Gewestelijke miniemen
SK Spermalie - KVV Coxyde
Eindstand: 5-0 Forfait

Een tekort aan spelers door onder andere het Immaculata-schoolfeest en geen U13-spelers die konden doorschuiven bezorgden onze gewestelijke miniemen een forfaitnederlaag.

Provinciale knapen U14
Eindstand: 1- 0 ( 0-0)

Vandaag hadden onze U14 een thuismatch tegen Varsenare met als inzet de vierde plaats. Van bij de eerste minuut werd het duidelijk dat de bezoekers het hard gingen spelen, met direct een zware fout op Thibault maar niet bestraft door de zwak leidende scheidsrechter. In de 3’ meteen een goede kans voor de bezoekers na slecht uitverdedigen door Jonas, maar de bal gaat net naast.In de 12’ kan doelman Diego nog redding brengen op een goede mogelijkheid voor de bezoekers.Varsenare blijft het meest in balbezit, onze ploeg heeft het moeilijk met zwaar fysieke voetbal van de bezoekers, Koksijde mag zich gelukkig prijzen met de 0-0 als ruststand.In de 41’ komen we weer eens goed weg als een bal van Varsenare op de paal belandt, maar ook Diego moest nog eens met een goede parade uitpakken in 57’.Onder leiding van een sterk spelende Pepijn, kunnen we even rust brengen in het spel en sporadisch eens proberen uit te breken tegen een overmacht aan grote verdedigers.Na een actie van Dwight krijgen we in de laatste minuut onze eerste hoekschop van de wedstrijd, Pepijn trapt die en Thibault kan zowaar de 1-0 scoren, tot grote vreugde van de thuisspelers en supporters.Meteen floot de zeer zwak leidende scheidsrechter de wedstrijd ten einde en dropen de ontgoochelende bezoekers het veld af, maar de bezoekers hadden kansen genoeg om hier met een overwinning naar huis te gaan.

Speelden voor U14: Cambier Diego, Gruwé Brolin, Daems Glenn, Schoolaert Jordy, Callewaert Jensi, Vandebotermet Pepijn, Coulier Stijn, Debacker Dwight, Rousseau Thibault, Jonckheere Keanu, Van Herck Jonas, Tourlousse Arthur.

Eindstand: 4-3 ( 0-3)

Onze reserven stonden voor een zware verplaatsing naar het zwart beest van KRC, namelijk SC Lombardsijde. De thuisploeg werd echter in de 1ste helft van het kastje naar de muur gespeeld en bracht er niets van terecht tegen KRC dat bij momenten schitterende voetbal bracht in de eerste 45’. Jammer genoeg bestaat de wedstrijd uit 2 helften van 45’, want de vele gemiste kansen uit de 1ste helft werden duur betaald. Match begint schitterend want reeds na 1’ staat het 0-1 na een pas van Christophe naar Steve Vermeulen die binnentrapt. 3’ een prachtige actie van Steve Vermeulen door het centrum, alleen voor doel maar onbegrijpelijk naast getrapt. 10’ 0-2, Steve Thieren verandert naar rechts, Jeremy Carrein komt alleen naar doel en werkt af.13’ voorzet op links van Ruben, Jerre legt terug met het hoofd maar Christophe kan net niet bij de bal. 22’ mooie pas in de diepte van Steve Thieren, Christophe haalt de achterlijn, legt mooi achteruit maar topschutter Peter mist zijn afwerking.24’ corner op rechts van Jeremy, de ingelopen Ruben kopt op de deklat. 36’ staat het 0-3, een vrije trap op rechts van Steve Vermeulen en Christie werkt mooi af. Match gespeeld denkt iedereen want KRC is duidelijk veel te sterk voor de thuisploeg. 38’ nog een hoge voorzet van Steve Thieren net achter de kruising. 43’ 1ste gevaar voor de thuisploeg met een bal mooi rechts in de diepte maar doelman Jan is goed uitgekomen om de hoek te verkleinen. 44’ nog een mooie voorzet va Ruben op links, Christophe treft de onderkant van de lat. Ruststand 0-3, maar de thuisploeg mocht tevreden zijn dat het nog geen 0-6 stond.

Zelfde ploeg op het veld voor de 2de helft, maar wat een verschil van voetbal. 47’ twijfelachtig handspel van Jurgen in de 16, scheids kan fluiten, doet het ook en het staat 1-3. 50’ mooie doorsteekbal van Pierig op rechts, Jerre alleen voor doel maar overhaast op de doelman besloten, hier moest de match definitief beslist geweest zijn. 54’ staat het 2-3, Jeremy speelt achteruit in, Steve Vermeulen misttast zich en de bezoekende spits al leen op Jan af, eerst nog afgeweerd maar in de rebound toch nog binnen. Scheidsrechter wil blijkbaar de thuisploeg een handje helpen want in de 56’ geeft hij nog een strafschop cadeau na een duwfout van Andy, fout die alleen hij gezien heeft. Strafschop omgezet en 3-3. 62’ doorsteek op links van Steve Vermeulen, Ruben alleen op doel maar op de doelman besloten. 64’ kan Christophe alleen op de doelman afgaan maar hij besluit ook op de keeper. KRC is duidelijk aangeslagen en slaagt er niet meer in om het voetbal van de 1ste helft te brengen. Veel slordigheden in het spel, veel lopen met de bal, veel achteruit voetballen tegen een tegenstander die er zijn hoofd voor legt en goed georganiseerd blijft spelen. 75’ gaat Ruben door, hij wordt aangetikt door de doelman en gaat neer, maar dit is dan blijkbaar geen strafschop voor de scheidsrechter. Thuisploeg blijft steeds loeren op de counter en komt enkele keren ook dicht bij een treffer, maar het is uiteindelijk op een vrije trap in de 82’ die van op de zijlijn binnengetrapt wordt dat de wedstrijd beslist wordt op een onterechte 4-3 nederlaag. Het blijft een voetbalwijsheid dat wie de kansen niet afwerkt, zichzelf in problemen brengt. Gelukkig valt de nederlaag nog mee want leider Woumen verloor ook zwaar met 6-1 op het veld van Alveringem zodat de stand bovenaan ongewijzigd blijft. Onze Ratjes missen wel de kans om een grote optie te nemen op de titel, het zal elke week knokken blijven.

Speelden voor KRC: Jan Verweirder, Steve Thieren, Jurgen Schoolaert, Pierig Leloet (67’ Tommy Vandaele), Andy Schoolaert, Ruben Hoorne, Steve Vermeulen(1), Tom Torney, Jeremy Carrein(1), Christophe Christiaens(1), Peter Debuck.

Bjorn Lemiere bleef op de bank.

Ons 1ste elftal had een vrije speeldag en konden zich zo nog eens lekker ontspannen voor de volgende 2 belangrijke wedstrijden die bepalend zullen zijn voor het spelen van de eindronde.