Verslag 22-23/11 2008

1ste jaars duiveltjes Reeks A
WS Oudenburg -KRC De Panne
Eindstand: 8-5

Onze oudste 1ste jaars hadden een moeilijke verplaatsing voor de boeg naar Oudenburg. Onze jongens waren zeker gemotiveerd maar maakten een moeilijke 1ste helft door. Al vlug wezen de bordjes 5-0, zonder echte kansen voor onze duiveltjes. Toch kon 1 doelpoging omgezet worden in een doelpunt zodat het 5-1 werd, maar aan de rust was het reeds 8-1. 2de helft een andere KRC op het veld. KRC duidelijk de betere ploeg nu, maar de thuisdoelman speelde beresterk en hield zijn ploeg overeind. Onze Ratjes konden toch 4x scoren en zo de eindstand op 8-5 brengen, na een zwakke 1ste helft en een sterke 2de helft. Interim-trainer Miguel was na de wedstrijd zeer tevreden over het niveau dat zijn duiveltjes gehaald hadden.
Speelden voor KRC: Vanbleuy Maxime, Joossens Seppe, Vanbesien Wout, Vanbesien Lander, Wullepit Mathias, Steen Joram, Moors Sascha en Descan Jari

1ste jaars duiveltjes Reeks B
Eindstand: 18-0

Het weer was van die aard dat de duiveltjeswedstrijden (en zelfs de jeugdwedstrijden in het algemeen) toch zeker mochten afgelast  worden. Bij het vertrek bleek dat er enkele ouders hiervan overtuigd waren, hoewel er geen algemene afgelasting voorzien was.
Aangekomen in Oudenburg bleek de nieuwe trainer van de duiveltjes, Danny, een heel goede bekende te zijn van Jean en die wist dan ook meteen waarom KWS tot nog toe geen enkele wedstrijd had verloren.
Met een bezetting waar we twee basisspelers op vijf moesten missen, werd beslist om er het beste van te maken en zelf de aanval uit te spelen. Direct na de aftrap zagen we echter een wedstrijd waarbij KWS Oudenburg constant in de aanval was en waarvan hun spelers overal terug te vinden waren op elke vrije ruimte. Reeds na vijf minuten stonden de bordjes op 5-0 voor KWS en zakte de moed van onze spelertjes ongeveer op gelijke hoogte en zelfs nog iets lager dan de buitentemperatuur.
Toen bovendien onze keeper Joe (bij een zoveelste mooie redding) ook nog uitviel doordat hij van heel dichtbij een bal recht in zijn gezicht kreeg en er eventjes bloed bij te pas kwam, was de match wat ons betrof al gespeeld en wilden we net zo goed een warme douche nemen en terug huiswaarts vertrekken.
Begin van de tweede periode kon kwam Joe terug in, maar nu als veldspeler, en mochten we rekenen op Jasper Dekien om het doel te verdedigen, iets wat hij trouwens naar beste vermogen deed. Naarmate de wedstrijd op zijn einde liep konden we nog heel eventjes aanklampen maar moesten toch onze meerdere erkennen en met verpletterende verliescijfers het eindsignaal afwachten : KWS Oudenburg  – KRC 18 – 0
Hoewel, (en dat pleit in ons voordeel...) naderhand hoorden we dat we in feite waren aangetreden tegen de A-ploeg !!! en dat onze A-ploeg speelde het B-team van Oudenburg.

Speelden voor KRC: Joe Claerebout, Sander Dekien, Casper Vanhuele, Storm Degrieck, (ingekomen van de A-ploeg)Yann Verfaillie en Jasper Dekien.

2de  jaars duiveltjes Reeks B
KSV Veurne - KRC De Panne
Eindstand: 12-6

Onze 2de jaars Ratjes kregen voor de derde maal op rij een derby te verwerken, ditmaal tegen het sterke Veurne. Onze duiveltjes namen een sterke start en dat resulteerde al snel in een eerste goal van Kelly. Onze ratjes konden al vlug wat voorsprong nemen wat resulteerde in een 0-3 na 8 min. Toen kreeg Veurne ook de kans om te scoren  in dezelfde minuut, Veurne ging door en Veurne kwam op gelijke hoogte van onze ratjes 3-3 in de 17’.Veurne kan nog een keer scoren voor de rust zodat de ruststand 4-3 was. Na een hagel bui konden onze ratjes terug het veld op maar ze konden de match niet meer in handen krijgen. Veurne was sterk begonnen aan de 2de helft en liep verder uit tot 7-3.Onze ratjes kregen opnieuw een kans om nog eens te scoren 7-4, maar kort er na scoorde Veurne de 8-4, dan terug onze ratjes met 2 goals en het stond 8-6.Onze moegestreden Ratjes konden toch niet verhinderen dat Veurne uit liep tot 12-6, wat ook d eindstand werd. Het was een zware match in de kou en de sterke wind. Onze2de jaars ratjes bedanken dan ook hun supporters die hen in de barre weersomstandigheden kwamen steunen.

Speelden voor KRC: Ben Dewinter, Rimski Rottiers, Ian Vieren, Jari Coopman, Arne Van Huele, Nick Callewaert, Amelie Vanbleuy, Kelly en Thibault Cagnard

Provinciale miniemen U12
Samenwerking Coxyde- De Panne
KVV Coxyde – KSV Rumbeke
Eindstand: 4-1

Onze U12’s moesten door het ontbreken van Lander Lagrou, Mundi en Maxim Prosec wat sleutelen aan de opstelling en daardoor ook beroep op 2 gewestelijke miniemen Brad Baelen en Arthur Louagie, die het beiden zeer verdienstelijk deden. Verwachtingen waren om de 3 punten thuis te houden tegen het onderaan geklasseerde Rumbeke en om zo een mooie reeks van 3 overwinningen neer te zetten. In winterse omstandigheden en gestart met de wind in de rug waren onze jongens in de 1ste helft meer dan duidelijk de betere ploeg. Rumbeke dat zich achteraan goed georganiseerd terugtrok, kwam nauwelijks aan de bal en in de 6’ stond het al 1-0.Een vrije trap van Jarvid, op rechts voorgezet naar Joost die met een mooie hard schot naast de keeper kan binnenknallen. 11’ 2-0 wanneer Lukas op rechts een mooi nummertje opvoert, de bal voorzet en Joost zijn 2de kan binnentrappen. 13’ een bal van Maxiem Steenkiste die net naast gaat, 20’ een vrije trap van Ward maar recht in de handen van de doelman. 24’ mooie collectieve aanval met voorzet van Maxiem Steenkiste naar Joost die past naar Remko die maar binnen te leggen heeft. En dadelijk erop scoort Lukas de 4-0 zodat de wedstrijd aan de rust al gespeeld is. 2de helft wordt de ploeg verschillende malen gewijzigd om iedereen voldoende aan bod te laten komen, natuurlijk niet echt bevorderlijk voor het spelniveau en de felle tegenwind bemoeilijkt ook het samenspel. Onze jongens starten nochtans scherp want reeds in de 31’ een mooie voorzet van Lukas in 2 keer maar Remko krijgt de bal ongelukkig tegen de hand.32’ 1ste echte dreiging van de bezoekers maar de voor Yosra ingevallen Brad speelt attent mee en kan de bal wegtrappen. 37’ staat het 4-1 als Brad op een ongelukkige manier de bal door zijn benen in doel laat gaan. 39’ vrije trap van de bezoekers, bal draait met de wind juist naast. 47’ terugspeelbal van Jarvid naar Brad die de bal in de handen neemt, onrechtstreekse vrije trap gelukkig zonder gevolg. Bezoekers dreigen daarop nog enkele keren op stilstaande fases, maar doelman Brad reageert telkens gevat. Wedstrijd wordt uiteindelijk afgefloten op een 4-1 overwinning, na een sterke 1ste helft en een slappe 2de helft, maar een meer dan verdiende overwinning. Volgende week wordt het heel wat lastiger op bezoek naar leider SK Eernegem.

Speelden voor U12: Yosra Ben Hassen, Jarvid Gruwé, Ian Locqueneux, Butaye Maxim, Joost Sockeel(2), James Bigot, Ward Dochy, Lucas Decorte(1), Remko Germonpré(1), Dante Blanckaert, Maxiem Steenkiste, Louagie Arthur, Brad Baelen.

Gewestelijke miniemen
KVV Coxyde – VG Oostende
Eindstand: 12-0

Onze miniemen moesten het vandaag opnemen tegen rode lantaarn VG Oostende.
In barre weersomstandigheden wonnen onze jongens de wedstrijd en hielden zo de 3 punten thuis. Na 3’ stonden de bezoekers, die wel maar aantraden met 10 spelers, al 1-0 in het krijt. Het werd een match éénrichtingsvoetbal en aan de rust wezen de bordjes al 6-0 aan.
Na de pauze kregen sommige jongens, die normaal de verdedigde posities bekleden, de kans om in de spits te spelen en zo ook een goaltje mee te pikken. Laatste man Thomas maakte daarvan dankbaar gebruik en legde met zijn treffer de 12-0 eindstand vast.

Speelden voor KVVC-KRC: Brad Baelen, Lowagie Arthur, Vanhove Zeppe, Dewinter Han, Deblonde Tom, Tallieu Kenneth, Verfaillie Matt, Wullepit Kjell, Eerebout Shaun, Scheinok Thomas, Coulier Arnaud, Slagmulders Stef en Antoine Gilbert.

Provinciale knapen U14
Eindstand: 4-0

Vandaag speelden onze U14 een zeer zwakke partij in soms moeilijke weersomstandigheden , met de wind in het voordeel wisten ze toch 3x te scoren via Jordy(2) en Dwight , zodat de wedstrijd reeds gespeeld was aan de rust (3-0).Met windvoordeel in de tweede helft probeerden de bezoekers uit Rumbeke ons onder druk te plaatsen, maar ook van hen ging was er geen enkele doelpoging te noteren.Deze overbodige tweede helft was door de talrijke wissels nog zwakker dan de eerste helft van onze jongens, maar toch wist Dwight nog de eindstand vast te leggen op 4-0.Volgende week op bezoek bij de ongeslagen leidersploeg Eernegem zal er uit een heel ander vaatje getapt moeten worden, want anders zouden we eens een serieuze pandoering kunnen krijgen.

Speelden voor U14: Cambier Diego, Gruwé Brolin, Devaere Guillaume, Pysson Laurent, Schoolaert Jordy, Callewaert Jensi, Waeyenberg Bryan, Vandebotermet Pepijn, Coulier Stijn, Debacker Dwight, Rousseau Thibault, Jonckheere Keanu, Van Herck Jonas, Tourlousse Arthur, Kalisa Arnaud.

Eindstand: 3-8 (0-5)

Onze reserven zonder de geschorsten Tommy Vandaele en Steve Vermeulen en zonder de gekwetsten Peter Debuck en Steven Vandenberghe stonden voor een haalbare en korte verplaatsing naar Bulskamp dat de wedstrijd ook nog aanving met slechts 10 spelers halfweg de eerste helft aangevuld tot 11.
7’ staat het 0-1 als Dimi de bal afgeeft aan Gilles die met een gekruist schot binnentrapt. 12’ 0-2 met een diepe bal van Jan naar Tom in de hoek, voorzet en Gilles op de juiste plaats om af te werken. 19’ krijgt Jan een open kans om te scoren maar hij trapt naast. 20’ 0-3 als Gilles ditmaal voorzet naar Tom die afwerkt. 24’ 1ste gevaar voor de thuisploeg met een vrije trap recht voor doel, gemakkelijk gepakt door Miguel. 29’ 0-4 met een schot van Tom van buiten de 16. 37’ verre poging van dries, al grabbelend gepakt door de ietwat onzekere thuisdoelman. 40’ een schot van Jan op rechts, uit de hoek gehaald door de doelman. 41’ 0-5 als na een geharrewar voor doel Gilles de bal kan meenemen en mooi binnenstift. Net voor rustsignaal nog een schot van Pierig recht op de doelman. Rust 0-5 en wedstrijd gespeeld.
49’ diepbal naar Dimi die rustig de 0-6 binnentikt. 53’ kopstoot van Dries maar redding van de doelman. Daaropvolgende corner van Jan, kopstoot van Andy maar terug op de doelman. 56’ diepe bal van Bjorn naar Dimi die zijn 2de doelpunt binnenlegt. 58’ slechte pass van Jan, schot uit de 2de lijn gepakt in 2 keer door Miguel. 62’ haalt Miguel een thuisspeler onderuit in het strafschopgebied, krijgt hiervoor geel en de strafschop wordt feilloos omgezet. 76’ een diepe bal in de hoek van de thuisploeg, bal achteruit en het staat 2-7. En 79’ 3-7 met een prachtig onhoudbaar afstandsschot. 81’ legt Steve Thieren de eindstand vast op 3-8 wanneer hij op pas van Jerre kan afwerken. Gemakkelijke overwinning tegen een zwakke tegenstander na een goede 1ste helft en een heel wat mindere 2de helft. En door het 1ste verlies van leider Nieuwpoort A zijn onze reserven weer in de running voor de titel met 2 puntjes achterstand.

Speelden voor KRC: Miguel Decraemer, Bjorn Lemiere, Jan Verweirder, Pierig Leloet, Sebastien Verfaillie, Dries Decorte, Andy Schoolaert, Steve Thieren(1), Tom Torney(2), Dimitri Delsael(2), Gilles Veranneman(3) ( 45’Jeremy Carrein)

1ste Elftal
KRC De Panne – VVG Alveringem
Eindstand: 3-1 (0-1)

Deze top match tegen ongeslagen leider Alveringem werd gespeeld onder winterse omstandigheden, en was een van de weinige niet afgelaste wedstrijden.
Sneeuwval en wind, zorgden voor een zwaar maar toch redelijk goed bespeelbaar veld.
Een speciale wedstrijd voor Joeri Debruyne, Steve Hommez en Tommy Vandaele( die echter rood geschorst was) wegens hun Alveringem-verleden en een speciale wedstrijd voor Bert Joye gezien zijn KRC-verleden.
Door het afgelasten van de meeste wedstrijden uit de regio waren er erg veel toeschouwers aanwezig om deze wedstrijd tussen 2 van de betere ploegen uit 4de provinciale mee te maken.
Wedstrijd begon rustig met veel middenveldspel. Eerste actie in de 10’ als een voorzet van Jeffrey, na samenspel met Joeri, van op rechts door een verdediger in corner gekopt wordt. 15’ een mooie actie van Alex in het middenveld, bal links naar Ruben die de bal mee kan pikken maar zijn schot belandt recht op de doelman. 25’ 1ste gevaar van de bezoekers als na slecht passen in het centrum de bal diep gaat en een goed uitgekomen doelman, Tim in corner kan glijden. 27’ reuzenkans voor KRC: Joeri jaagt op de bal, krijgt de bal rechts bij Jeffrey, keeper komt uit maar aarzelt, Jeffrey legt mooi af naar Christophe die er echter nog in slaagt om van kortbij over doel te trappen, hier moest de 1-0 op het bord staan. Dadelijk erop nog een kans voor Christophe die langs links naar doel kan gaan, maar zijn bal gaat nog voor het zijnet buiten.
28’ terug een kans voor KRC, Christophe zet goed druk, de bal komt bij Joeri die hard uithaalt maar de keeper kan redden met zijn benen. 34’ afstandsschot van de bezoekers uit de 2de lijn, mooi en stijlvol gepakt door doelman Tim. 35’ mooie actie van Jeffrey Schoolaert op rechts, hij houdt een 3-tal tegenstanders aan de praat, kan zich mooi vrijspelen maar zijn goede voorzet blijkt centraal voor doel in een plas hangen voor een thuisspeler kan afwerken. Maar tegen het spelbeeld in valt het doelpunt aan de overzijde. Na een betwistbare ingooi voor de bezoekers, komt de bal terecht bij Janes Rutten die de achterlijn haalt, de bal achteruit legt waarop Pieter-Jan Degroote de 0-1 binnenknalt. De bezoekers komen in de 41’ goed weg als de doorgebroken Jeffrey Schoolaert duidelijk in het strafschopgebied neergetrokken wordt. Scheids legt de bal buiten de 16 en geeft slechts geel. Vrije trap levert niets op. Ruststand 0-1, erg gevleid voor de bezoekers na een sterke 1ste helft van KRC.

Tweede helft starten de bezoekers met een hard schot uit de 2de lijn, terug klemvast gepakt door een secure doelman Tim. De bezoekers zijn nu duidelijk meer in balbezit en duwen KRC wat terug, zonder echt gevaarlijk er worden. 48’ vrije trap KRC, mooi voorgegeven door Jeffrey en binnengekopt door broer Jurgen, echter om onbegrijpelijke redenen afgekeurd. 55’ actie van Ruben op links, voorzet naar Joeri op rechts die een voorzetschot aflevert die terechtkomt in de handen van doelman Deharne. 65’ wordt Christie diep gestuurd, hij draait zich vrij, schiet, maar in de handen van de doelman. 66’ voorzet van op links door de bezoekers, een geharrewar voor doel maar via via komt de bal toch in handen van doelman Tim.68’ staat de verdiende gelijkmaker op het bord. Een corner van op rechts mooi gegeven door Jeffrey, wordt binnengekopt door Alex die bezig is aan een sterke partij. KRC gaat nu door en in de 72’ een bijna identieke fase waarbij Alex in 2 tijden de bal kan binnenleggen, 2-1 een verdiende voorsprong. 76’ krijgt Joeri de bal centraal voor doel aangespeeld, hij schiet hard over de grond naar doel maar net naast de paal. Jammer voor onze topschutter Joeri tegen zijn ex-ploeg. 79’ een geharrewar voor het KRC-doel, bal geraakt maar niet weggetrapt en uiteindelijk kan Tim de bal uit zijn rechterbenedenhoek pakken. 82’ terug de bezoekers, een bezoeker komt alleen voor doel maar de snel teruggekeerde Frederik kan de bal nog wegtackelen maar loopt daarbij zelf wat schade op, zodat hij dient vervangen te worden. 87’ wordt de match beslist als na een actie van Christie op rechts, de bal links voor doel bij Joeri terechtkomt, na wat treuzelen de bal naar Ruben die de bal mooi in de rechterhoek van het doel plaatst. Eindstand 3-1, dolle vreugde bij KRC na deze knappe prestatie en meteen ook de eerste nederlaag voor Alveringem. Volgende week volgt nu de zware verplaatsing naar Jonkershove, waar hopelijk al het goede van de voorbije weken kan bevestigd worden.

Speelden voor KRC: Tim Coutereel, Angelo Storm, Ronny Dewinter, Steve Hommez, Frederik Lecointre(84’ Kevin Soutaer), Ruben Hoorne(1), Alex Leloet(2), Jurgen Schoolaert, Jeffrey Schoolaert, Joeri Debruyne(91’: Gilles Veranneman), Christophe Christiaens.
Bleven op de bank zitten: Pierig Leloet en Dries Decorte.