Verslag 25-26/10 2008

1ste jaars duiveltjes Reeks A
EG Gistel - KRC De Panne
Eindstand: 10-8

Onze allerkleinsten stonden voor een moeilijke verplaatsing naar Gistel. Vanaf de aftrap was de thuisploeg de betere ploeg en al vlug wezen de bordjes 3-0. Toen kwamen onze jongens beter in de wedstrijd en kwamen terug tot 3-2 met mooie combinaties. Het spel ging heen en weer en er werd aan beide kanten vlot afgewerkt, ruststand uiteindelijk 7-4. 2de helft startten de Ratjes bijzonder sterk en kwamen terug tot 8-8. Uiteindelijk bleek de thuisploeg nog iets over te hebben en behaalde een 10-8 overwinning. Plaatsvervangend trainer Miguel was achteraf heel tevreden over de prestatie van zijn spelertjes.

Speelden voor KRC: Maxime Vanbleuy, Seppe Joossens, Wout Vanbesien, Mathias Wullepit, Joram Steen, Sacha Moors,Lander Vanbesien.

1ste jaars duiveltjes Reeks B
Eindstand: 6-8

Met thuisploeg Gistel in gedachten zoals dit enige jaren geleden speelde,was trainer Jean er in feite niet echt gerust in. Er werd dan ook geopteerd om zelf de aanval uit te spelen maar dit was zonder KEG gerekend die net hetzelfde plan had.
Direct na de aftrap zagen we een wedstrijd waarbij eigenlijk beide ploegen in de aanval trokken maar tegelijk ook sterk dienden terug te plooien en te verdedigen.
Countervoetbal op zijn best dus langs beide zijden en dit was na afloop van de eerste speelhelft  duidelijk te zien, beide teams trokken zich terug met rustcijfers 3-3.
Begin van de tweede periode kon het opnieuw alle kanten op, maar KRC slaagde erin om één doelpunt los te komen en toen moest Gistel wel risico’s nemen.
Eens op voorsprong blijkt nog maar eens dat de smaak van overwinnen heel goed gekend is door onze jongste ploeg en hun inzet is dan dubbel zo sterk.
KEG kon nog enkele keren heel gevaarlijk zijn en zelfs een paar keer tegenscoren maar naarmate het einde van de wedstrijd naderde konden ze niet echt meer dreigen en moesten ze ditmaal toch hun meerdere erkennen, eindstand KEG Gistel – KRC De Panne : 6 – 8
KEG Gistel is nochtans een ploeg waar we een evenwaardige tegenstander aan hebben.

Speelden voor KRC:  Joe Claerebout, Sander Dekien, Casper Vanhuele, Mohammad Sedaghatmia, Storm Degrieck, Shayaan Tahir, Miel Houdebine.

2de  jaars duiveltjes Reeks B
KRC De Panne – WS Bulskamp
Eindstand: 21-1

Het werd voor de bezoekers een zware nederlaag tegen onze 2de jaars duiveltjes die goed bezig zijn. Onze ratjes scoorden het ene na het ander doelpunt en liepen zo uit tot 8-0 aan de rust. De 2de helft  begonnen de bezoekertjes met volle moed, maar het lukte maar niet om te scoren, wat bij de ratjes wel lukte en zo  liepen ze uit tot 20-0. In de laatste vier min lieten onze ratjes hun goed hartje zien, en ze lieten ze de moedige bezoekers scoren. Kort voor het einde konden onze ratje nog eens scoren zodat de eindstand vastgelegd werd op een 21-1 overwinning. Proficiat 2de jaars!!!!!

Speelden voor KRC: Dewinter Ben, Rottiers Rimski, Coopman Jari, Cagnard Kelly, Cagnard Thibault, Van Huele Arne, Vieren Ian, Callewaert Nick

Provinciale miniemen U12
Samenwerking Coxyde- De Panne
KVK Ieper -KVV Coxyde
Eindstand: 2-1

Onze U12’s, zonder de geschorste Lander Lagrou, de gekwetste Maxim Steenkiste en de zieke Ian Locqueneux, stonden terug voor een zware verplaatsing naar Ieper. Na de 2 recente nederlagen moesten onze jongens tegen Ieper proberen nog eens een goed resultaat neer te zetten. De start was in ieder geval schitterend, want na 45’ stond het reeds 0-1, afgetrapt, bal naar rechts bij Lukas, Dante alleen naar doel gestuurd  en beheerst afgewerkt . Ieper de kluts kwijt en in de 5’ terug een heet standje voor het thuisdoel maar niemand die kan afwerken. Daarna komt Ieper beetje bij beetje beter in de wedstrijd en verhoogt de druk.10’ warm voor KVVC-doel maar gelukkig nog een redding met het hoofd in zweefduik van Jarvid.13’ staat het 1-1, een uittrappen keert dadelijk terug en wordt mooi in de bovenhoek van het doel getrapt. 16’ schiet Remko van op rechts op doel, gemakkelijk gepakt door de doelman. Een pas naar de op links helemaal vrijstaande Joost was hier zeker beter geweest.19’ bijna 2-1 na een geharrewar voor het KVVC-doel, maar de bal geraakt gelukkig met veel geluk niet binnen. 22’ een schuchtere poging van Joost tegen de voeten van de doelman. 24’ ver schot van Remko, maar gepakt door de keeper. Even later moest doelvrouw Yosra nog eens haar kunnen tonen met een mooie reflex en kort voor rust was ze nogmaals paraat. Ruststand 1-1, misschien had de thuisploeg wel een voorsprong verdiend aan de rust. Tweede helft start met in de 35’ een schot van James recht in de handen van de keeper. 41’ een corner van Lukas, kopstoot van Maxime Prosec maar in de handen van de keeper. KVVC is het meest aan de bal zonder echt tot grote kansen te komen en een attente verdediging moet enkele keren gepast tussenkomen op de snelle uitbraken van Ieper dat duidelijk op de tegenaanval speculeert. 57’ wordt het 2-1 als een ongelukkig ontzetten komt terecht bij Ieper, een snelle combinatie en het staat 2-1. Daarna zetten onze U12’s nog alles op alles met Mundi extra in de spits, een mooie voorzet van op rechts en een vrijstaande Mundi trapt nog ongelukkig over doel. In de extra-tijd nog een actie van onze jongens over rechts, bal voor maar niemand om af te werken.
Zo eindigt een meer dan verdienstelijke wedstrijd van onze jongens op een nipte 2-1 nederlaag, een gelijkspel was zeker een juiste uitslag beaamden na de wedstrijd zowel de scheidsrechter als de Ieper-trainer.

Speelden voor U12: Yosra Ben Hassen, Maxime Prosec, Jarvid Gruwé, Butaye Maxim, Dialungana Mundi, Shaun Eerebout, Joost Sockeel, James Bigot, Ward Dochy, Lucas Decorte, Remko Germonpré, Dante Blanckaert(1),

Gewestelijke miniemen

De gewestelijke miniemen dienden dit WE hun schoenen niet aan te binden gezien het algemeen forfait van de miniemen van HO Oostende.

Provinciale knapen U14
KVK Ieper - KVV Coxyde
Eindstand: 3-0

Vandaag maakten de U14 de verplaatsing naar Ieper, zonder onze vertrouwde doelman/kapitein Diego(op reis), hij werd in doel vervangen door speler Stijn Coulier.
Het was ook uitkijken naar de reactie van de ploeg na de bekeruitschakeling van afgelopen woensdag tegen de nationale U15 van KV Oostende(0-5), waar een goede wedstrijd werd gespeeld gezien de omstandigheden.In de 4’ werd een slecht uitverdedigen van Koksijde reeds afgestraft door de thuisploeg(1-0) .Vanaf dat moment probeerde Koksijde de thuisploeg onder druk te plaatsen, maar het bleef bij halve kansen,8’ kans voor Glenn, maar zijn bal gaat net naast, en verder noteren we nog kansen voor Jordy en Dwight, zodat we met een 1-0 achterstand de rust ingaan.De supporters hopen op een betere tweede helft, maar buiten een schot van Jensi op pas van Glenn dat over gaat, gaat het spelniveau van onze U14 zienderogen naar beneden, waardoor de thuisploeg nog tweemaal kan scoren, en de einduitslag op 3-0 kan brengen. Vandaag zagen we een zeer zwakke prestatie van onze U14, spelbepalende spelers zullen zich dringend moeten herpakken. Hopelijk brengt het komende weekend wat rust, zodat we binnen twee weken terug klaar zijn voor de moeilijke wedstrijd thuis tegen Wevelgem.

Speelden voor U14: Styn Coulier, Gruwé Brolin, Devaere Guillaume, Daems Glenn, Pysson Laurent, Schoolaert Jordy, Callewaert Jensi, Waeyenberg Bryan, Vandebotermet Pepijn, Debacker Dwight, Rousseau Thibault, Jonckheere Keanu, Van Herck Jonas, Tourlousse Arthur.

Eindstand: 2-2

De 2de geklasseerde reserven met een mooie 19 op 21 achter hun naam, stonden voor een haalbare opdracht thuis tegen Westende, puntenverlies mocht niet om geen grotere achterstand op te lopen met leider SV Nieuwpoort. Zoals de voorbije weken diende er terug gesleuteld te worden aan de ploeg door de afwezigheden van Andy Schoolaert en Jan Verweirder door ziekte en van vakantieganger Jeremy Carrein. Jammer genoeg speelden een paar Ratjes serieus onder hun normale peil,door een beetje te veel feesten in de voorbije nacht. Toch moest KRC in de 3’ reeds een strafschop gekregen hebben door een fout op Tom Torney in het strafschopgebied, strafschop zeiden de bezoekers zelf maar de scheids had natuurlijk niets gezien. 10’ 2 gevaarlijke corners van Westende kort na elkaar maar geen echt doelgevaar. Kort daarop een schot van Peter net dat naast hobbelt. 12’ 1stegroot gevaar als doelman Miguel een schot uit de winkelhaak met slaan. 14’slechte controle van Bjorn op links, Seba net te laat met zijn tackle en de Westende-aanvaller schiet met een gekruist schot de 0-1 binnen. 16’ staat het al 0-2, gemiste interceptie, bal naar links waar Dries onder de bal doorgaat en het staat 0-2, na 2x slap verdedigen. Het spelpeil betert er niet op en het is een beetje onverwacht wanneer Seba in de 30’ met een ver schot dat over de keeper en via de paal binnengaat de aansluitingstreffer maakt. Een erg mooi doelpunt, maar waarschijnlijk slecht op de voet van een verdienstelijk spelende Seba. De 1ste helft loopt rustig naar zijn einde zonder echt mooi voetbal en zonder uitgespeelde kansen. Ruststand 1-2 na een erg slappe 1ste helft van onze reserven. Vol goede moed wordt gestart in de 2de helft, maar het spelniveau betert er zeker niet veel op. KRC slaagt er wel in Westende voortdurend op zijn helft vast te zetten, maar de tegenprikken van de bezoekers blijven gevaarlijk. 54’ een schot van de zo goed als onzichtbare Tom Torney naast doel. 57’ een voorzet van op rechts door Steven Vandenberghe, maar niemand kan goed bij de bal om af te werken. 71’ staat het toch 2-2 als na een verre bal Peter op rechts alleen voor de doelman komt, eerst op de doelman besluit maar in de rebound de bal kan opzij leggen van de ingevallen Mike Derycke die met een droge knal de 2-2 op het bord plaatst. 75’ een ver schot van Dimi buiten de 16, door de doelman via de bovenkant lat in corner getikt. 82’ terug een schot van Dimi, ditmaal tegen de buitenkant paal. KRC wil wel maar slaagt er niet in om echte grote kansen te scheppen. Het is integendeel Westende dat in de 90’ nog een terechte strafschop krijgt na een haakfout van laatste man Tommy in de 16, strafschop wordt echter mooi gepakt door doelman Miguel die hiermee onze reserven toch 1 puntje bezorgt, na een bijzonder slappe prestatie. Binnen 2 weken zal de ploeg heel wat scherper moeten staan op verplaatsing tegen ongeslagen leider Nieuwpoort A, dat ondertussen een kloof van 4 punten geslagen heeft. Jammer genoeg is het de zaterdagnacht Walpurgisnacht, hopelijk kunnen onze reserven de juiste keuze maken en kiezen voor de te leveren sportieve prestatie.

Speelden voor KRC: Miguel Decraemer, Bjorn Lemiere ( 66’Mike Derycke(1)), Tommy Vandaele, Sebastien Verfaillie(1), Dries Decorte(58’ Steve Thieren), Steven Vandenberghe, Martin Winnock, Tom Torney, Sander Cuvelier, Peter Debuck, Dimitri Delsael.

KRC De Panne – SC Lombardsijde
Eindstand: 1-2

Onze oudste Ratjes startten deze kustderby tegen SC Lombardsijde met dezelfde opstelling waarmee de voorbije weken een mooie 10 op 12 neergezet werd. Het beloofde op voorhand geen gemakkelijke wedstrijd te worden tegen de onvoorspelbare bezoekers. De wedstrijd werd dan ook nog gespeeld in hevig regenweer met een erg gladde grasmat tot gevolg.
Reeds na 40sec eerste groot gevaar als Christie op links een mooie voorzet geeft maar Joeri kan net niet goed bij de bal om binnen te tikken. 4’ 1ste gevaar voor de bezoekers als Frederik Lecointre met een tackle nog net de bal kan blokkeren voor de bezoekende spits kan afdrukken. Daarna een periode van veel slordig middenveldspel tot de bezoekers in de 16’ op de linkerkant door de buitenspelval kunnen glippen maar de bal gelukkig voorlangs buiten gaat.23’ staat het 0-1 als een bezoeker op rechts in duidelijke buitenspelpositie toch mag doorgaan, het schot wordt nog afgeblokt door doelman Tim maar uiteindelijk toch binnengetrapt aan de verste paal. 38’ corner van Ruben, Jurgen centraal voor doel kopt jammerlijk naast.39’ mistasten van kapitein Angelo, voorzet voor doel maar gelukkig gemist voor doel. 40’ misschien handspel van Ronny Dewinter in het strafschopgebied, maar gelukkig niets gefloten. Kort voor  rust nog een schot van Joeri, maar nog net door een verdediger in corner weggewerkt. Ruststand 0-1 na een magere 1ste helft.

2de helft start schitterend met in de 48’ de 1-1 door een pas van Alex door het midden naar Joeri die met een hard laag schot doelman Boeve vloert.54’ mooie actie op links, voorzet van Ruben en een trap van Alex die jammer genoeg boven doel buiten gaat. 57’ corner van Ruben naar de 2 de paal waar een vrijstaande Alex jammer genoeg naast kopt. 73’ steekt Joeri Jeffrey in de diepte maar diens laag schot wordt door de doelman gepakt. 76’ geharrewar voor het KRC-doel maar de bal wordt nog weggetrapt. Maar in de 77’ staat het toch 1-2 als een bezoeker de achterlijn haalt, bal achteruit legt en de bal hard binnen geknald wordt. 87’ een mooie voorzet van op de rechterkant van de ingevallen Dimi, maar Joeri kopt naast.90’ nog een mooie kans als een trekfout op Jeffrey niet gefloten wordt, de bal gaat toch naar Jurgen, maar die kan niet afwerken en plaatst de bal voorlangs. Even later wordt de wedstrijd afgefloten op een 1-2 nederlaag, een gelijkspel was zeker een juistere weergave van de wedstrijd geweest. Toch een magere prestatie van onze oudste Ratjes, volgende week moet het terug heel wat beter zijn voor de steeds moeilijke verplaatsing naar Vladslo.

Speelden voor KRC: Tim Coutereel, Angelo Storm, Ronny Dewinter(89’Tommy Vandaele), Pierig Leloet(81’ Dries Decorte), Frederik Lecointre, Ruben Hoorne, Alex Leloet, Jurgen Schoolaert, Jeffrey Schoolaert, Joeri Debruyne(1), Christophe Christiaens(70’Dimitri Delsael).
Reservedoelman Miguel Decraemer bleef op de bank.
Er was geel voor Angelo Storm voor een haakfout.

In het WE van 1-2 november zijn er geen wedstrijden voorzien voor jeugd en reserven.