Verslag 30-31/08 2008

1ste jaars duiveltjes Reeks A
KSV Veurne - KRC De Panne
Eindstand: 10-2

Voor deze wedstrijd verwelkomden we voor de eerste maal Eric Deblonde. Samen met Shayaan Tahir vormde hij ons spitsenduo van vandaag. Voor onze jeugdige ploeg ging het een beetje te snel tegen een ouder en sterker Veurne. Al snel stonden we met 4-0 in het krijt, o.m. door een eigen doelpunt. Sacha gaf ons weer hoop na –alweer eens- enkele dribbeldemonstraties en maakte 2 doelpunten. Maar vlak voor de rust maakte Veurne toch nog een doelpuntje: 5-2 werd de ruststand.
Tijdens de rust probeerden we iedereen opnieuw te sturen om de juiste posities te behouden.
Dit lukte aardig tot we na 5 minuten in de tweede helft nog eens de bal in ons eigen doel trapten: spijtig genoeg werd dit Pannens-doelpunt weer op het conto van Veurne geschreven. De warmte en zeker de vermoeidheid speelden onze kleine ratjes iets teveel parten in de tweede helft zodat Veurne kon uitlopen tot 10-2.
Niet getreurd hoor, want met een blij gezicht namen onze duiveltjes een douche en na een verfrissend drankje gingen we allemaal voldaan terug naar De Panne. Tot volgende week thuis (6/9/08 om 9u30) tegen Adinkerke want dan zetten we weer ons beste beentje voor.

1ste jaars duiveltjes Reeks B
Eindstand: 5-10

Omdat de eerste wedstrijd van de competitie in feite nog in de grote vakantie viel dit jaar, moest de 1°jaars B – duiveltjesploeg enkele spelertjes missen. We moesten op verplaatsing, tegen Veurne en dit met 5 spelertjes zonder reservespelers. Niettegenstaande deze handicap werd de match gespeeld met de inzet om te winnen. In het doel Zaïn Burney, achteraan Sander Dekien, links en rechts Casper Van Huele en Jasper Dekien, vooraan Zaad Burney.
Onze allerkleinste, Jasper Dekien moest voor het eerst aantreden gedurende een volledige wedstrijd. En hoe,… hij slaagde er zelfs in om na twee minuten de score te openen.
Niet enkel het eerste doelpunt van de match, maar ook het eerste doelpunt van de competitie.
Onze spelertjes steunden elkaar en zo kwamen we nog enkele keren heel dicht bij uitbreiding van de score. Een erg goede keeper en de paal van het Veurnse doel hielden tot aan de rust de cijfers op 0-1. Na de rust mocht Zaad Burney het doel verdedigen in plaats van zijn broer Zaïn en zo kwamen we in het begin van de tweede helft makkelijk op voorsprong tot 0-6.
Omdat we geen enkele vervanging hadden werd toen eigenlijk de vermoeidheid voelbaar en kon Veurne in korte tijd terugkeren tot 4-6. Er werd door onze duiveltjes toen een laatste offensief ingezet en het ene na het andere doelpunt werd opgetekend.

Speelden voor KRC: Zain Burney, Jasper Dekien(1), Casper Van Huele(5), Sander Dekien(4), Zaad Burney.

2de  jaars duiveltjes Reeks B
SV Nieuwpoort- KRC De Panne
Eindstand: 8-6

Onze 2de jaars duiveltje speelden een goede wedstrijd op het veld van Nieuwpoort. Het werd een genietbare wedstrijd met veel doelpunten, mooie acties en veel spanning. Jammer genoeg konden onze Ratjes niet genoeg scoren zodat de wedstrijd op een nipte 8-6 nederlaag eindigde.

Speelden voor KRC: Dewinter Ben, Cagnard Kelly, Cagnard Thibault, Coopman Adinda,Coopman Jari,Rottiers Rimski, Vanbleuy Amelie, Van  Huele Arne.

Provinciale miniemen U12
Samenwerking Coxyde- De Panne

Coxyde – Deerlijk SportEindstand: 9-0

Onze 1ste jaars miniemen stonden voor hun groot moment, hun eerste competitiewedstrijd op een groot terrein op provinciaal niveau. Na een zware voorbereiding met moeilijke oefenwedstrijden tegen oudere tegenstanders, bewezen onze jongens dat ze er helemaal klaar voor waren en stuurden de tegenstander uit Deerlijk met een zware 9-0 nederlaag naar huis.
In zomerse omstandigheden, zodat drinkpauzes nodig waren werd het totaal onverwacht een ware eenrichtingswedstrijd waarin KVVC voortdurend het spel bepaalde.
KVVC drukte de tegenstander direct tegen zijn doel en kon uit enkele corners al voor gevaar zorgen. 8’ wordt het 1-0 als Remko een corner van Lukas kan binnentikken en in de 10’ de 2-0 met een doelpunt van Joost na een mooie assist van Lukas. Daarna komt Deerlijk wat beter in de wedstrijd, echter zonder doelvrouw Yosra te kunnen bedreigen. 20’ staan de bordjes al 3-0 als Dante na een pasje van Remko een onrechtstreekse vrije trap na een terugspeelbal knalhard binnentrapt. 23’ 4-0, corner van Dante binnengetrapt door Joost en kort voor het rustsignaal trapt Remco nog en mooie kans in het zijnet na een mooie voorzet van Shaun. 4-0 aan de rust, wie had dat durven dromen.

En KVVC gaat door in de 2de helft. 5-0 in de 35’ na een mooie pas van Maxim Steenkiste naar Remko die mooi afwerkt. Daarna nog kansen voor James, Joost en Remco maar gelukkig voor Deerlijk was de bezoekende doelman nog wat bij de pinken. 40’ 6-0 met een harde knal van Dante op pas van James. In de 44’ wordt kapitein James beloond voor zijn sterke wedstrijd en kan hij de 7-0 binnentrappen. Even verschieten in de 45’ als Shaun een slechte terugspeelbal geeft aan doelman Brad die gelukkig ook bij de pinken is en de bal kan wegwerken. 46’ 8-0 als Maxiem Steenkiste kan binnentikken na een geharrewar voor doel na een corner. Dante en 2 x Maxiem Steenkiste laten dan nog na om de score aan te dikken. In de 55’ legt Ward Dochy met een mooi afstandschot met zijn linkervoet juist onder de lat de eindstand vast op 9-0. Een prachtige eerste wedstrijd met een gelukkige trainer Alain, ploegafgevaardigde Katrien en glunderende spelers. Jammer genoeg zal het niet elke week zo gemakkelijk gaan en is Deerlijk niet bepaald een sterke tegenstander geweest. Volgende week wordt het al heel wat anders op verplaatsing naar VG Oostende.

Speelden voor U12: Yosra Ben Hassen, Brad Baelen, Shaun Eerebout, Ian Locqueneux, Jarvid Gruwé, Maxim Butaye, Lander Lagrou, Ward Dochy(1), Lucas Decorte, James Bigot(1), Remko Germonpré(2), Dante Blanckaert(2), Joost Sockeel(2), Maxiem Steenkiste(1).

Gewestelijke miniemen

De wedstrijd tegen VV Oostduinkerke B werd op vraag van de tegenstander uitgesteld en verplaatst naar woensdag 3 september om 19uur in De Panne

Provinciale knapen U14
Coxyde – Deerlijk Sport
Eindstand: 4-0

In het eerste kwartier stond er maar één ploeg op het veld, namelijk KVVC, maar de kansen werden telkens op een knullige manier de nek omgewrongen, onder andere waarbij Laurent de doelman had omspeeld maar dan toch nog de bal naast een leeg doel weet te werken.Ook noteren we nog kansen voor Laurent, waarbij zijn bal net voor de lijn wordt gekeerd, en een bal op de paal van Dwight waarbij Laurent de rebound net naast kopt.We onthouden ook een kans van Thibault op corner van Glenn waar zijn kopbal net gered wordt door de bezoekende doelman. In de 25’ moet doelman Diego een eerste maal redding brengen wanneer een speler van Deerlijk alleen op doel mocht afstormen.In de 26’ noteren we een goede balrecuperatie van Jensi die de bal diep steekt naar Stijn, die de bal doorsteekt naar Laurent en Dwight de verdiende 1- 0 voorsprong op het bord kan plaatsen.Verder noteren we nog een kans van Pepijn waarbij een speler van Deerlijk de bal net voor de lijn kan wegkoppen. In de tweede helft wordt Deerlijk direct terug in verdediging gedwongen met in de 37’ al een kans voor Glenn, dan krijgen we een warrige fase voor het Koksijdse doel waarbij onze doelman even het noorden kwijt is. Direct daarna zet Glenn een mooie actie op waarbij hij de bal op het juiste moment doorspeelt naar Laurent die de 2 – 0 op het bord plaatst. Er staat maar één ploeg op het veld met kansen voor Pepijn in het zijnet en op een hoekschop van Glenn kopt Thibault net over.Dan voelt Dwight(3-0) zijn moment gekomen en met een solo actie zet hij enkele verdedigers in de wind en besluit hoog in doel.Verder noteren we nog een poging van Stijn, maar zijn kopbal op een center van Pepijn wordt net voor de doellijn gekeerd. In de 55’ kan Dwight de 4 – 0 scoren na een collectieve aanval , meteen ook de eindstand .

Speelden voor U14: Cambier Diego – Gruwé Brolin – Devaere Guillaume – Daems Glenn – Pysson Laurent – Schoolaert Jordy – Callewaert Jensi – Waeyenberg Bryan – Vandebotermet Pepijn – Coulier Stijn –Debacker Dwight – Rousseau Thibault – Jonckheere Keanu – Van Herck Jonas – Axel Degrieck.

Eindstand: 2-7

Onze reserven stonden voor een op papier zware openingswedstrijd voor de competitie op verplaatsing naar Alveringem. Op het veld ging het er heel anders aan toe en waren onze Ratjes doorlopend de betere ploeg. Mis een, beetje meer concentratie en scherpte kon het zeker een overwinning met dubbele cijfers gewonden zijn.
KRC begon, in zomerse omstandigheden, goed aan de wedstrijd en bracht goed voetbal met veel beweging, 5’ kon het al 0-1 zijn maar Steven mooi aangespeeld door Gilles mist zijn schot volledig. 10’ wordt het 0-1 met een mooie lange bal van Tom naar Gilles die mooi de doelman omspeelt en binnentikt. 22’ een slechte terugspeelbal naar de doelman, Peter komt ertussen en kan in 2 tijden scoren. Even later komt gelegenheidsdoelman Jan goed weg als een alleen voor hem opgedaagde spits de bal onbeheerst boven doel trapt. KRC blijft duidelijk baas, maar na een goede 20’ daalt het spelpeil toch gevoelig, mede door de zwakke tegenstander. Rust wordt bereikt met een 0-2 voorsprong.

2de helft start dadelijk met een open kans voor Peter die ongelukkig op de doelman besluit. 50’ moet doelman Jan zijn kunnen tonen als hij een vrije trap uit zijn linkerhoek kan wegwerken. 57’ een cadeautje van de thuisploeg, verre vrije trap van Tommy Vandaele die de keeper volledig mist, mede door een storende Jeremy en het staat 0-3, een cadeautje van de thuisploeg aan hun ex-speler Tommy. Dadelijk erop in de 59’ een voorzet van Jeremy op rechts binnengetikt door Jeffrey. En in de 63’ staat het al 0-5 na een mooie actie van Peter op links, bal doorgetikt naar rechts waar steven kan binnentikken. Daarna wordt de wedstrijd helemaal ondermaats en valt alle concentratie weg en worden er nog talloze kansen gemist. 68’ kan de thuisploeg de 1-5 op het bord zetten als Jan een terugspeelbal van Seba tegen een tegenstander trap waarop de bal binnengaat. 74’ 1-6 als Jeremy alleen voor de doelman gebracht wordt en rustig kan binnentikken. 77’ wordt het 1-7 als Jeffrey op pas van Jeremy zijn 2de doelpunt kan binnenleggen. In de 85’ legt de thuisploeg de 2-7 eindstand vast, als Jan bij een corner van op rechts niet bij de bal kan en deze binnengaat via een Alveringemse speler die zelf niet weet wat er gebeurt.
Een gemakkelijke zege voor onze sterke reservenploeg, vandaag nog gehandicapt door de afwezigheid van doelman Miguel, Dimi Delsael, Martin Winnock,Fredje Courbot, …..
Het belooft voor het vervolg van de competitie maar dan zal er wel wat meer concentratie nodig zijn tegen sterkere tegenstanders.

Speelden voor KRC: Jan Verweirder, Bjorn Lemiere, Ronny Dewinter, Tommy Vandaele(1), Sebastien Verfaillie, Jeffrey Schoolaert(2), Jeremy Carrein(1), Tom Torney, Steven Vandenberghe(1), Gilles Veranneman(1) (45’ Tim Torney), Peter Debuck(1)

KRC De Panne – VK Zerkegem
Eindstand: 1-1

Onze oudste Ratjes, toch met een beetje ambitie voor deze competitie, stonden meteen voor een eerste serieuze test met de komst van titelkandidaat VK Zerkegem.
In zomerse omstandigheden met de daarbij horende drankpauzes, startte KRC erg nerveus en door een grote dekkingsfout kwam een bezoekende spits al in de 1’ in scorepositie, maar gelukkig mistte deze de kans. KRC bleef nerveus acteren en Zerkegem bleef het spel bepalen, zonder echter voor echt doelgevaar te kunnen zorgen.
15’ eerste kans voor KRC, voorzet van op rechts van Philippe Mahieux, een inlopende Joeri Debruyne kopt voorbij de 1ste paal naast. 18’ een schot uit de 2de lijn van de bezoekers, in 2 tijden gepakt door doelman Tim. 22’ geharrewar voor KRC-doel en net voor de lijn weggewerkt. 28’ fout op Alex Leloet net buiten de rechthoek, vrije trap van Ruben gaat via de muur in corner. Bij de overtreding op Alex, die goed in de match stak, blijkt deze zich geblesseerd te hebben en moet kort daarop vervangen worden door de uit blessure teruggekeerde Steve Hommez. 33’ een mooie dieptepas naar Joeri die alleen voor doel komt maar nog naast besluit, hier moest zeker de 1-0 op het bord staan. 40’ nog een ingestudeerde vrije trap van de bezoekers, bal in het hoekje gestuurd, voorzet maar doelman Tim kan pakken. Rust wordt bereikt met een 0-0 score.

2de heft wordt goed gestart door KRC die het spel bepaalt met in de 55’ een voorzet van op links, controle van Joeri maar hoog over doel getrapt, 57’ een voorzet van Angelo op rechts, net over doel gekopt door spits Joeri. Maar het kan niet uitblijven en in de 59’ staat het 1-0, een te verre voorzet van op links door Jurgen, verdediger krijgt controle over de bal maar laat deze hem wat knullig ontfutselen door de goed storende Philippe Mahieux, balletjes mooi achteruit gelegd en hard binnengetrapt door spits Joeri, meteen zijn eerste officieel doelpunt voor KRC en hopelijk de start van een lange reeks. 61’ terug gevaar, actie van Jurgen op rechts, maar bal jammer genoeg niet goed genoeg teruggelegd om te scoren, hier zat zeker meer in. 70’ eindelijk het eerste gevaar van de bezoekers, kort rond de as gedraaid in het strafschopgebied, maar schot gaat 1 metertje naast doel buiten. Geleidelijk aan komt Zerkegem meer opzetten en moet KRC wat terugplooien. 72’ na een mooie 1-2 beweging een voorzet van op rechts, bal voor doel gelukkig nog weggetrapt door Angelo voor het echt gevaarlijk werd. 74’ geharrewar voor doel, Philippe op de doellijn krijgt de bal tegen de handen aangeschoten maar gelukkig ziet de scheidsrechter hier geen strafschop in. Kort daarop moet de aangetrapte Steve Hommez, bezoekers die op bepaalde momenten goed potig speelden, ook vervangen worden. KRC blijft kansen krijgen op de tegenaanval, maar de laatste pas is telkens veel te slordig zodat de gekregen kansen niet uitgebuit kunnen worden, Joeri kopt nog een voorzet van Andy Schoolaert net naast doel buiten. Maar in de 88’ komen de bezoekers gelijk. Een te vermijden vrije trap komt via-via tegen de paal terecht, springt voor de voet van een bezoeker die binnentikt. 1-1, KRC probeert nog iets te forceren maar komt niet meer tot echte kansen. Eindstand 1-1, misschien, wel de juiste uitslag gezien het spelbeeld, maar KRC moest eigenlijk bij de 1-0 de voorsprong zeker uitgediept hebben.
Het uitvallen van Alex Leloet was zeker ook niet bevorderlijk voor het spelbeeld
Toch een verdienstelijk resultaat bij de 1ste wedstrijd, volgende week wacht de zware verplaatsing naar Westende waar het ook hard knokken zal worden voor de puntjes.

Speelden voor KRC: Tim Coutereel, Angelo Storm, Kevin Soutaer, Pierig Leloet, Dries Decorte, Philippe Mahieux, Alex Leloet(33’Steve Hommez,84’ Gilles Veranneman), Jurgen Schoolaert, Ruben Hoorne, Joeri Debruyne(1), Christophe Christiaens(55’Andy Schoolaert).
Steven Vandenberghe bleef op de bank zitten.
Er was geel voor Ruben in de 48’ voor een ongelukkige haakfout.