Verslag 31/7 2008 - Oefenwedstrijd

KRC De Panne - Union Zandvoorde
Eindstand 2-3

Op papier was dit wel een oefenmatch, maar beide ploegen startten duidelijk met de intentie om er een mooie wedstrijd van te maken. Al na 3 minuten kwam Christophe Christaens via een mooie diepe bal alleen voor de keeper van Zandvoorde, maar hij miste zijn controle. In een wedstrijd die in de eerste helft gekenmerkt werd door het viriele spel van beide ploegen, was het wachten tot de 27ste minuut op een volgende echte kans. Na een hoekschop van Dries Decorte kon Jurgen Schoolaert vanaf het penaltypunt koppen, maar de bal belande precies bovenop de dwarsligger. In de 35ste minuut belandde een prachtige lange bal van verdediger Tommy Vandaele voor de voeten van Steven Vandenberghe, die met een krachtig schot nipt over knalde. Zandvoorde kreeg een minuut later zijn eerste echte kans, een heel knap afstandschot, maar keeper Miguel Decraemer kan de bal knap uit doel houden. 1 minuut voor de rust kwam dan de verdiende 1-0 voor de thuisploeg. Na een overtreding op Dries aan de rand van de 16, nam Gilles Veranneman de vrije trap. Hij koos voor een bal naar de 2de paal, en daar kon de vrijstaande Steven Vandenberghe binnentrappen. 1-0 bij de rust voor KRC. Vooral de inzet van beide ploegen zorgde voor een aangenaam te volgen eerste 45 minuten.

Na een 5-tal wissels tijdens de rust, begon invaller Philippe Mahieux een knappe actie langs de linkerflank, hij zette mooi voor, maar aan de tweede paal trapte Joeri Debruyne naast het doel. In de 49ste minuut was er een grote dekkingsfout in de verdediging van KRC, waar het nummer 10 van Zandvoorde van profiteerde en knap binnen trapte (1-1). Onze Ratjes waren wat aangeslagen, en kort hierop volgde dan ook de 1-2. Na een lange bal van een verdediger van Zandvoorde, kwam hun nummer 11 in balbezit aan de hoek van het strafschopgebied. Doelman Tim Coutereel kwam iets te laat uit zijn doel en de speler van Zandvoorde trapte heel rustig langs de keeper binnen (1-2). De Panne was opnieuw aangeslagen, maar probeerde toch iets terug te doen. Alleen ontbrak af en toe een goede, ultieme pas om één van de spitsen af te zonderen voor de keeper. Na een aanval van KRC in de 56ste minuut, counterde Zandvoorde heel snel. Een keihard shot werd door doelman Tim heel knap gered, en ook de rebound werd door Tim uit het doel gehouden. In de 60ste minuut begon de Zandvoordse spits een knappe actie door het centrum van de verdediging. Tim pareerde nog heel knap het shot, maar de bal viel jammer genoeg via de binnenkant van de paal in doel (1-3). Na dit doelpunt bleef Zandvoorde wat op zijn lauweren rusten en hierdoor kwam De Panne terug tot het betere voetbal dat we in de eerste helft zagen. Weinig kansen, dat wel, maar toch een vrij stevige druk van KRC. In de 75ste minuut viel dan de verdiende aansluitingstreffer. Alex Leloet speelt Frederik vrij op de flank, die zet door en kan de bal voor doel krijgen waar Philippe Mahieux kon binnentikken (2-3). De Panne bleef wel de betere ploeg en kreeg enkele kansjes, maar de stand bleef 2-3. In de tweede helft viel de alom aanwezige Jurgen Schoolaert nog uit met een blessure.

KRC speelde een sterke wedstrijd, op het eerste kwartier van de 2de helft na. Maar zelfs bij een 1-3 achterstand bleef De Panne nog vechten voor elke bal, een mentaliteit waar het in de competitie zeker nog ver mee kan komen.
Speelden voor KRC: Miguel Decraemer, Angelo Storm, Tommy Vandaele, Pierig Leloet, Dries Decorte, Jurgen Schoolaert, Andy Schoolaert, Alex Leloet, Steven Vandenberghe, Christophe Christiaens, Gilles Veranneman
Invallers: Tim Coutereel, Kevin Soutaer, Ronny Dewinter, Ruben Hoorne, Joeri Debruyne, Jeffrey Schoolaert, Philippe Mahieux, Frederiek Lecointre