Verslag 9-10/05 2009

1ste jaars duiveltjes A
1° Butterblomme tornooi VVG Alveringem
Voor ons 1e naseizoen tornooi was de ploeg samengesteld uit enkel spelers van het geboortejaar 2001. Enkel Mohammed (geen vervoer) en Mathias (vergeten) bleven afwezig. Jari en Lander mochten vandaag meedoen met de youngsters van Jean.
Door het forfait van Bulskamp speelden we slechts 3 matchen: VG Oostende, Veurne en Lo-Reninge. Mogelijks een 4e wedstrijd als we de finale haalden.

KRC-VG Oostende 2-3 (1-1)
Dit VGO was duidelijk niet de ploeg die ons op een hoopje gespeeld had in de competitie. KRC startte sterk met mooi spel en 2 ballen op de paal. Zoals het in voetbal gaat, krijg je dan het deksel op de neus: 0-1 na 6’. Wout scoorde nog voor de rust de gelijkmaker. Vlak na de pauze scoorde Sacha de 2-1. We bleven de betere ploeg maar konden de score niet hoger opdrijven. Dan pakten we op enkele minuten tijd 2 ongelukkige doelpunten en gingen finaal de boot in met 2-3. In de strafschoppenreeks benutten wij al onze penalty’s, terwijl Maxime er een wist te pareren.
KRC-SV Veurne 5-2 ( 2-1)

Ook hier speelden we tegen een heel ander Veurne dan in de competitie. Ze hadden hun betere spelers niet meegebracht en we bleken dan ook veel te sterk voor dit Veurne. Na 1’ scoorde Wout al de openingstreffer en Sacha na 7’ de 2-0. Vlak voor het rustsignaal scoorde Veurne wel een tegentreffer. Na de rust bleven we ons veldoverwicht omzetten in doelpunten: 6’ en 7’ Wout en Sacha in minuut 8 (5-2). Nadien wist Veurne toch nog een keer door onze goed uitgezette netten te glippen. In de penatyserie scoorden wij de onze en wist Maxime er enkele te redden.
KRC- Lo-Reninge: 1-2 (0-1)

Van deze partij zou het afhangen of we de finale zouden kunnen spelen tegen de jongens uit het Brusselse van SV Brucom. Vooral de supporters waren zenuwachtig en dit straalde zich ook wat af op de spelertjes: zij waren voor de match al aan het vragen wat ze moesten doen om de finale te bereiken en hoe ze die dan gingen spelen.…. maar verkoop nooit het vel van de beer voor dat ie geschoten is.
Hier hadden we opnieuw een goede partij van onze blauw-zwarte duiveltjes. Goed samenspel leverde enkel kansen op maar scoren zat er niet in. Lo daarentegen vond wel 1 keer de weg naar onze netten wat ook meteen de ruststand was. Vlak na rust kregen we een 2e goal tegen maar toch gaven de ratjes zich nog niet gewonnen. We scoorden tegen en in de laatste minuten kregen we nog enkele fraaie kansen maar lat en pech stonden in onze weg. Voor de eerste maal dit seizoen kon ik een klein beetje teleurgesteldheid aflezen op de gezichtjes van de gasten.
Na het krijgen van een bonnetje en een grote zak snoep was die ontgoocheling echter snel vergeten en dachten ze enkel nog aan die mooie zonnige dag vol plezier en met veel voetbal.
Speelden voor KRC 2001: Maxime Vanbleuy, Joram Steen, Sander Dekien, Wout Vanbesien, Sacha Moors en Seppe Joossens.

1ste jaars duiveltjes B

Het eerste tornooi in de buitenlucht, ingericht door VVGA, was een heel geslaagd evenement.
De verwelkoming, begeleiding en organisatie waren echt verzorgd, proficiat aan de inrichters.
KRC was dan ook duidelijk aanwezig, een 2° jaars duiveltjesploeg, een eerstejaars ploegje en een ploegje '...rare benaming eigenlijk...' microben. (Die benaming doet mij eerder denken aan de Mexicaanse griep)

Wij dienden in feite niks speciaals te doen om aan te treden met deze jongste spelertjes, omdat we al een groot gedeelte van het voorbije seizoen hebben gespeeld met dezelfde groep.
Enkel Sander werd voor deze keer doorgeschoven naar zijn leeftijdsgenootjes.
Met een bezetting van spelertjes geboren in 2002 en jonger wist Jean op voorhand dat dit een
test was om te zien in hoeverre de ploeg klaar is naar volgend jaar toe.
We mochten als eerste aantreden tegen de thuisploeg waar er één spelertje is die op zichzelf een ganse ploeg kan dragen. Steve Cornette, die naam zullen we zeker nog wel horen.
Toch konden we tot op 5 minuten van het einde standhouden, maar dan moesten we heel kort na elkaar meerdere doelpunten incasseren. Eindstand 0-4
Na een lange tussenperiode van ongeveer 2 uur was de volgende tegenstander KVV Coxyde. Een gelijkopgaande match die we verdiend wonnen met 3-0 eindcijfers.
Voor onze derde match moesten we aantreden tegen KVV Oostduinkerke en ook hier ging de wedstrijd lang gelijk op. Toch moesten we net voor affluiten onze meerdere erkennen en stond de uitslag vast op 2-3.
De finale was dus niet voor ons weggelegd, maar al met al hebben we een goede prestatie neergezet en kregen een redelijke indruk van de punten waar we volgend jaar moeten werken.
Speelden voor KRC: Joe CLAREBOUT, Casper VANHUELE, Miel HOUDEBINNE, Jasper DEKIEN, Jari DESCAN, Martijn STEEN en voor het allereerst Robbe DESCAN.

2de  jaars duiveltjes
Onze 2de jaars duiveltjes waren ook van de partij op het tornooi van Alveringem en speelden er en redelijk goed tornooi. Ze wonnen hun eerste match tegen Oostduinkerke met 1-3
Tweede match was tegen VVG Alveringem, match die verloren in de tweede helft met 2-5
Derde match was voor onze ratjes iets te vlug na het middageten en die verloren ze ook zwaar
met 7-1 tegen Veurne. De eerste 2 matchen speelden de Ratjes goed voetbal, maar de derde match was er iets te veel aan. Nu nog proberen het eigen Ratjestornooi tot een goed einde te brengen en het seizoen zit er op
Speelden voor KRC: Dewinter Ben, Rottiers Rimski, Coopman Jari, Callewaert Nick, Vieren Ian, Vanhuele Arne, Cagnard Kelly, Cagnard Thibault.

Provinciale miniemen U12
Samenwerking Coxyde- De Panne
Tornooi Eendracht De Haan

Onze 1ste jaars miniemen deden mee aan het tornooi van Eendracht de haan waarin ze het moesten opnemen tegen ploegen waarin veel 2de jaars miniemen meespeelden, maar waar ze toch een mooie prestatie leverden.
Eerste wedstrijd was tegen de buren uit Oostduinkerke. Slappe start met al na 2’ een 0-1 achterstand na een serieuze dekkingsfout in de verdediging.6’ mooi kans voor Lukas op pas van Joost maar jammer genoeg over getrapt.9’ 1ste corner na actie van Dante, Ward trapt de corner maar Lukas trapt de zacht op doel. 14’ staat het 1-1 met een doelpunt van Remko op doorsteek van James. 15’ actie Dante op links maar op de keeper. 18’ corner Oostduinkerke, warm standje voor doel maar weggetrapt. Ruststand 1-1. 24’ corner op links door Ward maar bal uiteindelijk weggekopt. 25’ actie op links door Joost, keeper naast de bal en Dante trapt de 2-1 op het bord. 28’ vrije trap op rechts na een foutje van Matt voor Oostduinkerke, bal rechtstreeks onder de lat binnen, ongrijpbaar voor doelvrouw Yosra.32’ nog een reuzenkans voor Oostduinkerke maar gelukkig kan Arthur nog voor de doellijn wegtrappen.39 nog een kans voor Dante na een actie op links maar tegen de buitenkant paal.
Eindstand 2-2, onze jongens winnen nog met de strafschoppen 5-4.

2de wedstrijd tegen de bijzondere miniemen van KSV Veurne. Goede start voor onze jongens met in de 4’ reeds een gevaarlijke corner door  Lukas en even later terug dezelfde situatie maar niemand staat goed om af te werken. Dadelijk een erg snelle counter van Veurne maar Yosra pakt in 2 keren. 10’ actie Remko-Dante maar de Veurne-keeper is gepast uitgekomen. Daarna valt Remko na een blokkage gekwetst uit met een verdraaide knie voor de rest van het tornooi. Rust 0-0. Dadelijk na de hervatting een corner op rechts van Veurne en de bal wordt binnengekopt 0-1. 27’ actie Veurne op links, Yosra vergeet de dekking van haar 1ste paal en de 0-2 wordt gemakkelijk binnengetrapt. Veurne blijft de betere ploeg maar onze jongens blijven hun uiterste best doen tegen de fysisch sterkere tegenstander en in de 36’ kan Lukas de 1-2 op het bord zetten na een corner van Ward en nadat de Veurne-keeper de bal gelost heeft.
Eindstand 1-2, winst met de strafschoppen met 4-3.

Laatste wedstrijd tegen de potige ploeg van De Haan, zonder 2de aanvaller Dante die schoolfeestverplichtingen heeft. Juist met 11 spelers over, maar vele spelers met allerlei kwaaltjes, zodat mag gevreesd worden voor een zware nederlaag. Toch gaan onze miniemen er nog eens volledig voor. 4’ Yosra te ver uit doel maar gelukkig gaat het schot naast.8’ mooie actie Joost, op de keeper en corner. Bij de aansluitende corner trapt Matt nog tegen de paal.14’ staat het 1-0 na een own-goal van De Haan op aandringen van een bedrijvige Joost.1-0 is ook de ruststand. 24’ schot van ver van De Haan maar op de deklat, 31’ staat het 1-1 nadat Yosra een voorzet van op rechts te gemakkelijk lost en de thuisaanvaller gemakkelijk kan binnentrappen.37’ staat het terug 2-1 voor onze mannen, na een actie van Joost op links, een twijfelende keeper en Joost die koelbloedig afwerkt vanuit een scherpe hoek. Maar net voor affluiten wordt het nog 2-2 na een ingooi op rechts, vel te veel spelers bij de bal, bal gaat naar het midden waar de thuisaanvaller ongehinderd kan afwerken.
Eindstand 2-2, strafschoppen worden verloren met 2-3.

Uiteindelijk een 3de plaats op een tornooi met een gehavende ploeg tegen grotere tegenstanders, geen slecht resultaat maar de ploeg had duidelijk weinig matchritme meer en veel werd er ook niet meer getraind door de vele bosklassers en communicanten.
Zo zit een prachtig seizoen erop en rest er enkel nog een afsluitende BBQ met een wedstrijdje tussen ouders en onze U12’s op vrijdag 22 mei.
Speelden voor U12: Yosra Ben Hassen,Arthur Lowagie, Mundi Dialonga, Maxiem Butaye, Matt Verfaillie,Jarvid Gruwé,  Joost Sockeel, Maxiem Prosec, James Bigot, Ward Dochy, Lucas Decorte, Dante Blanckaert, Remko Germonpré.