Verslag 12-13/12 2009

Microben KRC, competitie KSV Diksmuide
KSV Diksmuide - KRC De Panne
Eindstand: 1-15 (0-7)

Onze Microben hadden een verplaatsing naar Diksmuide. Trainer Bjorn was er niet, hij zat in Duitsland en daarom nam assistent trainer Miguel de taak over. De eerste helft was heel goed begonnen met mooie kansen en combinaties. Er werd goed gevoetbald en onze doelman Lander had niets van werk gekregen. Onze Microben liepen gemakkelijk 0-7 uit.Dat was ook de ruststand.
In de tweede helft was het zelfde als in de eerste helft. Diksmuide mocht met hun 6 spelers spelen.We liepen 0-12 uit. Dan zei assistent trainer Miguel tegen zijn gasten dat ze Diksmuide ook 1 doelpuntje mochten laten scoren en de thuisploeg was daar heel blij mee.
Maar uiteindelijk wonnen onze Microben de wedstrijd met 1-15.Proficiat aan alle spelers. En ook bedankt aan de supporters die mee waren.
Speelden voor KRC: Lander Vanbesien, Jasper Dekien, Steen Martijn, Ibe Vieren en Miel Houdebine

1ste jaars duiveltjes Reeks K
SK Eernegem B - KRC De Panne
Eindstand: 14-6 ( 11-1)

Onze Ratjes moesten dit weekend opnieuw op verplaatsing naar Eernegem. Aaron bracht wel versterking in de ploeg, maar omdat Shayaan ziek was stonden we toch niet op onze volle sterkte. De eerste koude en een berijpt terrein waar de zon net opkomt zijn nooit ideaal voor een keeper en Joe stond dan ook te bibberen van de kou omdat tijdens de opwarming zijn kleren en zijn handschoenen kletsnat waren geworden.
Waar Eernegem zijn benaming B-ploeg heeft gehaald is onduidelijk omdat deze ploeg merkelijk beter speelt qua combinatie dan de A-ploeg, waar we enkele weken geleden tegen speelden. En hoewel Joe zich met enkele hele mooie reddingen in de kijker kon spelen mocht het niet baten en gingen we rusten met 11-1. Jason nam na de rust de handschoenen over en Joe mocht zichzelf proberen warm te spelen op het veld.
Stilaan begon het ook iets beter te draaien voor KRC en we konden zelfs meerdere keren tegenscoren en de cijfers verkleinen, maar ondanks onze inzet slaagde Eernegem erin om de eindcijfers vast te leggen op 14-6.
Speelden voor KRC: VANHEULE Casper, DEGRIECK Storm, CLAREBOUT Joe, MADOU Jason, WILLAERT Noah en HENNEBERT Aaron.
Momenteel is het zogenoemde winterstop voor de duiveltjes, d.w.z. dat er pas opnieuw weer buiten wordt gevoetbald op 06 februari 2010.
Onze afspraak blijft echter de wekelijkse indoortraining,die doorgaat in de sportzaal 'Oosthoek' en dit elke woensdag tussen 14.00 en 15.00 Hr.
Er staan ook nog twee indoortoernooien op het programma (tornooi in de zaal) en dit op 26 december 2009 en op 02 Jan 2010. De nodige info hierover wordt u zeker nog bezorgd en dit via mail of sms.

2de  jaars duiveltjes Reeks K
Door het algemeen forfait van de U9 van HO Oostende mochten de 2de jaars duiveltjes van trainer Steven Moors reeds 1 week vroeger hun voetbalwinterverlof aanvatten.

1ste jaars Pré-miniemen Reeks E
KV Oostende - KRC De Panne
Eindstand: 3-3 ( 1-1)

Na 2 weken te kunnen rusten op zaterdagmorgen wegens afgelaste speeldagen, speelden onze ratjes hun laatste match vóór de winterstop tegen KVO. Het was reeds een terugmatch en de heenmatch wonnen we met 5-2. Onze ratjes begonnen de match heel goed met al onmiddellijk wat kansen. In de 16’ kreeg KVO een hoekschop en ze werkten af met een doelpunt.
Onze ratjes zetten vlug terug op en zochten de gelijkmaker, die ze vonden op dezelfde manier als de thuisploeg: via een hoekschop kon Thibault de gelijkmaker scoren in de 24’.
In de tweede helft speelden onze ratjes iets minder dan in de eerste helft.
Toch kwamen ze in de 4’ op voorsprong. Thibault scoorde zijn 2de  doelpunt: 1-2.
In de 7’ zorgde Ian voor de 1-3. Dan bleek het wat bergaf te gaan met onze ratjes en moesten ze het spel ondergaan, de thuisploeg die in de 15’ de 2-3 binnen trapte.
Het was spannend tot op het laatste moment, maar onze ratjes konden de gelijkmaker niet van het scorebord houden. In de 26’ scoorde KVO de gelijkmaker: 3-3. Onze ratjes speelden heel mooi voetbal en dit alles dankzij de trainingen van hun trainer Freddy ,die trouwens volgende zaterdag jarig is en we alvast een dikke proficiat toewensen. Nu is het uitkijken naar de oefenmatch van volgende zaterdag tegen Koksijde, waar er gekeken zal worden wat de capaciteiten zijn van onze spelers naar de uitgebreide jeugdsamenwerking van volgend jaar toe.

Provinciale miniemen U13
Samenwerking Coxyde- De Panne

KVV Coxyde – Zwevegem Sport
Eindstand: 6-1 ( 3-1)

Onze U13 stonden voor een papier gemakkelijke opdracht, thuis tegen het onderaan geklasseerde Zwevegem. Na de 2 weken competitieonderbreking was het duidelijk in het begin een beetje zoeken naar het goede combinatiespel. 5’ eerste mooie actie kapitein Dante, maar uiteindelijk kan de keeper toch de bal vastgrabbelen. 12’ eerste bal van de bezoekers op doelvrouw Yosra.14’ mooie actie Dante, uiteindelijk in corner gevolgd door mooie poging Remko net naast. 16’ eindelijk 1-0, mooie voorzet Dante naar spitsbroeder Remko en die knalt hard binnen. 18’ 1ste groot gevaar bezoekers, bal juist over de lat buiten. 19’ mooie voorzet op links door Joost, bal bij Dante wiens poging in corner gewerkt wordt. Mooi gegeven corner, bal bij Simon die hard op de doelman besluit. Dadelijk tegenaanval bezoekers, enig misverstand bij onze jongens door een te trage vervanging en het staat 1-1, doelpunt wel duidelijk vanuit buitenspel gemaakt. Niet lang getreurd want 1’ later reeds de 2-1, doelpunt Remko op pas van Joost.25’ erg mooie actie Remko, bal mooi klaar gelegd voor Dante die de bal echter niet goed onder controle krijgt en mist. 26’ de 3-1, terug Joost die de bal bij Jelle krijgt die mooi doorgaat en beheerst afwerkt. 30’ nog een harde knal van Joost, juist boven de deklat. Ruststand 3-1. In de 2de helft staat er maar 1 ploeg meer op het veld, Jens die Yosra is komen vervangen krijgt maar 1 bal in de handen in gans de 2de helft. Bezoekers worden echt hun speelhelft gedrukt maar het spel van onze U13 is soms een beetje te slordig om een monsteroverwinning te behalen, wat er vandaag zeker inzat. 32’ hard schot Ward, door de goede bezoekende keeper in hoekschop verwerkt. 38’ Remko alleen voor de doelman maar onbegrijpelijk naast. 40’ Remko terug alleen voor doel maar juist naast besloten. 45’ terug de erg bedrijvige Remko maar terug naast. 46’ 4-1 doelpunt Ward na een mooie actie op rechts van Lukas. 47’ hard schot Remko recht op de keeper.49’ mooi gegeven corner Lukas, terug in corner gekopt. 51’ terug Remko, ditmaal tegen de paal maar de goed gevolgde Ward kan de 5-1 binnentikken.53’ hard schot James, keeper lost en de terug goed gevolgde Ward tikt de 6-1 op het bord, meteen zijn 3de binnenlegger van de middag.56’ terug Remko door, maar opnieuw naast. 58’ schot Dante, Jelle probeert de bal die de keeper lost binnen te trappen maar juist naast. 62’ eindelijk de 1ste bal voor keeper Jens. Wedstrijd wordt uiteindelijk afgesloten op een 6-1 overwinning, score die met wat scherpere afwerking zeker veel hoger kon opgelopen zijn. Pluim vandaag ook voor gans de verdediging ( Simon, Jarvid, Gianni, Maxiem Prosec en Xander) die vandaag zo goed als niets weggaf en zeer scherp stond te verdedigen. En laatste man Xander vierde zijn terugkeer na bijna 2 maanden afwezigheid na zijn armbreuk. Door de ruime winst van leider Eernegem en 2de geklasseerde Diksmuide, verandert er bovenaan niets aan de rangschikking, en blijft de achterstand 5 punten op Eernegem.

Speelden voor PU 13: Jens Vangeel, Yosra Ben Hassen, Jarvid Gruwé, Xander Persoone, Gianni Cifelli, Simon Decock, Joost Sockeel, James Bigot, Jelle Rabaeys(1), Maxiem Prosec, Lukas Decorte, Ward Dochy(3), Dante Blanckaert, Remko Germonpré(2).

Gewestelijke miniemen

KVV Coxyde – KSV Nieuwpoort
Eindstand: 6-3 ( 0-2)

Zonder Arthur en Antoine, maar met de heroptredende Xander Persoone, speelde KVVC een erg zwakke eerste helft. Enkele kansen konden niet worden benut en Nieuwpoort counterde tweemaal erg gevat, wat resulteerde in een 0-2 tussenstand aan de rust. Een donderpreek van de trainer bracht een heel ander KVVC op het veld. Meteen na aftrap volgt een corner die via een tegenspeler in eigen doel belandt, 1-2. 5 minuten later een schot van Lander mooi binnen over de doelman en het staat gelijk. Pas opgezet of Han wordt foutief gepakt in de zestien met een strafschop tot gevolg, die feilloos wordt omgezet door Kenneth 3-2. Direct volgt de 4-2, actie Lander die op doelman schiet maar bal lost en Kenneth goed gevolgd 4-2.  De doelpunten volgen nu in sneltempo en zo staat het na 20 minuten 5-2 nadat een verre inworp van Maxim bij Xander belandt die binnenknalt. Dan een actie van Sunaj die bal teruglegt naar Xander, speelt door naar Kenneth en die schiet knap binnen 6-2. Laatste wapenfeit is van Nieuwpoort, Jens stopt speler buiten zestien met vrije trap tot gevolg; mooi over muur en iedereen heen 6-3. Na een zwakke eerste helft herpakte KVVC zich en kon zo net voor de winterstop de drie punten toch aan huis houden.

Speelden: Jens Vangeel, Colin Deblonde, Sunaj Mehmeti, Shaun Eerebout, Ian Locqueneux, Xander Persoone (1), Zeppe Vanhove, Lander Lagrou (1), Kenneth Tallieu (3), Han Dewinter, Maxim Butaye en Jerome Speeckaert

Provinciale knapen U15

Eindstand: 0-0 ( 0-0)

Het was de thuisploeg die in de eerste helft het beste voetbal op de mat legde, maar tot doelkansen leidde dit niet zodat we gingen rusten met een 0-0.In de tweede helft werd er tactisch wat bijgestuurd bij de thuisploeg (man op man achteraan) en dat leidde ook niet tot doelkansen, het was in tegendeel de bezoekers die de beste kansen versierden in de tweede helft, er was telkens een sterke doelman Diego nodig om ons te behoeden voor een achterstand.Naar het einde toe probeerde de thuisploeg de bezoekers onder druk te zetten, maar telkens liep het verkeerd in de zone van de waarheid, een doelpunt scoren blijkt toch zo moeilijk voor onze ploeg.
Speelden voor U15: Cambier Diego – Daems Glenn – Schoolaert Jordy – Callewaert Jensi – Vandebotermet Pepijn – Debacker Dwight – Rousseau Thibault – Jonckheere Keanu – Gruwé Brolin – Arno Kalisa – Niels Degraeve – Tourlousse Arthur – Vannecke Jarik - Pysson Laurent.- Waeyenberg Bryan.

Eindstand: 0-2 ( 0-1)

Na een eerste gedwongen winterstop, mocht de U16 terug de mat op tegen WS Lauwe.
De heenmatch werd zwaar verloren met 5-1. Slechts 12 spelers waren present na late afzeggingen (ziek?, paspoort?). In het begin van de match lagen we licht onder druk, doch konden een aantal malen dreigen. Na vrijschop zag de ref van dienst een strafschop in voordeel van de U16. Deze werd echter jammerlijk gemist.
De goal viel enkele minuten later aan de overzijde. Ruststand 0-1
In de tweede helft versierden de U16 diverse kansen.  De lat en de keeper van Lauwe verhinderden de verdiende gelijkmaker. Opnieuw viel de goal aan de overzijde. Eindstand 0-2

Davo Westende - KRC De Panne
Eindstand: 2-5 ( 1-1)

Onze reserven stonden voor een moeilijke verplaatsing naar het 3de geklasseerde Westende. Na 2 weken competitieonderbreking was het voor beide ploegen in de 1ste helft terug een beetje zoeken naar het juiste wedstrijdritme.4’ 1ste gevaar thuisploeg, hoge bal voor doel, bal geraakt niet weg en uiteindelijk een hard schot recht op doelman Miguel.15’ eerste kans KRC en meteen 0-1, snel uitgevoerde tegenaanval, mooie voorzet Tom van op links en mooi binnengetikt door de mooi naar binnen gelopen Jeremy Carrein. 19’ geluk voor de Ratjes, volledig weggespeeld op links maar gelukkig bal tegen binnenkant paal. 23’ de 1-1, corner op links en binnengekopt vooraleer Miguel bij de bal kan. 33’ doeltrap van Michiel maar recht op de doelman. 42’ Peter Debuck alleen door, harde knal op doel mooi in corner verwerkt door de thuisdoelman, een pasje opzij was hier een betere keuze geweest. 45’ nog een schot van Tom Torney tegen de paal, Jeremy komt net te laat om de afvallende bal binnen te tikken. Ruststand 1-1 na een weinig hoogstaande 1ste helft.

Enige positieverschuivingen voor de 2de helft en een veel beter KRC. 50’ mooie hoge voorzet Pieter, harde knal Philippe Mahieux maar mooie redding keeper. 52’ vrije trap recht voor doel na een mooie actie van Tom die foutief gestopt werd, vrije trap mooi binnengeplaatst door Filou. 57’ terug actie Tom, schot gaat jammer genoeg naast. 65’ mooi gegeven vrije trap Tommy, Michiel kan ongehinderd koppen maar naast doel. 69’ een beetje tegen de gang van het spel in 2-2,bal die binnengetrapt wordt vanuit een duidelijke buitenspelpositie, scheids ziet er echter geen probleem in ondanks massaal protest van onze Ratjes. Even concentratieverlies, gevaarlijke tegenaanval, voorzet van op links en de volledig vrijstaande thuisspeler kopt gelukkig naast.73’ terug gevaar voor KRC-doel, voorzet van op links door Miguel in 2 tijden gepakt. Dadelijk erop een harde knal op doel na een afleggertje va Fredje Courboot, maar in de handen van de doelman. 82’ staat het toch 2-3, corner van Peter, bal in 2 keer voor en onze' Buteur 'Pierig trapt hard in de hoek binnen en bekroont hiermee zijn erg sterke wedstrijd met een mooi doelpunt. 83’ terug vrije trap voor doel, ditmaal Peter die de bal net naast krult. 87’ wordt Fredje alleen voor doel gebracht en dan weet je het wel, mooi rond de keeper en het staat 2-4, wedstrijd gespeeld. 88’ actie Peter, bal tegen paal en Fredje kan net niet bij de bal om binnen te tikken. 92’ nog een mooie actie op rechts van de erg bedrijvige Michiel Pattyn, die met een gelukje de 2-5 eindstand op het bord kan trappen. Mooie overwinning van onze reserven die hiermee op een gedeelde 3de plaats komen samen met Westende, wel nog steeds met 8 punten achterstand op leiders Lombardsijde en Spermalie. Nu 2 zondagen rust en op zondag 3 januari de thuiswedstrijd tegen Nieuwpoort B.

Speelden voor KRC: Miguel Decraemer, Tommy Vandaele, Pierig Leloet(1), Bjorn Lemiere, Jeremy Carrein(1)(45’Sander Cuvelier), Ruben Hoorne ( 45’ Frederik Courbot(1), Pieter Geerts, Michiel Pattyn(1), Tom Torney, Philippe Mahieux(1), Peter Debuck.

WS Bulskamp - KRC De Panne
Eindstand: 3-2 ( 1-1)

Ons 1ste elftal trok naar Veurne om daar ons zwart beest Bulskamp te bekampen. En Bulskamp maakte zijn reputatie waar en stuurde KRC puntenloos naar huis, weliswaar erg onverdiend. Gestart met de wederoptredende Tim Coutereel, 1ste maal in de basis na zijn zware kwetsuur van vorig jaar, werd vooraf door trainer Hogie gewaarschuwd om scherp te beginnen. Toch was het na 2’ al raak voor de thuisploeg. Snelle counter door het midden, Tim uit doel maar niet bij de bal en de bal rolt binnen. KRC blijft niet bij de pakken zitten en zet de thuisploeg dadelijk vast. 3’ mooie voorzet op links door Jeff, Maxim komt mooi ingelopen maar afgeketst in corner. 6’ mooi korte 1-2 Joeri-Jeff maar Jeff besluit naast. 12’ Joeri recupereert de bal, bal bij Maxiem die op doel kopt maar juist voorlangs en niemand goed gevolgd.18’ voorzet op rechts door Pascal, bal bij Jeff die op de doelman besluit.21’Joeri draait zich goed vrij maar zijn schot gaat voorlangs. Bulskamp moet het spel ondergaan, de bal moet telkens vooruit getrapt worden wat ook telkens voor dreiging zorgt, maar door de thuisploeg gelukkig niet goed uitgespeeld wordt.29’ schot in de vlucht uit de 2de lijn van Jeff maar op de doelman. 39’ eindelijk de verdiende gelijkmaker, vrije trap op rechts door Pascal, bal komt bij Steve Hommez terecht die hard binnentrapt.43’ nog een grote kans voor Joeri dicht bij doel maar op de doelman. Ruststand 1-1, KRC had zeker een voorsprong verdiend aan de rust, maar had duidelijk geen meeval in de afwerking.

2de helft met een ongewijzigde ploeg en het is terug KRC dat heer en meester is op het veld, Bulskamp komt nauwelijks aan het KRC-doel. 46’ reeds Maxiem door Joeri alleen voor doel gebracht,maar tegen de benen van de doelman.48’voorzet op links door Jeff, Maxiem goed naar de 1ste paal gekomen kan net niet goed genoeg bij de bal die voorlangs gaat. Jammer genoeg krijgt Bulskamp vanaf dat ogenblik versterking met een extra-man, de man in het zwart ( nu wel in het wit gekleed) begint nu zo goed als alles tegen KRC te fluiten. Zware fout op Pascal, geen fout volgens de scheids en geel voor Pascal voor protest. 53’ toch nog de meer dan verdiende 1-2, Joeri plaatst Maxiem voor de doelman die beheerst in de hoek afwerkt. 58’ eindelijk eens doelman Tim aan het werk, een schot uit de 2de lijn mooi in corner geduwd. Daarna terug een zware tackle op Alex, terug geen fout volgens de scheids en geel voor Joeri voor protest. KRC begint zich meer en meer te ergeren aan het gedrag van de scheids die het duidelijk niet op blauw-zwart gemunt heeft. 77’ wordt het dan volledig tegen het spelbeeld in 2-2, misverstand achteraan in de verdediging tussen Steve en Tim en bal gemakkelijk binnengetrapt. 80’ terug een actie van een erg bedrijvige Maxiem op links, maar zijn poging gaat naast.84’ counter thuisploeg, voorzet van op rechts maar gelukkig naast gekopt. 87’ Alex stuurt Jerre mooi de hoek in, harde trap op doel maar over. 89’ zware fout op Dries, terug niet gefloten door de scheids en dan gaan de poppen aan het dansen. Steve Hommez wordt met 2x geel voor protest van het veld gestuurd door de erg slecht leidende scheids. En om de zondag helemaal zwart te maken, kan Bulskamp in de extra-tijd nog op een snelle tegenstoot met een verre boogbal over Tim de eindstand op 3-2 vastleggen. Een onverdiende nederlaag voor KRC tegen Bulskamp dat terug het zwarte beest blijkt te zijn voor KRC, dat nu duidelijk in de hoek zit waar de klappen vallen. Zondag terug een zware verplaatsing naar Leke voor de boeg, zonder de geschorste Steve Hommez.

Speelden voor KRC: Coutereel Tim, Manu Jullien, Kevin Soutaer(73’Martin Winnock), Steve Hommez(1), Dries Decorte, Pascal Hennebert(65’Pascal Hennebert), Alex Leloet, Jeff Simoen(70’Ruben Hoorne), Wesley Mestach, Simoen Maxiem(1), Joeri Debruyne
Reservedoelman Catrysse Gertjan bleef op de bank.
Er was geel voor Joeri Debruyne(protest), Pascal Hennebert( protest na fout) en 2 x geel in dezelfde fase voor Steve Hommez(protest)

Zaterdag 19 december

Terreinen KRC: gans de dag wedstrijden ploegen KVVC-KRC U11 tot en met U19 tegen VV Oostduinkerke in kader jeugdsamenwerking volgend jaar.