Verslag 13-14/03 2010

Microben KRC, competitie KSV Diksmuide
KSV Diksmuide 03 - KRC De Panne
Eindstand: 9-6

Onze microben hadden een verplaatsing naar Diksmuide. Met maar amper 5 spelers moest assistent trainer Decraemer naar Diksmuide. In de eerste helft voetbalde we goed mee, we kregen mooie kansen maar de keeper van Diksmuide pakte ze. We kwamen 0-1 voor maar paar minuten later scoorde Diksmuide ook.Zo ging het op en neer in de eerste helft. De tweede helft waren we redelijk bezig maar de vermoeidheid van Lander, Miel en Jasper begonnen een grote rol te spelen. Jammer genoeg liep Diksmuide verder uit.Zo eindigde de wedstrijd op en teleurstellende 9-6 verlies.
Speelden voor KRC De Panne: Plaetevoet Mohammed, Vanbesien Lander, Houdebine Miel, Steen Martijn en Jasper Dekien

1ste jaars duiveltjes Reeks K
WS Adinkerke - KRC De Panne
Eindstand: 5-6 ( 3-3)

Dit weekend moesten onze 1ste jaars duiveltjes op verplaatsing naar de buren van KWS Adinkerke. Met zes enthousiaste voetballertjes kwamen we uit de kleedkamers en zagen warempel een kleine kopie van RSC Anderlecht (Paars-Wit) tegen FC Brugge (Blauw-zwart)
Dat dit beeld de nodige reacties vanuit de tribune met zich meebracht, mag dan ook niemand verwonderen, vooral de supporters zagen deze kopie veel duidelijker dan de spelertjes.
Onze kleinsten trokken zich niets aan van het uiterlijk van de tegenstanders, zij gingen direct in de aanval en we konden na enkele minuten al de score openen met 0-1.
Toen was het hek van de dam en we zagen een wedstrijd waar inzet en kracht de hoofdtoon voerden. De score ging gelijk op, nu lagen wij op voorsprong en kwam WS Adinkerke terug en een ogenblik later was het net omgekeerd … 1-1, 2-1, 2-2, 2-3 enz…
Na de rust ging het spel op hetzelfde elan door, en afwisselend bleven de beide ploegen de leiding van de wedstrijd in handen nemen en deze terug verliezen.
Naar het einde van de match toe was het duidelijk dat de beide ploegen echt moegestreden raakten en hadden de trainers en supporters zich in feite al verzoend met een 5-5 gelijkspel.
Dit kon Casper, onze kapitein echter niet verkroppen en net voor affluiten vocht hij zich een
laatste maal door de verdediging van Adinkerke en bezorgde KRC het winnende doelpunt en de zege.
Ook een heel dikke pluim voor onze jonge keeper Jasper die zich zeker in de kijker keepte.

Speelden voor KRC: Jasper DEKIEN, Storm DEGRIECK, Lander VANBESIEN, Joe CLAREBOUT, Miel HOUDEBINNE, Casper VANHUELE.
Afspraak volgende week, 20 maart voor de thuiswedstrijd KRC – SK Eernegem om 09.15uur

2de jaars duiveltjes Reeks K
Eindstand: 16-4 (7-3)

Vorige week hakten we zusterclub KVVC in de pan, maar vandaag kregen we zelf een koekje van hetzelfde deeg!! Adinkerke bleek, zoals de vorige 3 wedstrijden, weer eens veel te sterk: fysisch veel groter en sterker maar ook technisch steken onze buren ver boven onze jongens uit. De verwachte stormloop van Adinkerke kwam er ook. De ene na de andere aanval kwam er maar onze verdediging en doelman hielden goed stand gedurende 7 minuten. Maxime weerde een doelpoging af maar werd in de herneming aan de 2e paal binnengetrapt.
Eventjes uit positie lopen leidde naar de 2-0 (10’). Na 14’ was er een uitbraak van Sacha die Wout mooi vrijspeelde en Wout knalde met zijn linker de 2-1 op het bord. Tussen minuut 18 en 22 liepen we op enkele snelle counters (6-1). Sander gooide een verre inworp waardoor Mathias voor de Adinkerkse goalie kwam en simpel kon binnentikken (23’, 6-2). Iets wat hij 1 minuut later nog eens overdeed na een lange rush op kracht langs de lijn van Sander.
Aan de rust konden we de schade nog beperken: 7-3.
Ook na de rust ondergingen we de wet van de sterkste. Ondanks de niet aflatende inzet kregen onze moedige U9 slechts 1 doelpunt gemaakt: Sander maakte onze 4e goal met een afstandsschot na een mooie interceptie van Mathias. Spijtig maar helaas moesten we een doelpunt van Sacha noteren bij de thuisploeg: hij wilde de bal uit het lege doel houden maar schoot hem zelf ongelukkig binnen. De wedstrijd, of eerder de ongelijke strijd, eindigde op 16-4. Vandaag een uitstekende leiding trouwens, waarvoor dank!!
A.s. zaterdag spelen we thuis om 10.30 tegen Middelkerke.

Speelden voor KRC U9: Maxime Vanbleuy, Joram Steen, Wout Vanbesien (1), Mathias Wullepit (2), Jari Descan, Sander Dekien(1), Sacha Moors, Seppe Joossens.

1ste jaars pré-miniemen Reeks E
EG Gistel - KRC De Panne
Eindstand: 11-1

De kerels van trainer Freddy wisten op voorhand dat ze voor een zeer zware opdracht stonden op verplaatsing naar het sterke EG Gistel. Iedereen deed zijn uiterste best, maar tegen deze sterke tegenstander was geen enkele tegenstand opgewassen. En toen Kelly nog gekwetst uitviel, moesten onze 1ste jaars nog verder met 7 spelers.

Speelden voor KRC U10: Dewinter Ben, Rottiers Rimski, Coopman Jari, Cagnard Kelly, Cagnard Thibault, Callewaert Niek en Mehmeti Sandro.

Provinciale miniemen U13
KVV Coxyde – SK Eernegem
Eindstand: 2-3 ( 1-3)

Vandaag stond de topper in de provinciale reeks U13 op het programma, onze leider de U13 tegen het met 2 punten minder 2de geklasseerde Eernegem. Veel volk, veel ambiance maar jammer genoeg speelden onze U13 niet hun beste wedstrijd. Belangrijke beslissing bij de toss, Eernegem kiest dadelijk om te draaien en om met de wind in de rug te beginnen, belangrijk voordeel om van start te kunnen gaan en de wind speelt zeker een belangrijke rol in deze wedstrijd. 1’ moet doelman Jens al ver uit zijn doel komen om de bal weg te trappen. 2’ mooie actie Dante op rechts, bal komt bij Ward die de een hoge bal op doel trapt maar gepakt door de keeper. 6’ schot van de bezoekers en mooi gepakt door Jens.7’ terug Jens ver uit doel, bal wijkt af in corner en hier het eerste windvoordeel, de corner gaat rechtstreeks binnen. 8’ poging James die naast gaat. 9’ vrije trap recht voor doel van Ward, maar de bal gaat naast. 11’ windvoordeel nummer 2, ver hoog voorzet-schot dat ongrijpbaar binnengaat en het staat 0-2. Eernegem krijgt duidelijk te veel ruimte om te voetballen in het middenveld en er volgt een tactische wijziging met het doorschuiven naar het middenveld van laatste man Xander. Dadelijk met succes, 14’vrije trap Dante, bal komt met enig meeval terecht in de voeten van Xander die de 1-2 kan binnentikken. Maar dadelijk erop volgt de koude douche, terug na een corner wordt er terug veel te laks verdedigd, bezoeker komt voor de man en kopt gemakkelijk de 1-3 binnen. Daarna volgt veel middenveldspel zonder echte kansen totdat in de 24’ Remko op links door de verdediging gestuurd wordt, 1 man voor hem en een volledig vrijstaande Dante naast hem. Remko maakt echter de verkeerde keuze en in plaats van de bal af te geven probeert hij zelf de tegenstander te passeren wat echter niet lukt, hier moest eigenlijk de 2-3 op het bord staan. 27’ nog een soloactie van Ward, maar te veel kappen en keren zodat hij uiteindelijk te slap op de doelman besluit. 28’ nog een mooi gegeven corner van Dante, maar net over iedereen heen. Vlak voor affluiten komen onze jongens nog goed weg, wanneer een bal juist op de lijn weggewerkt kan worden door Ward. Ruststand 1-3, lichtjes overdreven maar toch verdiend voor de technisch wel betere bezoekers.

2de helft is natuurlijk het windvoordeel voor onze jongens, omschakeling naar 3 spitsen en onze U13 gaan er 100% voor. Jammer genoeg zijn er enkele factoren veranderd, de bezoekers leiden blijkbaar voortdurend aan de vallende ziekte, bij ieder contact gaan ze neer en volgt er verzorging, waarna de speler terug gewoon kan verder gaan. De scheids ziet er allemaal geen graten in, laat alles rustig betijen maar verliest duidelijk de pedalen met enkele onbegrijpelijke beslissingen tot gevolg, zeer tot ongenoegen van het thuispubliek. Eernegem duidelijk op het veld gekomen om de wedstrijd te bevriezen lukt daar met de steun van de man in het zwart zeer goed in. 2de helft wordt bijna constant op de helft van de bezoekers gespeeld, maar het moet gezegd meer dan steriele druk zonder veel kansen levert het maar op. 38’ 1ste gele kaart voor Xander, vrije trap Eernegem maar zonder veel gevaar. 43’ mooie actie Remko, pas naar Xander, die legt de bal achteruit naar Arthur die met een harde hobbelende bal de 2-3 binnenknalt. Terug volle moed bij de thuisploeg, maar het vallende ziektesyndroom bij de bezoekers blijft maar duren, zodat de wedstrijd eigenlijk meer stilligt dan dat er gevoetbald wordt. 48’ nog een mooie actie van een bedrijvige Joost op links, mooie voorzet maar mooi gepakt door de sterke, zeer attente keeper van de bezoekers. 51’terug de scheidsrechter die de wedstrijd definitief beslist, zeer betwistbare 2de gele kaart van Xander na een gewoon duel maar onze U13 moeten met 10 verder en verliezen hun aanjager op het middenveld. Wedstrijd loopt rustig naar zijn einde zonder dat KVVC nog doelgevaar kan scheppen. De man in het zwart blijft echter de show verzorgen en irriteert met zijn dikwijls belachelijke beslissingen het thuispubliek. Wedstrijd wordt uiteindelijk afgefloten op een 2-3 eindstand, waarop de scheids nog eens het publiek uitdaagt door in de handen te klappen naar het publiek. Het vingertje omhoog van de Eernegem-trainer getuigde ook van niet bijster veel verstand Een puntendeling was vandaag zeker een betere weergave van de wedstrijd. Onze jongens speelden zeker niet hun beste wedstrijd en enkele sterkhouders haalden niet het niveau dat van hen kan verwacht worden. Het spelniveau moet zeker terug omhoog te beginnen vrijdagavond met de moeilijke thuiswedstrijd tegen Lowingen ( zonder de geschorste Xander) en ’s anderendaags de verplaatsing naar Izegem.

Speelden voor PU13: Jens Van Geel, Yosra Ben Hassen, Jarvid Gruwé, Simon Decock, Gianni Cifelli, Joost Sockeel, James Bigot, Xander Persoone(1), Maxiem Prosec, Jelle Rabaeys Lukas Decorte, Ward Dochy, Dante Blanckaert, Remko Germonpré, Arthur Louagie(1).

Gewestelijke miniemen Reeks A
Samenwerking Coxyde- De Panne
KVV Coxyde – Union Zandvoorde
Eindstand: 5-0 Forfait

Onze gewestelijke miniemen moesten niet in actie komen door het forfait van de bezoekers uit Zandvoorde. 3 gemakkelijke puntjes erbij bij het puntentotaal en zo terug 1 stapje dichter bij de kampioenstitel in hun reeks.

Voorronde Jeugdcup Het Nieuwsblad
Eendracht De Haan - KVV Coxyde
Eindstand: 0-2 (0-0)

In de eerste helft viel er niet zoveel te beleven en was het spel vooral terug te vinden op het middenveld. De Haan had echter enkele goede kansen maar een sterke Yosra hield ons telkens recht. Na de rust dan toch enkele kansen langs weerszijden, maar Yosra liet zich niet kennen en hield ons schitterend recht. Tien minuten voor tijd kwamen we dan op voorsprong via een schot van Han, dat door de doelman wordt gelost en Kenneth is goed gevolgd om de 0-1 binnen te duwen. Nauwelijks vijf minuten later de 0-2, na een mooie combinatie Lander-Thomas en Lander die besluit. Eerste overwinning dus in deze cup een feit.

Speelden: Yosra Ben Hassen, Antoine Gilbert, Zeppe Vanhove, Colin Deblonde, Shaun Eerebout, Kenneth Tallieu, Han Dewinter, Jerome Speeckaert, Laurens Cibei, Lander Lagrou, Thomas Castelein en Ian Locqueneux

Provinciale knapen U15
Eindstand: 1-2 ( 1-1)

Vandaag stonden onze U15 voor een zware opgave, thuis tegen het tweede geklasseerde Eernegem, en dit met een gehavende ploeg zodat het terug puzzelen was voor de trainer.De aanvangsfase was voor de bezoekers, maar gaande weg knokte Koksijde zich in de match. Laurent kon in de 22’ minuut alleen op doel mocht afgaan, maar werd gepakt door de bezoekende doelman, strafschop, en Jordy trapt de 1-0 op het scorebord.Tot net voor de rust ook een penalty gefloten wordt voor de bezoekers, zodat we gaan rusten met een 1-1 ruststand.In de tweede helft zijn de bezoekers het vaakst aan de bal , maar de thuisploeg speelt een sterke match tot ze in de 50’ gepakt worden op een snelle counter van de bezoekers en het 1-2 staat .Maar terug knokt de thuisploeg zich in de match, en dit leidt tot enkele kansen, wat tot frustratie leidt bij de bezoekers die in de eindfase nog herleid worden tot 10 man.De gelijkmaker zit er niet meer in voor de thuisploeg, zodat onze U15 met lege handen achterblijven, na een sterke collectieve partij voetbal.

Speelden voor KVVC / KRC :  Cambier Diego –Daems Glenn – Waeyenberg Bryan - Schoolaert Jordy – Callewaert Jensi – Debacker Dwight  – Rousseau Thibault – Jonckheere Keanu – Degraeve Niels – Kalisa Arnauld – Gruwé Brolin –  Pysson Laurent.-Vannecke Jarik- Devaere Guillaume.

Provinciale scholieren U16
KVV Coxyde – FC Izegem
Eindstand: 2-5

Slechts 11 spelers waren aanwezig, zodat de coach nog de laatste minuten de nodige herschikkingen moest uitvoeren.
Goede start van de U16 die de match in handen hadden en diverse malen konden dreigen. Verdiend kwam de U16 dan ook op voorsprong en kon deze voorsprong vasthouden tot de rust. Gelet op het beperkt aantal spelers waren er geen wisselmogelijkheden, zodat de fysisch sterkere tegenstander al vlug in de tweede helft een aantal doelpunten kon scoren. (1-5) De U 16 voetbalden echter verder en lukten op het einde van de wedstrijd de 2-5.
In se een goede match. De nul houden blijft echter moeilijk.

Eindstand: 1-5 ( 1-4)

Onze reserven hadden nog een rekening te vereffenen in deze derby tegen Adinkerke, na de 3-5 nederlaag in de thuiswedstrijd. Ploeg serieus gewijzigd in vergelijking met vorige week,maar er stond terug een sterke ploeg op het veld.4’ voorzet voor doel van de thuisploeg, bal weggekopt door Niels, bal komt bij Philippe Mahieux, pas naar Gilles die Peter voor de doelman brengt maar diens schot gaat naast. 7’ verre uittrap doelman Gertjan, Peter trapt op doel maar net over. 13’ voorzet op links van Jeff, schot van Peter en het is Gilles die in de rebound de 0-1 kan scoren. 15’ vrije trap WSA in de muur maar de bal komt toch terecht bij een WSA’er die alleen voor doel komt maar gelukkig faalt in de afwerking. 19’ staat het 0-2 met een mooi schot van Gilles uit de 2de lijn. 21’ terug Gilles alleen voor de doelman maar de keeper kan de bal pakken. 23’ staat het 0-3, misverstand in de lokale verdediging, Gilles profiteert en maakt zijn 3de doelpunt. Kort daarop,25’ staat het 1-3, ditmaal geklungel in de verdediging van onze Ratten en de bal ligt in onze netten.30” is het de beurt aan super-sub Mike Derycke, die ditmaal mocht starten en een sterke wedstrijd speelde. Mike gaat in snelheid voorbije ouwe vos Cottry die niet kan volgen en een overtreding op Mike maakt in de 16, strafschop feilloos omgezet door Peter De Buck en een geruststellende 1-4 staat op het bord. 36’ nog een voorzet van op rechts door de opgerukte Michiel, Jeff legt af voor Peter die echter over trapt. 43’ nog een mooie redding in corner van keeper Gertjan wanneer een speler alleen voor hem opduikt. Russtand 1-4.

De 2de helft heeft heel wat minder te bieden, het vuur lijkt geblust bij de thuisploeg en KRC houdt de wedstrijd rustig onder controle. Pas in de 85’ nog een noemenswaardige actie. De ingevallen Andy Schoolaert, die zijn eerste wedstrijd bij KRC speelde sedert zijn terugkeer van Lombardsijde, past naar Mike,die met links hard op doel knalt en de bal via de lat ziet binnengaan en zo de stand op 1-5 brengt. 89’ nog een ingooi van nieuwkomer Pieter Coulier, ook aan zijn 1ste wedstrijd toe na jarenlange inactiviteit, bal naar Jensi die een 1-2 uitvoert met Peter en op doel trapt maar een mooie redding van de thuiskeeper zorgt dat de eindstand 1-5 blijft. Belangrijke 3 punten behaald door onze reserven in de steeds moeilijke derby tegen Adinkerke daarmee blijven onze reserven 2de in hun reeks, 3 punten achter leider Spermalie maar KRC met 1 wedstrijd minder gespeeld. Volgende zondag de niet te onderschatten thuiswedstrijd tegen SK Nieuwkapelle, juist onder KRC geklasseerd en die reeds voor enkele stunts gezorgd heeft. Iedereen op scherp dus voor zondag, remember Woumen!!!!!!!!!!!
Speelden voor KRC: Catrysse Gertjan, Winnock Martin, Hommez Steve(60’Yensi Sunardi), Dumon Niels, Mahieux Philippe(46’Coulier Pieter), Debuck Peter(1), Simoen Jeff(46’Schooolaert Andy), Veranneman Gilles(3), Verweirder Jan(73’Sylvester Annys), Pattyn Michiel, Derycke Mike(1).

1ste Elftal
VV Vladslo - KRC De Panne
Eindstand: 0-2 ( 0-0)

Na de klinkende 0-4 overwinning op Merkem van vorige week, stonden onze Ratjes voor een moeilijke verplaatsing naar Vladslo.  In deze belangrijke zespunten-match met het zicht op een plaats in de eindronde, speelde vooral de wind een grote rol.
Vladslo startte de eerste helft met wind in de rug en was veel aan de bal, maar met weinig kansen tot gevolg.  KRC verloor op het middenveld wel teveel duels, maar gaf ook geen kansen weg.  In de 40’ dan eindelijk een eerste kansje voor KRC, Jeremy Carrein weg op rechts, zijn voorzet wordt afgeblokt en komt met wat geluk terug in zijn voeten terecht, maar zijn schot van ver gaat over.  Dan een minuutje later een eerste grote kans voor Vladslo, hun spits komt alleen voor doelman Tim Coutereel, kan hem omzeilen maar gelukkig kan de Panse verdediging de bal nog van de lijn keren.  In de 42’ terug Vladslo, een voorzet van op rechts die mooi gecontroleerd word op nauwelijks 6 meter van het doel, maar onbegrijpelijk over getrapt wordt.  Nog in diezelfde minuut krijgt KRC een vrije trap op een gevaarlijke positie, maar Joeri Debruyne vindt de doelman in het pad van de bal.  0-0 is over het algemeen een terechte ruststand, ook dankzij de verdediging van De Panne die heel attent staat te spelen.

In de tweede helft heeft De Panne het windvoordeel, en dat resulteert al meteen in kansen.
In de 48’ kan Joeri van dichtbij aanleggen, maar de doelman van Vladslo kan nog net zijn netten ongeschonden houden.  Vladslo countert heel scherp, krijgt de bal op het hoofd van een spits maar die kopt de bal naast.  In de 51’ terug KRC, Carrein met een nieuwe rush op rechts, trapt op de keeper, krijgt de bal opnieuw in zijn voeten en doet nogmaals hetzelfde.  De druk van KRC neemt toe, vooral omdat het middenveld nu goed begint te draaien en niet veel duels meer verliest. In de 53’ opnieuw een hard shot van Debruyne, maar ditmaal word het gekeerd op de lijn.  Een minuutje later een vreemde fase voor het strafschopgebied van Vladslo, Carrein krijgt een gele kaart na een lichte overtreding, maar toch gaat de vrije trap naar KRC.  Tommy Vandaele gaat achter de bal staan, en schildert de bal in het doel.  0-1 voor KRC.  De thuisploeg is wat aangeslagen en zakt wat weg, en dat leidde tot nog meer veldoverwicht voor onze Ratjes.  Tom Torney met de actie op links in de 57’, man voorbij en een mooie voorzet, maar Ruben Hoorne trapt net naast.  Vladslo probeert de volgende 10 minuten om nog wat druk te zetten, maar veel effect heeft dat niet, KRC houdt het hoofd koel en onze verdediging staat als een huis.  Vooral de scheidsrechter neemt de hoofdrol in deze fase van de wedstrijd, met de ene rare beslissing na de andere.  Vladslo wordt hier wat gefrustreerd door en is meer bezig met de referee dan met het eigen voetbal.  In de 82’ trapt de doelman van Vladslo slecht uit, Carrein onderschept de bal en tikt door naar Hoorne die enkele meters neemt en dan hard uithaalt, maar de keeper op zijn weg vind.  Maar een minuutje later kwam dan toch de bevrijdende 0-2.  Na een corner kopte Debruyne de bal precies tegen de kruising en via de kruising komt die dan in de voeten van Ruben Hoorne, die de bal tegen de netten prikt.  0-2 en wedstrijd gedaan, een heel belangrijke overwinning voor KRC, dat nu 5 punten uitloopt op eerste achtervolger Koekelare.

Speelden voor KRC: Tim Coutereel, Dries Decorte, Tommy Vandaele(1), Julien Manu, Kevin Soutaer, Tom Torney(69’Steve Hommez), Le Loet Alexandre(76’ Mahieux Philippe), Wesley Mestach, Hoorne Ruben(1), Carrein Jeremy, Debruyne Joeri.
Reservedoelman Miguel Decraemer en Jeff Simoen bleven op de bank.
Er was geel voor Tommy Vandaele en Jeremy Carrein.
Het was de 3de gele kaart voor Jeremy die hierdoor geschorst is voor de volgende wedstrijd tegen Jonkershove.