Verslag 7-8/11 2009

Microben KRC, 11/11 tornooi FC Poperinge
Onze kleinste Ratjes speelden op 11/11 een indoortoernooi in Poperinge en met 5 spelers gingen we naar Poperinge. De eerste wedstrijd was tegen Wervik en ze hielden heel goed stand.We kregen goede kansen maar de afwerking liet het een beetje afweten. Uiteindelijk scoorde Wervik 2 keer en werd met 0-2 verloren. Onze tweede wedstrijd was tegen Stasegem. We speelden met Ibe in het doel en Lander op het veld en begonnen heel goed aan de wedstrijd. We kregen mooie kansen maar we konden maar 2 keer scoren, prachtige doelpunten van Aaron en Martijn. En zo wonnen we de wedstrijd met 2-0.Onze derde en laatste wedstrijd was tegen Brielen Sport. Deze keer wou Aaron in het doel staan, hij heeft niet veel werk gekregen. We kregen opnieuw mooie kansen maar in de wedstrijd vielen er geen doelpunten.Zo eindigde we uiteindelijk met 4 punten en iedereen was heel tevreden over het tornooi.
Vooral bedankt ook aan de ouders die mee zijn gekomen naar Poperinge.

Speelden voor KRC: Aaron Hennebert, Lander Vanbesien, Miel Houdebine, Steen Martijn en Vieren Ibe

Microben KRC, competitie KSV Diksmuide
Eendracht Jonkershove -KRC De Panne
Eindstand 0-9

De zevende competitiewedstrijd van onze microben, de tegenstander waren nu de microben °04 van Eendracht Jonkershove. We vertrokken maar met vijf spelertjes na het late afbellen va Aaron Hennebert.
De wedstrijd begon al zeer goed voor onze kleinste ratjes want in de 3’scoort Martijn al na een pas van Lander. We waren de hele wedstrijd de baas met veel kansen, maar scoren was moeilijk. In de 6’ kwam Martijn opeens alleen voor de keeper die een sterke match keepte.
In de 8’scoort Martijn de 2de van de dag na een mooie actie van Ibe op links. In de 2de kwart, 13’kwam Jonkershove eens aan ons doel maar ze trapten ver naast het doel van Jasper die niet veel moest doen in de match. Onze ratjes bleven maar drukken met in de 17’, na een mooie uitrap van Jasper die in de voeten belandt van Miel die een mooie actie doet en zo de 0-3 scoort. In de 19’scoort Lander na een pas van Ibe de 0-4, en dat was de eindstand van een mooi 2de kwart.3de kwart speelt Ibe in de plaats van Jasper in het doel. 23’Lander bal naar Miel, bal in hoekschop afgeweerd, corner Lander en Martijn scoort de 0-5. 27’mooi afgelegde bal van Jasper naar Lander die de 0-6 binnentikt.34’Miel scoort nog de 0-7 na actie van Martijn.36’ scoort Jasper na pas van Ibe de 0-8.37’Jonkershove kwam ook nog eens aan het doel maar Ibe redt mooi in corner. 39’scoort Lander, na pas van Miel en zo was de eindstand 0-9. Het was een zeer gemakkelijke zege va onze kleinste ratjes. De volgende afspraak is zaterdag 21 november om 10uur30 thuis tegen Veurne.

Speelde voor KRC U7: Miel Houdebine, Ibe Vieren, Lander Vanbesien, Martijn Steen, Dekien Jasper

1ste jaars duiveltjes Reeks K
SK Eernegem - KRC De Panne
Eindstand: 6-4

Een tegenstander die heel technisch getraind is en de aangeleerde techniek gedurende de volledige wedstrijd uitbaat.
Hoewel we met de aanwezige spelertjes van KRC probeerden om de snelheid uit de match te halen slaagden we daar toch niet helemaal in.
Jason, onze doelman zag het dit keer niet zitten en inderdaad, nat en koud zijn is niet leuk maar het hoort er nu eenmaal bij. Bij de rust nam Jasper de handschoenen over en keepte uitstekend.
Jason mocht zich dan de tweede helft herpakken als speler en deed dit eveneens naar behoren.
Casper had er volgens zijn zeggen een late nacht opzitten en dit zag je dan ook aan zijn manier van ‘slenteren:’ Hij speelde duidelijk ondermaats en helemaal niet naar gewoonte.
Joe had ook ‘problemen met het touwtje van zijn broek’ en het duurde voor hem ook tot de tweede helft voor hij zich deftig kon herpakken.
Kortweg, in de tweede helft konden we eindelijk voetballen en terugscoren. Maar de tijd was zeker niet voldoende om nog aan te sluiten.
Toch proficiat aan Shayaan, Storm en Jasper die zich helemaal hebben ingezet gedurende de volledige match.
Einduitslag 6-4, en hopelijk doen we het in de terugronde stukken beter.
Speelden voor KRC: Casper VANHUELE, Joe CLAREBOUT, Jason MADOU, Storm DEGRIECK, Jasper DEKIEN, Shayaan TAHIR.
Afspraak volgende week: SK Snaaskerke - KRC De Panne

Verzamelen om 08.45uur Aftrap om 10.00 uur, terug rond 12.15uur

2de  jaars duiveltjes Reeks K
GS Middelkerke - KRC De Panne
Eindstand: 5-6 (0-3)

Na het midweekse tornooi in De Haan, was Middelkerke-Leffinge vandaag onze tegenstander. We konden niet rekenen op Mathias (op weekend) en op Mohammed (?) maar wel terug op Sander en ook nog eens op Jari.
Ondanks de gure wind liet KRC zich vandaag niet wegblazen. Tegen een niet zo sterke tegenstrever (enkele jongere spelers) startten de U9 zeer sterk. Ze drukten de tegenstrever met de rug tegen het doel en dit resulteerde in mooi ploegspel. Dit goed samenspel leverde ook 3 doelpunten op: Seppe met een verre lob over de keeper (6’), Wout met een afstandschot (9’) en Sacha na een verre inworp van Wout (23’).
Sacha was dat blijkbaar niet vergeten want na een inworp van Sander scoorde hij al vlug de 0-4. Via Joram kwamen we zelfs 0-5 voor door een “lucky” sjot van op 15m. Maar toen stokte het bij KRC. Met de strakke wind in de rug ging een uittrap van de keeper over Wout (die Maxime aan de rust was komen vervangen als doelman). Plots lukte alles bij Middelkerke en scoorden ze nog 2x (3-5). Toen tikte Joram de bal nog eens in het Middelkerkse doel (3-6). Met nog slechts enkele minuten op de klok geloofde iedereen in de overwinning maar … het werd nog zwaar bibberen door alweer 2 tegendoelpunten. Maar we hielden stand en smaakten nog eens de zoete smaak van de overwinning. Heel leuk.
Hiermee is de mooie nieuwe uitrusting (waarvoor grote dank) ook goed ingespeeld.
Volgende week zaterdag een korte verplaatsing naar Veurne om 9u30.

Speelden voor KRC U9: Maxime Vanbleuy, Sander Dekien, Joram Steen(2), Wout Vanbesien (1), Sacha Moors (2), Jari Descan en Seppe Joossens (1).

1ste jaars Pré-miniemen Reeks E
VV Oostduinkerke - KRC De Panne
Eindstand: 7-2 ( 3-1)

Het zat onze ratjes weer eens niet mee zaterdag in de derby tegen Oostduinkerke. Al vlug bleek wie de sterkste was, ja het was de thuisploeg. Tot aan de rust ging het redelijk goed op en af, de thuisploeg scoorde drie keer en onze ratjes één keer: 3-1 aan de rust.
Onze ratjes kregen hun nieuwe outfit waar ze al lang op wachtten, maar dat hielp niet echt om de wedstrijd in eigen handen te nemen. In de 2de  helft konden ze nog eens scoren, maar de thuisploeg scoorde nog 4 keer en dat was dan ook de eindstand: 7-2.
De ratjes bedanken alvast de sponsor voor hun nieuwe mooie outfit en hopen dat ze er vlug mogen mee winnen, of toch zeker enkele matchen...

Speelden voor KRC: DEWINTER Ben, ROTTIERS Rimski, COOPMAN Jari, VIEREN Ian, MEHMETI Sandro, CALLEWAERT Nick, CAGNARD Kelly en CAGNARD Thibault.

Provinciale miniemen U13
Samenwerking Coxyde- De Panne

KVV Coxyde – KFC Izegem
Eindstand: 3-0 ( 2-0)

Na de prachtige prestatie van vorige week, 1-1 op het veld van leider Eernegem, stonden onze U13’s voor een op papier gemakkelijke thuisopdracht tegen het onderaan geklasseerde Izegem. Gestart met de felle wind in de rug, drukten onze jongens dadelijk de tegenstander terug op zijn eigen speelhelft. 2’ reeds 1ste corner na een actie van Remko, goed getrapt door Dante maar James kan net niet goed genoeg koppen. 3’ snelle ingooi Mundi, Dante trapt op de keeper. 4’ keeper ver uit zijn doel, Remko kan nog bij de bal maar net niet voldoende om binnen te tikken. Daarna een erg snelle tegenaanval van Izegem, maar gelukkig gaat de bal naast. Dadelijk erop terug bezoekend gevaar, maar bal terug naast. 8’ actie van Dante, bal mooi naar Remko die mooi de keeper ontwijkt en de 1-0 op het bord zet. 10’ actie Lukas op rechts, schot op doel maar bovenkant lat. 15’ Ward bal breed naar Joost, mooie voorzet maar Lukas trapt over. 20’ Joost mooi naar Dante, maar pech voor onze kapitein die tegen de deklat trapt. 24’ 24’ Remko haalt de achterlijn, bal nog voor waar Joost de 2-0 binnenknalt, meteen ook de ruststand. 2de helft wordt afgetrapt, ditmaal met de felle wind in het nadeel zodat wat meer druk van de bezoekers te verwachten is. 31’ reeds een corner voor Izegem met een goede redding van doelman Jens die doelvrouw Yosra is komen vervangen. 34’ Dante alleen weg, wordt in de 16 gepakt door de keeper die met een geel kaartje bestraft wordt door vervangend scheidsrechter Bjorn Callebout. Strafschop, Remko achter de bal maar naast getrapt, die wind toch!!! Daarna houden onze jongens de wedstrijd rustig onder controle met een erg secure verdediging onder leiding van een erg attent spelende Jarvid en een ijzersterk spelende Simon. 45’ corner bezoekers, over doel getrapt. 47’ mooie actie van Dante, maar naast getrapt. 51’ hoge bal naar doel van de bezoekers, gedreven door de wind maar goed gepakt door Jens die in de 52’ nog eens op de proef gesteld wordt met een ver schot dat hij klemvast pakt. 56’ pech voor de bezoekers, trap van op afstand tegen de deklat. 58’ Ward kan de bal nog ontfutselen aan de keeper, voorzet voor doel waar Remko nog zijn voet tegen de bal kan zetten en de eindstand vastlegt op 3-0. Mooie overwinning in moeilijke weersomstandigheden, terug na een goede prestatie van gans de ploeg. Woensdag volgt een serieuze test met de bekerwedstrijd op het veld van nationale jeugdploeg KVK Ieper. En volgende zaterdag staat terug een topper op het programma met de thuiswedstrijd tegen kampioen van vorig Jaar Harelbeke.

Speelden voor PU 13: Jens Vangeel, Yosra Ben Hassen, Jarvid Gruwé, Gianni Cifelli, Simon Decock, Joost Sockeel(1), James Bigot, Jelle Rabaeys, Mundi Dialungana, Lukas Decorte, Ward Dochy, Dante Blanckaert, Remko Germonpré(2).

Gewestelijke miniemen

KVV Coxyde – SP Keiem
Eindstand: 4- 2 (1-1)

Tegen de ongeslagen leider startte KVVC met windnadeel. Waar de trainers dachten het moeilijk te hebben met dit nadeel, viel dit al bij al nog goed mee in de eerste helft.

Echte kansen waren er langs weerszijden niet tot in de 20e minuut een shot van Arthur net over gaat. Op de tegenaanval valt jammer genoeg de 0-1 nadat een bal juist voor doelman Jens botst en met de wind over hem gaat. Maar nog voor de rust brengt KVVC de score in evenwicht; heel knappe actie van Han op rechts die mooi voorzet en Zeppe heeft maar in te tikken, 1-1, meteen ook de ruststand.
Tweede helft dus windvoordeel, maar het is echter Keiem die de eerste tien minuten de wet dicteert en dan ook op voorsprong komt nadat een speler veel te makkelijk op links doorgaat en de 1-2 over Jens duwt. KVVC eventjes aangeslagen. Toch herpakken ze zich goed en duwen dan voor het laatste kwartier het gaspedaal in. De gelijkmaker volgt er nadat Jelle mooi doorsteekt naar Kenneth die voorbij de doelman besluit in de verste hoek. Tien minuten voor tijd komt een verre bal bij Arthur die goed doorzet en de 3-2 binnentikt. Juist voor affluiten valt zelfs nog de 4-2 nadat een verre uittrap van Jens bij Arthur belandt en die scoort zijn tweede van de middag. Mooie overwinning na een collectieve prestatie. Hopelijk wordt dit volgende week nog eens overgedaan tegen het 2e geklasseerde Ichtegem.

Speelden: Jens Vangeel, Gilbert Antoine, Vanhove Zeppe (1), Eerebout Shaun, Tallieu Kenneth (1), Dewinter Han, Speeckaert Jerome, Lowagie Arthur (2), Locqueneux Ian, Rabaeys Jelle, Butaye Maxim en Lagrou Lander

Provinciale knapen U15

Eindstand: 0-0

Het waren de bezoekers die het best uit de startblikken schoten, maar tot open doelkansen kwamen ze niet.Koksijde kon daar tegenover terug geen lijn in het spel krijgen, het was terug de slappe kost van de laatste weken, triestig om als supporter/ouder naar te kijken.We noteren enkel voor de rust een tweetal kansjes, een vrije trap van Jordy net over, en een schot van Glenn wordt mooi door de bezoekende doelman uit de hoek gehaald, zodat we gaan rusten met een 0-0. Tijdens de rust probeerde de trainer tactisch wat bij te sturen met wat positiewissels en 3 nieuwe spelers in de ploeg, hopend(!!) op een positieve kentering.Die kwam er ook, er werd nu duidelijk sneller gevoetbald en dat resulteerde in enkel kleine kansjes, de bezoekers kropen nu met 8 man achter de bal.Maar jammer genoeg viel Koksijde na 10 minuten terug in zijn oude gewoonte.We noteren nog een kans voor de bezoekers, maar Diego wist die bal van onder de dwarsligger te tikken, en zo eindigde deze troosteloze wedstrijd op 0-0.Een paar spelers zullen zich dringend moeten herpakken, of het wordt nog een lang seizoen.

Speelden voor KVVC / KRC PU15: Cambier Diego – Gruwé Brolin – Schoolaert Jordy – Callewaert Jensi – Waeyenberg Bryan – Vandebotermet Pepijn – Debacker Dwight – Rousseau Thibault – Jonckheere Keanu – Tourlousse Arthur – Vannecke Jarik- Degraeve Niels – Devaere Guillaume – Daems Glenn.

Eindstand: 0-7 (0-2)

Onze reserven hadden iets recht te zetten op verplaatsing tegen het juist boven hen geklasseerde Nieuwkapelle na hun wanprestatie van vorige week thuis tegen Adinkerke. Aftrap met de wind in de rug en een erg rustig openingskwartier met in, de 8’ een voorzet van op links door de thuisploeg, voorzet door doelman Tim in hoekschop getikt. 15’ corner op links, Pierig net niet bij de bal om binnen te koppen, bal komt bij Pascal die van ver op de keeper besluit.19’ voorzet Michiel, tegen zijn ex-club, die rechtstreeks binnengaat maar afgekeurd omdat de bal over de zijlijn gegaan was wat zeker niet het geval was. 21’ voorzet Jeff op links, Michiel trapt inlopend 2de opaal binnen maar dit keer terecht afgekeurd voor buitenspel. 25’ pas Pascal naar Tommy die centraal voor doel uithaalt maar hoog over. 30’ verre vrije trap Tommy,Jeff neemt aan, legt hem klaar voor zijn linker en trapt op de doelman. 35’ mooie actie Tom centraal, maar harde trap op de doelman. 37’ Jeremy van ver met een wegdraaiende bal over doel. 38’ diepe bal binnendoor van Jerre naar Peter die mooi de keeper omspeelt en de 0-1 op het bord zet. 39’ gevaarlijke actie op links van de thuisploeg, bal die naar de verste hoek gaat maar mooi in corner verwerkt door doelman Tim. 44’ soloactie Tom, haakfout in de 16 en strafschop hard omgezet door Peter, 0-2 meteen ook de ruststand. 46’ handspel Michiel, vrije trap in de handen van de goed opgestelde Tim. 48’ corner thuisploeg, bal op de lijn weggekopt door Jerre. 55’ gaat de sterk ingevallen Pieter door op links, mooie voorzet voor doel waar Fredje Courbot de 0-3 binnentrapt. 67’ actie op links met Jan en Pieter, voorzet voor doel waar Jerre maar de 0-4 binnen te trappen heeft. 70’ mooie diepe bal links in de hoek van laatste man Tommy, Pieter maakt de actie maar besluit op de doelman. 74’ Jan legt mooi af voor Fredje die alleen voor doel gemakkelijk de 0-5 kan binnentrappen. 75’ terug de erg bedrijvige Jan, bal nog achteruit gelegd van op de achterlijn en Pieter trapt de 0-6 binnen. 78’ eindelijk eens de thuisploeg met een schot uit de 2de lijn, dat erg hoog over gaat. 81’ nog eens de thuisploeg met een harde knal gepakt door Tim. 83’ 0-4, terug een voorzet van Jan en Jerre trapt gekruist de 0-7 eindstand op het bord. 88’ mist Jan nog een grote kans op de 0-8 als hij mooie aangespeeld wordt door Fredje en alleen voor doel een beetje onbeheerst naast trapt. Eindstand 0-7, na een goede wedstrijd waarin weinig kansen weggegeven werden door de goed georganiseerde verdediging waarin goed gesproken werd. Volgende week op verplaatsing naar rode lantaarn Vladslo, daar moeten de 2 punten behaald worden om nog enige hoop te kunnen koesteren op de titel met momenteel 8 punten achterstand op Lombardsijde en Spermalie.

Speelden voor KRC: Tim Coutereel, Tommy Vandaele, Pierig Leloet, Bjorn Lemiere, Pascal Hennebert(45’Niels Dumon), Jeff Simoen(45’Pieter Geerts(1)), Jeremy Carrein(2), Tom Torney, Frederik Courbot(2), Peter Debuck(2)(62’Jan Verweirder)

WS Bulskamp - KRC De Panne
Afgelast wegens onbespeelbaarheid terrein

Onze oudste Ratten kregen de kans niet om hun misstap van vorige week op het veld van Jonkershove recht te zetten, gezien scheidsrechter Kurt Notredame besliste om de wedstrijd af te lasten wegens te veel water op het terrein. Een terechte beslissing van de scheids, hoe jammer onze spelers het ook vonden . Door het verlies van Alveringem en Koekelare en het gelijkspel van Keiem en Zarren, doet KRC toch nog een goede zaak, mits deze inhaalmatch gewonnen wordt natuurlijk