Verslag 20-21/02 2010

Microben KRC, competitie KSV Diksmuide
KRC De Panne – KSV Veurne 03
Eindstand: 9-2 (5-0)

Onze eerste wedstrijd van dit jaar was tegen KSV Veurne. Onze ratjes waren juist maar met 5 spelertjes, maar over geheel de wedstrijd waren we wel sterker dan Veurne. De wedstrijd begon zeer goed voor onze ratjes, want in de 4de min was et al raak na een mooi pas van Lander naar Martijn die mooi afwerkt 1-0.8 ste min kwam Veurne voor het eerst keer gevaarlijk, maar Jasper pakt de bal en trapt hem ver uit naar Miel die de bal controleert en hem binnen schopt 2-0. In het 2de kwart ging KRC door en zo was het rap 5-0, na goals van Lander, Martijn en Lander. Doelman Jasper had bijna niets van werk gehad en daarom werd van keeper gewisseld, Mohammed in de plaats van Jasper. In het 3de kwartier ging het zelfs nog gemakkelijker, want onze microben brachten mooi voetbal. In de 23ste een mooie één-twee tussen Lander en Martijn, waarbij deze laatste alleen op doelman mag gaan en de bal mooi in het hoekje plaatst 6-0. Enkele minuten later staat het dan 7-0, goede voorzet van Miel naar Jasper die controleert en dan mooi over de doelman besluit 8-0.Het laatste kwartier heeft Veurne dan met 8 spelertjes gespeeld, zo kwam er evenwicht in de wedstrijd en scoorde Veurne 2 maal en zo waren de spelertjes ook blij van Veurne met de 8-2. Maar Lander scoort nog een mooi doelpunt van ongeveer in het midden, 9-2 en dat was dan ook de uitslag Volgende wedstrijd is woensdag 24 februari om 18uur te Houthulst.

Gespeeld voor KRC: Houdebine Miel, Vanbesien Lander, Jasper Dekien, Steen Martijn, Mohammed Plaetevoet.

1ste jaars duiveltjes Reeks K
Davo Westende - KRC De Panne
Eindstand: uitgesteld

Zowel onze 1ste jaars als de plaatselijke 1ste jaars hadden spelersproblemen, zodat beide wijze trainers besloten de wedstrijd te verplaatsen naar een andere datum wanneer de jonge jeugd wel beschikbaar kan zijn.

2de jaars duiveltjes Reeks K
VV Vladslo - KRC De Panne
Eindstand: 6-4 ( 3-2)

Trainer Steven was op “skireisbegeleiding” of hoe noem je dat anders, en trainer van onze microben Bjorn nam de taak over om de gastjes te trainen. Daar Bjorn in de ochtend niet mee kon naar Vladslo, vroeg Steven aan ploegafgevaardigde Hans om mee te gaan, en met alle plezier.  Maar wat bleek, voor de training kwamen er maar 2 opdagen: Joram en Wout.  Onze allerkleinsten waren met een stuk of 6 Zidannes, en voor een stuk werd er gezamenlijk getraind onder het goede oog van Jean.
Het was dus een beetje hinken op 2 gedachten, met 2 spelertjes op training en een match op zaterdag en Freddy die vroeg of we 1 of 2 spelertjes konden missen om hem te depanneren omdat hij ook in spelersnood zit.  Dus de handen in mijn weinige haardos…
Verzamelen geblazen om  8u, stond ik versteld toen ik zag dat we met 7 stuks waren, enkelen niet verwittigd (gsm werkt niet in het weekend???).  Met Freddy in gedachten, vroeg ik de oma van Sander of het geen probleem was om Sander te laten sjotten met de 1e jaars pré-miniemen.  Dat was geen probleem, dus een klein stukje van Freddy’s probleem was opgelost.
Wij vertrekken op deze koude ochtend richting Vladslo met 6 gastjes vol goesting en ambiance in de auto, zoals gewoonlijk.
Goed op tijd stonden we op het plein, goede afspraken gemaakt vanaf het begin, en alles verliep vlot.
We starten met de zon in het gezicht en op een bevroren, hobbelig veld kregen we de instructies van de scheids ter plekke (Alex Schoonvaere) om het rustig aan te doen en niet te tackelen.  Onze ratjes verstonden dit en toonden als volwassen mannen begrip voor de scheids.

Goed en wel vertrokken, het spel op en af, hoe moeilijk het ook was, deden beide ploegen het zeer behoorlijk.  Na een verre uittrap van de plaatselijke goalie was er een misverstand tussen Joram (“libero”) en Wout(goalie) waarvan de plaatselijke spits kon profiteren en de 1-0 binnentrapte.  Enkele minuten later stond het 2-0 na slecht uitverdedigen van de bezoekende verdediging.  De kopjes gingen niet naar beneden en Sacha kon profiteren bij het onderscheppen van een slechte pas, met een dribbel schakelde hij de vrouwelijke libero uit en potte mooi zijn 1e doelpunt van de morgen.  Na een geharrewar voor ons doel was de 3-1 een feit.  Als zij met een verre uittrap kunnen scoren, wij ook dachten onze duivels.  Verre uittrap Wout, bal botst over Jan en alleman, Sacha ervandoor en 3-2 op slag van rust.  Bij goed spel, op dit plein, een terecht resultaat bij de koffie. Efkes pauzeren.
De 2e helft weer op en af zoals de 1e.  Een goede redding van Wout is de intrede van de gelijkmaker.  Uittrap naar voor, Sacha gaat door, maar mist een reuzekans (zal hij nog 3x herhalen in deze helft).  Bij de daaropvolgende ingooi ziet Seppe Joram vrij staan geeft hem de bal en Joram scoort de 3-3.  Waar bij ons de pogingen niet lukken, zit dame Fortuna wel aan de zijde van VV Vladslo.  2 “verre” trappen onder de deklat verrassen onze doelman (5-3).  Na nog eens geharrewar zoals in de 1e helft wordt de 6-3 gescoord door hun spits.  Wij krijgen nog enkele kansen, maar ze worden niet benut. Iets voor het einde scoort Sacha zijn 3e van de dag, na een mooie actie over verschillende posities, wat mooi was om zien, dat doet deugd.  Ik had hen dit gezegd voor de match, als jullie alleen spelen, haal ik jullie eraf.  Als je alleen wilt spelen, moet je maar gaan tennissen………  Ze hebben goed geluisterd, ondanks het verlies, ben ik heel tevreden over hun prestatie.

Speelden voor KRC: Vanbesien Wout, Steen Joram(1), Wullepit Mathias, Joossens Seppe, Moors Sacha(3), Descan Jari
Mijn oprechte dank voor de “invallers” van deze week : Bjorn en Jean voor de training en Hans voor de coaching (waarvan ik zelf toch nog 20’ heb kunnen genieten!!).

1ste jaars pré-miniemen Reeks E
KSV Koekelare - KRC De Panne
Eindstand: 7-2 ( 6-1)

Onze ratjes speelden zaterdag hun match tegen SV Koekelare en al vlug bleek in de eerste helft dat er toch 2 sterke spelers meespeelden bij de thuisploeg. In de 1’ scoorden ze de 1-0, ·maar onze ratjes lieten zich niet doen en in de 5’ maakten ze de gelijkmaker: 1-1.
Zo te zien was de match al afgelopen aan de rust want de thuisploeg scoorde nog 5 keer in de eerste helft en onze ratjes kregen weinig kansen. Zo gingen ze de rust in met een 6-1 achterstand. Nog juist in de 1’ van de 2de helft kon Rimski via een mooie hoekschop van Thibault met zijn hoofd de 6-2 binnen koppen. Onze ratjes kregen meer kansen in de 2de helft, maar ze konden ze niet afwerken. Het duurde tot in de 20’ eer er nog een doelpunt viel van de thuisploeg: 7-2.Dit was dan ook de eindstand. De spelers danken hun duiveltje Sander Dekien, die flink zijn best heeft gedaan. Hij is nu al klaar om volgend seizoen de stap naar de pré-miniemen te zetten.

Speelden voor KRC: Dewinter Ben, Rottiers Rimski, Coopman Jari, Cagnard Kelly, Cagnard Thibault, Callewaert Niek, Mehmeti Sandro en tweedejaars duiveltje Dekien Sander.

Provinciale miniemen U13
Samenwerking Coxyde- De Panne
Deerlijk Sport -KVV Coxyde
Eindstand: 0-7 ( 0-2)

De verre busverplaatsing naar het onderaan geklasseerde Deerlijk Sport mocht normaal geen problemen opleveren voor onze PU13, maar de tegenstander die weinig scoort maar ook weinig tegentreffers incasseert mocht zeker niet onderschat worden. De busverplaatsing met chauffeur Eddy liep ook niet van een leien dakje, want er waren constant problemen met de remmen, maar gelukkig geraakte iedereen veilig ter bestemming. Een korte opwarming, want slechts 35’ voor de aftrap ter plaatse door de busproblemen, maar een knappe start met na 2’ reeds de 0-1. Eerste 10’ goed spel van onze jongens, snelle combinaties, veel druk naar voren maar daarna verwaterde het spelpeil tot het niveau van de thuisploeg. Kort voor rust nog de 0-2, meteen ook de ruststand na een erg matige 1ste helft. Kleine motivatie van de trainer tijdens de rust ( zeker 0 houden en minimum 5x scoren,anders…..) leverde een erg gemotiveerde U13 op tijdens de 2de helft. Thuisploeg wordt nu constant overspeeld en komt er nooit aan te pas. Goede combinaties, snelle acties, goed gebruik van de flanken, kortom eindelijk de U13 zoals ze kunnen voetballen. Eindstand uiteindelijk 0-7, zeker niet overdreven cijfers gezien het aantal gekregen kansen. Opmerkelijk was ook dat doelvrouw Yosra tijdens de 60’ wedstrijd geen enkele bal heeft moeten aanraken, gelukkig kon ze zich wel bewijzen in de opwarming. Leider Eernegem haalt maar een gelijkspel thuis tegen Varsenare, zodat onze U13 nu op een gedeelde 1ste plaats komen met Eernegem, op 3 punten gevolgd door Diksmuide met 1 wedstrijd minder gespeeld. Het belooft nog een erg spannend slot van de competitie te worden !!!!!!!
Speelden voor PU13: Yosra Ben Hassen, Jarvid Gruwé, Xander Persoone, Simon Decock, Joost Sockeel, James Bigot, Maxiem Prosec, Lukas Decorte, Ward Dochy, Dante Blanckaert, Remko Germonpré, Arthur Lowagie.

Gewestelijke miniemen Reeks A

WS Bulskamp - KVV Coxyde
Eindstand: 0-3 (0-1)

Gedurende gans de 1ste helft was het éénrichtingsvoetbal, onze jongens kregen kans na kans maar altijd was er een verdedigende voet ertussen of een attente goalie die de bal kon blokkeren. 5’ voor de rust viel dan toch het openingsdoelpunt, Ian kon de bal onderscheppen en bediende Kenneth die de verdiende 0-1 op het bord zette.
Doelman Jens had geen enkele bal gezien gedurende de 1ste helft, maar in de 2de helft kregen we een ander spelbeeld. Bulskamp kwam gedreven uit de kleedkamer en vocht voor wat ze waard waren. Na opnieuw een 6-tal doelrijpe kansen niet hebben te kunnen verzilveren, counterde de thuisploeg enkele keren gevaarlijk. Toen de Bulskampse aanvaller alleen op doel mocht afgaan redde Jens ons met een prachtige save en behoedde ons zo van de gelijkmaker. Onze jongens bleven kans na kans creëren en scoorden nog 2x uit talrijke kansen, eindstand 0-3.
Speelden voor U13: Vangeel Jens, Locqueneux Ian, Gilbert Antoine, Speeckaert Jerome, Dewinter Han, Butaye Maxim, Dialungana Mundi, Tallieu Kenneth(2), Vanhove Zeppe, Deblonde Colin, Lagrou Lander(1) en Rabaeys Jelle.

Provinciale knapen U15
Deerlijk Sport - KVV Coxyde
Eindstand: 1-2 ( 0-1)

Een weinig hoogstaande pot voetbal van beide ploegen, maar reden daarvoor was het slechte veld.Het was wachten tot op het half uur voor we de eerste goede actie zagen van Koksijde, de bal wordt van op de rechterflank door Stijn voor doel gebracht, in eerste instantie mist Jensi de bal, maar de goed gevolgde Jordy weet de 0-1 te scoren meteen de ruststand.In de tweede helft zien we een beter Koksijde dat verder kan uitlopen, wanneer Jensi gehaakt wordt in het strafschopgebied kan Glenn de penalty moeiteloos omzetten (0-2).Iedereen denkt match gespeeld, maar toch weet de thuisploeg net voor affluiten de eindstand op 1-2 te brengen, een match om snel te vergeten.

Speelden voor PU15: Cambier Diego – Gruwé Brolin – Devaere Guillaume – Daems Glenn – Schoolaert Jordy – Callewaert Jensi –Vandebotermet Pepijn – Coulier Stijn –Debacker Dwight – Jonckheere Keanu – Degraeve Niels – Waeyenberg Bryan –Vannecke Jarik – Kalisa Arnauld.

Provinciale scholieren U16
KSV Diksmuide - KVV Coxyde
Eindstand: 3-0 (1-0)

Na weer een uitgestelde wedstrijd, trokken de U16 naar de buren in Diksmuide. Aanvankelijk was er de meeste druk van Diksmuide, doch het evenwicht werd vlug hersteld, met enkele goede kansen die echter niet werden afgewerkt. Op corner kon Diksmuide scoren. En dit was ook de ruststand.
In de tweede helft na vrijschop scoorde Diksmuide opnieuw, zodat 2 maal op stilstaande fases de U16 op achterstand werden geplaatst. Op counter, en na slecht lateraal uitverdedigen lukte Diksmuide de 3-0. Match gespeeld en opnieuw een nederlaag voor de U16 die er niet in slagen te scoren.

Eindstand: 1-5 (1-3)

Onze reserven, bezig aan een sterke reeks speelden thuis tegen het niet te onderschatten Woumen. Na maandenlang blessureleed stond Jurgen Schoolaert voor het eerst dit seizoen aan de aftrap, niemand gekwetst of geschorst zodat onze reserven met zowat hun sterkste ploeg konden aantreden. Maar het draaide verkeerd uit. 7’ reeds de 0-1, veel te gemakkelijk door het centrum van de verdediging, alleen voor doelman Miguel en beheerst afgewerkt. 9’ vrije trap Gilles, Niels kopt op doel maar gepakt door de keeper. 13” mooie actie KRC, 1-2 Peter-Michiel, schot Peter maar gepakt door de keeper.17’ pas Peter naar Tom, mooie actie maar juist naast besloten. 23’ alles rammelt in de KRC-verdediging, schot op de paal en in de herneming wordt de 0-2 gescoord. 32’ fout op Peter juist op de rand van de 16, vrije trap Angelo maar net naast.36’ mooie pas van Jurgen naar Tom die gans de zijlijn afloopt, mooie voorzet naar Gilles die de 1-2 maar hoeft binnen te tikken. 37’ actie Gilles die alleen op de keeper kan afgaan maar de keeper kan de bal pakken. 42’ terug mooie actie Ratjes, peter past naar Pierig, mooie voorzet maar de mee opgerukte Angelo kopt over.44’ uittrap Miguel naar Michiel, pas naar Gilles die net naast besluit. Koude douche in de 45’, corner voor Woumen en bal die ongedekt kan binnengewerkt worden, ruststand 1-3.

Enkele vervangingen aan de rust en met volle moed herbegonnen maar de afwerking blijft achterwege. 57’ voorzet van Peter naar Fredje Courbot, mooi op doel gekopt maar even mooi gepakt door de Woumen-keeper.59’ fout op Fredje, vrije trap Gilles maar terug gepakt door de keeper. 79’ bal naar voren getrapt door de bezoekers, over de verdediging, Miguel vroeg uitgekomen wordt gemakkelijk uitgespeeld en het staat 1-4. 84’ balverlies Sander op de linkerflank, genadeloos afgestraft door de bezoekers en zo wordt de eindstand vastgelegd op een zware 1-5 nederlaag. Erg ontgoochelend resultaat voor onze Ratjes tegen de bezoekers uit Woumen die eigenlijk aan 100% afwerkten, terwijl het % bij onze Ratjes heel wat lager lag.
Nog spijtiger door het verlies is dat de kans gemist werd om aan de leiding van het klassement te komen door het verlies van leiders Lombardsijde en Spermalie.

Speelden voor KRC: Decraemer Miguel, Lemiere Bjorn(57’Sander Cuvelier), Leloet Pierig, Torney Tom(46’Pieter Geerts), Angelo Storm, Dumon Niels(57’Sunardi Jensi), De Buck Peter, Schoolaert Jurgen, Veranneman Gilles(1), Verweirder Jan, Pattyn Michiel(46’Courbot Frederiek).

VV Leke - KRC De Panne
Eindstand: 1-5 ( 0-3)

De wedstrijd in Leke kon vooraf zeker niet bestempeld worden als makkelijk, aangezien de thuisploeg toch een degelijke thuisreputatie bij elkaar heeft gevoetbald. Het terrein was wat hobbelig, maar al bij al nog goed bespeelbaar. De Panne neemt vanaf de start de match in handen en dat resulteert in veel balbezit en druk maar met weinig kansjes. In de 18’ minuut komt een vrije trap van Jeff via de keeper in de voeten van Kevin, die neemt de bal in één tijd op de wreef en schiet hem staalhard binnen, een verdiende voorsprong voor KRC. Enkele minuten later komt een lange bal van Dries bij Joeri, die omspeelt zijn man en schiet vanuit een zeer scherpe hoek de 0-2 binnen. 29e minuut, Joeri zendt Jerre in het straatje, alleen voor doel maar zijn schot belandt naast het doelkader. Even later volgt de eerste echte kans van Leke wanneer een vrije trap vlug wordt genomen maar de bal valt net over. 35’ vrije trap Joeri, net naast. In de 42’ minuut staat het 0-3, actie over links van Ruben, mooie voorzet en Joeri tikt de bal van dichtbij binnen, meteen zijn 2e van de dag. Leke wordt met de minuut bitsiger en dit resulteert in een rode kaart wanneer een Leke-speler zich revancheert na een fout van Ruben. Meteen boeken toe voor Leke dat nog een hele 2e helft met zijn tienen verder moet.

Nog maar pas begonnen in de 2e helft of het staat al 0-4. Tommy verstuurt een lange bal als voorzet maar die wordt gedragen door de wind en belandt uiteindelijk over de keeper in doel. Even later staat het 1-4 wanneer de scheids een terugspeelbal ziet van Puni naar keeper Tim. De daaropvolgende vrije trap in de rechthoek wordt beheerst binnen getrapt. Het spel loopt dan rustig verder waarin De Panne voortdurend balbezit heeft en dreigt, maar weinig grote kansen kan afdwingen. 70’ schot van de ingevallen Philippe, goede safe van de keeper. Kort daarna voorzet Wesley, kopbal Philippe maar in de handen van de keeper. 85’ minuut staat het dan toch 1-5 wanneer Joeri een mooie voorzet van Tom binnenkopt. Meteen het laatste grote wapenfeit van de match, waarin De Panne duidelijk de betere was van Leke. Door deze overwinning blijft KRC het goed doen na Nieuwjaar met een 13 op 15 en zijn onze oudste Ratten nog volop in de running voor het felbegeerde eindrondeticket. Volgende week opnieuw een belangrijke match tegen Alveringem, 4e in de stand en ook bezig aan een goede reeks, namelijk 15 op 15.

Speelden: Tim Coutereel, Tommy Vandaele(1), Steve Hommez, Dries Decorte, Kevin Soutaer(1), Alex Le Loet, Wesley Mestach(83’ Michiel Pattyn), Jeff Simoen(69’ Tom Torney), Jeremy Carrein(65’ Philippe Mahieux), Ruben Hoorne en Joeri Debruyne(3).
Er was geel voor Ruben Hoorne(fout) en Joeri Debruyne(protest)