Verslag 24-25/10 2009

Microben KRC, competitie KSV Diksmuide
KRC De Panne - KSV Diksmuide 04
Eindstand: 10-6 (4-2)

De vierde wedstrijd van onze microben in hun competitie,de tegenstander was nu de microben °04 van KSV Diksmuide. De wedstrijd begon matig voor onze allerkleinste ratjes, want we kwamen al snel 0-2 achter, maar nog voor het einde van het 1ste kwart  maken we nog een goal door Martijn. In het 2de kwart begonnen we wakker te komen en kwamen onze mannen snel 4-2 voor met 4 goals van Martijn, die een sterke match speelde. In het 3de kwart  gaat het gelijk op, de bezoekers komen nog op 4-4, maar het wordt nog 5-4 door Ibe. In het 4de kwart waren onze mannen wel baas. Trainer Bjorn liet Jasper laten voetbalen en Mohamed in het doel.  Jasper scoorde 2 maal achter elkaar, maar dan kwam Diksmuide weer in de wedstrijd en scoort de 6-5.Maar dan scoren Martijn en Jasper nog eens, Diksmuide ook nog eens zo was werd het 8-6. Maar Ibe scoort nog in de slotfase  en zo werd de eindstand 10-6. De bezoekers uit Diksmuide speelden een verdienste wedstrijd. Woensdag moeten we weer in actie komen tegen Diksmuide, maar dan tegen een jaartje ouder, tegen de 2003.

1ste jaars duiveltjes Reeks K

KV Oostende -KRC De Panne
Eindstand: 0-11
Geen verslag ontvangen van trainer Jean.

2de  jaars duiveltjes Reeks K
KVV Coxyde - KRC De Panne
Eindstand: 9-6 ( 3-4)

Voor de derde keer dit seizoen namen we de handschoenen op tegen Koksijde voor een oefenwedstrijd. Beide ploegen hadden een vrije speeldag door forfaits van de voorziene tegenstanders. Vandaag waren Maxime (nog steeds een genaaide lip), Jari (zieke chauffeur) en Mohammed (zonder nieuws) er niet bij.
Sander mocht vandaag het doel verdedigen en deed dat uitstekend: goed meevoetballen, goede uittrappen en enkele puike reddingen. Zeker een waardig alternatief als doelwachter!! In de wedstrijd vonden beide ploegen al snel de weg naar het doel: Wout na 3’ (0-1), 1 minuut later stond het al 1-1 en na 7’ werd het 2-1. Dan waren er 7 dolle minuten voor onze U9 want we scoorden 3 keer op rij en kwamen op 2-4 (2x Mathias en 1x ??). Toen hoorden we, al haast zeker van de overwinning: “de trainer zal moeten trakteren …” maar KVVC milderde nog voor de rust tot 3-4.
En na 4’ minuten in de tweede helft was de voorsprong al omgezet in een 5-4 achterstand. Toch getuigden onze U9 van weerbaarheid door via Seppe en Sacha weer op voorsprong te komen (7’-9’). Maar toen ging het licht uit en scoorden onze buren van KVVC drie keer in 3 minuten (8-6). Enkele gemiste halve kansen voor KRC en enkele goede reddingen van Sander hielden deze stand op het bord tot KVVC vlak voor affluiten de 9-6 eindscore vastlegde. Het zal dus niet de trainer zijn die moet trakteren maar …!!!
We leverden beter weerwerk, dan de match van 3 weken geleden, aan een alweer sterk KVVC maar door de mindere 2e helft konden we ze niet in het zand doen bijten. Blijven trainen en hopen dat we ze de volgende keer wel kunnen kloppen!

Speelden voor KRC U9: Sander Dekien, Joram Steen, Wout Vanbesien(1), Mathias Wullepit (2), Sacha Moors (1) en Seppe Joossens (1).

1ste jaars Pré-miniemen Reeks E
SP Keiem -KRC De Panne
Eindstand: 3-3

Onze eerstejaars pré-miniemen gingen deze zaterdag per verplaatsing naar Keiem. Onze jongens en meisje dachten dat het een gemakkelijke match zou worden, want ze
hadden vorig jaar 2 keer tegen Keiem gewonnen met zware cijfers. Maar nu bleek het anders te zijn. De eerste 12’ kregen onze ratjes veel kansen, maar het geluk zat ook niet echt mee. Het waren enkele kansen op de doelman en op de paal, en in de 12’ kwam Keiem één keer over de helft en ze scoorden dadelijk de 1-0. Het duurde even voor onze ratjes de gelijkmaker scoorden. Dit gebeurde  zelfs in de blessuretijd, dus op het einde van de 26’ dat het 1-1 werd en zo gingen we de rust in.
Na 5 minuten in de 2de helft  scoorde de thuisploeg de 2-1.Onze ratjes kregen terug heel wat kansen, maar de afwerking bleef achterwege, tot in de 17’ de 2-2 binnen ging.
De kansen bleven maar komen voor onze ratjes, maar de afwerking bleef niet echt lukken.
In de 22’ kwamen onze ratjes op voorsprong met 2-3, maar 2’ later, in de 24’, scoorde de
thuisploeg de gelijkmaker: 3-3. Dat was dan ook de eindstand.
Onze ratjes speelden vandaag wel met één man minder, daar Sandro ziek was.
Zaterdag zullen ze weer een zware tegenstander hebben, in de terugmatch tegen Diksmuide,
waar onze ratjes zwaar verloren met 9-0.

Speelden voor KRC:  Ben Dewinter, Rimski Rottiers, Ian Vieren, Jari Coopman,Cagnard Kelly, Cagnard Thibault, en Nick Callewaert.

Provinciale miniemen U13
Samenwerking Coxyde- De Panne

KVV Coxyde – SV Wevelgem City
Eindstand: 7-0 ( 2-0)

Door het voor lange tijd uitvallen van laatste man Xander Persoone wegens een armbreuk, diende de ploeg achteraan wat herschikt te worden en nam Jarvid de plaats van de ongelukkige Xander in en Mundi de plaats op de rechtsachter. Wevelgem kondigde zich aan als een taaie brok gezien hun doelsaldo van 7 voor en 12 tegen en 1-0 verlies maar tegen al de toppers. Op het veld bleek dit echter niet zo te zijn en werd de tegenstander op momenten weggespeeld dor onze U13 die duidelijk week na week beter voetballen na een wat stroef competitiebegin. 1’ reeds een grote kans voor Lukas op rechts, maar bal net niet goed genoeg op zijn voet. 5’ vrije trap Dante na fout op Ward, rechtstreeks op doel getrapt maar naast. 10’ snelle ingooi van Mundi naar Ward, mooie voorzet van Ward en Remko werkt erg beheerst af 1-0.13’ vrije trap van de bezoekers, harde trap maar nog net uit doel gehouden door een attente doelman Jens. 14’ doorsteekbal van Ward naar Dante maar de keeper is net iets vlugger bij de bal. 15’ terug gevaar bezoekers terug na een harde vrije trap die via buitenkant van de paal terug voor doel komt waar Mundi kan wegwerken. 22’ mooie voorzet Dante naar Ward en het staat 2-0. 25’ actie Jelle-Dante, bal mooi klaar voor Remko maar die trapt naast.26’ corner Ward, Mundi trapt op doel maar hoog over. Ruststand 2-0. Schitterende start 2de helft, 31’ voorzet Remko naar Jelle die hard de 3-0 binnentrapt. 37’ een solo van Joost recht naar doel en mooi in het hoekje de 4-0 binnengelegd. 39’ enige bal voor doelvrouw Yosra, een schot dat zij gemakkelijk kan pakken. 40’ Remko alleen naar doel toe, onze spits weet terug goed het doel staan en het staat 5-0. 41’ schotje Remko in de handen keeper en 42’ hetzelfde door Lukas. 48’ 3 gevaarlijke corners kort na elkaar gegeven door Remko, uiteindelijk eindigend met een kopstoot van James naast. 52’ soloactie Ward maar bal over getrapt. 53’ mooi voorbereidend werk van Remko, Ward heeft de 6-0 maar voor het binnentikken. 57’ vrije trap Remko na fout op Dante maar bal naast. 58’ mooie corner van Ward, echter voorbij iedereen. 59’ nog een erg mooi afstandschot van een hard werkende kapitein Dante maar de keeper tikt nog mooi in corner. Corner gegeven door Lukas, terug in corner, nogmaals corner en het is tenslotte Gianni die de 7-0 eindstand vastlegt.
Een erg tevreden trainer Alain door de erg sterke collectieve prestatie van zijn ploeg waarin iedereen meer dan uitstekend zijn werk deed en waar bij momenten erg mooi voetbal gebracht werd. En achteraan ving Jarvid erg goed de afwezigheid van onze echte laatste man Xander op. Onze U13’s toonden dat ze klaar zijn voor de topper van de volgende speeldag, op bezoek bij ongeslagen leider Eernegem.

Speelden voor PU 13: Jens Vangeel, Yosra Ben Hassen, Jarvid Gruwé, Gianni Cifelli(1), Simon Decock, Joost Sockeel(1), Maxim Butaye, James Bigot, Jelle Rabaeys(1), Mundi Dialungana, Lukas Decorte, Ward Dochy(2), Dante Blanckaert, Remko Germonpré(2).

Gewestelijke miniemen

KVV Coxyde – SK Snaaskerke

Gedurende gans de wedstrijd was het éénrichtingsvoetbal,onze jongens zetten Snaaskerke vast op hun eigen helft en dat resulteerde al vlug in de openingstreffer. De "ongrijpbare" Zeppe met een mooie actie op rechts, voorzet en Han die op de juiste plaats stond,1-0. Halfweg de 1ste helft, een identieke actie en opnieuw mooi afgewerkt door Han,2-0.
De score kon nog hoger opgelopen zijn maar 2 afstandschoten van Arthur spatten uiteen op de deklat, ruststand,2-0.
In de 2de helft hetzelfde spelbeeld, onze miniemen die kans na kans creëerden en zo de score verder konden opdrijven. Han, Kenneth, Maxim Butaye en 2x Arthur deden nog de netten trillen, onze verdediging kon elke aanval van de bezoekers neutraliseren zodat de eindstand 7-0 werd.

Speelden voor de gewestelijke miniemen: Jens Vangeel, Maxim Butaye(1), Zeppe Vanhove, Colin Deblonde, Ian Locqueneux, Maxime Prosec, Han Dewinter(3), Kenneth Tallieu(1), Arthur Lowagie(2), Jerome Speeckaert, Yosra en Beau Allaert.

Provinciale knapen U15

Eindstand: 0-4 ( 0-2)

Vandaag kregen we Wevelgem op bezoek, de ploeg van de laatste weken gezien hun goede resultaten.In het begin van de wedstrijd noteren we een tweetal kansen voor de thuisploeg, een kopbal van Dwight gaat net over en Stijn heeft teveel tijd nodig om af te werken.In de 12’ wordt het warm voor het doel van de thuisploeg wanneer een bal op de paal beland en in dezelfde fase nog een bal net voor de lijn wordt weggewerkt.Dan krijgt Koksijde een vrije trap net buiten het strafschopgebied, mooi getrapt door Pepijn, maar vanonder de laat weggetikt door de bezoekende doelman.Daarop volgt een snelle tegenaanval van de bezoekers en het staat 0-1.De bezoekers zijn nu duidelijk baas in het spel en in de 22’ volgt een aanval over rechts mooi afgerond door de bezoekende spits 0-2 meteen ook de ruststand.
In de tweede heft krijgen we hetzelfde spelbeeld, Wevelgem duidelijk baas en Koksijde zeer zwak, en zo konden de bezoekers nog 2 maal scoren, zodat de wedstrijd eindigde op een 0-4 overwinning voor een zeer sterk spelend Wevelgem.

Speelden voor KVVC / KRC: Cambier Diego – Gruwé Brolin – Devaere Guillaume – Daems Glenn – Schoolaert Jordy – Waeyenberg Bryan – Coulier Stijn –Debacker Dwight – Rousseau Thibault – Jonckheere Keanu – Kalisa Arnauld – Vandebotermet Pepijn – Degraeve Niels – Vannecke Jarik.

Eindstand: 0-11 (0-6)
Oostkamp kwam, zag en overwon. Na de miskleun van vorige week kon een reactie verwacht worden van de U 16. Tegen de kampioen van vorig jaar liep het echter opnieuw verkeerd.
Hoewel bij momenten gepoogd werd om goed voetbal te brengen, werd het opnieuw een zware nederlaag. De U 16 kan geen vuist maken als ze op achterstand komen.

Volgende week rust en dan met volle moed verder doen. De uitslagen van de eerste weken bewijzen dat de U 16 veel beter kan. Voort werken is de boodschap

SC Lombardsijde - KRC De Panne
Eindstand: 2-4 ( 1-2)

Onze reserven zetten hun sterke reeks verder en gingen nu meer dan verdiende gaan winnen op het veld van leider Lombardsijde, dat hiermee zijn maximum van de punten kwijt is. KRC met de heroptredende Jeremy Carrein na 2 maanden blessureleed, maar zonder de gegriepeerden Jan,Sylvester en Michiel.3’ reeds eerste kans KRC, trap door het midden van Dimi maar keeper Smagghe kan redden in corner. 13’ corner door Jeff op links, gekopt aan de 2de paal door laatste man Dries maar in handen van de keeper. 24’ staat het 0-1, Dimi met een pasje naar Pieter die strak en hard in de hoek binnenknalt met zijn slechte rechter! 27’ reeds de 0-2, peter past naar Fredje die van ver uithaalt en de bal verdwijnt mooi in de rechterhoek van het doel. Daarna komt de thuisploeg wat beter in de match met in de 30’ een slechte uittrap van doelman Tim maar in de volgende fase kan hij mooi zijn fout rechtzetten en in corner werken. Op slag van rust komt de thuisploeg toch nog terug tot 1-2, bal breed naar links, speler alm dan niet in buitenspel mag toch doorgaan en de 1-2 binnentrappen, meteen ook de ruststand.

2de helft start met in de 50’ Peter alleen voor doel geplaatst maar zwak op de keeper getrapt. 61’ steekt de goed ingevallen Jensi peter in de diepte maar die wordt onterecht afgefloten voor buitenspel. 64’ terug Peter alleen door, haakfout in de 16, strafschop, zwak door Peter op de doelman getrapt, Jeff is goed gevolgd en trapt binnen. Scheids keurt echter het doelpunt af voor te vroeg in het strafschopgebied te zijn gekomen. Maar in de volgende fase staat het toch 1-3 als Fredje mooi doorsteekt naar Peter die nu wel over de keeper heen kan en mooi binnentikt. 70’ wordt de ingevallen Niels op rechts nog vrijgespeeld maar hij besluit met een te zwak schot. 72’ erg mooi voorzet van Niels van op rechts maar niemand kan goed bij de bal. 79’ recupereert Jensi de bal centraal maar trapt dan van veel te ver op doel terwijl er links en rechts veel ruimte lag. 84’ komt de thuisploeg nog op 2-3 door een actie op rechts en de bal mooi scherp binnengetrapt. Maar in de daaropvolgende minuut beslist Peter de match met zijn 2de doelpunt en kunnen onze Ratjes de match rustig uitvoetballen. Meer dan verdiende overwinning voor onze reserven tegen een zwakke leidersploeg die echter stevig aan de leiding blijft met nog 7 punten voorsprong op KRC, die nu echter een stevige 15 op 15 neerzetten. Jammer genoeg werden er in de eerste wedstrijden te veel punten verloren door te veel gekwetsten en afwezigen, zodat het dit seizoen een, lange inhaalrace zal worden voor de titel, titel die met deze ploeg zeker haalbaar is.

Speelden voor KRC: Tim Coutereel, Jeremy Carrein, Dries Decorte, Pierig Leloet, Bjorn Lemiere(45’Yensi Sunardi), Pieter Geerts(1), Dimitri Delsael, Steven Vandenberghe(68’Niels Dumon), Jeff Simoen, Frederiek Courbot(1)(85’ Mike Derycke)), Peter De Buck(2),

KRC De Panne – Merkem Sport
Eindstand: 2-1 ( 1-1)

KRC stond op papier voor een gemakkelijke opdracht met de thuiswedstrijd tegen het onderaan geklasseerde Merkem. KRC moest wel aantreden zonder de 2 geelgeschorste sterkhouders Joeri Debruyne en Steve Hommez. Kersvader Wesley Mestach kreeg voor de weedstrijd nog een attentie aangeboden van de spelerskern ter gelegenheid van de geboorte van zijn dochter Luna. Wedstrijd start met in de 3’ een poging van de bezoekers op rechts, redding doelman Gertjan in hoekschop. 6’Filou steekt Maxiem in de hoek, voorzet bij Martin die op doel trapt, blunder van de keeper die onder de bal gaat en het staat 1-0. 8’ vrije trap Ruben op links, gekraakte kopstoot Maxiem die voorlangs gaat. 20’ voorzet Alex naar de 2de paal waar de inlopende Filou nog over kopt. 21’ voorzet Ruben op links, bal achteruit, Maxiem laat voor Wesley die trapt tegen het been van een bezoeker. 24’ bal wordt mooi naar rechts verlegd waar Martin alleen voor de doelman komt maar deze besluit flauwtjes op de keeper. 30’ eindelijk nog eens de bezoekers met een schot centraal voor doel dat over gaat. 36’ vrije trap Wesley, Maxiem kan op doel koppen maar niet hard en gericht genoeg om de keeper te verslaan. 38’ nog een schot van de bezoekers, redding van Gertjan met zijn voet. 41’balverlies, geen dekking centraal bij KRC, bezoeker alleen op doel af, achtervolg door Kevin die er net niet bij kan en het staat kort voor rust 1-1. 45’ nog een mooie voorzet van Maxiem, bal bij Filou die in 1 tijd op doel trapt maar net over. Ruststand 1-1 na een weinig hoogstaande 1ste helft met de betere kansen voor KRC dat echter duidelijk niet scherp genoeg is in de afwerking.

Iedereen hoopt op een betere 2de helft maar het draait anders uit, het spelniveau daalt nog dieper en slechts sporadisch komen er enkele mooie acties. 46’ kans voor Ruben op links, schot dat hij volledig kraakt en naast schiet. 46’ nogmaals schot van Ruben maar ditmaal hoog over. 53’ voorzet op rechts door Maxiem, schot van de ingevallen Tom Torney maar nog hoger over. 56’ ook eens de bezoekers maar meteen erg gevaarlijk, ver schot en de bal via de deklat terug in het veld. 61’ vrije trap Wesley, Martin vrij op rechts, schotvoorzet op doel maar via de binnenkant paal terug in het veld. 63’ de 2-1 op het bord door Maxiem die een goed gegeven corner van Wesley binnenkopt. 72’ actie van Tom op links, bal achteruit en de vrijstaande Alex slaagt er nog in om naast doel te trappen. 79’ nog een bal voor van Tom op links, Alex al struikelend maar half bij de bal en de keeper kan nog pakken. Daarna loopt de wedstrijd rustig naar zijn einde en kunnen de zwakke bezoekers geen doelgevaar meer creëren. Eindstand 2-1, 3 meer dan verdiende punten na een zwakke wedstrijd van onze Ratjes. Volgende week geen wedstrijd wegens 1 november, moment om de batterijen nog eens op te laden en om dan terug de achtervolging naar de top van het klassement verder te zetten.

Speelden voor KRC: Gert-Jan Catrysse, Angelo Storm, Tommy Vandaele, Manu Jullien, Kevin Soutaer, Martin Winnock(1)(80’Decorte Dries), Alex Leloet, Ruben Hoorne(51’ Tom Torney) Wesley Mestach, Philippe Mahieux(69’Peter De Buck), Simoen Maxiem(1)
Reservedoelman Miguel Decraemer bleef op de bank op de bank.
Er was geel voor Simoen Maxiem(protest) en Wesley Mestach(fout).

Meteen ook het 3de geel voor Wesley die hiermee voor de volgende wedstrijd geschorst is.