1ste jaars duiveltjes Reeks K
KVV Oostduinkerke - KRC De Panne
Eindstand: 11-5

Onze kleinste duiveltjes hadden dit weekend een korte verplaatsing naar KVV Oostduinkerke.
Oostduinkerke nam vanaf de start de match in handen, ze voetbalden goed samen en liepen heel erg makkelijk uit tot 5-0. We konden enkele keren op kracht uitbreken en zelfs scoren, maar samenspelen zat er ook deze week weer niet in voor onze jongsten.
Jasper kreeg in de eerste helft heel erg veel werk, hij moest dan ook 8 doelpunten slikken hoewel hij er zeker evenveel uit zijn doel hield.
Lander nam de tweede helft de handschoenen over en kreeg genoeg kansen om te tonen dat hij ook zijn mannetje kon staan in doel.
Hij haalde met een soort kattensprong zelfs één bal heel mooi van onder de lat.
Ook de goalie van KVVO  deed wat moest en kon veel van onze doelkansen afweren.
Eindstand : 11-5 maar volgende week, thuis tegen onze zusterclub KVV COXYDE, gaan we het stukken beter doen.
Speelden voor KRC :Jasper DEKIEN, Casper VANHUELE, Shayaan TAHIR, Joe CLAREBOUT, Ibe VIEREN, Miel HOUDEBIENE, Aaron HENNEBERT, Mohammed PLATEVOET, Lander VANBESIEN
Afspraak volgende week voor een thuiswedstrijd : KRC De Panne  - KVV Coxyde
De wedstrijd begint 09.15 uur
Spelertjes aanwezig om 08.30 uur

Voor alle ouders vergeet niet, nu woensdag 30 Sep om 18.00 uur een kleine vergadering om u allen duidelijk de werking met twee duiveltjesploegen (A + B) uit te leggen.

2de  jaars duiveltjes Reeks K
Eindstand: 7-6 ( 2-1)

Voor de korte –gelukkig, want we vertrokken te laat door enkele laatkomers- verplaatsing naar Oostduinkerke, hadden we enkel de afwezigheid van Mohammed te noteren. Na het optrekken van de ochtendmist kregen we nog een mooi voetbalweertje.
Ik denk wel dat enkele spelers toch nog mist in hun hoofdje hadden … of was het een slaaptekort dat hen vandaag flanellen benen gaf … Al in de eerste minuut vond KVVO een gaatje in onze verdediging:1-0. Ondanks enkele kansen scoorde Sacha pas in minuut 12 de 1-1. Dan bleef het een hele tijd doelpuntstil: het spel ging op en af maar pas vlak voor rust (22’) ging een schot -nogal ongelukkig- onder Maxime door. 2-1 was dan ook de ruststand!
De tweede helft leverde heel wat meer doelpunten op. Al in de 1e minuut wiste Wout onze achterstand weg. KVVO kwam op 3-2 (3’) maar via Mathias en 2x Sander kwamen we mooi 3-5 voor (12’). Toen vond KVVO opnieuw een antwoord op ons spel en scoorden 3 keer op rij: 6-5 (21’). Wel te vermelden dat zij scoorden op een moment dat ik de ploeg aan het herschikken was bij een driedubbele vervanging!! Spijtig. Mathias bracht ons met zijn tweede van de ochtend op 6-6 (23’). Beide ploegen kregen nog wel een kans maar scoorden niet tijdens de reguliere speeltijd. KVVO scoorde echter nog wel eens na 26’30’’. Ook de “blessuretijd” is speeltijd. Elke seconde attent blijven jongens!!!
Voor de tweede week op rij dezelfde eindscore: nipt verlies met 7-6. Mits wat wakkerdere spelers en een stuk beter afwerken hadden we deze match zeker kunnen winnen: werk aan de winkel voor de trainer maar ook voor de ouders!!
Volgende week 2e match van seizoen (overwinning op tornooi Boezinge!!) tegen onze zusterploeg KVV Coxyde: op zaterdag om 10u30 thuis.

Speelden voor KRC U9: Maxime Vanbleuy, Joram Steen, Sander Dekien (2), Wout Vanbesien(1), Mathias Wullepit (2), Sacha Moors (1), Jari Descan en Seppe Joossens.

1ste jaars Pré-miniemen Reeks E
VV Vladslo - KRC De Panne
Eindstand: 1-4 (0-2)

Onze 1ste jaars pré-miniemen moesten zaterdag op verplaatsing naar het niet te onderschatten Vladslo. Onze ratjes begonnen zenuwachtig aan de wedstrijd maar al vlug bleek dat ze de match in handen hadden, maar bij enkele aanvallen bleek dat het geluk onze ratjes in de steek liet. Tot in de 18de min Ian de eerste bal in de netten kon trappen. Onze ratjes bleven druk zetten en de 22ste min scoorde Sandro de 0-2, meteen ook de ruststand. Onze ratjes begonnen heel wat rustiger aan de 2de helft, maar de thuisploeg had in de rust duidelijk betere instructies gekregen van vervangend trainer Schoonvare Alex, ex-speler en trainer van KRC.

Vladslo voetbalde iets beter mee in de 2de helft en na 3’ min konden ze al een bal in de netten trappen, dus 1-2 en de druk moest terug wat hoger bij onze ratjes. In de 16de min scoort Nickje de 3-1 voor onze ratjes. De wedstrijd liep stilletjes aan naar zijn einde, Vladslo drukte nog door maar ze konden het niet afmaken. In de 27ste min gingen onze ratje nog eens in de aanval en Jari kon eigenlijk zijn misser van tijdens de wedstrijd goedmaken en de 1-4 eindstand op het bord te zetten.
Speelden voor KRC: Rottiers Rimski, Dewinter Ben, Coopman Jari, Vanhuele Arne, Vieren Ian, Callewaert Nick, Cagnard Kelly, Cagnard Thibault, Mehmeti Sandro

Provinciale miniemen U13
Samenwerking Coxyde- De Panne
KVV Coxyde – FC Varsenare
Eindstand: 2-1 (2-0)

Trainer Alain was helemaal niet tevreden met de mentaliteit van enkele spelers in de kleedkamers tijdens de matchvoorbereiding en liet ontevreden de volledige opwarming over aan de spelers. Gelukkig kwamen er toch verontschuldigingen van gans de groep voor de wedstrijd en werd alles vergeten en vergeven. Blijkbaar waren onze U13’s hierdoor toch scherp gemotiveerd want in de 1’ reeds een knal van Dante tegen de paal. 4’ mooi schot van Joost, maar afgeweken in het zijnet. Corner mooi gegeven door Ward en mooi gepakt door de keeper. In de 10’ staat het 1-0, een snelle tegenaanval op links, verre voorzet naar de 2de paal waar de goed meeopgerukte Lukas, al dan niet met een beetje meeval kan afwerken. 11’ terug mooie actie van Joost maar op de keeper. 12’ eerste gevaar bezoekers, mooi gegeven corner maar uiteindelijk weggekopt door Ward. 14’ mooie voorzet van James naar Lukas die in de handen van de keeper trapt. 18’ mooie rush van Dante, goede voorzet naar Joost die op de paal trapt. 19’ staat het 2-0, Ward na wat geharrewar en harken achter de bal en binnengetikt. 22’ corner KVVC, keeper lost de bal, geharrewar voor doel maar uiteindelijk naast getrapt. 24’ flauw schotje van Remko op de keeper. 29’ eerste groot gevaar voor de bezoekers, eindigend met een kopbal naast de goal. Ruststand 2-0, 1 goaltje meer zat er zeker in. 2de helft totaal ander spelbeeld, onze U13’s komen meer en meer onder druk van een goed voetballende tegenstander, die veel balbezit heeft maar toch niet veel kansen schept. 36’ goed gegeven corner Varsenare, mooi gepakt door een attente Yosra. 38’ corner KVVC, mooi gegeven door Lukas, uiteindelijk belandt de bal bij James die hard op de keeper trapt. 39’ fout van Mundi in de 16 en strafschop voor de bezoekers, Yosra geen schijn van kans en het staat 2-1. 55’ komen onze jongens goed weg als een vrije trap van de bezoekers op de paal belandt. 56 nog een corner voor ons, maar James trapt de afvallende bal over. 58’ laatste gevaar van de bezoekers maar de corner wordt naast gekopt. Eindstand 2-1, na een uitstekende 1ste en een heel wat mindere 2de helft. Voetballend moet het toch nog heel wat beter en vooral vooraan verloopt het nog een beetje stroef, iedereen scherp blijven trainen is de boodschap!!!

Speelden voor UI3: Yosra Ben Hassen, Jarvid Gruwé, Xander Persoone, Gianni Cifelli, Simon Decock, Joost Sockeel, Lander Lagrou, James Bigot, Jelle Rabaeys, Mundi Dialungana, Lukas Decorte(1), Ward Dochy(1), Dante Blanckaert, Remko Germonpré.

Gewestelijke miniemen

Door het algemeen forfait van de gewestelijke miniemen van Middelkerke-Leffinge hadden onze miniemen een voetbalvrij WE

Provinciale knapen U15

1ste ronde Beker van België knapen
Aartrijke Sport – KVVC Coxyde 0-5 ( 0-1)

Daar onze ploeg momenteel heel wat gekwetsten telt, was de vraag of we elf spelers tesamen kregen om deze bekerwedstrijd af te werken. De trainer kreeg er net 11 op het veld.In het begin was het wat zoeken met een aangepaste veldbezetting, en in de 15’ krijgen we het eerste kansje voor Koksijde, een bal van Stijn die net voorlangs buiten ging.In de 17’ kon Stijn zich alleen doorzetten en meteen de 1-0 scoren.Verder in de eerste helft noteren we nog kansen voor Jordy(prachtig gered door de plaatselijke doelman )en een bal van Guillaume op de lat, en een bal van Jordy op de paal, zodat we met deze krappe voorsprong gingen rusten.Tijdens de rust werd door de trainer gevraagd om een snellere balcirculatie en in de 40’ wist Niels alleen op wandel te gaan door de plaatselijke defensie en de 0-2 te scoren.In de 44’ en 46’ wist Niels zijn hattrick te scoren, en zo de stand op 4-0 te brengen.Verder noteren we nog een kans van Jordy (gered op de lijn) en Jensi mocht in de 65’ de eindscore op 0-5 brengen.
Speelden voor KVVC / KRC: Cambier Diego – Gruwé Brolin – Devaere Guillaume – Pysson Laurent – Schoolaert Jordy – Waeyenberg Bryan – Jonckheere Keanu – Kalisa Arnauld – Niels Degraeve – Coulier Stijn – Jensi Callewaert.

Eindstand: 3-2 (2-0)

Vandaag konden we twee spelers, Arthur en Thibault recupereren uit onze lange lijst van gekwetsten. In de 2’ mocht Stijn alleen op doel afgaan , maar werd foutief gestopt door de laatste verdediger van Varsenare , hij kreeg slechts geel voor deze zware fout (rood was hier het juiste kleur).De daarop volgende vrije trap van Jordy ging net naast het doel buiten.In de 18’ werd het dan toch 1-0 voor de thuisploeg, een prachtig afstandschot van Jordy verdween over de bezoekende doelman.In de 20’ kregen we een aanval uit het boekje, voorzet van Jordy van op de linkerflank, en mooi overhoeks binnengekopt door Dwight 2-0.Het was ook steeds aandachtig blijven voor de tegenaanvallen van Varsenare, maar vandaag konden we terug rekenen op een secure Diego. De terug optredende Arthur(dit maal op het middenveld operend) kreeg nog een mooie kans, maar zijn bal ging net naast het doel buiten.Net voor de rust drukte Varsenare ons terug, en moest Diego met twee prachtige reddingen ons behoeden voor een tegendoelpunt, zodat we konden rusten met een 2-0 voorsprong.De bezoekers kwamen het best uit de kleedkamers en konden na een mistasten in onze verdediging direct de aansluitingstreffer scoren in de 38’(2-1).Maar onze spelers sloegen meteen terug, Laurent werd op het randje buitenspel de diepte ingestuurd en kon de voorsprong terug op twee doelpunten verschil brengen (3-1).Het werd nu een match op het scherp van de snee (en soms er even over) , tot in de 61’ Diego een bal niet  kon ontzetten maar niemand van onze verdedigers was gevolgd en  konden de bezoekers terug de aansluitingstreffer scoren                  (3-2) met nog een kleine tien minuten te spelen. Er werd nu niet meer echt gevoetbald, ook de scheidsrechter verloor nu de controle over de wedstrijd, zodat het bang wachten was op het verlossende fluitsignaal, zodat we deze duur bevochten thuiszege konden vieren.
Speelden voor U15 :  Cambier Diego – Gruwé Brolin –  Schoolaert Jordy – Callewaert Jensi – Coulier Stijn –Debacker Dwight  – Rousseau Thibault – Jonckheere Keanu – Tourlousse Arthur – Devaere Guillaume –Arnauld Kalisa – Degraeve Niels –Waeyenberg Bryan –Pysson Laurent.-Vannecke Jarik.

Eindstand: 3-2

De U16 ontvingen de leeftijdsgenoten uit Eernegem. Vorig jaar waren dit geladen duels zodat een spannende wedstrijd kon worden verwacht. Het eerste kwartier was gelijkopgaand met toch iets meer veldoverwicht voor Eernegem, doch snedige uitbraken van de U16. De rest van de eerste helft was voor Koksijde/De Panne.  Na een mooie aanval lukte de U16 de 1-0 via en laag schot in de linkerhoek.
Na de rust was de U16 duidelijk de betere ploeg, met diverse kansen voor gevolg. Via een schaarse uitval van Eernegem werd het echter 1-1 zodat alles te herbeginnen was. Bij een nieuwe uitbraak werd een speler foutief gestopt, doch de U 16 miste de strafschop.Even later werd het toch 2-1 en leek de match gespeeld. Een 5-tal minuten voor tijd, bij opnieuw een schaarse uitbraak van Eernegem werd een vrijschop toegekend en lukte Eernegem de 2-2. De U16 ging echter door en in de laatste minuut kon na voorzet van op links de 3-2  worden gescoord. Verdiende overwinning van de U16

SP Keiem - KRC De Panne
Eindstand: 0-5

Het werd terug wat puzzelen bij onze reserven door de afwezigheid van Dimi en de kwetsuren van Mike en Jensi,terug na kwetsuur waren Gilles en Philippe. 2 nieuwe spelers, Bjorn en Niels ook in de selectie om aan voldoende spelers te geraken, nog steeds te wijten aan de grote blessurelast. Trainer Alain afwezig wegens werkverplichtingen, zodat hoofdtrainer Patrick Hogie het deze keer moest waarmaken en voor de eerste overwinning van het seizoen moest zorgen voor onze geteisterde beloftenploeg. KRC start sterk met in de 2’ een mooie actie van Pieter Geerts op links, voorzet naar Fredje Courbot die echter mist. 5’mooie Aktie Jan, pas naar Peter, schot op doel  maar redding door de keeper.9’ handsbal thuisploeg in de 16, maar geen strafschop gefloten. 10’ eerste gevaar thuisploeg met een schot dat juist over gaat. Daarna wordt het wat rustiger tot in de 35’ wanneer Filou een corner van peter op de lat kopt.40’ wordt het 0-1, een actie van Pieter op links, bal naar Peter en de netten trillen, 0-1 is meteen ook de ruststand. 2de helft start uitstekend, een mooie actie van kapitein Bjorn op links, bal naar Fredje die van ver binnenknalt. 52’ terug een actie van een bedrijvige Pieter maar gepakt door de keeper.60’ wordt het 0-3 met een mooi afstandsschot van Peter. 67’ pas eerste gevaar in de 2de helft van Keiem, maar mooie redding van doelman Miguel. 72’ terug voorzet van Pieter naar Filou die ditmaal wel kan scoren en de 0-4 op het bord zet. 75’ terug Pieter aan het werk, bal naar peter die zijn 3de binnentrapt en de 0-5 eindstand op het bord zet. 81’ nog een mooie voorzet van de ingevallen Niels Dumon maar mooi gepakt door de keeper. Eindstand 0-5, eindelijk de 1ste overwinning van onze reserven, nog steeds met een soort van noodploeg. En natuurlijk een glunderende trainer Patrick Hogie na de wedstrijd die de ploeg naar de 1ste overwinning kon leiden.

Speelden voor KRC: Miguel Decraemer, Bjorn Lemiere, Pierig Leloet, Dries Decorte, Pieter Geerts, Jan Verweirder, Sylvester Annys(46’ Dumon Niels), De Buck Peter(3), Veranneman Gilles(64’Callebout Bjorn), Frederiek Courbot(1), Philippe Mahieux(1).

KRC De Panne – WS Zarren
Eindstand: 2-1 ( 2-0)

Na de slechte wedstrijd met kostbaar puntenverlies van vorige week op Keiem, hoopte iedereen dat onze oudste Ratten terug hun niveau van de thuiswedstrijd tegen Snaaskerke zouden halen. Inzake blessures viel Pascal Hennebert deze week uit, maar werd Ruben Hoorne terug gerecupereerd. Tegenstander was niet te onderschatten, ongeslagen leider en titelkandidaat Zarren. 5’ eerste doelgevaar na een voorzet van Joeri kopt Ruben van ver over. 6’ vrije trap bezoekers van op links, lage bal die net naast gaat.15’ vrije trap van Joeri, hard op doel maar op de paal.21’ staat het 1-0, Ruben onderschept een bal bij slecht uitverdedigen van Zarren en trapt hard via de lat binnen. 23’ reeds 2-0, rush van Ruben op links en mooi afgewerkt.24’ Joeri verlengt met het hoofd een voorzet, bal kom bij Tom die op de keeper trapt. Daarna valt de wedstrijd een beetje stil tot in de 40’ het opeens 2-1 staat, een doelpunt van de bezoekers met een geurtje van buitenspel. Ruststand 2-1.

47’ vrije trap Wesley en Puni kopt net naast.60’ een mooie actie van Tom, hij trekt naar binnen maar trapt uiteindelijk op een verdediger. Zarren behoudt meer en meer het balbezit, maar slaagt er niet in om echt kansen te scheppen.76’ kan topschutter Joeri alleen doorgaan op de keeper, maar hij wordt ten onrechte afgefloten voor buitenspel. 79’ kapt Joeri 2 man uit, schot op de doelman en bal in corner. Corner gegeven door Wesley en net naast gekopt door Joeri.80’ gevaarlijke actie bezoekers, 2 verdedigers uitgekapt maar het schot gaat gelukkig in het zijnet. Corner wordt door Joeri terug doorgekopt maar de ingevallen Philippe Mahieux besluit op de keeper. Wedstrijd loopt rustig naar zijn einde en wordt afgefloten met een verdiende 2-1 overwinning. Volgende week volgt een moeilijke verplaatsing naar het steeds supergemotiveerde Lombardsijde, dat tegen KRC altijd iets meer kan en waar de daar spelende kolonie ex KRC’ers er zeker fel op gebrand zullen zijn om hun oude ploegmaten te kunnen kloppen.
Speelden voor KRC: Gert-Jan Catrysse, Tommy Vandaele, Angelo Storm, Manu Jullien, Kevin Soutaer, Martin Winnock(65’ Michiel Pattyn), Steve Hommez, Ruben Hoorne(2)(75’Mahieux Philippe), Wesley Mestach, Tom Torney(90’Dries Decorte), Joeri Debruyne.

Reservedoelman Miguel Decraemer bleef op de bank.
Er was geel voor Wesley Mestach,    Mahieux Philippe, Torney Tom.