Verslag 28-29/11 2009

West-Vlaanderen
Voor het weekend van 27, 28 en 29 november 2009 heeft het Provinicaal Comité van West-Vlaanderen beslist om over te gaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden eerste elftallen, reserven en jeugd.  Dit te wijten aan de felle regenval van de voorbije dagen.

Provinciale knapen U15
Samenwerking Coxyde- De Panne

FC Eeklo - KVV Coxyde
Eindstand: 1-2 ( 1-1)

Op woensdag 25 november trokken onze U15 voor de derde ronde van de Beker van België voor knapen naar het Oost-Vlaamse Eeklo, een ploeg spelend in de provinciaalse reeksen van Oost-Vlaanderen.Na een helse busrit kwamen we pas tien minuten voor aanvang van de wedstrijd ter plaatse, zodat de wedstrijd 5 minuten later startte. Koksijde had wat last met de staat van het terrein in het begin van de wedstrijd, dus was het de thuisploeg die het best startte, onze doelman had een paar goede reddingen in huis zodat het 0-0 bleef.Gaandeweg kwamen we beter in de wedstrijd en kreeg Glenn een tweetal kansen, telkens werd zijn schot afgeblokt.Net voor de rust mocht Stijn een van zijn befaamde rushes uitvoeren en hij kon in twee tijden de 0-1 op het bord brengen.Dan consternatie alom toen de scheidsrechter een penalty floot voor de thuisploeg, niemand had hier een overtreding gezien, de thuisploeg nam het cadeau dankbaar aan, zodat we gingen rusten met een 1-1 stand.De tweede helft was pas 3 minuten ver toen alle verlichting uitviel (dat gebeurt daar wel nog eens !!), na veel over en weer wordt er beslist om de match verder te spelen in het stadion van de eerste ploeg.Een kwartier later kunnen we terug beginnen voetballen.Het is Koksijde die nu het beste start, maar wanneer de scheidsrechter alles tegen ons begint te fluiten (buitenspel die er géén was en een zuivere strafschop wordt ons ontnomen) gaan de poppetjes serieus aan het dansen.De thuisploeg krijgt ook nog een grote kans wanneer hun snelle spits alleen op een leeg doel mocht afgaan en toch nog de bal er weet naast te trappen(hier komen we goed weg !!!).Op de linkerkant wordt er door Arthur een mooie aktie opgezet, pas naar Glenn en die weet de laatste verdediger van zich af te schudden en de winninggoal te scoren.Het is nu enkel afwachten tot de scheidsrechter de wedstrijd affluit, want iedereen was de tijd wat uit het oog verloren wegens de problemen met de verlichting. Een verdiende overwinning voor een ploeg die er steeds weer bleef voor gaan.
Speelden voor KVVC/KRC: Cambier Diego - Gruwé Brolin - Waeyenberg Bryan - Jonckheere Keanu -Tourlousse Arthur - Schoolaert Jordy – Degraeve Niels – Daems Glenn – Coulier Stijn – Rousseau Thibault – Debacker Dwight – Callewaert Jensi – Vannecke Jarik – Devaere Guillaume.