Provinciale miniemen U13
Samenwerking Coxyde- De Panne
KVV Coxyde – KVG Oostende
Eindstand: 4-1 ( 2-1)

Onze U13’s deden wat ze moesten doen en behaalden een vlotte 4-1 overwinning tegen het onderaan geklasseerde VG Oostende. Er werd gespeeld op een zwaar liggend veld, wat het goede combinatievoetbal zeker niet bevorderde. Het werd een wedstrijd tegen een bezoekende ploeg die telkens massaal terugtrok om alles goed vast te zetten. Na een 1-0 voorsprong in de 14’ zijn het de bezoekers die tegen de gang van het spel in, in de 19’ terug op gelijke hoogte komen. Bij de gelijkmaker wordt een bezoeker nog uitgesloten voor natrappen. Kort voor rust, 27’ komt KVVC terug op een 2-1 voorsprong, meteen ook de ruststand. 2de helft, nu met de wind in de rug, staat er maar 1 ploeg meer op het veld. De thuisdoelvrouw moet geen enkele bal pakken in de 2de helft, maar onze jongens vinden maar geen gaatje in de roodgele afweer die uiteindelijk toch begeeft, wat op het einde nog 2 doelpunten oplevert zodat de eindstand uiteindelijk 4-1 werd tegen de stugge bezoekers uit Oostende. Leider Eernegem wint, wedstrijd Diksmuide werd afgelast zodat onze U13 op de 2de plaats blijven op 2 puntjes van leider Eernegem.
Speelden voor PU13: Jens Vangeel, Yosra Ben Hassen, Jarvid Gruwé, Xander Persoone, Gianni Cifelli, Simon Decock, Joost Sockeel, James Bigot, Jelle Rabaeys, Maxiem Prosec, Lukas Decorte, Ward Dochy, Dante Blanckaert, Remko Germonpré.

Gewestelijke miniemen Reeks A

Jeugdcup het Nieuwsblad
SV Loppem – KVVC
Eindstand: 3-0 (1-0)

Ondanks het samenwerkingsakkoord met Koksijde ,moesten onze gewestelijke 2de jaars toch vertrekken met slechts 10 spelers, jammerlijk. Op een hard bevroren veld lieten de aanwezige spelers dit echter niet aan hun hart komen en vochten voor elkaar. Dit resulteerde het eerste kwartier in voortdurend balbezit van KVVC maar echter zonder noemenswaardige kansen. De
eerste kans voor Loppem was jammer genoeg wel meteen raak. Hoekschop, Yosra kan niet bij de bal en die wordt hard in de bovenhoek getrapt 1-0 tevens ook de ruststand.
Net na rust grote kans voor Han die mede door het slechte veld nipt naast hobbelt. Net voor affluiten kan Loppem nog tweemaal tegenscoren. Al bij al geen slecht resultaat, zijn we hier met elf spelers doen we zeker en vast mee tot het einde.
Speelden: Ben Hassen Yosra, Gilbert Antoine, Vanhove Zeppe, Deblonde Colin, Tallieu Kenneth, Eerebout Shaun, Dewinter Han, Butaye Maxim, Prosec Maxime, Locqueneux Ian

KVV Coxyde – HO Oostende
Eindstand: 2-1 (2-0)
Na een lange inactiviteit, kon er eindelijk nog eens gevoetbald worden voor de competitie. KVVC-KRC had voortdurend balbezit en kon enkele kansen creëren maar niet besluiten. Na tien minuten is het dan toch raak, wanneer Shaun een mooie actie opzet, past naar Arthur die doorsteekt naar Kenneth, die mooi in de benedenhoek besluit 1-0. Verder gebeurt er niet veel meer tot aan de rust. Na de rust kon de score meteen hoger opgelopen zijn maar Arthur mist drie erg grote kansen. Na een goed kwartier is het dan toch raak wanneer een inworp via Han en Lander bij Mundi belandt die de 2-0 scoort. En enkele minuten later belandt een trap van Lander jammerlijk op de paal. Vele kansen dus en toch is het nog bibberen tot het laatste want HO komt enkele minuten voor affluiten terug tot 2-1 wanneer een vrije trap via een hoofd in doel wordt verlengd. Toch verdiende zege van KVVC dat zo aan de leiding blijft.
Speelden: Ben Hassen Yosra,  Gilbert Antoine, Vanhove Zeppe, Deblonde Colin, Eerebout Shaun, Tallieu Kenneth, Dewinter Han, Speeckaert Jerome, Lowagie Arthur, Ian Locqueneux, Lagrou Lander, Butaye Maxim en Dialungana Mundi

Provinciale knapen U15
Eindstand: 7-0

Koksijde dwong de bezoekers meteen achteruit met kansen voor Jordy en Pepijn en een bal van Dwight op de lat.In de 10’ was het dan toch raak via Glenn(1-0), Koksijde bleef steeds de voetballende oplossing zoeken, maar het was wachten tot net voor de rust tot Pepijn met een afstandschot de geruststellende 2-0 ruststand kon scoren.In de tweede helft bleef de thuisploeg de betere ploeg en Dwight kon de 3-0 scoren, dan kregen we 5 dolle minuten waarin Niels(2x) en Thibault de score lieten oplopen tot 6-0, net voor het eindsignaal wist Glenn de eindscore vast te leggen op 7-0, een mooie prestatie van gans de ploeg beloond met 7 doelpunten.
Speelden voor PU15: Cambier Diego – Gruwé Brolin – Daems Glenn – Schoolaert Jordy – Callewaert Jensi – Rousseau Thibault – Jonckheere Keanu – Vannecke Jarik- Degraeve Niels – Pysson Laurent – Tourlousse Arthur- Vandebotermet Pepijn – Debacker Dwight.

Provinciale scholieren U16
KVV Coxyde – KFC Varsenare
Eindstand: 1-5

Eerste thuismatch van 2010, in de heenwedstrijd eindigde de partij op 1-1. De wedstrijd startte gelijkopgaand, zonder dat echte kansen werden versierd. Na een snelle aanval van Varsenare kwam een voorzet van op links die knap werd binnengetrapt door de bezoekende spits. De verdere eerste helft bood niet veel tot net voor affluiten via afstandsschot de 0-2 werd aangetekend.
Net afgetrapt in de tweede helft maakte de U 16 de steeds weerkerende fout door achteruit te spelen. Een speler van Varsenare kon de bal veroveren en na 30 seconden in de tweede helft stond het 0-3.  De U 16 kon enkel dreigen met enkele slappe afstandschoten en lukte een tegentreffer 1-3. Varsenare drukte door en scoorde nog 2 maal. Eindstand 1-5
Volgende week de vroege en verre verplaatsing naar Lowingen, waartegen in de eerste ronde 2-2  werd gespeeld.

Eindstand: 1-2 ( 0-0)

Ontgoocheling bij onze reserven, eerst aangeduid om op het nieuwe kunstgrasveld van Nieuwpoort te spelen werd uiteindelijk de wedstrijd toch gespeeld op het 3de veld bij de atletiekpiste. Een erg slecht liggend veld, hobbelig en erg slecht bespeelbaar gezien de bevroren ondergrond, niet erg bevorderlijk voor het spelniveau. 3’ eerste gevaar van de thuisploeg, center van op links die dreigt binnen te draaien maar uiteindelijk nog mooi geplukt door doelman Gertjan die daarbij het losstaand doel nog enkele centimeters achteruitduwt. 13’ eerste gevaar van KRC, ver laag schot van Pieter, juist naast doel. 17’ mooie actie van Tom op rechts, bal voorlangs waar Jensi net niet bij kan om af te werken. 27’ mooie vrije trap laatste man Tommy, bal gaat net naast de paal buiten. Wedstrijd verloopt verder erg evenwichtig met veel middenveldspel en weinig goede acties mede door de staat van het veld.

Ruststand 0-0. 2de helft hetzelfde spelbeeld maar een potiger spelend Nieuwpoort dat enkele malen de botte bijl uithaalt, wat uiteindelijk resulteert in 2 thuisspelers die uitgesloten worden met 2 gele kaarten. 57 corner op links door de ingevallen Gilles, Fredje mooi ingelopen kopt, bal wijkt nog lichtjes af en gaat via de buitenkant paal in corner. 72’ gaat kapitein Bjorn in de fout, thuisspeler kan alleen opduiken voor Gertjan en de 1-0 binnentrappen. Dadelijk reactie van KRC in de 74’ als Yensi met een mooie boogbal de thuiskeeper verslaat, een prachtdoelpunt van een zeer bedrijvige Yensi. 75’ is er een sterke redding van Gertjan nodig om te verhinderen dat Nieuwpoort op voorsprong komt. 77’ voorzet van Yensi naar Fredje Courbot die de bal in een keer op zijn slof neemt maar prachtig uit de winkelhaak geduwd door de thuiskeeper. 83’ diepe bal van Tommy in de linkerhoek naar Fredje Courbot, onze topschutter blijft erg kalm en legt de bal beheerst binnen en het staat 1-2. 85 nog een mooie voorzet van op links door Tom, Mike doet centraal voor doel een mooie controle maar schiet dan over. Even later fluit de scheids de wedstrijd af en zijn de 3 hard bevochten puntjes binnen. Wedstrijd leider Lombardsijde werd afgelast, 2de geklasseerde Spermalie won zijn wedstrijd zodat onze reserven op de 3de plaats blijven staan op 5 punten van beide leiders. Het wordt elke week knokken met dezelfde inzet, hopelijk op een beetje beter bespeelbare velden, om nog een kansje te maken op de titel.

Speelden voor KRC: Gertjan Catrysse, Sylvester Annys,Jan Verweirder, Tommy Vandaele, Pierig Leloet(45’Gilles Veranneman), Bjorn Lemiere, Niels Dumon, Jensi Sunardi(1), Frederik Courbot(1), Pieter Geerts(60’Mike Derycke), Tom Torney.

1ste Elftal
WS Zarren - KRC De Panne
Eindstand: 0-1 ( 0-0)

Deze week moesten onze oudste Ratjes op verplaatsing naar het 3de geklasseerde Zarren, zonder de geel geschorste Alex Leloet, de reizigers Martin Winnock en Michiel Pattyn en de nog steeds gekwetsten Angelo Storm, Pascal Hennebert en Maxim Simoen.
Op een redelijk goed liggend veld maar met een koude wind, werd de 1ste helft afgetrapt met windnadeel. Rustig begin tot in de 9’ Jeremy Carrein de bal voor doel brengt, bal komt bij Jeff die zijn actie maakt in de 16 maar gehaakt wordt. Strafschop dus, topschutter Joeri achter de bal maar te slap ingeschoten en de keeper in de goede hoek. 14’ vrije trap van de thuisploeg op rechts, bal op doel gekopt en een fantastische redding van, doelman Tim die de bal uit de linkerbenedenhoek van zijn doel duwt. 18’ mooi gegeven corner Jerre, Joeri kopt over. 23’ vrije trap voor doel gegeven door Joeri, thuiskeeper pakt de bal uit de hoek en Filou kan net niet goed bij de bal om in het geharrewar dat erop volgt af te werken.27’ actie Zarren op rechts, mooi vrijgedraaid, schot op doel maar tegen de buitenkant paal. Daarna valt de wedstrijd wat stil en is het wachten op een misser van Kevin in de 42’, voorzet van op links, trap op doel maar gelukkig onbegrijpelijk naast getrapt. 43’ nog een voorzet van op rechts door de thuisploeg afgerond met een kopstoot, mooi hoog geplukt door Tim. Ruststand 0-0.

In de 2de helft is er windvoordeel voor KRC maar is het Zarren dat het eerst gevaarlijk is. 51’ al dan niet buitenspel, speler mag doorgaan maar gelukkig staat een attente doelman Tim op de juiste plaats. 53’ krijgt de thuisdoelman niet onder controle, Jerre trapt op doel maar op de keeper. 56’ mooie voorzet van op links door Jeff, Jerre alleen aan de 2de paal kopt onbegrijpelijk op de keeper. 58’ kan Ruben alleen op doel af gaan, hij wordt overduidelijk aan de trui getrokken in de 16 maar de nochtans zeer goed geplaatste scheidsrechter laat onbegrijpelijk doorspelen. 60’ verre vrije trap van Steve Hommez door de wind gedreven, Joeri kan net zijn hoofd niet goed tegen de bal plaatsen om de keeper te verassen.70’ stuurt Ruben Jerre in het straatje, maar Jerre gaat niet echt voluit door en de goed uitgekomen keeper kan de bal pakken. Daarna veel middenveldspel zonder echt uitgesproken kansen, veel doelpogingen van de thuisploeg die echter steeds ruim het doelkader missen. Iedereen had zich al verzoend met een gelijk spel, tot in de 86’ Joeri een bal kan verlengen naar Ruben, alleen voor doel en hard en beheerst binnengeknald. 90’ komen onze jongens nog goed weg als een voorzet van op rechts gelukkig nog naast gekopt wordt. Even later wordt de wedstrijd afgefloten en behalen onze Ratjes 3 belangrijke punten in de verdere strijd voor het eindrondeplaatsje. Vandaag stond er ook terug een echt team op het veld, waarin iedereen zijn taak vervulde en knokte voor wat hij waard was. Gans de ploeg moet vandaag gefeliciteerd worden met de geleverde collectieve prestatie, die hopelijk volgende week nu ook bevestigd wordt tegen Lombardsijde, één op papier toch mindere ploeg, maar het is nu juist in deze wedstrijden dat onze oudste Ratjes het vaak afweten.

Speelden voor KRC: Coutereel Tim, Dries Decorte, Wesley Mestach, Steve Hommez, Kevin Soutaer, Julien Manu, Jeremy Carrein(89’Pierig Leloet), Ruben Hoorne(1), Jeff Simoen(75’Tom Torney), Philippe Mahieux, Debruyne Joeri
Reservedoelman Miguel Decraemer en Pieter Geerts bleven op de bank.
In de 90’ was er geel voor Joeri Debruyne voor het wegtrappen van de bal, hij is meteen geschorst voor de derby tegen zijn oud-club Lombardsijde.