Verslag 31-01/11 2009

Microben KRC, competitie KSV Diksmuide
KSV Diksmuide 03 -KRC De Panne
Eindstand: 5-6
Onze allerkleinste Ratjes stonden voor een zware verplaatsing naar Diksmuide. In de eerste helft waren er goede combinaties te zien van onze Ratjes en kregen we ook serieus veel weerstand van Diksmuide in de wedstrijd. De doelman van Diksmuide hield veel ballen uit zijn netten. In het begin van de tweede helft werd Jasper Dekien uit het doel gehaald en Ibe Vieren nam zijn plaats in. We kregen nog vele goede kansen, maar de bal wou er niet altijd ingaan. De wedstrijd eindigde op een 5-6 overwinning voor onze Ratjes.

Speelden voor KRC: Jasper Dekien, Lander Vanbesien, Aaron Hennebert, Miel Houdebine, Ibe Vieren en Dylan Toussaint.

1ste jaars duiveltjes Reeks K

KRC De Panne – WS Oudenburg
Eindstand: 4-10 ( 0-5)
De trainer van KWS Oudenburg, Danny, slaagt er in om elk jaar opnieuw een goed voetballende duiveltjesploeg op te bouwen. We waren er ons dan ook van bewust dat het een zware match zou worden. Niettegenstaande een aantal zieke spelertjes en zonder hen die op reis waren hadden we toch een relatief sterk goed ploegje kunnen samenstellen.
Tijdens de opwarming viel Noah Willaert uit met enkele ziektesymptomen.
Toen de match begon hoopten we met ons 6 toch goed weerwerk te kunnen bieden en dit was ook zo. Maar naarmate de match verder ging zagen we dat Oudenburg dus toch echt een maatje te groot voor ons was. Aan de rust stonden we 0-5 achter.
Er werd door ons op goed geluk dan maar gewisseld van keeper omdat we de sterkte van Lander beter konden gebruiken op het veld.
Maar ook deze strategische zet mocht niet baten. We konden wel terugkeren tot 2-8 maar uiteindelijk moesten we de match ondergaan met 10-4 cijfers.
Speelden voor KRC: Casper VAN HUELE, Storm DEGRIECK, Noah WILLAERT(viel ziek uit bij de opwarming), Jason MADOU, Aaron HENNEBERT, Lander VANBESIEN en Martijn STEEN.

Voor alle ouders vergeet niet, nu woensdag 04 november om 18.00 uur (na de training) worden er pannenkoeken en chocolademelk voorzien voor onze kleinsten.

2de  jaars duiveltjes Reeks K
KRC De Panne - KV Oostende
Eindstand: 8-8 (4-2)

Vandaag een wedstrijd waar veel over te vertellen valt!!
Voor de tweede maal dit seizoen al –kronkel bij de kalendercommissie- namen we het op tegen het grote KV Oostende. Eerlijkheidshalve vermelden we dat het hier gaat over hun U9 C-ploeg. Jari was op weekend en zowel Maxime als Mathias meldden ziek af op het laatste moment! Mohammed alweer spoorloos! Hierdoor bleven er nog net 5 spelers over waardoor we Lander Vanbesien inschakelden als nr. 6.
Sander was weer keeper van dienst en de rest van de ploeg speelde een sterke 1e helft.
Na een prachtige combinatie Wout-Sacha kon Sacha de score openen (7’). Een minuut later schoot Joram van enorm ver op doel, een schot dat de keeper verraste. Ook Lander droeg zijn steentje bij: de uittrap van Sander bracht Lander alleen voor doel en hij miste niet (13’). Hij fleurde enorm op!! Even later scoorde KVO voor de eerste maal. Op minuut 20 trapte Joram de bal voor de 5e maal zomaar vooruit en de bal ging -wonder boven wonder- alweer in doel. Nog nooit scoorde de-weinig-scorende-Joram twee doelpunten in 1 match! Euforie?? Iedereen aan het slapen bij de 4-2 (22’).
In de tweede helft wisselden Sander en Wout elkaar af in het doel. Onze U9 diepten onmiddellijk de voorsprong nog verder uit: Seppe scoorde een eerste doelpunt van het seizoen uit een hoekschop van Sacha. Bizar doelpunt na 3 minuten: de KVO-keeper trapt de bal ver uit en die vliegt over het hoofd van de verbouwereerde Wout rechtstreeks in doel!! Vlak erna komt KVO zelfs terug tot 5-4 (6’). Daarna nog een primeur: via een tikje van Sacha scoorde Sander de 6-4 uit een vrije trap (13’). Dit was het startschot van een zeer spannend slot. KVO kwam voor het eerst op gelijke hoogte: 6-6 (18’). Sacha bracht KRC opnieuw op voorsprong door mistasten van de KVO-keeper maar in dezelfde minuut stonden de bordjes opnieuw in evenwicht! Opzet KRC van Sander naar Sacha, die doet een verrassende move –tegen alle afspraken in- waardoor hij heel de KVO verdediging oprolde en ons opnieuw op voorsprong knalde. Dit allemaal in minuut 20 en 21!! Buit binnen dachten de jongens maar in de allerlaatste minuut kwam KVO toch nog terug tot 8-8.
Fijne, spannende wedstrijd die we, ondanks voortdurende voorsprong, niet winnend konden afsluiten! Spijtig, want dit hadden onze 6 overgeblevenen zeker verdiend.

Speelden voor KRC U9: Sander Dekien (1), Wout & Lander (1) Vanbesien, Joram Steen (2), Seppe Joossens (1) en Sacha Moors (3).

1ste jaars Pré-miniemen Reeks E
KRC De Panne – KSV Diksmuide
Eindstand: 2-11

Onze ratjes moesten reeds de terugmatch spelen tegen het erg sterke Diksmuide en zoals we verwacht hadden, werd het een zware dobber. Onze pré-miniemen verloren met duidelijke 2-11 cijfers en kwamen er eigenlijk bijna niet aan te pas. Diksmuide is dus een heel sterke ploeg, maar nu zaterdag spelen we nog eens thuis tegen Gistel en deze ploeg is zonder twijfel nog beter dan Diksmuide. Het zijn dus harde tijden voor onze Ratjes die er toch elke wedstrijd weer voor blijven gaan met hun beperkte spelerskern.

Speelden voor KRC: ROTTIERS RIMSKI, COOPMAN JARI, VIEREN IAN, DEWINTER BEN, MEHMETIE SANDRO, CALLEWAERT NICK, CAGNARD KELLY, CAGNARD THIBAULT.

Provinciale knapen U15
Samenwerking Coxyde- De Panne

2de ronde Beker van België knapen

KVV Coxyde – KWS Houthulst
Eindstand: 4-0 ( 4-0)
Voor de tweede ronde in de beker kregen onze U15 WS Houthulst voorgeschoteld. Vanaf het eerste fluitsignaal werden de bezoekers overklast door een sterk spelende thuisploeg, die heel wat beter voetbal bracht dan in de slappe partij van afgelopen zaterdag.Niels(2), Dwight en Stijn zorgden ervoor dat de score al 4-0 stond aan de rust.In de tweede helft werd aan iedereen de nodige speelminuten gegund, kansen waren er nog voldoende om de score te laten oplopen, maar een sterk keepende bezoekende doelman en een niet scherp afwerken van de thuisploeg zorgden ervoor dat de score niet verder opliep.Speelden voor KVVC / KRC: Cambier Diego – Gruwé Brolin – Daems Glenn – Pysson Laurent – Schoolaert Jordy – Callewaert Jensi – Waeyenberg Bryan – Coulier Stijn –Debacker Dwight – Jonckheere Keanu – Degraeve Niels – Rousseau Thibault – Tourlousse Arthur – Kalisa Arnauld – Devaere Guillaume.