Verslag 5-6/09 2009

1ste jaars duiveltjes Reeks K

KRC De Panne – SK Eernegem B
Eindstand:  6-4

Het werd een moeilijke bevalling voor deze wedstrijd. Door het algemeen forfait van zowel de 1ste jaars van SC Lombardsijde en de 2de jaars van HO Oostende moest aanvankelijk geen enkel KRC-duiveltjesploeg spelen. Dan kwam SK Eernegem B in de plaats van één van de ploegen. Per vergissing dacht secretaris Alain dat het ging om een ploeg 2de jaars duiveltjes, maar het waren 1ste jaars duiveltjes die opdaagden. Na wat heen en weer getelefoneer waren trainers 2de jaars Bjorn en Steven ter plaatse om deze wedstrijd te laten doorgaan en werden er snel nog enkele 1ste jaars opgetrommeld. Blijkbaar waren de kleinste duiveltjes hierdoor zeker niet onder de indruk, want ze namen vlot afstand van Eernegem B na en genietbare wedstrijd.

Speelden voor KRC: Jasper Dekien, Joe Claerebout, Casper Vanhuele, Vieren Ibe, Hennebert Aaron, Miel Houdebine.

2de  jaars duiveltjes Reeks K

Onze 2de jaars hadden net zoals vorige week terug te maken met een ploeg die algemeen forfait gaf voor de competitie, namelijk HO Oostende. Volgende week hopelijk meer geluk voor onze 2de jaars die zeker fel gemotiveerd aan de aftrap zullen verschijnen

1ste jaars Pré-miniemen Reeks E

KRC De Panne – KV Oostende
Eindstand: 5-2 (2-1)

De 2de competitiematch zit er op voor 1ste jaars pré-miniemen en ze speelden een zeer sterke match tegen KV Oostende. In de 7min kon Ian al de bal in de netten trappen 1-0. Onze ratjes jaagden om een 2de doelpunt maar dat lukte niet zo goed,tot er in de 22ste min een tegen goal kwam van de bezoekers. Maar onze ratjes lieten zich niet doen en gingen direct in de tegenaanval en Nickje kon terug de voorsprong maken, 2-1 in de 32ste min, ruststand.
In de 5de min in de 2de helft scoorde Kelly de 3-1, 3min later scoort Nickje zijn 2de van de dag en het staat 4-1. Onze doelman Ben houdt ook heel wat ballen uit ze netten maar in de 10de min kon hij niet verhinderen dat er een 2de doelpunt in ze doel viel van de tegen partij,4-2. Maar onze ratjes hielden zeker het spel in handen en zo kon Sacha zijn eerste doelpunt scoren bij de pré-miniemen. Hij zette meteen ook de eindstand op het bord 5-2. Onze ratjes danken zeker de supporters en de twee spelers van de 2de jaars duivels die kwamen helpen om de 3 punten te pakken. Onze ratjes hebben nu 4 op 6 punten

speelden: ROTTIERS RIMSKI, DEWINTER BEN, COOPMAN JARI, VIEREN IAN, · CAGNARD KELLY, CAGNARD THIBAULT, VAN HUELE ARNE, CALLEWART NICK en de 2dejaars duivels: MOORS SACHA EN WOUT VAN BESIEN

Provinciale miniemen U13
Samenwerking Coxyde- De Panne

Zwevegem Sport- KVV Coxyde
Eindstand: 3-5 (2-3)

1ste verplaatsing van het seizoen was de busreis naar Zwevegem, waar moest gespeeld worden op een slecht liggend, droog en hobbelig veld. Gestart met stevig windnadeel toch goed begin van onze U13 met reeds in de 1’ mooie actie van Lukas op rechts, bal teruggelegd naar James maar net naast besloten. Dadelijk erop gaat Remko op links door, maar juist naast de paal buiten. 5’ 1ste gevaar thuisploeg en direct 1-0. Jarvid vliegt overhaast naar de tegenstander toe, die kan doorgaan, voorzet, doelman Jens kan nog wegwerken maar uiteindelijk toch binnengetrapt.8’ harde trap Remko, keeper tipt mooi over doel.10’ reuzenkans voor de thuisploeg maar gelukkig hoog over doel besloten. 15’ staat het 2-0, corner, bal wordt ontzet, bal wordt hoog in doel getrapt ongrijpbaar voor Jens.20’ Dante alleen door, maar slap op de keeper geschoten.21’ Dante trapt net naast de paal, 23’ schot van de thuisploeg op de paal en in de 24’ een verre trap van Dante op de deklat. En dan gaat het opeens vlug, een thuisploeg die al veel energie verbruikt heeft kan het tempo niet meer volgen en de doelpunten volgen.28’ mooi voorbereidend van Simon en Remko trapt eindelijk binnen.29’ Lukas nog eens tegen de paal en Dante net niet goed bij de bal om af te werken.30’ toch 2-2 door Joost na een groot geharrewar voor doel. En net voor affluiten nog de 2-3 door Dante na een mooie voorzet van Joost. Na de rust staat er met wind in de rug maar 1 ploeg meer op het veld, maar de thuisploeg blijft zich hardnekkig verdedigen.32’ corner Lukas, kopstoot van Remko nogmaals tegen de paal, Maxim Butaye schiet de terugkerende baal naast. 35’ trap Remko op doel, in 2 keer gepakt door de keeper.36’ Dante alleen door, wordt omver getrapt in de 16 maar scheids heeft niets gezien. 41’ mooie kans Dante die de bal mooi in 1 tijd op doel trapt maar gepakt door de keeper.42’ eerste thuisgevaar maar goed afgestopt door Simon.44’ overhaast schot van Remko waar veel meer mee te doen was.45’ harde knal op doel van Dante, keeper lost, opnieuw Dante maar nu te zwak op doel zodat de bal nog net voor de lijn kan weggetrapt worden.50’opeens 3-3 nadat keeper Jens, zo goed als werkloos in de 2de helft de bal lost en de bal binnengaat. 51’ wordt dit onrecht dadelijk rechtgezet door Dante die met een soloactie de 3-4 op het bord trapt. 55’ wordt de eindstand op 3-5 gebracht door Joost, goed gevolgd nadat de keeper een hard schot van een sterk spelende Ward gelost had. Een meer dan verdiende overwinning na een slappe wedstrijd van onze U13 die duidelijk op momenten erg weinig geconcentreerd speelden en het veel te gemakkelijk opnamen. Het spelniveau zal  de volgende wedstrijden zeker beter moeten!!!!!!!!

Speelden voor U13: Vangeel Jens, Persoone Xander, Decock Simon, Butaye Maxim, Cifelli Gianni, Gruwé Jarvid, Bigot James, Decorte Lukas, Germonpré Remko(1), Blanckaert Dante(2), Sockeel Joost(2), Rabaeys Jelle, Dochy Ward.

Gewestelijke miniemen

KSV Nieuwpoort - KVV Coxyde
Eindstand: 2-5 (0-3)

De wedstrijd kwam traag op gang met niet echt voetbal langs beide zijden. Na vijf minuten volgt het eerste shot van Han dat voorlangs gaat. Na tien minuten staat het dan toch 0-1 via een actie van Han die past naar Arthur, die schiet op doel waarbij de keeper lost en Kenneth goed volgt. Enkele minuten later een goed shot van de sterk spelende Shaun mooi uit doel geranseld door de keeper. De 0-2 volgt er na een shot van onze nieuweling Sunaj. En nog maar net afgetrapt of de 0-3 ruststand staat op het bord: verre uittrap Yoshra naar Mundi die zowat iedereen dribbelt voorzet naar Kenneth die hard binnentrapt. In de tweede helft drukt KVVC maar tot echte kansen komt het niet. Integendeel Nieuwpoort komt terug in de wedstrijd tot 2-3.  Dan vind Arthur het welletjes en die haalt verschroeiend uit van uit de grote rechthoek 2-4. Het laatste wapenfeit in de wedstrijd levert nog een doelpunt op via een shot van Mundi na voorzet van Zeppe.  Al bij al een verdiende zege na een erg zwakke partij langs beide zijden.

Speelden: Yoshra Ben Hassen, Antoine Gilbert, Zeppe Vanhove, Colin Deblonde, Shaun Eerebout, Kenneth Tallieu, Han Dewinter, Jerome Speeckaert, Arthur Lowagie, Lander Lagrou, Ian Locqueneux, Mundi Dialungana en Sunaj Mehmeti

Provinciale knapen U15

Zwevegem Sport - KVV Coxyde
Eindstand: 0-4 (0-1)

Op een slecht bespeelbaar veld was het de thuisploeg die het best uit de startblokken schoot, met in de 10’ een kans voor de thuisploeg maar de bal ging net naast de paal buiten.Dan begon Koksijde de greep op de wedstrijd te krijgen met in de 15’ een mooie kans voor een hard werkende Niels, maar zijn bal gaat maar net voorlangs buiten.In de 18’ probeert de thuisploeg de herschikte verdediging van Koksijde te verschalken met een snelle tegenaanval, maar laatste man Brolin kan de thuisspits nog net afstoppen.Onze aanvallers verhogen nu de druk op de thuisdefensie, en na een te korte terugspeelbal van de thuisploeg kan Dwight hen de bal afsnoepen en met een prachtig doelpunt in de verste hoek de 0-1 scoren.Net voor de rust krijgt Dwight nog een mooie kans, maar zijn schot is te zwak, zodat we de rust ingaan met een 0-1 voorsprong.In de tweede helft staat er maar één ploeg meer op het veld en dat is Koksijde, nu met Stijn in de ploeg, die de thuisdefensie zwaar op de proef stelt. In de 41’ weet Stijn de score op 0-2 te brengen na een mooie dieptepas van Niels.Koksijde brengt nu mooi combinatievoetbal waartegen de thuisploeg geen verhaal heeft.Na een verre uittrap van Diego(50’), kan Stijn meteen zijn tweede doelpunt scoren deze namiddag. Guillaume weet ook nog zijn doelpunt mee te pikken na voorbereidend werk van Glenn zodat de wedstrijd wordt afgefloten met een 0-4 overwinning voor Koksijde.

Speelden voor KVVC / KRC: Cambier Diego – Devaere Guillaume – Daems Glenn – Schoolaert Jordy – Callewaert Jensi – Vandebotermet Pepijn – Debacker Dwight – Rousseau Thibault – Jonckheere Keanu – Gruwé Brolin – Coulier Stijn – Arno Kalisa – Niels Degraeve – Tourlousse Arthur.

Eindstand: 5-1
Tweede wedstrijd van de U16 op verplaatsing naar WS Lauwe. Voor de eerste maal was iedereen aanwezig geweest op training, zodat er positieve selectie problemen waren. Het eerste kwartier verliep gelijkopgaand . Er werd aan een hoog tempo gespeeld. Op vrijschop kon Lauwe een eerste maal scoren. Koksijde kreeg enkele klein kansjes doch lukte de gelijkmaker niet. Het was Lauwe daarentegen die een tweede maal kon scoren na individuele actie. De 3-0 kwam er na voorzet die verkeerd werd ingeschat en in doel belandde.
Hoe dan ook speelden de U 16 een degelijke eerste helft en was de voorsprong voor Lauwe verdiend doch overdreven.In de 2e helft was Koksijde nergens meer wat resulteerde in nog twee vermijdbare goals. Koksijde kon  eenmaal tegen prikken na vlug genomen vrije trap en individuele actie.

KRC De Panne – Davo Westende
Eindstand: 5-5 (1-3)

Onze reserven startten slapjes aan hun 1ste thuiswedstrijd en in de 8’ stond het reeds 0-1. Een diepe bal op rechts, speler al dan niet in buitenspel???, actie mag doorgaan, speler alleen voor doelman Jan en mooi in het hoekje binnen. 12’ doorsteek van Sander, die even later gekwetst zal uitvallen, naar Gilles maar die besluit op de doelman. 15’ fout van Pierig in de 16, strafschop en 0-2.17’ balaanname Courbot, kort gedraaid en schot net naast. 25’ 0-3 eerst een redding van Jan, bal gaat terug en wordt binnengeknald. 28’ fout op Peter in de 16, strafschop genomen door Gilles maar op de keeper. Hoekschop die erop volgt eindigt met een voorzet van Pascal, mooi binnengekopt door Fredje Courbot en 1-3. 33’ mooie actie op rechts, Courbot naar Hennebert die net naast besluit. Ruststand 1-3 na een erg slap eerste halfuur.2de helft start met in de 48’ met een schot van de bezoekers, mooi uit de rechterhoek gehaald door Jan. 53’ diepe bal vooruit, Fredje alleen voor de doelman maar naast de paal buiten.54’ Peter naar rechts, voorzet van Pascal en Peter kopt de 2-3 binnen.55’ actie op links van Dimi die doorgaat, keeper verwerkt in corner. Corner wordt gegeven en Pierig kopt dicht voor doel hoog over.73’ staat het 3-3, een mooie diepe bal van Peter naar Fredje die ditmaal wel beheerst afwerkt. 77’ verovert Dimi de bal, pas naar Fredje die breed legt voor Peter die beheerst afwerkt. 81’ 5-3, pas van Dimi naar Peter die zijn 3de binnentrapt. Wat een ommekeer, maar dan schiet Westende terug wakker.83’ schot van in de kleine rechthoek recht op Jan en corner. 85’ 5-4, een bezoeker centraal alleen door en rustig binnen. 86’ 5-5 een hoge voorzet van op links, twijfel in de Ratjesverdediging die afgestraft wordt. 48’ nog een bezoeker alleen voor Jan die met een reflex de bal nog over doel kan tikken. Onze reserven krijgen dan nog een 2-tal kansen op terug op voorsprong te komen maar de scherpte is duidelijk verdwenen. Een 5-5 uitslag met een dubbel gevoel, gelukkig om een 0-3 achterstand nog te kunnen ophalen en ontgoocheling om de 5-3 voorsprong nog uit handen te geven. Volgende week een zware verplaatsing naar grote titelkandidaat Spermalie voor de boeg, hopelijk kunnen tegen dan nog enkele gekwetsten gerecupereerd worden.

Speelden voor KRC: Jan Verweirder, Bjorn Lemiere, Bart Haelewyck, Pierig Leloet, Dries Decorte, Sander Cuvelier(17’Pieter Geerts), Pascal Hennebert(63’Sylvester Annys), Dimitri Delsael, Peter Debuck(3), Frederik Courbot(2), Gilles Veranneman.

KVV Aartrijke - KRC De Panne
Eindstand: 1-1 ( 1-0)

Na de wanprestatie van vorige week thuis tegen VV Leke waren onze Ratjes hun supporters zeker een revanche verschuldigd. Natuurlijk geen gemakkelijke opdracht tegen titelkandidaat Aartrijke. Terug een aarzelende start met een veel scherpere thuisploeg. Reeds na 5’ kon het 1-0 staan, een voorzet van op rechts, bal op doel gekopt, onderkant lat en terug in het veld. Zelfde situatie als vorige week maar ditmaal stond de scheidsrechter wel goed opgesteld. Het was slechts uitstel van executie want in de 7’ staat het toch 1-0, actie op rechts, bal naar midden waar speler volledig vrij naar doel kan oprukken en mooi in de hoek kan afwerken.11’ terug een actie centraal door het midden, speler duikt alleen voor doelman Gertjan die gelukkig de bal op hem krijgt.16’ eerste KRC-dreiging, vrije trap naar Puni, bal breed naar Manu die van ver op doel trapt maar hoog over.22’ mooie balrecuperatie Ruben, bal naar Joeri die van te ver over doel trapt, een pas op rechts naar de vrijstaande Maxim was hier zeker een betere keuze geweest. 30’ terug een actie door het midden van de thuisploeg, afgesloten met een schot net naast de paal.32’ harde vrije trap Joeri, keeper klost de bal maar niemand is gevolgd. Onze Ratjes krijgen beetje bij beetje meer controle over het spel en de 1ste helft loop rustig naar zijn einde met een 1-0 achterstand. 2de helft start met Tommy Vandaele als laatste man en Puni centraal op het middenveld om meer ballen te recupereren centraal op het veld en deze wijziging werpt zijn vruchten af. 51’ actie van Maxim op links, wringt zich voorbij zijn tegenstander maar wordt dan al dan niet gehaakt, geen strafschop besluit de scheids.61’ met Gertjan nog eens goed pakken op een schot van de thuisploeg. 64’ verre bal van Maxim op Ruben die alleen op de keeper kan gaan maar dan slecht de bal controleert.66’ voorzet van Maxim op rechts, duidelijk tegen de handen van een thuisspeler maar e scheids ziet er geen graten in en laat doorspelen. 67’ voorzet van Puni, gekraakt schot van Maxim op de doelman. 71’ goed gegeven corner van Wesley, maar net iets te hoog voor Maxim om goed gericht te kunnen koppen. Dadelijk erop terug een voorzet van Puni, Maxim legt af tot bij de goed ingevallen Tommy maar schot op de doelman.73’ gevaarlijke tegenstoot van de thuisploeg, terug door het centrum maar Gertjan weet schitterend te pakken.81’ terug corner Wes, ditmaal door Maxim zonder te veel kracht op de doelman gekopt.86’ eindelijk gerechtigheid, Maxim wordt neergetrokken in de 16 en Joeri zet dankbaar de strafschop om. Even later nog een gevaarlijke tegenstoot van KRC met een diepe lange bal maar de scheidsrechter fluit onbegrijpelijk het eindsignaal te midden in de actie. Eindstand 1-1 na een zwakke 1ste helft, maar een veel, veel betere 2de helft. Het is aan deze 2de helft dat onze oudste Ratjes zich moeten optrekken om volgende week de leiders uit Snaaskerke weerwerk te kunnen bieden,

Speelden voor KRC: Gert-Jan Catrysse, Angelo Storm, Steve Hommez, Kevin Soutaer(65’Tom Torney), Manu Julien, Ruben Hoorne, Wesley Mestach, Alex Leloet(83’ Pascal Hennebert), Michiel Pattyn(45’Tommy Vandaele), Debruyne Joeri(1), Simoen Maxim.
Reservedoelman Miguel Decraemer bleef op de bank.