Geen verslag ontvangen

1ste jaars duiveltjes Reeks K
KRC De Panne – VVG Alveringem
Eindstand: 4-4 ( 0-3)

Elke week nemen we bij de eerstejaars duiveltjes ook één tot twee spelertjes mee die normaal nog 'te jong' zijn, maar het is een goede manier om wedstrijdervaring op te doen naar volgend jaar toe. De buikgriep heerste dit weekend blijkbaar weer over de regio waardoor Shayaan en Noah, geboren in 2002 te ziek waren om te kunnen spelen.
Door onze twee 'microben' kwamen we nu toch aan een minimale basis van 5 spelers.
Zij moesten het echter twee wedstrijdhelften zien vol te houden zonder vervanging.
Bovendien wisten we dat onze eerstejaars een heel sterke partij zouden moeten spelen om niet overspoeld te worden door VVG Alveringem.
Casper, Storm, Miel en Ibe probeerden te spelen maar een heel sterk VVG kon elke keer ontzetten en zelf het spel maken. VVG, in de vorm van Steve Cornette kwam, zag en speelde zoals steeds heel sterk en liep heel makkelijk uit tot 0-3 aan de rust.
Hoewel Joe nog steeds niet volle honderd procent is gerecupereerd van het feit dat hij in het begin van het seizoen een schrik heeft opgedaan als keeper, stond hij deze week heel erg goed te keepen. In de 2de helft deed hij het zelfs zo goed dat hij zich slechts eenmaal gewonnen moest geven.
Ondertussen voelden Casper, Storm, Miel en Ibe blijkbaar ook dat de eer van KRC op het spel stond en zo begon KRC aan de tweede speelhelft met een totaal andere mentaliteit
We konden tegenscoren 1-3, kort daarna slaagde Miel in de aansluitingstreffer, 2-3.
VVG kon opnieuw aftrappen maar scoorde hieruit direct hun vierde doelpunt 2-4.
Uit de volgende stilstaande fase kon Casper scoren door een ver hard schot, 3-4.
Wat toen opviel was dat VVG blijkbaar niet gewoon is van doelpunten te incasseren en er
begonnen duidelijk gaten te vallen in hun anders zo sterke spelvorm.
Onze jongsten zetten toen nogmaals alles op alles en slaagden er uiteindelijk in om, net voor affluiten, de bordjes gelijk te hangen 4-4.
Eindcijfers 4-4 na een mooie spannende 2° helft waar onze 1ste jaars enorm hun best deden.
Speelden voor KRC: CALLEBOUT Joe, DEGRIECK Storm, VIEREN Ibe, HOUDEBINE Miel en VANHEULE Casper.
Let op: Volgende week, nu zaterdag 13 Feb 2010 is er geen match
Afspraak volgende wedstrijd·: zaterdag 20 Feb 2010 = DAVO Westende - KRC De Panne
We verzamelen om 08.10uur en vertrekken om 08.15uur stipt
De wedstrijd begint ·09.30uur Terug in De Panne rond 12.00uur

2de jaars duiveltjes Reeks K
Eindstand: 1-6 ( 1-2)

Na een wel erg lange winterstop konden onze U9 weer eens het beste van zichzelf geven op het terrein. De wintertrainingen werden goed bijgewoond en het turbulente, met hoogtes en veel laagtes, indoortoernooi van VG Oostende lag ook al eventjes achter de rug.

Wout, op familiefeest en Mohammed, lichtjes gekwetst, konden er vandaag niet zijn. Daarenboven moesten Sander en Sacha zich al volledig geven tijdens de voorafgaandelijke wedstrijd van de pré-miniemen (zij zitten met een spelerstekort door blessures, waardoor we elke week minstens 1 speler zullen moeten afstaan!!).
De wedstrijd tegen Alveringem begon nogal slecht: de eerste kans na 1’ voor VVA was al direct een doelpunt. Amper bekomen van deze achterstand verdubbelde zij de score. Maar toen werden onze ratjes wakker: Maxime redde enkele ballen, Joram verrichtte uitstekend verdedigend werk en de kansen kwamen er ook van onze kant maar Mathias en Sacha kregen het leder niet tegen de netten. Dit gebeurde wel na 19 minuten toen Joram Sacha in de diepte stuurde en Sacha plaatste de bal mooi in het doel. Verder hielden beide verdedigingen stand zodat dit ook de rustscore was.
Na de rust had Sander zin om te keepen. We probeerden de bakens te verzetten maar het was integendeel Alveringem dat de weg naar ons doel vond: zij scoorden nog 2-maal. Toen vond KRC het voldoende en wilden ze zelf ook nog eens scoren maar … ze deden dat in het verkeerde doel!! (9’,1-5). Dan herstelden onze U9 het evenwicht. Na de 3 tegendoelpunten ging het zowel verdedigend als aanvallend beter. Maar zoals Anderlecht, Standard en Brugge, vond VVA in de allerlaatste seconde van de wedstrijd nog een gaatje in onze verdediging. Eindstand was dan ook 1-6.
Volgend weekend ligt de competitie weer stil en dan is er de uitwedstrijd in Vladslo op 20/02 om 9u30. Hopelijk is trainer Steven dan net op tijd terug van zijn ski/taalstage om zijn manschappen naar de overwinning te leiden!
Speelden voor KRC U9: Maxime Vanbleuy, Jari Descan, Sander Dekien, Joram Steen, Seppe Joossens, Mathias Wullepit en Sacha Moors (1).

1ste jaars pré-miniemen Reeks E
KRC De Panne – SK Snaaskerke
Eindstand: 3-4 (1-3)

Onze ratjes hebben hun eerste thuiswedstrijd van 2010 gespeeld tegen Snaaskerke.
De eerste helft was nog zwak van onze Ratjes en na 2’ stonden de bezoekers al 0-1 voor. Onze ratjes kregen niet veel kansen in de eerste helft en in de 12’ scoorde Snaaskerke voor de tweede keer: 0-2. Nog geen minuut later kregen onze ratjes een cadeautje van de tegenstanders via een own-goal: 1-2, maar er kwamen nog altijd geen kansen bij. In de 20’ scoorden de bezoekers een 3de maal: 1-3.Zo gingen de ratjes rusten. Na 4’ in de tweede helft hadden de bezoekers het doel opnieuw gevonden: 1-4. Onze ratjes kregen
het warm en opeens begonnen ze goed te voetbalen met een doelpunt als gevolg in de 5’: 2-4.
Ze kregen nog meer kansen maar konden ze niet goed afwerken, tot in de 18’ ze nog eens scoorden en de 3-4 vast zetten op het scorebord. Dit was dan ineens de eindstand. Onze ratjes kregen de steun van twee duiveltjes, Sacha en Sander, die de ploeg kwamen versterken, ·daar onze Kelly gekwetst was. Alvast bedankt.
Speelden voor KRC: Ben Dewinter, Cagnard Thibault,Callewaert Nick,Vieren Ian,Rottiers Rimski,Coopman Jari, Mehmeti Sandro en onze 2de jaars duiveltjes Dekien Sander en Moors Sacha.

Provinciale miniemen U13
Samenwerking Coxyde- De Panne
KSV Rumbeke - KVV Coxyde
Eindstand: 0-12 (0-5)

Het werd een echte eenrichtingswedstrijd voor onze U13 tegen het laatst geklasseerde Rumbeke. Doelman Jens in de 1ste en doelvrouw Yosra in de 2de helft moesten elk welgeteld 1 bal pakken, terwijl de tegenstander constant op zijn eigen speelhelft gedrukt werd. Mooie doelpunten, mooie combinaties en veel inzet leidden na een 0-5 ruststand tot een 0-12 eindstand. Gewestelijk miniem Arthur Lowagie maakte zijn debuut bij de provinciale ploeg en deed dat erg goed met 2 doelpunten en 2 assists. Volgende week wacht een zware opdracht op verplaatsing naar Lowingen, een klein veld en een stugge, defensief ingestelde tegenstander. Hopelijk wordt daar dezelfde prestatie als vandaag herhaald door gans de ploeg.
Speelden voor PU13: Jens Vangeel, Yosra Ben Hassen, Jarvid Gruwé, Xander Persoone, Gianni Cifelli, Simon Decock, Joost Sockeel, James Bigot, Jelle Rabaeys, Maxiem Prosec, Lukas Decorte, Ward Dochy, Dante Blanckaert, Remko Germonpré, Arthur Lowagie.

Gewestelijke miniemen Reeks A

Voorronde Jeugdcup Het Nieuwsblad
KVV Coxyde – Eendracht De Haan
Eindstand: 1-2 ( 0-1)

In het begin lag KVVC toch duidelijk onder en werd voor een afslachting gevreesd nadat doelman Jens tweemaal knap moest redden op afstandsschoten.  Op een derde schot had hij echter totaal geen kans en stond het 0-1. Enkele minuten voor rust dwarrelt een bal nipt naast het doel, nadat er misverstand was tussen hun doelman en een verdediger. Net na rust na enige positiewissels klimt KVVC-KRC op gelijke hoogte na een knap afstandsschot van Lander. Na een kwartier ranselt Jens een bal enig mooi uit de bovenhoek. Waar iedereen denkt dat het 1-1 zal blijven, gebeurt in de laatste minuten het jammerlijke. Corner belandt voor doel, Jens pakt goed maar lost de bal in het slijk en een tegenstrever kan binnentikken 1-2 en match gedaan. Toch een goede partij van KVVC-KRC waar iedereen zich opnieuw inzette voor elkaar.
Speelden: Vangeel Jens, Gilbert Antoine, Deblonde Colin, Vanhove Zeppe, Eerebout Shaun, Dewinter Han, Tallieu Kenneth, Speeckaert Jerome, Lagrou Lander (1), Locqueneux Ian, Butaye Maxim en Dialungana Mundi

Provinciale knapen U15
Eindstand: 1-4 ( 0-1)

Na de goede prestatie van vorige week was het uitkijken of dit vandaag kon bevestigd worden op het veld van Rumbeke, jammer genoeg moest de trainer terug sleutelen aan zijn ploeg wegens de afwezigheid van Pepijn.Het was de thuisploeg die het best begon aan de wedstrijd, maar afwerken is blijkbaar een groot probleem bij hen.In de 10’ komen we gevleid op voorsprong, corner getrapt door Glenn en Dwight weet te scoren(0-1), de thuisploeg blijft het proberen met zijn 2 snelle spitsen maar tot echt open kansen komen ze niet, integendeel de thuisdoelman haalt een grondscherend schot van Niels uit de hoek, zodat we gaan rusten met een 0-1 voorsprong.De thuisploeg start terug het best na de rust, maar gaande weg neemt Koksijde het middenveld in handen, Glenn wordt onterecht afgefloten voor buitenspel, maar enkele minuten later wordt een fout op Glenn gemaakt in het strafschopgebied, Jordy zet de penalty om(0-2).Maar toch weet de thuisploeg te scoren (1-2), maar Koksijde is nu duidelijk de betere ploeg en Jarik kan na een mooie aanval de 1-3 scoren.Een fout in het strafschopgebied op Laurent wordt niet gefloten door de zwak leidende scheidsrechter, maar toch weet Jensi de eindscore vast te leggen(1-4) na een mooie actie op rechts van Stijn. Hopelijk kunnen we deze positieve resultaten volgende verder zetten op het veld van Luingne.
Speelden voor PU15: Cambier Diego – Gruwé Brolin – Pysson Laurent – Schoolaert Jordy – Callewaert Jensi – Waeyenberg Bryan – Debacker Dwight – Rousseau Thibault – Jonckheere Keanu – Degraeve Niels - Tourlousse Arthur – Kalisa Arnauld –Vannecke Jarik – Coulier Stijn – Daems Glenn.

Provinciale scholieren U16
RFC Luingnois - KVV Coxyde
Eindstand: 6-0 ( 2-0)

Voor deze verre verplaatsing waren slechts 12 spelers beschikbaar. De wedstrijd begon met lichte druk van Lowingen en via een afgeweken bal scoorde Lowingen de 1-0. De U16 gingen vervolgens in de aanval en versierden heel wat kansen, maar scoren blijkt dit jaar echter het grote probleem. Via een uitval centraal lukte Lowingen ietwat gelukkig de 2-0.
De verdere eerste helft was voor Koksijde, doch een doelpunt scoren lukte niet.
In de tweede helft lukte Lowingen al vlug de 3-0. Van dan af gingen de kopjes weer naar beneden en hervielen de U16 weer in dezelfde fouten: uit positie lopen, lopen met de bal aan de voet terwijl een medespeler op enkele meters staat, ballen in de lucht in plaats van simpel over de grond… Lowingen scoorde nog 3 maal zodat de eindstand 6-0 was.
Vele spelers zullen toch eens voor de spiegel moeten staan en de richtlijnen, die in de eerste helft wel werden gevolgd, ook een hele match volgen. Kortom, opnieuw een ontgoocheling.

Eindstand: 5-2 ( 1-0)

Onze reserven stonden voor een op papier gemakkelijke opdracht thuis tegen het onderaan geklasseerde Bulskamp, maar de bezoekers waren duidelijk niet van plan om de 3 punten zo maar cadeau te geven. Een goed georganiseerde ploeg die weinig ruimte weggaf en onze Ratjes die duidelijk ook niet op scherp stonden, maakte er toch een moeilijke en weinig genietbare wedstrijd van. Veel middenveldspel, veel slechte passen maakten dat er het eerste halfuur zo goed als niets te beleven was, tot in de 28’ voorzet van op links door kapitein Bjorn, onze goalgetter komt ingelopen aan de 1ste paal en kan de bal nog lichtjes beroeren en het staat 1-0. 37” mooie actie op rechts van de bezoekers, afgerond met een mooi schot dat voorlangs de verste paal buiten gaat. Ruststand 1-0 na een erg, erg magere 1ste helft.

2de helft aanvankelijk niet veel beterschap maar de bezoekers kunnen duidelijk de ruimtes niet meer belopen zodat er meer ruimte komt. 52’ mooie actie centraal, besloten met een schot van Jensi juist naast. 62’ mooi gegeven corner op links van Bulskamp, aan de 2de paal overgekopt.64’ terug voorzet van op rechts van de bezoekers, met enige moeite uiteindelijk in hoekschop verwerkt. 68’ wordt Fredje gehaakt in de 16, duidelijke strafschop omgezet door Peter De Buck en het staat 2-0. 74’ mooie actie KRC door het midden met Tommy, Jensi en uiteindelijk Fredje courbot die beheerst de 3-0 binnen trapt. 75’ voorzet van op rechts van Bulskamp, via buitenzijde doelpaal buiten.77’ terug een afstandschot van de bezoekers juist naast. 81 toch 3-1, een actie door het midden, over doelman Gertjan en de bal hard binnengetrapt. 83’ al de 4-1, bal diep op rechts, mooie voorzet van Fredje Courbot en super-sub Mike prikt de 4-1 binnen. 85’ identieke fase maar ditmaal is het Peter De Buck die de voorzet van Fredje kan binnentikken. 88’ leggen de bezoekers de eindstand vast op 5-2 na een hoop geklungel centraal in de KRC-verdediging. Eindstand 5-2, opdracht volbracht na een erg slechte wedstrijd van onze Ratjes. Hopelijk volgende week heel wat scherper thuis tegen het niet te onderschatten Nieuwpoort B. In de 2de helft maakte Angelo storm zijn wederoptreden na een lange inactiviteit en viel de aan de rust ingevallen Sander Cuvelier na 10’ al uit met een voetblessure. Door het gelijkspel van leiders Lombardsijde en Spermalie komen onze reserven op 3 punten terug van beide leiders, Lombardsijde heeft wel 1 wedstrijd minder gespeeld.

Speelden voor KRC: Gertjan Catrysse, Jan Verweirder, Tommy Vandaele, Pierig Leloet(45’Angelo Storm), Gilles Veranneman, Bjorn Lemiere, Pieter Geerts, Niels Dumon(45’SanderCuvelier, 55’Mike Derycke(1), Jensi Sunardi, Frederik Courbot(2), Peter Debuck(2)

KRC De Panne – SC Lombardsijde
Eindstand: 2-1 ( 1-0)

Onze oudste Ratjes moesten terug met een verzwakte ploeg aantreden door de gele schorsing van topschutter Joeri Debruyne, de kwetsuur van Maxim Simoen en de vakantieganger Jeff Simoen. Alex Leloet keerde terug na zijn gele schorsingszondag. Dus vooral zorgen op aanvallend gebied voor trainer Patrick Hogie.
Er mocht een moeilijke wedstrijd verwacht worden in deze derby tegen Lombardsijde, dat zeker zijn zware nederlaag van de thuiswedstrijd wilde goedmaken.
Het werd een beetje en kopie van de wedstrijd van de reserven van ’s morgens, geen goede 1ste helft en een betere 2de helft, veel inzet maar weinig goed voetbal.
Wedstrijd start schitterend voor KRC met in de 3’ reeds de 1-0, voorzet van Jeremy Carrein van op rechts en mooi binnengekopt door de inlopende Ruben Hoorne aan de 1ste paal, kansloos voor keeper Boeve. 7’ vrije trap bezoekers, keeper Tim kan afweren maar lost de bal, gelukkig afgefloten voor buitenspel. 10’ voorzet van op links van Boone, bal centraal bij ex KRC’er Seba Vefaillie maar mooie redding doelman Tim. 16’ terug de bezoekers op rechts, Boone komt vrij schuin voor doel maar trapt hoog over. 21’ terug een actie op rechts van de bezoekers, bal wordt echter afgeweerd en gaat via het zijnet in corner. Daarna nog veel inzet bij beide ploegen, maar weinig verzorgd voetbal zodat er kan gerust worden met een licht gevleide 1-0 voorsprong voor KRC.

2de helft zakt Lombardsijde helemaal weg en staat er eigenlijk maar 1 ploeg meer op het veld, maar de kansen worden niet afgewerkt. 51’ mooie voorzet van op links door Ruben, Philippe Mahieux kan ongehinderd op doel koppen maar kopt onbegrijpelijk naast. 53’ terug Philippe Mahieux, mooie aanname, kort gedraaid en schot recht op doelman Boeve en in corner. 66’ mooie diepe bal van Alex naar Ruben die alleen op Boeve kan afgaan, mooie lobbal maar via de paal terug in het veld. 62’ voorzet van op rechts door Jerre, kopstoot Ruben maar ver naast doel gekopt. 75’ eigenlijk eerste gevaar van de bezoekers in de 2de helft en het staat 1-1. Corner op links gegeven, doelman Tim onder de bal door zonder dat iemand de bal aanraakt, eigenlijk dus uittrappen maar de scheidsrechter geeft onder KRC-protest corner aan de andere kant. Deze corner wordt dan uiteindelijk vrij gemakkelijk binnengekopt door bezoeker Vandeputte. KRC zeker niet aangeslagen want 1 minuut later reeds een schot uit de draai van Tom Torney dat nog afwijkt in corner. 76’ actie op links, Dries stuurt de bal door het midden naar Ruben die onder doelman Boeve de 2-1 kan binnentrappen. 78’ wordt Jerre nog eens alleen voor de doelman gebracht, maar hij kan de goed uitgekomen doelman niet omspelen. 84’ nog een mooie voorzet van Kevin, kopstoot van Jerre alleen voor doel maar terug naast. Wedstrijd loopt rustig naar zijn einde, Lombardsijde probeert nog druk te zetten maar de KRC-verdediging komt eigenlijk in de 2de helft nooit in problemen. Eindstand 2-1, na een 1ste helft licht in het voordeel van de bezoekers en een 2de helft duidelijk in het voordeel van onze Ratjes.
Mooie herstart na de winterstop met een 10 op12, maar volgende week wacht terug een moeilijke verplaatsing naar VK Koekelare, een rechtstreekse kandidaat voor een plaats in de eindronde.

Speelden voor KRC: Coutereel Tim, Dries Decorte, Wesley Mestach, Steve Hommez, Kevin Soutaer, Julien Manu, Alex Leloet, Jeremy Carrein, Ruben Hoorne (2), Tom Torney(85’Pierig Leloet), Philippe Mahieux(71’Winnock Martin),
Reservedoelman Miguel Decraemer en Tommy Vandaele bleven op de bank.
Er was geel voor Mestach Wesley ( duwfout) en Jeremy Carrein (wegtrappen bal)

Woensdag 10 februari:
17uur30: jeugdcup Het Nieuwsblad: Eendracht De Haan- gewestelijke miniemenU13 afgelast
18uur: Gistel 2004- microben KRC afgelast