Speelden voor onze microben: Dekien Jasper, Vieren Ibe, Vanbesien Lander, Steen Martijn, Houdebine Miel.

1ste jaars duiveltjes Reeks K
KRC De Panne - KV Oostende
Eindstand: 4-4

Niettegenstaande het feit dat er een harde wind stond en de bittere kou zagen de spelers het toch zitten om de match te spelen. En ondanks het feit dat onze trainer Jean niet aanwezig kon zijn door een begrafenis en hij vervangen werd door Bjorn hebben we ook een sterke match gespeeld.

We begonnen moeizaam en kwamen achter maar KV Oostende moest plots oppassen want er werd door onze spelers tactisch sterker gespeeld. Door het sterkere spel van onze jongsten kon KVO niet echt veel meer doen dan plots op een non-fair play manier te gaan spelen. Wij knokten ons terug tot 2-2 en zelfs tot een 3-2. Maar dan kwam opnieuw dat momentje overmoed bij onze spelers en kon KVO terug de bordjes gelijkhangen 3-3. Hierna herpakten onze kleinsten zich en ze toonden zich weer sterk.

Na enkele spannende laatste minuten werd de eindstand vastgelegd op 4-4. Ook werden er na afloop van de match zoals altijd penalty’s genomen maar hier vertoonden de spelertjes van KV Oostende een zeer onsportief gedrag tegenover onze keeper.

Speelden voor U8: Claerebout Joe, Van Huele Casper, Degrieck Storm, Vieren Ibe, Houdebine Miel, Bisschop Alex-Elmo.
Afspraak volgende week voor de uitwedstrijd: KWS Adinkerke - KRC De Panne

We verzamelen vanaf 09.15uur en vertrekken om 09.30

De wedstrijd begint 10.30 uur Terug in De Panne rond 12.15uur

2de jaars duiveltjes Reeks K
KRC De Panne – KVV Coxyde
Eindstand: 11-3 ( 6-0)

Vandaag nog eens een duel tegen de U9 van Koksijde. Een ploeg bij wie de 4 beste spelers al doorgeschoven zijn naar de U10 om zo meer vooruitgang te boeken. Vandaar ook dat we opnieuw 5 tegen 5 speelden en niet 8 tegen 8 zoals we gehoopt hadden. Wij waren wel met 8: enkel Mohammed bleef afwezig.

Onder een mooi lentezonnetje maar met een frisse wind, trokken onze jongens meteen ten aanval. KVVC was duidelijk niet meer de ploeg waar we al enkele keren tegen gespeeld hadden dit seizoen. Ons veldoverwicht resulteerde na 2 min dan ook al in een eerste doelpunt (Wout, 1-0). De combinaties bleven vlotjes komen. Dan was het tijd voor Sander om zijn duivels te ontbinden: in 5 minuten scoorde hij 3 doelpunten (8’, 11’,13’). Onze verdediging stond pal en liet niks of niemand door waardoor Maxime niet veel werk op te knappen kreeg. Jari scoorde de 5-0 (17’) en Sander scoorde zijn vierde goal op een mooi achteruit gelegde hoekschop van Wout. Met een 6-0 voorsprong gingen we de rust in.

Ook in de tweede helft bleven de aanvalsgolven van KRC elkaar opvolgen. Bij een van deze acties kreeg een speler van KVVC, na een carambole, de bal ongelukkig in het gezicht en moest met een bloedneus aan de kant blijven. Als versterking wisselde Sander zijn blauw voor een wit truitje. Na een van Sanders gekende lange inworpen, scoorde KVVC zijn eerste doelpunt (5’). Daarna pikte ook Joram zijn doelpuntje mee (7-1), waarna KVVC de 7-2 scoorde. Jari maakte zijn tweede van de dag waarna er een Sacha-moment kwam: hij scoorde een hattrick in amper 3 minuten (11-2). Seppe vond dat hij niet kon achterblijven en scoorde dan ook de 12-2. Het laatste woord was echter voor KVVC met een derde doelpunt waardoor de eindscore op 12-3 kwam.

Mooie overwinning met veel goede combinaties en een goed gericht doelpuntenkanon: enkel Mathias en Maxime, als keeper, konden de netten niet doen trillen vandaag.

Volgende week is er de korte verplaatsing naar Adinkerke om 10u30.

Speelden voor KRC U9: Maxime Vanbleuy, Joram Steen (1), Sander Dekien (4), Seppe Joossens (1), Mathias Wullepit, Wout Vanbesien (1), Jari Descan (2) en Sacha Moors (3).

1ste jaars pré-miniemen Reeks E
KRC De Panne – SP Keiem
Eindstand: 3-3 ( 1-3)

Onze U10 speelden hun terugwedstrijd tegen Keiem, in de heenwedstrijd behaalden ze daar een gelijkspel met slechts 7 spelers. Vandaag speelden ze met een voltallige ploeg. De match begon redelijk goed voor de ratjes, ze speelden mooi voetbal, mooie passing naar elkaar zoals hun trainer hun geleerd had op de trainingen. De eerste helft speelden onze ratjes met wind op kop. Deze was een beetje de boosdoener en in de 12’ kon Keiem al scoren: 0-1.
Onze ratjes kregen wel wat kansen, maar de wind speelde in het voordeel van de bezoekers en zo kon Keiem hun 2de doelpunt maken in de 16’: 0-2. Er kwamen nog wat kansen voor de ratjes maar het wilde niet lukken. In de 22’ scoorde Keiem nogmaals, hun 3de doelpunt van de dag en het stond 0-3.De ratjes kregen wat druk en gingen nog eens proberen om het tegen de wind op te nemen en het lukte in de laatste minuut van de eerste helft: 1-3.
 Na de rust zou het beter gaan voor onze ratjes, ze kregen nu de wind mee in de rug en
opnieuw speelden ze mooi voetbal. In de 7’ scoorden de ratjes hun 2de doelpunt: 2-3.
Nu drukten de ratjes heel sterk vooruit om op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar het duurde tot in de 16’ eer dat ze konden scoren: 3-3. Dan gingen ze op zoek naar de winning goal, maar dat zat er niet meer in. 3-3 was de eindstand met een hele sterke match van onze ratjes.

Speelden voor KRC U10: Dewinter Ben, Rottiers Rimski, Coopman Jari, Cagnard Kelly, Cagnard Thibault, Callewaert Niek en Mehmeti Sandro.

Provinciale miniemen U13
Samenwerking Coxyde- De Panne
Wevelgem City - KVV Coxyde
Eindstand: 1-2 ( 0-1)

Trainer Alain had zijn mannen gewaarschuwd voor de lastige verplaatsing naar het niet te onderschatten Wevelgem, dat nog maar 31 tegendoelpunten geslikt had, waarvan 7 tegen onze U13 in de heenwedstrijd. Zonder één van onze sterkhouders Xander, met een oorontsteking in bed, werd gestart met een redelijk felle wind in de rug op een hobbelig, slecht liggend veld. Goede start van onze jongens met in de 6’ al de 0-1, mooie voorzet van op rechts door Lukas en Joost trapt binnen. Eerste helft wordt bijna voortdurend op de helft van Wevelgem gespeeld, dat nauwelijks voor keeper Jens kan komen. Wind speelt echter felle parten en vele ballen gaan verloren. Ruststand 0-1 na een al bij al redelijk 1ste helft in moeilijke omstandigheden. 2de helft wordt dus gespeeld met windnadeel, 33’ kapitein Dante al alleen voor de keeper maar geen afwerking. Daarna komt de thuisploeg gevaarlijk opzetten en sluit er paniek in de KVVC-verdediging. Toch in de 40’ terug een grote kans voor Dante maar terug blijft de afwerking achterwege. 42’ staat het toch 0-2, actie Remko op links, bal naar Dante die binnentikt. Match gespeeld denkt iedereen maar niets is minder waar.45’ slap verdedigen bij onze jongens, Gianni laat zich gemakkelijk wegzetten en het staat 1-2. Thuisploeg krijgt nieuwe moed en blijft druk zetten tegen onze U13 die er nog nauwelijks uitkomen. Enige tactische aanpassing en de druk gaat wat weg, maar toch blijft de verdediging onzeker acteren. 54’ toch nog eens een felle tegenstoot, Remko met een schot tegen de paal. Thuisploeg blijft druk zetten en onze jongens moeten blijven knokken om geen tegentreffer meer te incasseren. Het is met een diepe zucht van oplichting bij de KVVC-aanhang, dat de scheidsrechter uiteindelijk affluit op een ietwat gevleide 1-2 eindstand. Dichtste achtervolgers Eernegem en Diksmuide wonnen ook hun thuiswedstrijd, zodat bovenaan het klassement alles hetzelfde blijft. Volgende week de topper tussen leider KVVC en dichtste achtervolger Eernegem, onze jongens zullen heel wat scherper moeten spelen dan de flauwe prestatie van vandaag. Dus supporters, allemaal op post om onze U13 te steunen in deze belangrijke wedstrijd.

Speelden voor PU13: Jens Van Geel, Jarvid Gruwé, Simon Decock, Gianni Cifelli, Joost Sockeel, James Bigot, Maxiem Prosec, Jelle Rabaeys Lukas Decorte, Ward Dochy, Dante Blanckaert, Remko Germonpré.

Gewestelijke miniemen Reeks A
SK Snaaskerke - KVV Coxyde
Eindstand: 2-4 ( 1-3)

Reeds na vijf minuten komen onze miniemen op achterstand, nadat een vrije trap mooi over de muur wordt binnengeschoten, doelvrouw Yosra totaal kansloos. KVVC laat de moed echter niet zakken en gaat op zoek naar de gelijkmaker. Die komt er zo een tien minuten later nadat Arthur op doel schiet, de doelman lost maar Kenneth goed is gevolgd. Vijf minuten voor de rust kan Arthur er nog 1-2 van maken. Dan wordt er gevreesd dat dit het einde van zijn wedstrijd zou zijn, daar hij last heeft van zijn rug. Juist voor affluiten maakt Han er nog 1-3 van met een heerlijke bal op de slof van bijna aan de middenlijn. Net na rust trapt Mundi onbegrijpelijk over van op nog geen meter van doel. Tien minuten voor tijd komt de spanning terug nadat een bal door de verdediging gaat en het 2-3 staat. Dan komt Arthur terug het veld op en net voor affluiten beslist hij de partij wanneer hij alleen doorgaat. Goede partij waar iedereen werkte voor elkaar in vergelijking waar dit donderdag niet zo was.
Speelden voor de gewestelijke U13: Ben Hassen Yosra, Gilbert Antoine, Vanhove Zeppe, Deblonde Colin, Eerebout Shaun, Tallieu Kenneth, Dewinter Han, Speeckaert Jerome, Lowagie Arthur, Locqueneux Ian, Butaye Maxim en Dialungana Mundi

Voorronde Jeugdcup Het Nieuwsblad
KVV Coxyde – KVV Oostduinkerke
Eindstand: 0-10 ( 0-4)(strafschoppen 2-4)

Tegen een sterke tegenstander en met slechts 11 spelers werd er gevreesd voor een afstraffing. In de eerste helft deed KVVC echter goed mee en kon de schade beperkt blijven tot 0-4. Na de rust vonden enkelen het blijkbaar nodig om wat lol in het spel te steken en niet meer voor de ploeg te werken wat dan ook resulteerde in een veel te hoge score. Jammerlijk voor diegene die wel willen voetballen. Hopelijk is dit maar een eenmalig feit en wordt er volgende wedstrijden wel terug geknokt.

Speelden voor de gewestelijke U13: Vangeel Jens, Gilbert Antoine, Vanhove Zeppe, Eerebout Shaun, Tallieu Kenneth, Dewinter Han, Locqueneux Ian, Lagrou Lander, Speeckaert Jerome, Rabaeys Jelle en Ben Hassen Yosra

Provinciale knapen U15
Wevelgem City -KVV Coxyde
Eindstand: 1-1 (0-0)

De thuisploeg nam een verschroeiende start en onze U15 moesten op een uitstekende doelman Diego rekenen om de eerste tien minuten zonder tegendoelpunt door te komen.Daarna werd de partij evenwichtiger, maar echte open kansen waren er langs beide zijden niet te noteren.In de 32’ mocht Arthur een vrije trap nemen, maar de thuisdoelman had een goede parade in huis zodat we met een 0-0 konden gaan rusten.In de 38’ werd een bal diep gestuurd en Dwight kon de 0-1 scoren, Koksijde bleef nu de betere ploeg, maar naar het einde toe drukte de thuisploeg ons achteruit maar tot open kansen ze niet.Tot de gelegenheidsscheidsrechter(??) het nodig vond om maar liefst 5’ te laten overspelen, zodat de thuisploeg toch nog de gelijkmaker kon scoren.Jammer genoeg werd na het laatste fluitsignaal de match nog wat ontsierd door wat trek en duwwerk langs beide zijden.

Speelden voor PU15: Cambier Diego – Gruwé Brolin – Devaere Guillaume – Daems Glenn – Schoolaert Jordy – Waeyenberg Bryan – Coulier Stijn –Debacker Dwight – Rousseau Thibault – Jonckheere Keanu – Degraeve Niels – Vannecke Jarik –Callewaert Jensi – Tourlousse Arthur.

Provinciale scholieren U16
SV Oostkamp - KVV Coxyde
Eindstand: 9-1 ( 3-1)

Slechts met 12 spelers diende de verplaatsing te gebeuren tegen de leider van de competitie. De U16 begon complexloos aan de wedstrijd en leverde het beste spel, met enkele kleine kansen. Na balverlies en snelle counter van Oostkamp lukten zij de 1-0, mede gelet op het feit dat de verdediging van de U16 mee opgerukt was. De U16 waren niet aangeslagen en voetbalden gretig verder. Na samenspel en voorzet van op links lukte de 1-1. Voor de rust kon Oostkamp echter nog 2 maal scoren. Ruststand 3-1
Na de rust, en met enkele herschikkingen voetbalden de U 16 mooi verder. Opnieuw door uit positie lopen en enkel oog te hebben voor de aanval, kon Oostkamp vlijtig counteren, met nog 6 goals voor gevolg. Eindstand 9-1 Hoewel de uitslag zwaar is, kon de U16 toch een uur goed meevoetballen. Fysisch komen de U16 echter tekort. Een uur lukt nog doch het laatste kwartier is er teveel aan. De spelers waren echter niet aangeslagen, zodat dit seizoen zeker nog punten zullen gesprokkeld worden.

Eindstand: 5-0 ( 2-0)

Onze reserven stonden voor een belangrijke wedstrijd, thuis tegen leider Lombardsijde. Winst betekende gelijk komen met de leider, verlies betekende uitgeschakeld voor de titel. Reeds voor de aanvang enkele wijzigingen aan de ploeg,Manu die de opwarming meegedaan heeft dient dadelijk te stoppen gezien het afhaken van Puni voor het 1ste elftal ’s middags en Gilles blijkt spoorloos, naar het schijnt is hij nog steeds het gelijkspel van KVVC op Racing Mechelen aan het vieren. Na enige aanpassingen wordt afgetrapt op een redelijk hard bevroren terrein en met een koude zijwind. 4’ vrije trap Peter De Buck op rechts, kopstoot Michiel maar nog in corner verwerkt. 15’ slechte uittrap bezoekende doelman Smagghe, recht in de voeten van Philippe Mahieux die dadelijk mooi de bal over de keeper speelt maar tegen de deklat.16’ eerste gevaar bezoekers, mooie actie op rechts, voorzet voor doel maar gelukkig niemand voor doel om binnen te tikken. 18’pasz van Jurgen naar Filou die mooi de mee opgerukte laatste man Martin in het straatje stuurt, mooie afwerking van Martin en het staat 1-0. 19’ actie bezoekers op rechts, besloten met een mooi schot dat juist naast de verste paal buiten gaat. 25’ staat het 2-0, mooie actie Filou op rechts, mooie voorzet naar peter De Buck die mooi in 1 tijd binnenknalt. 39’ komt Michiel nog eens alleen voor de doelman maar hij besluit op de keeper. 40’ pas van Filou naar Jeff die de actie maakt en tegen de paal knalt.41’ duikt een bezoeker alleen voor doelman Gertjan op, Gertjan duwt hem goed naar buiten en het schot gaat voorlangs. 44’ nog een mooie actie van Niels, bal naar Michiel, mooie voorzet door Filou alleen voor doel op de keeper gekopt en in corner. Ruststand 2-0, meer dan verdiend voor onze bij op momenten zeer goed voetballende reserven. Kort na aftrappen,47’ wordt de match beslist, mooie voorzet van op links door Jeff, erg mooi van ver binnengeknald door Niels en het staat 3-0. 52’ misser van Filou, bal komt bij Jeff die uithaalt met zijn rechter maar terug bovenkant dwarslat. 55’ terug actie Filou, schot uit de draai maar recht op de keeper. 58’ terug slecht uitwerpen bezoekende doelman, bal komt bij Niels die niet twijfelt en terug van buiten de 16 prachtig met een harde trap de 4-0 binnenknalt.60’ bezoekend gevaar, terug een speler alleen voor Gertjan, maar terug niet voorbij een sterk keepende Gertjan. 64’ de 5-0, vrije trap rechtstreeks binnengetrapt door Peter De Buck, geen reactie bij de bezoekende keeper die nog achter zijn muur aan het zoeken was.65’ komen de bezoekers met 10 te staan door de 2de gele kaart voor Peter Jonckheere. 73’ terug een voorzet van Jeff naar de 2de paal, Peter niet goed bij de bal maar toch in de rebound zijn voetje ertegen maar terug tegen de dwarsligger.80’komt ook KRC met 10 te staan door de 2de gele kaart van Jurgen Schoolaert, waardoor hij de derby van volgende week op Adinkerke mist. 83’ komen de bezoekers nog eens alleen voor Gertjan, maar deze blijft niet te verslaan. 86’ actie van super-sub Mike op links, alleen voor doel maar via de doelman in corner. Mike die even ervoor Rik Depelsmaeker, trainer van het 1ste elftal van de bezoekers, vele sterretjes had laten zien door hem per ongeluk een bal vol in het gezicht te trappen, gelukkig zonder erg. Eindstand 5-0, onze ratjes doen zo terug volop mee voor de kampioenstitel, maar volgende week wacht de derby op Adinkerke, terug een zware opdracht met het verlies in de thuiswedstrijd nog in het achterhoofd. Maar met dezelfde inzet en ploegspel als vandaag, moeten onze Ratjes zeker iedere ploeg aankunnen. Slecht nieuws is natuurlijk de schorsingsdag van Jurgen Schoolaert en de afwezigheid voor enkele weken van Pierig Leloet, uitgevallen met een knieletsel.

Speelden voor KRC: Catrysse Gertjan, Leloet Pierig(45’Bjorn Lemiere), Martin Winnock(1), Verweirder Jan, Cuvelier Sander, Simoen Jeff, Pattyn Michiel, Jurgen Schoolaert, Niels Dumon(2), Peter Debuck(2), Philippe Mahieux(60’Mike Derycke).

Merkem Sport - KRC De Panne
Eindstand: 0-4 ( 0-2)

Ons 1ste elftal stond voor een op papier relatief gemakkelijke opdracht met de verplaatsing naar het onderaan geklasseerde Merkem. Zonder de wegens familieomstandigheden verhinderde Steve Hommez werd afgetrapt met een redelijke, koude wind in de rug. Schitterende start want na 1’ reeds 1-0, mooie corner gegeven door Jeremy Carrein op rechts,Joeri's 1ste poging wordt nog door de keeper gestopt maar in de rebound is het toch raak. 6’ Tommy naar Manu, diepe bal naar Jerre die mooi de 0-2 binnentrapt. 16’ mooie pas van Alex naar Joeri die van ver op doel trapt, schot juist langs de paal buiten. 20’ pas van Joeri naar Ruben die alleen voor doel komt maar nog over trapt. 25’ vrije trap op rechts van Ruben, keeper lost maar niemand is gevolgd.37’ pas van Alex naar Jerre die Joeri in de hoek aanspeelt die vanuit een schuine hoek in het zijnet schiet. Ruststand 0-2, zonder dat een grieperige doelman Tim ook maar eenmaal moest in actie komen. 2de helft met windnadeel verwacht iedereen druk van de thuisploeg, maar veel brengt de thuisploeg er niet van terecht.51’ vrije trap recht voor het KRC-doel, mooi rond de muur maar Tim laat zich niet verassen en verwerkt de bal in corner. 59’stuurt Wesley Jerre het hoekje in, mooie voorzet van Jerre en Ruben Hoorne schiet hard overhoeks de 0-3 binnen, wedstrijd gespeeld dus. KRC houdt de wedstrijd rustig onder controle zonder nog echt door te duwen met in de 73’ nog een schot van de thuisploeg door Tim in 2 tijden gepakt. 75’ wordt kapitein Joeri met lichte liespijn uit voorzorg vervangen door Jeff Simoen, waardoor Ruben Hoorne de nieuwe kapitein wordt.80’ maakt kapitein Ruben zijn 2de doelpunt wanneer hij een voorzet van Jeff binnenwerkt. Even later wordt Ruben vervangen door Jurgen Schoolaert, die tegen zijn ex-ploeg enkele minuutjes speeltijd mag meepikken na zijn lange afwezigheid na zijn zware knieoperatie. De 3de kapitein van de dag wordt Dries Decorte, die er echter niet in slaagt om te scoren zoals zijn 2 voorgangers.85’ nog een kansje voor de thuisploeg met een vrije trap op rechts, afgerond met een schot dat juist naast gaat. Even later wordt de wedstrijd afgefloten op een 0-4 eindstand, opdracht vervuld en terug 3 punten erbij in de strijd voor het eindrondetiket. Zondag wacht terug een belangrijke wedstrijd met de verplaatsing naar dichtste achtervolger Vladslo, dat dit WE een slechte zaak deed met het verlies op VK Koekelare. Vladslo moet winnen om zijn kansen op de eindronde gaaf te houden, winst voor KRC zou een schitterende zaak zijn maar cadeau zullen we de punten zeker niet krijgen tegen een ongetwijfeld gemotiveerd en op scherp staand Vladslo.

Speelden voor KRC: Tim Coutereel, Dries Decorte, Julien Manu, Vandaele Tommy, Kevin Soutaer, Jeremy Carrein(1)(70’Philippe Mahieux), Ruben Hoorne(2)(83’Jurgen Schoolaert), Alex Leloet, Wesley Mestach, Torney Tom, Debruyne Joeri(1)(75’Jeff Simoen).

Reservedoelman Miguel Decraemer bleef op de bank.

Er was geel voor Jeremy Carrein ( wegtrappen bal)

Woensdag 10 maart:

17uur3: voorronde Beker Het Nieuwsblad: Eendracht De Haan – gewestelijke miniemen U13