Verslag 7-8/11 2009

Microben KRC, competitie KSV Diksmuide
KRC De Panne – Eendracht Jonkershove
Eindstand: 7-5  (3-2)

De zesde wedstrijd van onze microben in hun competitie, de tegenstander waren nu de microben °04 van Eendracht Jonkershove. De wedstrijd begon evenwichtig me veel doelpogingen maar er werd vergeten om af tewerken.7’ kwam het 0-1 door een misverstand bij onze jongsten. In de 16’ werd het 1-1 door een pas van Aaron naar Miel die mooi afwerkt. In de 19’kwamen we 1-2 achter. Dan kwamen onze ratjes weer in de wedstrijd en Miel scoorde  zijn 2de van de dag met een mooi afstandsschot hoog in het doel.23’ Aaron scoort  de 3-2.In het 3de kwartier kwamen de bezoekers weer in de wedstrijd en scoorden direct 2 keer na elkaar 3-5. Onze ratjes misten heel wat scherpte voor het doel mede door vermoeidheid. In  het 4de kwartier lukte echt alles voor  onze allerkleinsten, elke poging was raak en zo scoorde Miel nog 2 keer en Ibe en Lander 1 maal. Zo eindigde de spannende match op een 7-5.De bezoekers uit Eendracht Jonkershove speelden een verdienstelijke wedstrijd. Volgende wedstrijd is zaterdag 14 november in en tegen Eendracht Jonkershove om 14u30

Speelden voor KRC: Miel Houdebine, Aaron Hennebert, Ibe Vieren, Lander Vanbesien, Martijn Steen, Mohammed Plaetevoet.

1ste jaars duiveltjes Reeks K

KRC De Panne – WS Adinkerke
Eindstand: 1-5

Door verlof, reizen en ziektes was er tot op het laatst verwarring hoeveel spelertjes er konden opgeroepen worden voor zowel de eerstejaars als voor de microben. Met een minimale bezetting bleek al direct dat de eerstejaars een heel sterke partij zouden moeten spelen om niet overspoeld te worden door een heel sterk Adinkerke. Storm,Shayaan, Storm en Miel voelden blijkbaar dat de eer van KRC op het spel stond en speelden een heel goede wedstrijd. Ze konden heel wat keren ontzetten en beletten dat Adinkerke mocht afwerken.
In de 2de helft slaagden we er ook in om een eerreddend doelpunt te scoren maar moesten we in Adinkerke wel onze meerdere erkennen. Eindstand 1-5 na een harde en spannende wedstrijd waar onze aanwezige 1ste jaars enorm hun best deden.
Speelden voor KRC: TAHIR Shayaan, DEGRIECK Storm, VANBESIEN Lander, VIEREN Ibe, HOUDEBINE Miel en DURIEUX Yarne.
Afspraak volgende week voor de uitwedstrijd: SK Eernegem - KRC De Panne
We verzamelen om 07.45uur en vertrekken om 08.00 uur stipt

De wedstrijd begint 09.30 uur       Terug in De Panne rond 12.00 uur

2de  jaars duiveltjes Reeks K
Eindstand: 1-18 (0-11)

Vandaag een wedstrijd waar heel weinig over te vertellen valt: “een zwarte zaterdag”!!
Enkele vakantiegangers (Sander en Jari) en Mohammed (afwezig) en de heroptredende Maxime maakten dat er we beschikten over 6 spelers.
In de opwarming was al duidelijk uit welke richting de wind kwam: een stevige storm pal in het gezicht!!! Toen al probeerde trainer Steven de jongens wakker te schudden en te waarschuwen voor de op til zijnde catastrofe, maar ja ze zijn nog jong hé!
De storm uit Adinkerke raasde over ons veld en over onze U9. Slechts enkele keren konden onze jongens een combinatie opzetten (Sacha 2x naar Mathias), maar het doel vonden ze niet. Adinkerke daarentegen … Dit resulteerde in een droge 0-11 score bij de rust.
De “rust-preek” zorgde voor wat meer tegenwerk! De bezoekers scoorden “slechts” 7 keer in de tweede helft. Een vlotte combinatie met de paal als eindstation (3’) en een mooie uitbraak van Sacha (7’) waren de voorlopers van de eerredder: Mathias scoorde 4 minuten voor tijd nadat hij door Sacha mooi was vrijgespeeld. Eindelijk zagen we eens lachende gezichtjes!!
Les van de dag: je speelt zoals je traint en zoals je opwarmt! Hopelijk onthouden ze dit voor de rest van hun voetballoopbaan.
Eerstkomende afspraak is het tornooi van woensdag in De Haan en volgende week zaterdag spelen we tegen Middelkerke-Leffinge (14/11 om 10u30).

Speelden voor KRC U9: Maxime Vanbleuy, Wout Vanbesien, Joram Steen, Seppe Joossens, Mathias Wullepit (1) en Sacha Moors.

1ste jaars Pré-miniemen Reeks E
KRC De Panne – EG Gistel
Eindstand: 4-13

Zaterdag kregen onze pré-miniemen terug een zware dobber te verwerken met de komst van de erg sterke ploeg van Gistel. De eerste helft speelden onze ratjes best goed mee, maar ze konden toch niet verhinderen dat ze gingen rusten met een 2-6 achterstand. In de 2de helft speelden ze het eerste gedeelte nog goed mee, maar plots namen de bezoekers het spel volledig over en lieten niet veel kansen meer voor onze ratjes. Uiteindelijk verloren onze jongens de match met 4-13.

Speelden voor KRC: Ben Dewinter, Rimski Rottiers, Coopman Jari, Callewaert Nick, Vieren Ian, Cagnard Kelly, Cagnard Thibault, Mehmeti Sandro.

Provinciale miniemen U13
Samenwerking Coxyde- De Panne

SK Eernegem - KVV Coxyde
Eindstand: 1-1 (0-0)

Onze U13, 2de in de stand, stonden voor een zware verplaatsing naar leider Eernegem met nog het maximum van de punten. Zonder de langdurig gekwetste Xander en met een grieperige Mundi werd afgetrapt onder een mooi herfstzonnetje op een redelijk liggend veld. Goede start van onze mannen met in de 2’ Remko bal naar Dante, bal in hoekschop afgeweerd, corner Dante en James trapt de terugkerende bal bovenkant deklat.6’ verre vrije trap thuisploeg centraal voor doel, bal tegen de doelpaal en terug in het veld, oef. 9’ actie van Lukas met een mooie trap naast. 12’ tegenaanval thuisploeg, maar juist naast. 14’ voorzet Dante naar Remko die net iets te laat bij de bal komt om binnen te kunnen tikken. 15’ terug een harde trap van Remko, door de keeper in hoekschop verwerkt. 16’ een heet standje voor ons doel aar de bal toch nog weggetrapt. 20’ harde knal op doel van Remko maar juist op de lijn gestopt door de keeper. 24’ hoge voorzet van Joost naar Dante die op doel kan koppen maar net naast. 25’ corner thuisploeg, geharrewar voor doel maar uiteindelijk weggetrapt door Lukas. 29’ nog een verre poging van Remko op de doelman. 30’ mist de uitgekomen thuisdoelman de bal, Remko kan naar het lege doel schieten, maar in extremis kan nog een thuisspeler voor de lijn wegtrappen. De aansluitende corner wordt nog door Remko naast gekopt. Ruststand 0-0 na een erg aangename 1ste helft met 2 ploegen die goed voetbal brachten, maar zeker met een licht overwicht van onze jongens. Eernegem start scherp aan de 2de helft met in de 31’ al een hoge bal die juist naast gaat.32’ een verre hoge trap van Dante over doel. 35’ vrije trap van Remko helemaal tegen de zijlijn halweg de speelhelft. Mooie hoge trap die over de misschien een beetje te ver voor zijn doellijn staande keeper, binnengaat en het staat verdiend 0-1.Thuisploeg voor de 1ste maal dit seizoen op achterstand en eventjes het noorden kwijt want in de 40’ moest het eigenlijk 0-2 staan, actie van Joost op links, bal bij Remko die op doel trapt maar tegen de keeper die hierbij aan zijn handen geraakt wordt maar zonder erg. Daarna komt de thuisploeg beter en beter in de wedstrijd vooral door veel agressiever te spelen en veel druk te zetten. 45’ mooie parade in 2 keer van doelman Jens. Dadelijk erop terug een hoge bal voor doel gepompt, bal geraakt niet weg en wordt door een stel spelers door binnengetrapt, 1-1. Daarna valt de wedstrijd wat stil met veel middenveldspel en veel fouten tot in de 55’ doelman Jens ver duit doel komt, niet bij de bal komt maar gelukkig kan een goed meegelopen Maxiem Prosec de bal nog wegtrappen. 56’ nog een mooie doelpoging van kapitein Dante, een hard schot uit de draai maar op de doelman. Wedstrijd eindigt uiteindelijk op een billijk gelijkspel, meteen het eerste puntenverlies voor de thuisploeg. Sterke 1ste helft van onze U13, in de 2de helft werd vaak vergeten te blijven voetballen en werd te veel meegedaan met het veel agressiever spel van de thuisploeg. De verdediging onder leiding van een secure laatste man Jarvid en de erg sterk spelenden Gianni en Simon deed het meer dan uitstekend en gaf weinig kansen weg. Het middenveld moest hard werken en veel op en neer gaan en dat was wel een beetje te zien in de 2de helft. Aanvallers Dante en Remko groeien iedere wedstrijd en zullen veel verdedigingen nog veel last bezorgen. Iedereen dient eigenlijk gefeliciteerd te worden voor deze sterke prestatie.

Speelden voor PU 13: Jens Vangeel, Jarvid Gruwé, Gianni Cifelli, Simon Decock, Joost Sockeel, Maxim Prosec, James Bigot, Jelle Rabaeys, Mundi Dialungana, Lukas Decorte, Ward Dochy, Dante Blanckaert, Remko Germonpré(1).

Gewestelijke miniemen

Union Zandvoorde - KVV Coxyde
Eindstand: 0-4 ( 0-1)

Op een moeilijk bespeelbaar veld vond Koksijde moeilijk zijn spel en kwam het nooit tot uitgespeelde kansen, gelukkig vond de thuisploeg die ook niet. Na een halfuur was het toch raak, toen Han een actie opzet en naar binnenkomt, voorzet en Zeppe kan simpel binnentikken 0-1, ook tevens de ruststand.

Na de rust meteen een eerste heel grote kans voor de thuisploeg na Koksijds balverlies, kans die maar heel nipt naast gaat. Direct tegenaanval die Arthur alleen voor de doelman zet, maar hij kan niet besluiten. Tien minuten later valt dan toch de 0-2 via Lander, na een voorzet van Arthur. Vijf minuten voor tijd scoort Kenneth, nadat de doelman een schot lost van Lander. Diezelfde Lander, die een heel goede match speelde, scoort direct de 0-4 mooi overhoeks naast de doelman. Er was ook het debuut van onze preminiem Ben die zich toch enkele malen fel verweerde. Al bij al een simpele zege voor Koksijde, al zal het volgende week toch beter moeten tegen de ongeslagen leider uit Keiem.

Speelden: Ben Hassen Yosra, Gilbert Antoine, Vanhove Zeppe (1), Dewinter Ben, Eerebout Shaun, Tallieu Kenneth (1), Dewinter Han, Speeckaert Jerome, Lowagie Arthur, Lagrou Lander (2) en Mehmeti Sunaj

Provinciale knapen U15

Eindstand: 5-2 (0-1)

Vandaag maakten we de verplaatsing naar Eernegem, een ploeg waar we de laatste twee seizoenen telkens met de zege gingen lopen, iedereen vol goede moed om dit een derde maal te proberen.Het was de thuisploeg die het best uit de startblokken schoot, maar echt dreigen konden ze niet. De organisatie bij Koksijde was goed en er werden geen kansen weggeven. Toen Koksijde in de 22’ een mooie aanval opzette over de linkerflank, kon Glenn de 0-1 voorsprong op het bord plaatsen. We noteren verder nog een kans voor de thuisploeg, maar doelman Diego bracht redding, zodat we gingen rusten met een 0-1 voorsprong.Tijdens de rust werden er enkele wissels doorgevoerd die de organisatie van Koksijde niet ten goede kwamen, de thuisploeg drukte ons nog meer achteruit en Diego moest ingrijpen op een doorgebroken speler, strafschop voor de thuisploeg. Diego zette zijn fout recht door de penalty te stoppen.Maar dan kwam het keerpunt in de wedstrijd, Diego trapt volledig naast een terugspeelbal en het staat toch 1-1.Een paar minuten later wordt het 2-1, en wordt het nog een afstraffing 5-1.Dwight wist nog op het einde de eindstand via een strafschop op 5-2 te brengen, na terug een ontgoochelende wedstrijd van onze U15.
Speelden voor PU15: Cambier Diego –Daems Glenn – Waeyenberg Bryan - Schoolaert Jordy – Callewaert Jensi – Vandebotermet Pepijn – Coulier Stijn – Debacker Dwight – Rousseau Thibault – Jonckheere Keanu – Degraeve Niels – Kalisa Arnauld – Gruwé Brolin – Tourlousse Arthur – Pysson Laurent.

Eindstand: 5-2 (3-0)

Door vakantie en ziekte van spelers (5) diende we deze verplaatsing tegen de leider aan te vatten met een noodploeg van 11 spelers (waaronder een U15) De U 16 streed voor wat ze waard waren, doch konden niet op tegen de fysisch sterkere tegenstander. Ruststand 3-0.
In de tweede helft speelden de U16 zonder complexen. Enkele kansen waren het gevolg. Beide ploegen scoorden 2 maal, eindstand 5-2. De volgende weken moeten punten gehaald worden.

KRC De Panne – KWS Adinkerke
Eindstand: 3-5 ( 1-1)
Onze reserven mochten startten met hun nieuwe reserve-uitrustingen en iedereen verwachtte een vervolg aan de sterke reeks van 15 op 15 met als hoogtepunt de overwinning op het veld van leider Lombardsijde op de vorige speeldag. Het liep echter helemaal anders!!!
Vandaag stond de derby tegen Adinkerke op het programma, nooit een gemakkelijke tegenstander om te bespelen.
5’ eerste gevaar met een schot van Fredje Courbot in de handen van de doelman.13’ eerste gevaar van de bezoekers, schot centraal voor doel, door doelman Tim in corner geduwd. Daaropvolgende corner staat het 0-1, bal in de kluts en hard binnengetrapt. 21’ mooi afgelegde bal van Peter naar Fredje die besluit met een hard strak schot juist naast de paal. 24’ terug de bezoekers, gevaarlijke voorzet van op links nog afgeweken in corner. 29’ mooie voorzet van Jeremy op rechts, Jeff vrijstaand voor doel kopt echter naast. Dadelijk daarop speelt Jensi Fredje mooi vrij, alleen op doel maar via de doelman in corner. 30’ staat het toch 1-1, mooie voorzet van Jeff naar 2de paal, bal wordt teruggelegd en Fredje Courbot trapt de gelijkmaker binnen. 41’ nog een hard schot van Pieter op de doelman, Peter kan net niet bij de afgeweerde bal. Ruststand 1-1, misschien had KRC hier een voorsprong verdiend na een redelijke 1ste helft. 2de helft start schitterend, actie Jeremy op rechts, bal komt bij Jensi die vanuit een scherpe hoek hard binnenknalt. 50’ hard schot op doel van de bezoekers, redding van Tim in corner. Daarna ontstaat er een hevige discussie tussen scheids en bezoekers omtrent al dan niet buitenspel, in de aansluitende fase kan Fred Courbot alleen op doel afgaan en de 3-1 op het bord zetten. Terug hevig protest bij de bezoekers maar het staat toch 3-1, wedstrijd gespeeld denkt iedereen dan. Maar opeens begint het vierkant te lopen bij de Ratjes, iedereen begint uit positie te lopen, de passing wordt erg slecht en er is geen recuperatie meer. De plaatswissels doen natuurlijk ook geen deugd aan het samenspel, maar mag zeker geen excuus zijn voor de slechte prestatie. 60’ geklungel achteraan, hoge bal die over Tim binnengekopt wordt en 3-2. 77’ wordt het zelfs 3-3 met een hard schot van op de rechterkant. KRC blijft klungelen en Adinkerke groeit met de minuut. 86’laat de ingevallen Niels zich veel te gemakkelijk van de bal zetten en het staat 3-4. 88’ wordt de eindstand vastgelegd op 3-5 met een hard ingeschoten strafschop. Eindstand 3-5, verdiende overwinning voor de bezoekers na een belabberde prestatie van onze reserven. Volgende week zal het heel wat beter moeten op het veld van Nieuwkapelle, dat in het klassement over onze reserven springt.

Speelden voor KRC: Tim Coutereel, Pascal Hennebert(63’Bjorn Lemiere), Jeremy Carrein, Tommy Vandaele, Pierig Leloet, Pattyn Michiel, Yensi Sunardi(1)(82’Cuvelier Sander), Pieter Geerts, Jeff Simoen(63’Verweirder Jan), Frederiek Courbot(2)(73’Dumon Niels), Peter De Buck.

Eendracht Jonkershove - KRC De Panne
Eindstand: 5-5 ( 2-2)

Onze oudste Ratjes stonden voor een op papier gemakkelijke opdracht met een verplaatsing naar het onderaan geklasseerde Jonkershove. Ploeg moest wel herschikt worden door de gele schorsing van Wesley Mesdag en de geblesseerden Ruben Hoorne en kapitein Angelo Storm. Steve Hommez en Joeri Debruyne waren terug van de partij na hun gele schorsing. En het werd een wedstrijd om niet snel te vergeten, maar jammer genoeg terug met pijnlijk puntenverlies voor KRC die maar blijft krasselen op verplaatsing.
In een prachtig herfstweertje wordt de aftrap gegeven en reeds in de 6’ staat het 0-1. Alex past bal in de hoek naar Philippe Mahieux die de achterlijn haalt, bal achteruitlegt naar Joeri die hard binnenknalt nog via het been van een tegenstander. 12’ 0-2, hoge voorzet op rechts die afketst tegen het been van een thuisspeler van Kevin Soutaer en de bal draait over de wanhopig grabbelende thuiskeeper in de linkerbovenhoek van het doel binnen. Schitterende start en onze Ratten hebben de wedstrijd goed onder controle. Pech in de 21’ als de scheids opeens fluit voor en onrechtstreekse vrije trap rond de strafschopstip, vermoedelijk voor een obstructiefout van Tom maar voor niemand echt duidelijk. Bal wordt opzij gelegd en jammer genoeg gaat de muur open en gaat de bal binnen, 1-2. De thuisploeg heeft duidelijk moed geput uit deze treffer en in de 33’ staat het 2-2, actie op links, slechte communicatie achteraan en de bal gaat binnen ondanks nog een vergeefse poging van Dries Decorte om de bal nog te ontzetten. 42’ geeft de scheids tot ieders verbazing ook nog een gele kaart aan Alex nadat deze bij een actie uit het veld terechtgekomen was, daar zijn veters dichtgeknoopt had en zonder toelating te vragen terug in het veld kwam. 44’ verre pas van Manu in de rechterhoek naar Maxiem die net niet goed genoeg bij de bal kwam om af te werken. 45’ nog een schot van Alex uit de 2de lijn maar recht op de doelman. Ruststand 0-2.

2de helft start schitterend, 49’ duidelijke haakfout op Maxiem in de 16, strafschop feilloos omgezet door Joeri. 50’ verre trap vooruit van Dries van op de middenlijn, bal valt net op het dak van het doel. 51’ mistasten laatste man Manu, bal wordt gelukkig voorlangs geschoten. Maar dadelijk daarop,52’ staat het toch 3-3 na een actie op rechts waarbij de bal tussen een hoop spelers door in doel hobbelt. 54’ wordt het nog erger, hoog gegeven vrije trap van op links, Dries gaat onder de bal door die door de speler achter hem over Gertjan binnengekopt wordt. Jonkershove blijft tamelijk agressief spelen en hanteert soms wel eens de botte bijl waarbij de achillespezen geviseerd worden, wat ook resulteert in enkele gele kaarten. KRC slaagt er toch terug in om een beetje druk te zetten, zonder echter goed te voetballen. 61’ draait Maxiem zich alleen vrij voor doel, maar krijgt de bal dan slecht onder de controle en de bal gaat nog langs de zijlijn buiten, hier zat zeker meer in. 65’ nog een strafschop na een haakfout op Joeri in de 16, strafschop terug feilloos omgezet door onze topschutter, 4-4. 68’ actie van Martin op rechts, bal komt achteruit bij Puni die echter hard overknalt. 69’ verre diepe bal over onze verdediging, thuisspeler alleen schuin voor doel maar gelukkig naast besloten. Wedstrijd blijft bitsig met veel fouten en veel protest met in de 75’ een 2de gele kaart en uitsluiting van thuisspeler Vermeersch Kurt die zich wil gaan revancheren tegen de KRC-supporters in de tribune maar gelukkig tot staan kan gebracht worden door iemand van de thuisploeg.85’ nog een directe rode kaart voor een thuisspeler en als Joeri in de 88’ met het hoofd, een voorzet van de ingevallen Pascal Hennebert, de 4-5  kan binnenkoppen en zo meteen zijn 4de doelpunt scoort, denkt iedereen dat de punten binnen zijn. Maar in plaats van rustig het balletje rond te tikken tegen 9 thuisspelers wordt toch nog eens naar voren gestormd, waarbij een tegenstoot van de thuisploeg nog een corner oplevert. Corner volledig onterecht want zeker buitengetrapt door een thuisspeler, maar scheidsrechter beslist anders. Alle 9 de spelers in de 16 van KRC en het ongelooflijke gebeurt, 1 thuisspeler staat blijkbaar toch vrij en kan binnenkoppen. Wedstrijd wordt dus afgefloten op een 5-5 eindstand in een erg bitsige sfeer, waarin het thuispubliek duidelijk haar woede uit ten opzichte van de scheidsrechter. Terug een wedstrijd op verplaatsing die slecht afloopt voor ons 1ste elftal. Jammer voor de knappe prestatie van Joeri omdat zijn 4 doelpunten geen 3 punten opleveren. En wat wordt het volgende week terug op verplaatsing naar ons zwart beest WS Bulskamp, wedstrijd die afgetrapt wordt om 14uur30.

Speelden voor KRC: Gert-Jan Catrysse, Manu Jullien, Kevin Soutaer(1), Steve Hommez, Dries Decorte, Martin Winnock, Alex Leloet, Tom Torney(72’Jeff Simoen), Philippe Mahieux(80’Hennebert Pascal), Simoen Maxiem, Joeri Debruyne(4)
Reservedoelman Miguel Decraemer en Tommy Vandaele bleven op de bank.

Er was geel voor Alex Leloet ( zonder toelating in veld) en Philippe Mahieux(haakfout)