Verslag 02-10-2010

1ste jaars duiveltjes Reeks K
SK Staden B - KRC De Panne
Eindstand: 3-12 (1-6)

Onze 1ste-jaars duiveltjes moesten dit weekend op verplaatsing naar Staden, een tegenstander die we nog nooit hadden ontmoet en waarvan trainer Jean heel weinig wist.
Direct na de aftrap waren beide ploegen elkaar waard, maar het samenspel bij onze jongsten was toch iets beter dan bij de tegenstanders. Door het feit dat ze elke week samenspelen, elkaar kennen en weten waar ze elkaar kunnen vinden op het veld is het bij momenten echt een lust om onze jongsten te zien spelen.
Door dit aftasten duurde het toch enkele minuten vooraleer we de score konden openen maar Staden slaagde erin om bijna direct daarop terug aan te sluiten: 1-1
Lander kon met een verre trap die hoog in het doel verdween onze voorsprong terug op het bord zetten en toen bleek voor onze jongsten het hek van de dam, ruststand: 1-6
In de tweede helft begonnen onze duiveltjes echter wat overmoedig en vergaten ze om hun positiespel te behouden. Staden kon hiervan tweemaal profiteren, maar dan nam elke speler opnieuw zijn voorziene plaats in en combinerend kon onze doelpuntenmachine verder gaan.
Staden mocht echter rekenen op een goalie die erg sterk stond te keepen en die zo’n 10-tal ‘gemaakte’ doelpunten kon verhinderen.
Bij het fluitsignaal was de eindstand 3-12, de vierde overwinning op rij voor onze jongsten.
Speelden voor KRC: Dylan TOUSSAINT (Keeper), Lander VANBESIEN, Mohammed PLAETEVOET, Miel HOUDEBINNE, Martijn STEEN, Jasper DEKIEN.
Ian VANDAELE moest wegens knieproblemen verstek laten gaan en we willen hem langs deze weg een vlugge beterschap wensen.

2de jaars duiveltjes Reeks K
WS Adinkerke - KRC De Panne
Ondanks de afgesloten samenwerking met KVVC om de problemen bij de beide U9’s op te lossen, waren er toch maar 3 spelers op de afspraak zodat noodgedwongen forfait moest gegeven worden.

2de jaars pré-miniemen Reeks E
SK Snaaskerke - KRC De Panne
Eindstand: 6-1 (3-0)
Voor de wedstrijd in Snaaskerke waren er 10 gemotiveerde ratjes present. Al in de opwarming was het duidelijk dat we vandaag een te duchten tegenstrever hadden.
Onze U11 kregen dan ook van in het begin geen voet aan de grond. Na 4’ kon Ben nog een schot afweren maar in de rebound kon Snaaskerke de 1-0 scoren. Na een mooie combinatie op rechts knalden ze de bal hoog in het doel (10’, 2-0). Na de 2-0 schoten onze U11 wakker en kregen we enkele kansen: Nick kreeg 2 pogingen om te scoren (15’) en op een diepe bal van Jari kon Thibault op doel trappen (18’). Er stond echter een uitstekende doelman in het doel bij de tegenpartij die geen bal doorliet. Snaaskerke kon de score opdrijven tot 3-0 (21’) maar de laatste kans van de 1e helft was voor KRC: na een snelle uitbraak was er een doelpoging van Thibault maar hij besloot naast.
In het begin van de 2e helft waren er enkele kansen voor Thibault maar de thuiskeeper stond pal (4’-10’)! Toen duwde Snaaskerke eventjes het gaspedaal opnieuw in en onze U 11 slikten 3 goals in 5 minuten (6-0). Toch bleven onze jongens doorgaan wat resulteerde in een goed schot van Wout (overgebokst) en een vrije trap van Wout die na een kort pasje van Sacha op de paal uiteen spatte. Toch wist KRC de eer nog te redden in de allerlaatste seconde: Nick knalde de bal keihard onder de lat binnen.
Niet getreurd jongens, vandaag was Snaaskerke een stuk groter en sterker. Volgende week opnieuw het beste geven en vooral veel plezier maken!
Speelden vandaag voor KRC U11: Ben Dewinter, Rimski Rottiers, Joram Steen, Seppe Joossens, Sander Dekien, Wout Vanbesien, Jari Coopman, Nick Callewaert (1) Thibault Cagnard en Sacha Moors.

Eindstand: 1-4 (0-2)
Tumultueuze wedstrijd met weinig hoogstaand voetbal maar toch weer enkele knappe doelpunten na vlotte combinaties van KVVC. Moeilijk bespeelbaar terrein en intimiderende omgeving maakten het er niet makkelijker op om mooi voetbal te brengen en toch slaagden onze jongens erin om de rust in te gaan met een 0-2 voorsprong na 2 snelle omschakelingen en perfecte afwerking. De 2de helft begon even snedig als de 1ste maar we konden al snel de 0-3 binnentrappen waarop Diksmuide meteen kon tegen scoren 1-3, de spanning bleef in de partij. Toch wist KVVC de 3 punten mee naar de kust te brengen door nog 1 x te scoren en de eindscore 1-4 stond op het bord. Geen simpele partij en een dikke pluim aan onze jongen om het hoofd koel te houden in deze hevige derby. Proficiat.

Eindstand: 4-2 ( 2-1)
Met slechts 10 man starten de reserven hun uitwedstrijd tegen Lombardsijde. KRC startte goed met scherp voetbal op de counter. Na 15 minuten kwam het wel 1-0 achter, na een voorzet van op links die in de hoek binnengetrapt werd. 10 minuten later trapte een speler van Lombardsijde een voorzet in 1 tijd mooi in de hoek, 2-0. Na een halfuur spelen kwam Tommy toe en toen waren de reserven met 11 en dat was merkbaar met een mooie kans voor Yensi die de aansluitingstreffer miste. 5 minuten later is het dan toch raak na een mooie actie van Tyas die naar Fredje past en die schiet hem mooi binnen. 2-1 was de ruststand. De Panne startte zeer scherp na de rust. Yensi met een mooie actie maar de keeper redt goed. Alweer mooie actie van Yensi op rechts die een laterale pas speelt naar Pieter Vanasche die zich mooi vrijgelopen had maar die trapte de 2-2 over. 5 ‘ later was De Panne daar opnieuw een snelle counter waarbij Pieter Vanasche een man dribbelde en Tyas in de diepte stuurde. Tyas zette voor naar Fredje, die trapt staalhard op doel maar die keeper redt via de lat in corner. Na deze hoekschoep een scherpe corner van Lombardsijde waarbij ze de 3-1 maken, maar de speler stond zeker 10 meter offside, maar de scheids liet toch door spelen. De laatste 10 minuten deed trainer Bjorn Deleest een laatste poging en ging 3-5-2 gaan spelen. Dat loonde want Yensi trapte een bal vanuit de 16 meter hard in de hoek, keeper kansloos 3-2. In de allerlaatste minuut mist De Panne de kans op de gelijkmaker maar de keeper kwam goed tussen die snel uit trapte en een counter lanceerde waarbij Lombardsijde de eindscore 4-2 vastlegde.
Speelden voor KRC A: Kevin Dehuvyne, Tommy Vandaele, Bjorn Lemiere, Thyme Allary, John Wormleighton, Laurens Deconinck, Frederiek Courbot(1), Tyas Demuysere, Sander Cuvelier, Pieter Vanassche, Yensi Sunardi(1)

KRC De Panne B – Davo Westende
Eindstand: 0-2 ( 0-1)
Professionele opwarming bij de leiders uit Westende met KRC’s oud-topschutter Joeri Debruyne in de ploeg, KRC met juist 11 spelers en nog 1 op komst voor de 2de helft, nam het heel wat rustiger op. Maar op het veld was er niet veel verschil merkbaar, een goed georganiseerd spelend KRC gaf zo goed als niets weg en alles bleef beperkt tot veel middenveldspel. 22’eerste kans in de wedstrijd, voorzet op links door Tom Ameloot, op doel gekopt door Fredje Courbot maar net niet goed gericht. 27’ vrije trap centraal voor doel van de bezoekers, harde knal die tegen de deklat terechtkomt. 30’ ver schot van Joeri Debruyne, keeper Kevin Callens weert mooi af, dadelijk een bezoeker op de afgeweerde bal maar terug via Kevin in corner.33’ mooie individuele actie van Tom Ameloot, maar zijn schot gaat ruim naast het doel buiten. 37’ balverlies centraal bij KRC, bal komt bij Joeri, draait zich mooi vrij en knalt hard van net buiten de 16 de 0-1 binnen. 43’ nog een mooi gegeven vrije trap van Tom maar op de vuisten van de bezoekende doelman. Ruststand 0-1.
Zelfde spelbeeld in de 2de helft, een gelijkopgaande wedstrijd met een goed georganiseerd en goed combinerend KRC tegen een leidersploeg die zeker niet beter is. 55’ een ver schot van een goed spelende Julien Averein, maar tegen de dwarslat. 57’ terug een harde knal van Julien, ditmaal afgeweerd in corner. Bij de erop volgende corner een voorzet van Tom, de mee opgerukte Pierig kan op doel koppen maar net naast. 65’ snelle tegenaanval van Westende, mooie flankwissel en het staat tegen de gang van het spel in 0-2.70’ mooie verre knal van Kevin Soutaer, bal bij Jorkin die niet goed genoeg bij de bal kan en de keeper kan in corner verwerken. 75’ mooi gegeven vrije trap van Jensi, keeper kan nog net onder de deklat wegwerken in corner.87’ nog een gevaarlijke trap voor de bezoekers, onze ondertussen gekwetst geraakte doelman Kevin pakt toch nog mooi de bal. 90’ nog een snelle tegenaanval van Westende, maar Joeri besluit eindelijk nog op doelman Kevin. Eindstand 0-2, een onverdiende nederlaag na een sterke collectieve prestatie van onze reserven. Een gelijkspel was zeker meer op zijn plaats geweest.
Speelden voor KRC B: Kevin Callens, Sammy Luchie, Pierig Leloet, Jorkin Declerck, Alessandro Desmet, Dehuvyne Lorenzo, Ameloot Tom, Averein Julien, Frederiek Courbot, Coulier Pieter, Sunardi Yensi, Soutaer Kevin.

VVG Alveringem - KRC De Panne
Eindstand: 1-3 ( 0-1)
Na de vlotte overwinning tegen Lombardsijde vorige week, stonden onze Ratjes nu voor een belangrijke verplaatsing naar Alveringem. KRC begon de eerste helft met vrij goed voetbal, al had dit ook te maken met een erg mak Alveringem in de beginfase. Al in de 2’ kon Ludovic Lecat gevaarlijk voorzetten van op links, de verdedigers werkten weg in de voeten van Arnoud Blondeel, die zijn schot van ver net over plaatste. KRC had de bal, maar het was wat wachten op verdere grote kansen. In de 26’ kon Alveringem een eerste maal dreigen: een vrije trap van op rechts belandde via de muur net naast het doel. Twee minuten later, in de 28’ kreeg De Panne eindelijk waar het recht op had. Maxim Simoen kon na een goede combinatie met Cedric Bulcke de bal voorzetten van op links en bereikte de vrijstaande Philippe Mahieux aan de 2de paal die mooi naast de doelman kon binnentrappen, 0-1. In de 30’ opnieuw KRC, maar Bulcke kon de center van Jeremy Carrein net niet binnen het kader koppen. In de 35’ wordt Simoen de diepte in gestuurd, maar hij raakte niet voorbij de doelman. In de 40’ opnieuw Simoen die de diepte in gestuurd wordt, ditmaal foutief afgestopt door ex-KRC’er Dries Decorte die tevreden mocht zijn met maar een gele kaart. Vrije trap op een mooie plaats, maar Bulcke slaagde er niet in de bal over de muur te krijgen. 0-1 ruststand, gezien het balbezit en de kansen een meer dan verdiende voorsprong voor onze ratjes.
De tweede helft was veel evenwichtiger, met Alveringem dat duidelijk hun niveau wat kon opkrikken. Het eerste kansje was voor KRC in de 49’, Alex Leloet werd foutief afgestopt net voorbij de middencirkel, Ludovic Lecat demonstreerde zijn kanonschot maar de bal belandde net over het doel. In de 56’ kwam Alveringem met de actie van op links, een scherpe voorzet die voor het doel rolt, maar gelukkig werd de bal door niemand aangeraakt. Beide ploegen kregen enkele kansjes in de volgende minuten, toen in de 70’ een mooie kans voor KRC kwam, Mahieux op rechts de diepte in gespeeld, schakelt heel mooi zijn verdediger uit, kan voorzetten en Bulcke kopt van ver, jammer genoeg op de doelman. In de 72’ werd het 1-1 na een scherpe aanval van Alveringem. Een scherpe voorzet van op rechts gaat voorbij iedereen aan de eerste paal, en kon aan de 2de paal pinnengetikt worden. Alveringem bleef met fysiek voetbal druk zetten op KRC, maar in de 75’ minuut kon KRC terug de voorsprong op het bord zetten. Na een hoekschop wordt de bal weggekopt door de Alveringemse verdediging, maar die komt terecht bij Arnoud Blondeel die van op 25 meter de bal met de borst controleert en staalhard binnenknalt in de rechter kruising. 1-2 voor onze Ratjes, na een fantastisch doelpunt! Alveringem was wat van de kaart, en in de 83’ minuut kon De Panne na een hoekschop van Bulcke en een mooi kopbaldoelpunt van Alex Leloet de 1-3 eindscore vastleggen. Aan beide kanten vielen nog enkele kleine kansjes, maar KRC kon verdiend de 3 punten meenemen daar de De Panne. En volgende week wacht nu de topper tegen grote titelfavoriet Zarren dat dit weekend zijn eerste puntenverlies leed op het veld van Lombardsijde.
Speelden voor KRC: Decraemer Miguel, Carrein Jeremy, Jullien Manu, Suply Jeroen, Lecat Ludovic, Mahieux Philippe(1) (76’ Tom Ameloot), Leloet Alex(1), Blondeel Arnoud(1), Schoolaert Jurgen (77’ Tom Torney), Bulcke Cedric en Simoen Maxim (56’ Jeffrey Schoolaert).
Lichtgekwetste doelman Tim Coutereel bleef op de bank zitten.
Er was geel voor Jurgen Schoolaert en Tom Ameloot.
Voor Jurgen Schoolaert was het zijn 3de geel waardoor hij geschorst is voor de wedstrijd tegen Zarren.