Eindstand: 2-13

Onze 1ste-jaars duiveltjes moesten dit weekend op verplaatsing naar de buurgemeente Koksijde, onze 'partner' in de samenwerking. Door het feit dat Lander en Martijn niet aanwezig konden zijn moesten ook onze jongsten dit keer meehelpen om onze kleuren te verdedigen. Direct na de aftrap waren beide ploegen elkaar waard, maar Miel Houdebine blokkeerde alles en iedereen die maar enigszins met een bal in de richting van ons doel ging.
De tweede 'ervaren' speler, Mohammed Plaetevoet kon zich ook de volledige match bewijzen.
Nieuwkomer Andreas Petzold bewees eveneens dat hij door zijn inzet onze ploeg waard is en slaagde erin om te scoren in de eerste officiële match van zijn carrière.
Yarne Durieux kon in de tweede helft met een razendsnelle tussenkomst ook zijn eerste officiële doelpunt laten optekenen. KVV Coxyde was niet echt een tegenstander waar we bang voor moeten zijn en bij het eindsignaal stonden de bordjes op 13-2
Speelden voor KRC: Alexander BISCHOP, Miel HOUDEBINNE, Mohammed PLAETEVOET, Ian VANDAELE, Yarne DURIEUX en nieuwkomer Andreas PETZOLD.

Eindstand: 0-2 ( 0-0)
Door de hevige wind en een moeilijk te bespelen veld was het bijna onmogelijk om mooi voetbal te brengen, wat natuurlijk niet in ons voordeel was. Ronse is tevens een stevige ploeg met veel duelkracht en redelijk snelle jongens. In de 1ste helft kregen beide ploegen enkele kansen maar kwamen niet tot scoren. Ruststand: 0 – 0 De 2de helft begon heel goed voor de kustjongens want na een rommelige fase voor doel, konden ze dan toch de score openen in deze nogal gesloten partij. Dit deed de wedstrijd kantelen. KVVC trok het spel naar zich toe en slaagde er opnieuw in om te scoren met een schitterend kopbal doelpunt. Daarmee was de match nog niet gespeeld. Aan voetballen zijn we niet echt aan toegekomen, doch nemen onze jongens opnieuw de 3 punten mee naar de kust. Ronse was een stugge tegenstander in een faire partij met een niet aflatende inzet van beide ploegen. Proficiat KVVC, next Poperinge.

Nationale juniors U19
Eindstand: 3-0 ( 2-0)
Matige partij van KVVC dat in moeilijke weersomstandigheden probeerde er het beste van te maken. Er werd scherp verdedigd maar uitvoetballen wilde niet lukken. KVVC lag niet onder maar kon weinig creëren. Ook Ronse stelde weinig voor. Na een hoekschop in de 15 min. waaide de bal weg van doel tot buiten 16m waar een speler van Ronse ongehinderd mocht intrappen en scoren. KVVC probeerde toch met wat windvoordeel iets terug te doen. Kjartan kreeg de kans toen hij alleen voor doel niet kon besluiten. Na een klein half uur leed Besart balverlies in middenveld waardoor een lange bal naar andere kant de verdediging van KVVC verraste en de totaal vrijstaande spits alleen op Bradley kon afgaan en scoren. Na de rust kon KVVC iets beter combineren en ook de kansen kwamen nu. Sam, Benoit en Billy misten de unieke kansen. Aan de overkant was het in de 77 minuut wel raak toen een verkeerde pass van Thibault in de voeten van de vrijstaande spits kwam die gemakkelijk kon scoren. Hoewel een eerredder verdiend zou zijn kwam die er toch niet ondanks enkele goede voorzetten van Benoit.

Eindstand: 7-2
Speelden voor KRC A: Miguel Decraemer, Le Loet Pierig, Dehuvyne Lorenzo, Luchie Sammy, Geerts Pieter, Declerck Jorkin, Dawyndt Dries, Sunardi Jensi, Coulier Pieter, Averein Julien, Vandaele Tommy.

VVG Alveringem B - KRC De Panne B
Eindstand: 4-1 (2-0)
Door forfait in laatste instantie van keeper Kevin Dehuvyne en Laurens Deconinck moesten onze B’s de wedstrijd tegen Alveringem B aanvatten met slechts 10 spelers. Sylvester Annys offerde zich op en nam de plaats in van doelman, wat hij zeer verdienstelijk deed.3’ actie thuisploeg over links, schot via de deklat buiten. 6’ voorzet van op links door de thuisploeg, mooie sprong van keeper Syl maar jammer genoeg de bal niet klem en gemakkelijk binnengetikt door een thuisspeler en meteen 1-0. 8’ mooie gegeven corner van Niels, overgekopt door de mee opgerukte Tyas. 10’ snelle tegenaanval Alveringem, Syl kan in 2 tijden redding brengen in corner. 17’ mooie voorzet van op rechts door Niels, Fredje Courbout raakt de bal maar die gaat juist naast buiten. 29’ staat het 2-0, actie centraal van Alveringem, ver schot dat mooi in de hoek binnen gaat.35’ fout recht voor doel op Fredje, Niels achter de bal en zijn vrije trap gaat juist naast. 37’ speler ontwijkt voor eenmaal de buitenspelval en komt alleen voor Syl die met de voet redding brengt in corner. 38’ Tyas de diepte in gestuurd, thuiskeeper goed uitgekomen kan de bal nog juist ontzetten, al dan niet met een fout op Tyas, scheids laat echter doorspelen. 41’ verre bal John, mooie actie Thyme die mooi voorzet naar Fredje die net niet goed kan koppen. Ruststand 2-0 na een zeer degelijke 1ste helft van onze Ratjes. 51’ lange bal voor doel, Fredje juist naast aan de 2de paal. 55’ terug Fredje met een mooie actie, afgerond met een schot tegen de paal.63’ erg warm voor het KRC-doel,3 tal pogingen na elkaar maar uiteindelijk via de deklat buiten. 68’ de verdiende 2-1, lange bal van Niels naar Fredje die alleen voor doel komt en beheerst, zoals we hem kennen, de aansluitingstreffer binnentrapt. 70’ afstandschot thuisploeg, bal juist in het zijnet. 74’ speler alleen voor Syl, terug redding van onze doelman.77’ staat het 2-2 met het eerste doelpunt van onze spits Pieter, doelpunt echter afgekeurd wegens erg twijfelachtig buitenspel van Sander die de voorzet van op rechts gegeven had. 80’ schot uit de 2de lijn van Alveringem, juist naast de paal buiten. 82’ staat het 3-1, bal diep op rechts, erg slechte dekking en bal gemakkelijk over Syl binnen. 87’ wordt de eindstand vastgelegd op 4-1 met een prachtige uithaal van op rechts door een thuisspeler. Een meer dan verdienstelijke wedstrijd van onze B-reserven, met een volledige ploeg waren hier zeker punten te rapen, maar ja, jammer genoeg is er blijkbaar altijd wel iemand die afwezig moet zijn voor de match. Slecht nieuws kwam nog na de wedstrijd voor onze kapitein Bjorn Lemiere, met een breuk in een voetbeentje in het gips gestoken en voor enkele weken uit. Iedereen van KRC wenst Bjorn een spoedig herstel toe.
Speelden voor KRC: Sylvester Annys, Bjorn Lemiere, Wormleighton Johnny, Demuysere Tyas, Allary Thyme, Cuvelier Sander, Dumon Niels, Courbot Frederic(1),Van Assche Pieter, Montaine Nicolas.

SV Woumen - KRC De Panne
Eindstand: 0-4 ( 0-2)
KRC stond voor een niet te onderschatten verplaatsing naar het veld van de typische thuisploeg Woumen waar KRC het de voorbije jaren steeds moeilijk had. KRC moest het stellen zonder zijn vaste ploegafgevaardigde Eric Hoorne, die vrijdag een werkongeval voorhad en tijdelijk buiten strijd is. De KRC-familie wenst zijn energieke ploegafgevaardigde een spoedig herstel! Sportief gezien moest KRC het doen zonder de geschorsten Ludovic Lecat en Schoolaert Jeffrey, de nog steeds gekwetsten Tim Coutereel en Ruben Hoorne, de door werkomstandigheden verhinderde Tom Ameloot. KRC nam de wedstrijd meteen in handen wat resulteerde in een aantal kansen, waaronder een schot van Maxim in de 4e minuut en een poging van Cedric, op pass van Jeremy die maar nipt over ging. Het sterke begin werd in de 6e minuut beloond met een goal: op doorsteekpass van Maxim scoorde Cedric vanuit een moeilijke hoek. KRC bleef ook na de goal doordrukken, een bedrijvige Cedric had nog enkele goede mogelijkheden. Net zoals vorige week moest ouderdomsdeken Philippe vroegtijdig het veld verlaten met een spierblessure, hij werd in de 13e minuut vervangen door Kevin. KRC bleef voor gevaar zorgen: Jurgen legde op vrije trap de bal mooi breed en Manu trapte maar net over. Ook Maxim had in de 27e minuut nog een mooie kopkans op voorzet van Alex, maar zijn kopbal miste kracht. Cedric en Maxim zorgden met hun infiltraties voortdurend voor paniek in de Woumense defensie en in de 34e minuut werd een penaltyfout begaan op de doorgebroken Maxim. Cedric nam zijn verantwoordelijkheid en plaatste de bal rustig in de linkerbenedenhoek. KRC bleef baas op het veld en kreeg 8 minuten voor de koffie nog een uitstekende kans na een actie van Cedric, maar Jeremy miste onbegrijpelijk van dichtbij. KRC ging de kleedkamer in met een oververdiende 0-2 voorsprong tegen een ontstellend zwak Woumen. Na de rust was het opnieuw eenrichtingsvoetbal: Cedric stuurde Maxim met een mooie pass alleen op de keeper af, maar zijn afwerking liet te wensen over. Een 3e goal bleef in de lucht hangen en in de 48e minuut werd een goede voorzet van Jeremy knap binnengekopt door Maxim aan de 2e paal. KRC bleef zijn voet op het gaspedaal houden en had kansen bij de vleet om de score verder uit te diepen: een te verre voorzet van Jeremy werd binnengehouden door Cedric, die na een actie voorlangs besloot. Het frisse voetbal van KRC werd in de 58e minuut voor een 4e keer beloond met een doelpunt: Maxim stak Cedric mooi diep en die werkte beheerst door de benen van de keeper af. Hierna beperkte KRC zich tot het controleren van de wedstrijd, hoewel het nog dreigde ondermeer met een kopbal van Maxim, 60e minuut, en een hard afstandschot van Kevin in de 68e minuut. Wedstrijd liep rustig naar zijn einde en werd afgefloten met een duidelijke 0-4 eindstand op het bord. Meer dan verdiende zege voor KRC, dat door het verlies van leider Zarren thuis tegen Koekelare en van mede 2de geklasseerde Keiem op Leke, op de 1ste plaats in het klassement komt te staan. Een uniek moment in de 5 jaar dat KRC terug over één 1ste elftal beschikt, hopelijk kan KRC die plaats nu vasthouden tot het einde van de competitie en kan KRC de beoogde promotie naar 3de vieren. Volgende week alleszins reeds een belangrijke test met de komst van 2de geklasseerde VK Koekelare, dat grote titelfavoriet Zarren thuis met 0-1 versloeg. Een gewaarschuwd Ratje moet er zeker 2 waard zijn!!!!!
Cédric Bulcke die gekwetst uitviel moest na de wedstrijd naar het ziekenhuis met zijn geraakte knie. Daar werd een serieuze zwelling vastgesteld en ondertussen zit Cédric in het gips zodat hij waarschijnlijk enkele weken uit is. KRC wenst Cédric een spoedig herstel en een vlugge terugkeer op het veld, we zullen hem zeker missen de volgende weken.
Ook Philippe viel uit met een spierblessure, hetzelfde als vorige week. Zijn duur van onbeschikbaarheid valt nog af te wachten.
Door de kwetsuren van Bulcke en Mahieux, de schorsing van Jeffrey Schoolaert en Alex Leloet op reis wordt het voor trainer Danny Dehaese terug wat sleutelen voor de topper tegen Koekelare. Het wordt het moment voor de ongeduldige bankzitters om zich te bewijzen. Zo blijkt nog maar eens hoe belangrijk het is om een brede kern te hebben!!!!!
Speelden voor KRC: Kevin Clemme, Jeremy Carrein, Jeroen Suply, Manu Julien, Tom Torney(78’Dries Dawyndt), Philippe Mahieux(13’Kevin Soutaer ), Arnoud Blondeel, Alex Leloet, Jurgen Schoolaert, Cedric Bulcke(3)(71’Alessandro Desmet), Maxim Simoen(1)
Reservedoelman Miguel Decraemer bleef op de bank.
Uniek moment ook in de kaartenbedeling, niemand van KRC kreeg geel!!!!!