Verslagen 23/10/2010

1ste jaars duiveltjes Reeks K
KRC De Panne – SK Staden A
Eindstand: 6-5 (2-5)
Onze 1ste-jaars duiveltjes kregen dit keer de duiveltjes A-ploeg van Staden op bezoek. Direct na de aftrap waren beide ploegen elkaar waard, maar het weer was een factor waarmee je als speler rekening moest houden, maar waar onze jongsten nog niet echt mee vertrouwd zijn. Ze lieten zich nog teveel meeslepen door het spel en moesten daardoor de eerste helft tegen twee tegenstanders aantreden, de bezoekende ploeg en een heel sterke wind tegen. Toen we naar binnen mochten was de stand toch 2-5.
De nodige tactische bespreking en een niet aflatend enthousiasme brachten ons weer op de been en met de wind in ons voordeel konden we in de tweede helft stilaan terugkeren naar de 5-5 stand en net voor het affluiten konden onze jongste ratjes de overwinning binnenhalen en de eindcijfers 6-5 vastzetten op het bord.
Omdat het erg koud en nat was werd besloten om de tweede helft met 6 tegen 6 te spelen in plaats van de gebruikelijke 5 tegen 5 ploegen.
Door de weersomstandigheden werd ook onze keeper omgewisseld aan de rust en kwam Mohammed het doel verdedigen in plaats van Dylan.
Speelden voor KRC U8: Dylan TOUSSAINT (Keeper 1° helft) ), Mohammed PLAETEVOET (Keeper 2° helft), Miel HOUDEBINNE, Andreas PETZOLD, Ian VANDAELE, Martijn STEEN en Yarne DURIEUX.

2de jaars duiveltjes Reeks K
KRC De Panne – WS Bulskamp
Eindstand:
Onze U9-Ratjes hadden een thuis wedstrijd tegen WS Bulskamp. Met het in laatste instantie afbellen van Joe had trainer Miguel nog 6 spelers ter zijner beschikking. Draia Selim wou in het doel staan, onze Ratjes voetbalden heel goed mee, maar kwamen wel 0-1 achter. Maar onze Ratjes scoorden al vlug de gelijkmaker en deden mooie combinaties .We kregen ook veel kansen ,maar de bal wou er maar niet in gaan. De tweede helft was het zelfde als in de eerste helft. Onze U9 scoorden aan de volle 100% en brachten de score op een 13-3 eindstand. Trainer Miguel was heel tevreden achter de wedstrijd .Onze Ratjes verdienen allemaal een dikke 10 op 10.
Speelden voor KRC U9 :Degrieck Storm,Draia Selim,Pynebrouck Milan(7),Rijs Ruben(2),Tahir Shayaan(3) en Dekien Jasper(1).

2de jaars pré-miniemen Reeks E
KRC De Panne- KVV Coxyde
Eindstand: 2-2 (0-2)
In een koude maar leuke eerste helft kwamen onze ratjes al vroeg achter. Door een misverstand in de verdediging werd het na 10 minuten zelfs 0-2.Onze ratjes, zeker niet de mindere in het spel, kregen ook geregeld een kans. Zo noteren we schoten van Joram en Ian. Ondanks dit gingen we toch rusten met een 0-2 achterstand.
In de tweede helft, hetzelfde spelbeeld. Kansen langs beide zijden, met enkele goede tussenkomsten van doelman en doelvrouw van dienst. Plots lukt het dan toch: een lange ren van Rimski die voorzet, Jari kan net voor de goalie de bal tot bij Thibault duwen, die mooi binnen schiet. Even later scoort Ian het doelpunt waar we recht op hadden: 2-2, wat tevens de eindstand was. Een terecht gelijkspel waar alle supporters tevreden mee zijn.Mooi resultaat, proficiat!
Speelden voor KRC U11: Cagnard Thibault, Coopman Jari, Callewaert Nick, Ben Dewinter, Rimski Rottiers, Vieren Ian, Moors Sascha, Steen Joram, Wullepit Mathias, Joossens Seppe,

Eindstand: 11-0 ( 4-0)
Deze week kwam Poperinge op bezoek en dat zullen ze niet snel vergeten zijn. Bij de rust was het reeds 4-0 in het voordeel van KVVC. In de 2de helft kwamen we pas echt op dreef waardoor na het laatste fluitsignaal de eindstand op het bord stond namelijk 11-0 winst. Van een wedstrijd is er nooit sprake geweest maar toch bleven de bezoekers sportief, en probeerden te blijven voetballen wat niet simpel is als je steeds achter een ongrijpbare bal moet aanhollen. Door deze zege blijven onze jongens ongeslagen en mogen volgende week op bezoek bij Izegem. We blijven op schema.

Nationale juniors U19
KVV Coxyde- KFC Poperinge
Eindstand: 7-0(5-0)
Degelijke partij van KVVC tegen een erg mak Poperinge. Een gretig gestart KVVC zag zich nu snel beloond voor de druk naar voor. Nadat Billy in de 1e minuut had gemist scoorde hij na 5 min toch de openingstreffer.10 min was het opnieuw raak toen opnieuw Billy hard inschoot. Poperinge kon niet op tegen de druk en toen nog eens 10 min later Robin door de verdediging mocht slalommen kon hij alleen op de doelman afgaan en scoren. Een ongekende luxe voor KVVC. Poperinge kreeg geen voet aan de grond en de doelman mocht zich na een goed half uur een 4e keer omdraaien. Toen was het Kjartan die een aanval over rechts in twee tijden kon afronden. Vlak voor de rust kwamen zelf de forfaitscore op het bord toen Besart op aangeven van een bedrijvige Kjartan de bal mooi over de doelman stiften. Na de rust eenzelfde spelbeeld. Behalve dat KVVC te snel en met te weinig geduld ging spelen en daardoor kansen en mogelijke kansen liet liggen. Ook Poperinge kwam nu iets meer naar voor en op de enige goede kans voor hen stond een attente Bradley klaar om de doorgebroken spits te stoppen. De hardwerkende ingevallen Dries kon dan ook zijn duit in het zakje doen en nog 2 maal scoren binnen evenveel minuten. 7 - 0 na een uur spelen. Het spel verwaterde een beetje. Toch speelde KVVC nog voldoende kansen bij elkaar maar een bedrijvige Maxim, Benoit en Dries konden niet meer afronden. Een deugddoende en klinkende zege voor de hardwerkende groep.

Eindstand: 5-0 ( Forfait)
Door te veel gekwetsten en afwezigen moest noodgedwongen forfait gegeven worden voor de verplaatsing naar Nieuwpoort met onze reservenploeg.

Reserven
KRC De Panne B – KSV Veurne
Eindstand: 1-7 ( 1-4)
Door te veel gekwetsten en afwezigen was het ook hier een probleem aan 11 spelers te geraken. Door het niet opdagen van Tommy en Jenno moest er dan ook afgetrapt worden met slechts 10 spelers tegen één van de leidersploegen Veurne. Opdracht was dan ook goed georganiseerd te blijven spelen om een afstraffing te vermijden. En ondanks de zware eindscore, speelden onze ratjes een meer dan verdienstelijke wedstrijd. 8’ een actie van Sander op rechts, bal naar Jorkin die op doel kan trappen maar de bal gaat naast. 11’ eerste schot van de bezoekers uit de 2de lijn, Miguel kan pakken. 22’actie op rechts van Veurne, Miguel kan redding brengen met de voet in corner. Wedstrijd blijft goed in evenwicht met een verstandig spelend KRC, maar in de 30’ staat het toch 0-1, diepe bal van op links, ingetikt door een inlopende speler. Erg vlug de 0-2 in de 33’, een harde knal van buiten de 16 die mooi het hoekje binnengaat. 38’ de aansluitingstreffer, bal van Dries Dawyndt naar Niels die schuin voor doel kan binnentrappen Maar dadelijk erop de 1-3, voorzet over iedereen heen naar de 2de paal waar gemakkelijk kan binnengetrapt worden. En in de 45’ nog de 1-4 ruststand, dom balverlies achteraan, hard schot dat mooi binnendraait. 2de helft verloopt terug gelijkopgaand met een moedig voetballend KRC met in de 49’ een schot uit de 2de lijn van Niels gepakt door de bezoekende doelman.51’ schot van de bezoekers, via de paal de bal terug het veld in. 54’ geknoei bij de bezoekers achteraan, Niels krijgt de bal en probeert het met een verre lob-bal die juist over het doel buitengaat.56’ balverlies KRC, bezoeker alleen voor Miguel maar gelukkig naast.60’ ver schot van de bezoekers op de paal, de rebound op Miguel geknald. Het beste is er nu duidelijk af bij KRC en de vermoeidheid begint zijn tol te eisen tegen een zeker niet sterk spelend Veurne. Toch houdt KRC stand, maar bezwijkt toch in de laatste 5 minuten van de wedstrijd. 84’ 1-5 met een bal op rechts die onder Miguel binnengaat. 86’ de 1-6, actie op links en de bal wordt aan de 2de paal gemakkelijk binnengetrapt.89’ nog de 1-7, actie op rechts alleen voor Miguel, bal voor doel waar Tyas niets anders kan doen dan de bal binnen te lopen. Eindstand 1-7, te zware verliescijfers na een zeer verdienstelijke wedstrijd van onze aanwezige reserven.
Speelden voor KRC: Miguel Decraemer, Pieter Geerts, Sammy Luchie, Pierig Leloet, Tyas Demuysere, Dries Dawyndt, Jorkin Declerck, Pieter Coulier, Sander Cuvelier, Niels Dumon(1)

1ste Elftal
KRC De Panne – KVK Koekelare
Eindstand: 1-1 ( 1-0)
Ons 1ste elftal, sinds vorige week alleen leider, stond voor een zware opdracht met de thuiswedstrijd tegen 2de geklasseerde Koekelare. Fel verzwakt door de kwetsuur van Cédric Bulcke, de schorsing van Jeffrey Schoolaert, de afwezigheid van reisganger Alex Leloet en de nog niet wedstrijdfitte doelman Tim Coutereel, was enkel het toch kunnen aantreden van Philippe Mahieux en de terugkeer van geelgeschorste Ludovic Lecat positief te noemen.
Iedereen had hoge verwachtingen voor deze topper in 4de provinciale A, maar wat op de mat gelegd werd maakte de verwachtingen zeker niet waar. Koekelare, zeker gestart met de bedoeling de 0 te houden met 5 man constant achteraan en telkens met een lange bal de aanvallers zoeken, speelde verre van goed en het was KRC dat in de 11’ de eerste kans kreeg met een slecht getrapte corner die uiteindelijk bij Tom Ameloot belandt, schot dat half mislukt maar via het hoofd van Maxim Simoen toch nog in de handen van de bezoekende keeper terechtkomt. 12’ overduidelijke overtreding op Tom Torney in de 16, scheidsrechter fluit de logische strafschop die Maxim foutloos omzet en zo KRC op een schitterende 1-0 voorsprong brengt. 24’ eerste bezoekend gevaar, goed gegeven corner op rechts, inkomende speler aan de 1ste paal die juist naast besluit. 35’ valt Tom Torney gekwetst uit met een verzwikte voet en wordt hij vervangen door Kevin Soutaer met wat geschuif in de posities tot gevolg. 36’ vrije trap Jeremy Carrein, bal bij Arnoud die zijn schot half mist maar de bal hobbelt tot bij een volledig vrijstaande Jurgen Schoolaert die echter ook verast is dat hij zijn schot ook mist. Kort voor affluiten 1ste helft nog een fout van Ludovic Lecat die daarvoor zijn 3de gele kaart krijgt en daardoor volgende zondag nog eens mag rusten. Vrije trap eindigt op de bovenkant van het doelkader. Scheids fluit even later voor rust met een gevleide maar niet onverdiende 1-0 voorsprong, na een weinig hoogstaande 1ste helft. Het is Koekelare dat het best uit de kleedkamers komt met een KRC dat bang achteruit kruipt en nog enkel werkt met ballen wegtrappen, wat nooit goed kan aflopen. 51’ mooie actie centraal van de bezoekers, mooi gered met de voet door doelman Kevin Clemme. 56’ terug de bezoekers, schot uit de 2de lijn dat eindigt op de bovenkant van de lat. 62’ terug een knal van ver, terug tegen de deklat, bal springt terug in het veld maar de rebound wordt hoog over geknald. 72’ afgeweken vrije trap via de KRC-muur, bal eindigt net boven de deklat in corner. 76’ snelle tegenstoot KRC,in plaats van zelf te schieten geeft Alessandro Desmet de bal nog slecht af, dadelijk tegenaanval Koekelare maar Manu Julien kan nog net de bal wegwerken. Wat niet kon uitblijven gebeurde ook, corner op links, bal geraakt niet weg en de 1-1 wordt hard binnengetrapt. 79’ terug Koekelare, keeper Clemme kan niet goed bij de bal die gelukkig nog kan weggetrapt worden.81’ nog een vrije trap van de bezoekers op links, bal mooi centraal voor doel waar een bezoeker volledig vrijstaand gelukkig nog naast kopt. KRC heeft het duidelijk moeilijk, kan geen combinatie meer in elkaar steken, veel verkeerde passen en het mag zich na 90’ eigenlijk gelukkig prijzen met de 1-1 eindstand op het bord. Het was duidelijk dat de ontbrekende spelers van vandaag zeker de kwaliteit van het KRC-voetbal geen deugd deden. KRC blijft wel alleen op de 1ste plaats staan, maar ziet verschillende concurrenten toch dichter bijsluipen. Volgende week de steeds moeilijke verplaatsing naar het slecht liggend veld van Vladslo, voor een ploeg met titelambities moet daar zeker gewonnen worden. Maar oud KRC-coach Alex Schoonvaere zal zeker de puntjes niet cadeau geven aan KRC.
Speelden voor KRC: Kevin Clemme, Jeremy Carrein, Jeroen Suply, Manu Julien, Ludovic Lecat, Philippe Mahieux, Jurgen Schoolaert, Arnoud Blondeel, Tom Torney(35’Kevin Soutaer), Maxim Simoen(1), Tom Ameloot(64’Desmedt).
Reservespelers Tim Coutereel en Dries Dawyndt bleven op de bank.
Er was geel voor Ludovic Lecat en Arnoud Blondeel (haakfouten)
Voor Ludovic was het zijn 3de gele kaart waardoor hij de wedstrijd op Vladslo mist.