Verslagen 06-11-2010

1ste jaars duiveltjes Reeks K
KRC De Panne – KEG Gistel
Eindstand: 19-1 (11-0)

Onze tegenstander deze week was de duiveltjesploeg van KE Gistel of de Kegge, normaal een club met een heel degelijke jeugdwerking en ook een ploeg die deftig voetbal brengt.
Bij aankomst had ik als trainer dan ook de indruk dat de spelertjes van Gistel een stuk groter waren dan onze jongsten en onze speltactiek werd dan ook in die richting bepaald.
Toen de aftrap werd gegeven bleek dat onze jongsten echter heel wat verder stonden qua techniek en voetbalkennis. Onze jongsten namen direct het initiatief, ze openden de score en troffen raak aan de volle honderd procent. Zo stond het aan de rust reeds 11-0 in ons voordeel.
Na de spreekwoordelijke koffie en omdat er zo weinig tegenstand was, mocht Gistel zelfs hun reservespeler op het veld brengen en speelden we de tweede helft met 5 tegen 6.
Hoewel de 'man meer' situatie kon Gistel nog niet echt een vuist maken. Onze jongsten trokken telkens opnieuw naar voor trokken makkelijk de cijfers omhoog.
In overleg lieten onze spelertjes toe dat Gistel op het einde van de wedstrijd dan toch een tegendoelpuntje kon optekenen. Eindstand uiteindelijk 19-1, de zoveelste overwinning van trainer Jean met onze kleinste Ratjes die aan een schitterend seizoen bezig zijn.
Speelden voor KRC U8: Alex-Elmo BISSCHOP, Lander VANBESIEN, Mohammed PLAETEVOET, Andreas PETZOLD, Ian VANDAELE, Martijn STEEN en Yarne DURIEUX.
Volgende week geen match door het algemeen FORFAIT van KSV Nieuwpoort

2de jaars duiveltjes Reeks K
KRC De Panne – KSV Nieuwpoort
Eindstand: 19-3 ( 8-0)

Onze Ratjes stonden voor een thuiswedstrijd tegen Nieuwpoort. 5 spelers had trainer Miguel ter beschikking, want er waren 3 spelers op reis. Debutant was Arne Cottenie, het was de eerste keer dat hij meespeelde met de gewestelijke U9. De eerste helft begon heel goed, onze jongens voetbalden heel goed, Nieuwpoort was niet zo sterk dat we dachten en onze Ratjes deden mooie combinaties en liepen tot 8-0 uit aan de rust. De tweede helft kwam Nieuwpoort iets sterker in de wedstrijd, maar onze Ratjes hielden goed stand.Onze ratjes scoorden aan de volle 100%.De wedstrijd eindigde uiteindelijk op een 19-3 overwinning. Dikke proficiat aan de spelers voor het mooie spel dat ze hebben gebracht. Volgende week een zware verplaatsing naar KSV Veurne.
Speelden voor KRC U9: Pynebrouck Milan(7), Vanbesien Lander(2), Tahir Shayaan(5), Cottenie Arne(3) en Rijs Ruben.

2de jaars pré-miniemen Reeks E
KRC De Panne
Eindstand: 1-0 ( 0-0)

Onze ratjes speelden zaterdag weer een sterke en mooie match, ze moesten het nochtans opnemen tegen het redelijk sterke Keiem, maar onze ratjes waren van het begin tot het einde de sterkste ploeg op het veld. Natuurlijk kwamen de kansen er, maar ze werden niet af gewerkt door onze jongens. Ruststand was dan ook 0-0
In de 2de helft duurde het nog even voor de ratjes toch konden scoren, tot in de 12’ Wout de 1-0 binnen kon trappen. Er kwamen nog kansen voor onze U11’s, maar de afwerking was er niet. De bezoekers uit Keiem kregen ook kleine kansjes, maar elke keer werden die verhinderd door een sterke blauw-zwarte verdediging. Zo pakte onze ratjes nog eens 3punten
Speelden voor KRC U11: Dewinter Ben, Rottiers Rimski, Vieren Ian, Coopman Jari, Callewaert Nick, Cagnard Thibault, Moors Sascha, Steen Joram, Vanbesien wout.

Eindstand: 2-5

Na onze 1ste nederlaag vorige week hadden onze jongens iets recht te zetten en dat hebben ze dan ook met bravoure gedaan. Waar we bij onze vorige ontmoeting al na 10 min op achterstand stonden waren het nu de jongens van KVVC die het sterkst begonnen en hoe! Het 1ste halfuur was een streling voor het oog en deed menig voetbalhartjes sneller kloppen. KVVC combineerde, won bijna alle duels, snelle uitvoering en als kers op de taart prachtige doelpunten. Van een streep tot geplaatste kopbal of subtiel over doelman, schitterend. De 2de helft was iets moeilijker mede door het harde spel van onze tegenstander die zich niet zomaar gewonnen gaf. Opnieuw keerden onze jongens met de 3 punten op zak richting Coxyde na een welverdiende overwinning op Sparta. Proficiat jongens, het was genieten!!!!

Eindstand: 0-4 ( 0-1)
Speelden voor KRC A: Miguel Decraemer, Leloet Pierig, Supply Jeroen, Luchie Sammy, Desmet Alessandro, Schoolaert Jeffrey, Leloet Alex, Ameloot Tom, Coulier Pieter, Declerck Jorkin, Dumon Niels, Vanasche Pieter(1)

KRC De Panne B – WS Bulskamp A
Eindstand: 4-0 (0-0)

Doordat 1ste elftal KRC bye was in het We werden de reserven aangevuld met enkele spelers uit de kern 1ste elftal zodat er bij de B’s eindelijk eens 12 spelers op de afspraak waren, Laurens Deconinck stuurde zijn kant.
Een serieuze hagelbui kort voor de aftrap had het veld erg moeilijk bespeelbaar gemaakt, met veel stukken waar de bal bleef stremmen in het verzadigde 1ste veld. Beide ploegen hadden het in de 1ste helft duidelijk moeilijk met de staat van het veld en het spelniveau was dan ook niet bijster hoogstaand. 5’ voorzet van stand-in kapitein Tommy Vandaele, kopstoot van Jensi gaat naast. 10’ mooi gegeven corner van Sander op rechts, Jurgens kopstoot gaat net boven de kruising buiten. 19’ schot uit de draai van Fredje courbot maar zijn poging gaat over. 21’ actie van Sander op rechts, mooi schot maar de bezoekende doelman, oud KRC’er Jan Verweirder, verwerkt mooi in corner. 38’ terug de bedrijvige Sander met een voorzet achteruit, schot Fredje gekraakt. Bulskamp kon daar aanvallend eigenlijk niets tegenover zetten en doelman Kevin bleef in de 1ste helft zo goed als werkloos. Ruststand 0-0, na een slappe 1ste helft. Veel betere 2de helft met in de 48’ dadelijk de 1-0 met natuurlijk Fredje op de goede plaats als Jan naast de bal gaat en het doelpunt eigenlijk in geschenkverpakking aanbiedt aan KRC. 55’ mistasten centraal achteraan van Manu, doelpoging gelukkig naast doel besloten. 56’ Sander alleen door, zijn poging wordt afgeweerd, bal bij Jensi die ook niet kan afwerken, bal komt via Jan tegen de paal en natuurlijk staat daar terug goaltjesdief Courbot om binnen te trappen. 67’ hard schot net buiten de 16 van de mee opgerukte John Wormleighton, bal gered juist voor de lijn en in corner. 75’verre vrije trap Tommy, bal gaat juist over Jurgen heen en Dries komt zo alleen voor de keeper en trapt met zijn mindere rechtervoet beheerst de 3-0 binnen, wedstrijd gespeeld. De bezoekers komen dan nog met 10 te staan wegens een rode kaart voor beledigingen aan de scheidsrechter, maar het is Kevin die mooi met de voet redding met brengen om een bezoekend doelpunt te verhinderen. 77’ terug redding van Kevin in corner na een mistasten van Sylvester.87’ open Jenno mooi op rechts waar Sander het gat induikt, lage voorzet mooi binnengetrapt door Fredje courbot die daarmee zijn 3de scoort en de eindstand vastlegt op 4-0. Meer dan verdiende overwinning van onze reserven, na een slappe 1ste en een veel betere 2de helft.
Speelden voor KRC B: Kevin Dehuvyne, Sylvester Annys, John Wormleighton, Tommy Vandaele, Manu Jullien, Tyas Demuysere, Sander Cuvelier, Lorenzo Dehuvyne, Jurgen Schoolaert, Dries Dawyndt(1)Fredrik Courbot(3), Jensi Sunardi,

KRC De Panne bye

De oudste Ratjes waren dit WE bye, een deugddoende zondag om enkele spelers te laten recuperen en enkele terugkerende spelers competitieritme te laten opdoen door mee te spelen met de reserveploegen. De week werd goed gevuld met donderdag een bezoekje aan de sauna van sponsor Hotel Donny, terwijl zaterdag enkelen gingen paintballen te Poperinge. WS Zarren won vlot zijn uitwedstrijd met 0-7 op het veld van rode lantaarn WS Bulskamp, zodat WS Zarren nu samen met KRC aan de leiding komt van het klassement. Zarren voert wel het klassement aan met een veel beter doelpuntensaldo. Nu 2 belangrijke wedstrijden met het oog op de periodetitel. KRC moet thuis tegen Leke en vervolgens naar Jonkershove, WS Zarren speelt nog thuis tegen Keiem en met nog naar Alveringem. Koekelare dat volgt op 1 punt moet nog thuis tegen Bulskamp en op verplaatsing naar Keiem. KRC moet dus zeker zijn 2 volgende wedstrijden winnen met een groot doelpuntenverschil en/of hopen op puntenverlies van Zarren.