1ste jaars duiveltjes Reeks K
WS Adinkerke - KRC De Panne
Eindstand: 8-7 ( 5-3)
Onze 1ste-jaars duiveltjes moesten na een lange winterstop op verplaatsing naar de buren.
Direct na de aftrap was het duidelijk dat de twee ploegen elkaar waard waren, en dat het een wedstrijd zou worden waarbij het resultaat niet te voorspellen was. Adinkerke kon na enkele minuten de score openen en vanaf toen waren we op achtervolgen aangewezen. Dit ging zo door, scoren en tegenscoren, en aan de rust stonden de cijfers 5-3 op het bord in ons nadeel.
In de tweede helft begonnen onze duiveltjes heel sterk en konden zowaar voor het eerst op voorsprong komen. WS Adinkerke kon echter terugkeren en daar gingen we weer. Op twee minuten van het einde was het een gelijke 7-7 stand. Toen bleek dat Murphy met ons was meegereisd en op de zoveelste corner zette Andreas zijn voet tegen de bal en trapte de bal keihard in de netten… Helaas onze netten… Bijna direct hierop volgend werd er afgefloten met een voor ons negatieve eindstand van 8-7. Het tweede verlies dat onze jongste ploeg dit seizoen moet aanvaarden.
Speelden voor KRC U8: Mohammed PLAETEVOET, Miel HOUDEBINNE, Andreas Petzold, Martijn STEEN, Ian VANDAELE, Yarne Durieux en Alexander-Elmo BISSCHOP.

2de jaars duiveltjes Reeks K
VG Oostende - KRC De Panne
Eindstand: 12-4 ( 5-0)
Onze ratjes hadden een zware verplaatsing naar VG Oostende voor de boeg.Met het afbellen van Shayaan vertrok trainer Miguel met 4 man naar Oostende, gelukkig kon hij beroep doen op Denzel (speler u8 KVVC).De trainer van VG Oostende stelde voor om telkens 1 speler van zijn ploeg bij ons te steken, waarvoor de Ratjes erg dankbaar waren. Onze jongens voetbalden goed mee,maar VG was veel sterker, ruststand reeds 5-0.In de tweede helft kwamen we iets sterker in de wedstrijd, konden paar keer scoren maar VG liep gemakkelijk uit. Toch een dikke pluim geven voor het spel dat onze jongens brachten
Speelden voor KRC U9: Denzel Vandenkerckhove, Claerebout Joe (1), Rijs Ruben, Milan Pynebrouck(2)

2de jaars pré-miniemen Reeks E
KSV Veurne - KRC De Panne
Eindstand: 2-3 ( 0-0)

Op papier een zeer zware verplaatsing naar Veurne, maar met juist 8 spelers speelden onze U11’s daar een zeer goeie match op een zeer slecht liggend veld. Onze Ratjes begonnen wat voorzichtig en braken enkele keren goed uit. Veurne had wel de betere kansen, maar vergat af te werken. KRC speelde goed gesloten en kreeg ook wat kansjes. 2de helft juist begonnen en Veurne kwam verdiend voor. KRC terug wakker en meteen tegen gescoord door Ian. De Panne was nu wel beter in de match, maar Veurne scoort de 2-1 door een verre vrije trap door de keeper. Onze jongens trappen af en Sacha stelde meteen gelijk. De huisploeg kwam nog een paar keer gevaarlijk door, maar door een sterk spelende Rimski die overal tussen zat konden ze niet meer scoren. Veurne was nog 1 keer zeer gevaarlijk, maar gelukkig naast getrapt, mede door keeper Ben die goed uit kwam. Ben trap de bal uit naar Ian, die de bal doorsteekt naar Thibault die een man uit kapt, past naar Nick die een mooie steek bal geeft naar Seppe die alleen voor de keeper komt en scoort. Een overwinning voor onze U11’s die wel verdiend was door een sterke 2de helft te spelen. Voor iedereen die er bij was een zeer dikke pluim van trainer Bjorn.
Speelden voor KRC U 11: Dewinter Ben, Rottiers Rimski, Vieren Ian, Callewaert Nick, Steen Joram, Joossens Seppe, Cagnard Thibault en Sascha Moors.

Gewestelijke miniemen U13 Reeks A
Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
WS Oudenburg - KRC De Panne
Eindstand: 5-0 Forfait
Door een serieus tekort aan spelers moest noodgedwongen forfait gegeven worden door onze U13 voor de verplaatsing naar Oudenburg.

Gewestelijke knapen U15 reeks A
KRC De Panne- SK Snaaskerke
Eindstand: 0-5 ( 0-3)
Met een gehavende ploeg, net elf spelers, maar geen doelman waren we een maatje te klein voor het derde geklasseerde Snaaskerke.Bij de rust wezen de bordjes reeds 0-3. In de tweede helft kregen we hetzelfde spelbeeld, hoe goed de thuisploeg het ook probeerde, een echte doelkans kregen ze niet bij elkaar gevoetbald.Het werd dan ook makkelijke zege voor de bezoekers => 0 – 5.
Speelden voor KRC GU15: Maarten Devos – Jarvid Gruwé – Maxime Butaye – Jeroen Devos – René Lambert – Saad Farouk – Maxime Steenkiste – Antoine Gilbert – Gael Holvoet – Mundi – Nico

Nationale scholieren U17
KVV Coxyde – KFC Izegem
Eindstand: 3-2
Veel wind en een fysiek sterkere tegenstander maakten het voor ons deze week zeer moeilijk om academisch voetbal te brengen. Het was een wedstrijd waar we voor elke meter moesten vechten. Dat hebben onze jongens met brio gedaan, in een partij waar er langs beide zijden doelpunten konden vallen. KVVC slaagde er toch in om het snelst te scoren,maar net voor de rust kregen de bezoekers een strafschop en stonden de bordjes opnieuw gelijk: 1-1 ruststand. Nog geen 2 minuten ver in de 2de helft kwamen we reeds op een 1-2 achterstand door een foutje in de verdediging, maar we lieten de kopjes niet hangen en slaagden er zowaar in om snel 2-2 gelijk te komen. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd konden we zelfs op voorsprong komen 3-2. Dit was tevens de eindstand in een hevige wedstrijd waar geen van beide teams van wijken wou weten, maar KVVC toch de 3 punten thuis kon houden. Hoogstaand voetbal was het deze keer zeker niet maar er was geen tekort aan spanning en inzet. Proficiat en volgende week thuis tegen Petegem.

Nationale juniors U19
Eindstand: 4-1 ( 3-0)
Goede partij van U19 tegen een behoorlijk goed spelend Izegem. Beide ploegen probeerden goed voetballende combinaties op de mat te brengen maar het was KVVC die daar het best in slaagde ondanks het windnadeel. De bal ging snel in de combinatie, de druk op de bal was hoog en de aansluiting verliep vlot. De aanvallen via de flanken kwamen er goed uit evenals de voorzetten. Enkel de aansluiting in de 16m liet soms te lang op zich wachten om de mooie aanvallen af te ronden. Na enkele kansen was het Dylan die op het kwartier met een puik afstandsshot de uitstekende doelman wist te verschalken. KVVC dicteerde de wet en Izegem moest wijken. Besart opnieuw in goede doen zorgde voor de 2-0, eveneens met een mooi afstandsshot. Toen ook Benoit zijn goede 1e helft wist te bekronen met een doelpunt moest Izegem met een 3-0 achterstand de rust in. Na de rust een meer evenwichtig spelbeeld maar KVVC liet geen enkele opening toe zoals ze de laatste weken niks meer toe laten. Benoit met zijn 2e van de namiddag zorgde voor een 4-0 voorsprong na een mooie aanval over links waarbij nu wel een snelle aansluiting was in de 16m. 5min later liet een bijna werkloze Arne zich toch eens verrassen toen een indraaiende vrije trap van op de zijkant aan de korte hoek in het doel verdween. Deze stand bleef ongewijzigd ondanks nog meerdere kansen voor een hard werkende Sam. Goede prestatie voor een ploeg die opnieuw in het goede ritme zit.

Eindstand: 11-0 ( 5-0)
Deze week terug een poging om met 2 reserve-elftallen aan te treden, maar opnieuw spelersproblemen. Geen Tyas en Thyme wegens schoolverplichtingen, Tommy en Nicolas afgebeld zodat slechts 8 Ratjes aan de aftrap stonden tegen de jeugdige reserveploeg van Alveringem. Strakke zijwind en de 1ste helft moest dan nog afgewerkt worden met windnadeel. Iedereen gestart met volle moed maar na 12’ reeds de 1-0, kort daarop dom balverlies van Sylvester achteraan en het staat 2-0.. Enkel gevaar van KRC met in de 24’ strakke vrije trap op links van Fredje Courbot, aan de 2de paal is John net niet groot genoeg om bij de bal te kunnen. 37’ nog een vrije trap van John, via een thuisspeler afgeweken in corner. Doelman Pieter Vanassche doet zijn uiterste best maar kan niet verhinderen dat de thuisploeg aan de rust 5-0 voorstaat. In de rust moet keeper Pieter plaats ruimen voor Laurens die het niet mee ziet zitten als veldspeler. Onze jongens blijven hun best doen maar de inspanningen beginnen serieus door te wegen. Doelman Laurens doet nog enkele mooie reddingen, komt er nog enkele keren voetballend mooi uit maar kan niet verhinderen dat de thuisploeg uiteindelijk uitloopt naar een 11-0 eindstand. Enige doelpoging van KRC in de 2de helft is een individuele actie van Sander op rechts, besloten met en schot op de keeper. Toch proficiat aan de Ratjes die de moed hadden om de wedstrijd uit te spelen, waarvoor ze ook felicitaties kregen van de thuistrainer. Volgende week hopelijk 2 volledige elftallen op het veld, gezien de vrije zondag van het 1ste elftal.
Speelden voor KRC: Pieter Vanassche, Bjorn Lemiere, John Wormleighton, Sylvester Annys, Laurens Deconinck, Sander Cuvelier, Frederik Courbot, Niels Dumon

KRC De Panne B – KVV Oostduinkerke
Eindstand: 4-1( 2-0)
Geen verslag ontvangen van de reporter met dienst.
Speelden voor KRC: Miguel Decraemer, Angelo Storm, Pierig Leloet, Pieter Geerts, Dries Dawyndt, Pieter Coulier, Julien Averein, Jorkin Declerck, Alessandro Desmet, Jensi Sunardi, Simoen Jeff.

SC Lombardsijde- KRC De Panne
Eindstand: 1-1 ( 1-0)
Onze oudste Ratjes, de jongste weken duidelijk in mindere doen, stonden voor een loodzware verplaatsing naar ploeg in vorm Lombardsijde. Lombardsijde trad voor het eerst aan op hun terrein met een volledig vernieuwde accommodatie, een prachtige infrastructuur. KRC wist dat hun een zware karwei te wachten stond, vooral na de zware 4-1 nederlaag van de thuisploeg uit de heenwedstrijd. Enkele plaatswissels bij KRC, een goede start maar na 2’een misser van Jeroen, laatste man Jurgen begaat een misschien wel onnodige fout in de 16. Strafschop voor de thuisploeg, feilloos omgezet en 1-0 voor de thuisploeg. KRC lichtjes aangeslagen, want in de 4’ een thuisspeler die alleen door kan gaan, wel na eerst de bal met de arm meegenomen te hebben. Gelukkig is doelman Tim bij de pinken en kan hij de 2-0 verhinderen. 5’ actie van Cédric op rechts, bal nog mooi voor maar niemand is gevolgd om binnen te tikken. Kort daarop terug slecht uitverdedigen bij KRC, maar de doelpoging wordt gelukkig nog in laatste instantie voor de doellijn weggetrapt. Daarna een periode met veel middenveldspel zonder echte kansen tot in de 23’ terug een actie van Cedric op links, bal terug naar Ruben die met een laag schot op doelman Arvid Delvael besluit. 35’ terug een KRC-actie op rechts, Cedric besluit op de voet van doelman Delvael en Maxim trapt de afvallende bal over. 40’ eindelijk mooi snel combinatievoetbal van KRC, besloten met een harde knal van Manu maar recht op de thuiskeeper.43’ actie van Jeffrey besloten met een te slap schot, bal komt bij Cedric terecht die juist over doel knalt. Ruststand 1-0 na een slap begin van KRC, maar gaandeweg meer en meer dominerend zonder echt scherp te voetballen. In de 2de helft komt de thuisploeg er niet meer aan te pas, doelman Tim blijft zowat gans de tijd werkloos toekijken. KRC heeft doorlopend balbezit maar de snelheid van uitvoering ligt veel te laag.56’voorzet van op rechts door Jeffrey, besloten met een hard schot van Ruben, dat hoog over gaat. 59’ geraakt de bal niet weg in de 16 van de thuisploeg, uiteindelijk besluit Maxim op Arvid. 62’ terug een harde knal van Manu uit de 2de lijn, maar terug ranselt Arvid de bal uit doel. 73’ is het Jeffrey die na een mooie actie voor de thuiskeeper komt die terug goed uitgekomen is.75’ is het Arnoud die na een actie op rechts terug op de thuisdoelman besluit. 85’ eindelijk de 1-1 maar zwaar betwist door de thuisploeg. Hoge voorzet voor doel, Maxim wil koppen maar blijft staan en wordt eigenlijk aangelopen door de uitgekomen Delvael die op de grond terecht komt. Scheids laat terecht doorspelen gezien Maxim geen enkele beweging deed, en het is Cedric die in de rebound de bal hard kan binnentrappen en meteen de meer dan verdiende 1-1 op het bord zet. Nu slaan de stoppen door bij thuisdoelman Delvael, een spurt nar de scheidsrechter toe, een discussie en een felle duw met valpartij van de scheids tot gevolg, betekent natuurlijk direct rood van Delvael een erg lange schorsing die boven zijn hoofd hangt. Geen reservedoelman bij de thuisploeg, veldspeler in de goal. 88’ actie op links, voorzet en Filou loopt de bal binnen aan de 2 de paal, echter afgekeurd door de scheids wegens zeer betwistbaar buitenspel. 90’ nog een vrije trap van Cédric, via de muur tegen de buitenkant paal maar de scheids geeft geen corner. Scheids is duidelijk bevreesd voor nog meer tumult en besluit de wedstrijd na maar 2 minuten extra-tijd af te fluiten. Eindstand 1-1, een dubbel gevoel bij KRC. Tevreden dat de vroege achterstand toch nog kon opgehaald worden, ontevreden omdat KRC over gans de wedstrijd bekeken eigenlijk de betere ploeg was maar de nodige scherpte miste om de kansen af te werken. Nu een weekje rust om de batterijen op te laden, terug wat scherper te trainen en dan wacht een thuiswedstrijd tegen Woumen, de 3 punten thuishouden zijn daar een must!!!!!!!
Speelden voor KRC: Tim Coutereel, Supply Jeroen(60’Jeremy Carrein), Schoolaert Jurgen, Jullien Manu, Lecat Ludovic, Blondeel Arnoud, Schoolaert Jeffrey, Le loet Alexandre(74’Mahieux Philippe), Simoen Maxim, Bulcke Cedric(1), Hoorne Ruben(58’Tom Torney).
Reservedoelman Miguel Decraemer bleef op de bank.
Er was geel voor Manu Jullien ( haakfout).