Verslagen 19-03-2011

1ste jaars duiveltjes Reeks K
KEG Gistel - KRC De Panne
Eindstand: 0-11 (0-1)

Bij de thuismatch was de einduitslag 19-1 in ons voordeel en onze jongens waren dan ook redelijk zeker van hun zaak. Bij de aftrap bleek dat onze Ratjes nog steeds veel sterker speelden dan hun tegenstanders. Onze jongsten namen direct het initiatief en openden de score. Maar dan begon het probleem opnieuw van individualisme en enkelspel, waardoor er geen enkel doelpunt kon worden opgetekend. Ruststand 0-1
Tijdens de rust werd opnieuw gehamerd op samenspel en toen ging het scoren wel weer vlot.
Onze jongsten trokken telkens opnieuw naar en konden nu wel scoren door het feit dat de passes heel goed aankwamen en de tegenpartij volledig uit verband werd gespeeld.
Speelden voor KRC U9: Andreas PETZOLD, Lander VANBESIEN, Mohammed PLAETEVOET, Miel HOUDEBINNE, Martijn STEEN, Yarne DURIEUX en Alex-Elmo BISSCHOP.

2de jaars duiveltjes Reeks K
SV Nieuwpoort - KRC De Panne
Eindstand: 5-11 ( 2-3)

Onze Ratjes hadden een verplaatsing naar Nieuwpoort, waar ze voor het eerst op kunstgras speelden, en dat ging heel goed. KRC was duidelijk de sterkste ploeg, we kregen mooie kansen, maar soms was onze afwerking niet goed.Uiteindelijk liepen we 2-3 uit en dat was ook de ruststand. In de tweede helft voetbalden onze jongens terug heel goed.Mooie combinaties, dat wou trainer Miguel zien, maar ook Nieuwpoort scoorde in de tweede helft een mooi doelpunt. Maar Dekien Jasper dacht 'ik kan dat ook' en onze Jasper scoorde ook een prachtig doelpunt. Uiteindelijk wonnen onze Ratjes de wedstrijd met 5-11. Dikke proficiat voor alle spelers. En proficiat aan Degrieck Storm voor zijn eerst doelpunt van het seizoen. Volgende week thuis wedstrijd tegen SV Veurne.
Speelden voor KRC U9: Rijs Ruben(1)Pynebrouck Milan(3), Tahir Shayaan(1), Detroyer Benjamin(1), Claerebout Joe(1), Degrieck Storm(1), Dekien Jasper(3).

2de jaars pré-miniemen Reeks E
SP Keiem - KRC De Panne
Eindstand: 0-8 (0-3)

Onze ratjes moesten naar Keiem, op papier nogal een moeilijke ploeg want thuis werd er maar met 1-0 gewonnen. Op een zwaar terrein begonnen we zeer sterk en was meteen de 1ste kans voor Ian, die maar net naast trapt. Thuiskeeper trapt slecht uit, in de voeten van Ian die dadelijk op doel trapt en de bal gaat erin,0-1.Aftrap voor Keiem, Wout neemt de bal af en zo combineren we tot er een voorzet kom van Jari, Keiem werkt slecht weg en zo kan Seppe de 0-2 binnentrappen. Zo loopt de 1ste helft verder en aan de rust werd het nog 0-3 door een goal van Sacha. Ondertussen is Nick geblesseerd geraakt aan de bil en kon hij de match niet meer hervatten, meteen ook geen wissels meer. 2de helft hetzelfde spelbeeld als in de 1ste helft, één richtingsvoetbal voor De Panne dat zo verder uitloopt tot 0-8 met goals van Sacha,2x Jari, Ian en Wout. Een zeer gemakkelijke overwinning voor onze jongens die weer op sommige momenten weer mooi voetbal bracht en.
Speelden voor KRC U11: Coopman Jari, Joossens Seppe, Vanbesien Wout, Dewinter Ben, Rottiers Rimski, Callewaert Nick, Ian Vieren, Sascha Moors, Steen Joram

Eindstand: 6-0 ( 4-0)

De thuisploeg werkte aan 100% af, waardoor we gingen rusten met een 4-0 ruststand. In de tweede helft kregen we een meer evenwichtigere partij, maar De Panne kon geen enkele kans bij elkaar voetballen. Het was de thuisploeg die via een licht toe gekende strafschop en nog een doelpunt, de eindstand op 6-0 wist te brengen
Speelden voor KRC GU15: Jarvid Gruwé – Jeroen Devos – Saad Farouk – Antoine Gilbert – Mundiglodie Dialungana – Dante Blanckaert – Brad Baelden - Maxim Steenkiste – Remko Germonpré – James Bigot – Maxime Butaye – Maarten Devos - Rares Nicolciuiou.

Eindstand: 0-5 Forfait

Door de in de laatste instantie weggevallen Tyas Demuysere en Thyme Allary en de spoorloze Tommy Vandaele, waren er slechts 8 spelers van KRC A op de afspraak. Wedstrijd werd aangevat maar al snel vielen er 2 KRC’ers gekwetst uit zodat de wedstrijd uiteindelijk moest gestaakt worden en de wedstrijd eindigt op een 0-5 overwinning voor Bulskamp. Hopelijk volgende week een beetje meer spelers op de afspraak!!!!!
Speelden voor KRC A: Miguel Decraemer, Bjorn Lemiere, Sylvester Annys, Nicolas Montaine, Sander Cuvelier, Fredje Courbot, John Wormleighton, Fredrik Lecointre

WS Bulskamp A - KRC De Panne B
Eindstand: 3-1 ( 1-0)

Ook maar 10 spelers aanwezig te Bulskamp, maar deze werden nog aangevuld met 3 spelers komende van de vroegtijdig afgefloten wedstrijd te De Panne. Sterke KRC-ploeg op papier, maar op het veld liep het eigenlijk niet zo goed, mede door de slechte staat van het hobbelige veld die goed voetballen serieus bemoeilijkte, maar het veld mag zeker geen excuus zijn voor het zwakke niveau dat onze Ratjes haalden. Nochtans geen slecht begin want al na 4’ een trap op doel van Pieter Coulier, redding thuisdoelman. 6’ Julien averein alleen door, keeper komt uit maar naast de bal, bal komt bij Niels die van ver naar doel wil trappen maar veel te slap besloten. 8’ terug een mooie actie op links, besloten met een trap op de doelman. Daarna valt de wedstrijd stil tot in de 26’ een fout in de 16 van Alessandro Desmet, strafschop feilloos omgezet en het staat tegen de gang van het spel in 1-0. 36’corner op rechts Dries krijgt via-via de bal en trapt in 1 tijd op de keeper. Ruststand 1-0. 2de helft niet veel beterschap in het spel van KRC, veel geloop met de bal, geen flankspel, veel slechte passes. In de 63’ toch een mooie voorzet van op links door Laurens aan de 2de paal juist gemist door Pieter Geerts.68’ terug hetzelfde maar ditmaal besloten op de doelman. 71’ staat het toch opeens 1-1, een mooie verre harde knal van Pierig ‘ Le buteur’ tegen zijn toekomstige ploeg. 75’ vrije trap va Jelle wils, die zijn 1ste officiële wedstrijd met KRC meespeelde, Julien kan koppen maar naast. Dadelijk daarop een geharrewar voor het KRC-doel en de bal wordt uiteindelijk binnengetrapt, 2-1. Daarna probeert KRC nog druk te zetten en worden er achteraan nog risico’s genomen waarbij de thuisploeg nog 1x kan profiteren en de eindstand op 3-1 kan brengen. Een ondermaatse match van onze reserven om zo vlug mogelijk te vergeten.
Speelden voor KRC B: Pieter Vanassche, Miguel Decraemer, Bjorn Lemiere, Jelle Wils, Alessandro Desmet, Pierig Leloet(1), Laurens Deconinck, Pieter Coulier, Pieter Geerts, Dries Dawyndt, Julien Averein, Sander Cuvelier, Niels Dumon.

VK Koekelare - KRC De Panne
Eindstand: 0-1 ( 0-0)

Vandaag een topper voor ons Ratjes, één van de resterende 5 matchen van de waarheid. Op het veld van titelkandidaat Koekelare kon een belangrijke stap naar de titel gezet worden. Niet verliezen was de boodschap, gelijkspel was uitstekend en winnen was schitterend. Koekelare had maar 1 optie, zij moesten winnen. Mooi voetbalweertje, redelijke publieke opkomst met erg veel KRC-supporters maar een slecht liggend, hobbelig veld.
KRC gestart zonder de geschorste Philip Mahieux, speelde een heel volwassen partij, hield de wedstrijd heel goed onder controle en kwam eigenlijk nooit in de problemen. 7’ vrije trap van Jeffrey op rechts, broer Jurgen kopt op de keeper. 9’poging van Cédric, bal komt op rechts terecht, voorzet met een botsende bal die net voorbij een twijfelende keeper voorlangs gaat. 22’ vrije trap Jeroen, Maxim kopt maar op de keeper. 24’ vrije trap van Ludo, harde botsende bal maar recht op de keeper. 38’ eerste moment van actie voor onze doelman Tim, een voorzet van op links, mooi door hem weggetikt. Ruststand 0-0, na een vrij gesloten 1ste helft waarbij de thuisploeg zeker geen enkel risico nam en KRC duidelijk de betere ploeg was. 2de helft start schitterend, mooie actie van Cé op links, mooie voorzet naar de 2de paal waar de inkomende Maxim de 0-1 kan binnenkoppen. Dadelijk reactie van de thuisploeg, voorzet van op rechts, moeilijk botsende bal op doel door Tim mooi over geduwd. 56’ actie van Jeffrey, bal tot bij Maxim die op doel trapt maar gepakt door de thuisdoelman.71’ lage harde vrije trap op doel van op links, gemakkelijk gepakt door doelman Tim. De thuisploeg neemt meer en meer risico’s achteraan, KRC kruipt misschien iets te veel terug en er komt wat druk van de thuisploeg zonder dat die echte kansen weet te scheppen. 85’ toch even opschrikken als een voorzet van op rechts aan de 2de paal naast gekopt wordt. Onze Ratjes krijgen nog verschillende mogelijkheden om te counteren, maar overhaasting zorgt ervoor dat geen enkele kans goed uitgespeeld wordt en de bevrijdende 2de treffer op het bord komt. Zo mist de ingevallen Ruben zijn trap eens volledig en trapt Jeremy Carrein ook nog eens op de keeper. Na een 3-tal minuten blessuretijd wordt de wedstrijd eindelijk afgefloten op een meer dan verdiende 0-1 overwinning voor KRC.
Opdracht meer dan vervuld, KRC blijft leider met 3 punten voorsprong op Zarren en 5 op Koekelare en Lombardsijde. Met nog 4 matchen te gaan tegen op papier gemakkelijke tegenstanders mag KRC dit normaal niet meer uit handen geven en wenkt de titel.
Maar onderschatting zal zeker moeten vermeden worden, te beginnen met de eerst volgende thuiswedstrijd tegen Bulskamp dat zich zeker voor 200% zal geven in wat voor hen steeds de wedstrijd van het jaar is. KRC mag zich verwachten aan 11Bulskampspelers die zullen spelen alsof hun leven ervan af hangt. Maar voor een goed KRC zou dit normaal zeker geen probleem mogen worden. Toch oppassen want waren de 2 verlieswedstrijden van KRC nu net niet tegen de mindere ploegen van Keiem en Jonkershove. Zondag geen wedstrijd in 4de provinciale A, op zondag 3 april moet de volgende stap naar de titel gezet worden in de derby tegen Bulskamp.
Speelden voor KRC: Tim Coutereel, Jeroen Suply, Manu Julien, Ludovic Lecat, Tom Torney, Jeffrey Schoolaert, Arnaud Blondeel, Jurgen Schoolaert(77’Jeremy Carrein), Alex Leloet, Cedric Bulcke(89’Jorkin Declerck), Maxime Simoen(1)(87’Ruben Hoorne).