KRC De Panne bye

2de jaars duiveltjes Reeks K
KRC De Panne – KSV Veurne

Eindstand: 6-8
Onze Ratjes stonden voor een thuiswedstrijd tegen Veurne. Met een half uur vertraging begonnen we aan de wedstrijd want Veurne dacht dat ze om 10 uur moesten spelen. Over heel de wedstrijd voetbalden onze Ratjes heel goed mee.We kregen goede kansen, maar de afwerking was er niet. Veurne voetbalde ook heel goed mee. Onze jongens hielden stand tot 6-6, maar in de laatste minuten was de fut eruit bij onze Ratjes en zo kon Veurne nog eens 2 keer scoren. Onze Ratjes speelden een heel goede wedstrijd en ze verdienen allemaal een heel dikke pluim.
Speelden voor KRC U9: Claerebout Joe(1), Pynebrouck Milan(1), Rijs Ruben, Detroyer Benjamin(1), Degrieck Storm en Dekien Jasper(3)

2de jaars pré-miniemen Reeks E

Gewestelijke miniemen U13 Reeks A
Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke

Gewestelijke knapen U15 reeks A
KRC De Panne- WS Adinkerke

Eindstand: 1-4 (1-3)
Een gehavende thuisploeg aangevuld met 5 miniemen (GU13) waren nooit echt een partij voor de bezoekers uit Adinkerke. Na een goed kwartier spelen, wees het scorebord al 0-3 voor de bezoekers, net voor de rust kon Rares met een prachtige actie nog de ruststand op 1–3 brengen. Een overbodige tweede helft waarbij de bezoekers net voor het einde de eindstand vastlegden op 1-4.
Speelden voor KRC U15: Jarvid Gruwé – Jeroen Devos – Saad Farouk – Antoine Gilbert – Mundiglodie Dialungana – Brad Baelden - Maxim Steenkiste – Rares Nicolciuiou – Ruben Facon – Amaury Vermeulen – Bastiaan Pieters – Arthur Sergeant – Michael Laier.

Nationale scholieren U17
KVV Coxyde – Olsa Brakel

Eindstand: 3-3
Geen verslag ontvangen.
Door dit gelijkspel en het verlies van achtervolger Petegem zijn de jongens van trainers Sascha Vervaque en Danny Montaine en ploegafgevaardigde Roland Terriere op 3 speeldagen reeds verzekerd van de kampioenstitel bij de NU17 na een prachtig seizoen met tot nu toe slechts 2 nederlagen en 1 gelijkspel. Proficiat aan alle spelers en de begeleiders!!!!!

Nationale juniors U19

Eindstand: 7-2
Wedstrijd dat met de camera werd opgenomen en blijkbaar was de nervositeit moeilijk onder controle te houden. De eerste helft speelde de ploeg te stereotiep en Brakel had weinig moeite om KVVC af te houden. Het was zelfs Brakel dat in de eerste minuut al voor een verwittiging zorgde en na 3 minuten was de achterstand een feit. Twijfel en angst bij KVVC maakten het Brakel niet al te moeilijk. KVVC kwam nog een paar keer goed weg nadien maar het was wachten op de eerste kans na 18 min op de gelijkmaker. Kenneth kon een terugkomende bal na vrije trap toch binnen koppen. Dit gaf de ploeg al iets meer rust. Billy scoorde nog 2x maar telkens werd het doelpunt al dan niet terecht afgekeurd. Toen Mathieu er met zijn linker van op 20m er dan 2 - 1 van maakte dacht iedereen dat de ploeg nu in de plooi zou vallen. Het spel werd ook beter maar de kansjes werden niet benut. Net voor de rust ging een lange bal over de verdediging van KVVC en een onoplettendheid bracht de spits van Brakel alleen voor doel die niet twijfelde. Na de rust zagen we dan toch het KVVC dat hun goeie prestaties met bravoure bevestigden. Maxim scoorde al snel de 3 - 2 na een mooie doorsteekpas van Bes. KVVC wou het daar niet bij laten en voerde de druk op. Brakel moest wijken en kreeg geen grip meer op het spel. Kjartan, die enkele kansen onbenut liet,scoorde dan toch en toen was ook de beurt van Bes aangekomen die met een doelpunt op aangeven van Kjartan en een mooie lobbal de stand op 6 - 2 bracht. Ook Benoit pikte op het einde zijn doelpuntje mee na een mooie individuele actie van Maxim. De tweede helft was van duidelijke hogere kwaliteit waar de bal veel sneller werd rond gespeeld en er ook meer beweging rond de bal kwam. Ook de druk werd hoger gelegd en dit werd voor een tegenstander als Brakel een te hoog niveau.

Eindstand: 1-3 ( 0-2)
Door de vrije speeldag bij het 1ste elftal konden enkele spelers uit de basiskern aantreden met de reservenploeg om wat matchritme op te doen of om de conditie nog wat bij te schaven. Mooie wedstrijd met de verplaatsing naar 2de geklasseerde Westende. KRC start de wedstrijd erg goed en domineert de wedstrijd in de 1ste helft met veel kansen maar te weinig scherpte in de afwerking. De thuisploeg kan pas na 20’ een eerste keer dreigen. Het is Jelle wils die in de 40’ de bordjes op een meer dan verdiende 0-1 voorsprong brengt voor KRC, meteen ook de ruststand. Tweede helft loopt meer gelijkopgaand maar het zijn onze jongens die in de 51’ op 0-2 komen door een harde trap van Ruben uit een scherpe hoek mooi in de hoek. Even later maakt dezelfde Ruben de 0-3 met een lob over de keeper, wedstrijd meteen gespeeld. De deklat en de paal staan nog in de weg om de voorsprong nog te vergroten, het is uiteindelijk Westende dat in de 77’ nog de eer kan redden zodat de wedstrijd uiteindelijk afgefloten wordt met een 1-3 overwinning voor onze Ratjes.
Speelden voor KRC A: Decraemer Miguel, Carrein Jeremy, Storm Angelo, Desmet Alessandro, Wils Jelle(1), Dawyndt Dries, Schoolaert Jeffrey, Mahieux Philippe, Geerts Pieter, Declerck Jorkin, Hoorne Ruben(2), Averein Julien, Coulier Pieter.

Reserven
KRC De Panne B – WS Adinkerke
Eindstand: 1-5 (1-3)
De 2de reservenploeg kon ook aantreden in het WE en stond voor een zware derby thuis tegen WS Adinkerke. Normaal 16 spelers voorzien, maar Nicolas Montaine, Frederik Lestaeghe, Tommy Vandaele en Laurens Deconinck stuurden hun kat zodat maar 12 spelers op de afspraak waren, toch al meer dan anders. Wedstrijd start slecht, 3’ mooie reflex van doelman Pieter op een afstandschot, maar in de daaropvolgende fase haakt Thyme een bezoeker in de 16, strafschop, zonder problemen omgezet en het staat 0-1. 6’doorsteek Tom Ameloot naar Fredje Courbot, maar Fredje trapt over het doel. 11’ erg mooie aanval KRC, voorzet van op rechts door de mee opgerukte Thyme en is het goaltjesdief Fredje Courbot die de 1-1 binnentrapt. Niet voor lang 1-1, want in de 13’ schot vanuit de 2de lijn, Pieter lost de bal en in de rebound wordt de 1-2 binnengetrapt.18’corner door Tom, kopstoot van Pierig’Le Buteur’ maar de keeper pareert in corner. 30” 1-3 slecht positie kiezen achteraan, bal centraal voor naar een volledig vrijstaande speler en zonder problemen binnengetrapt. Even later valt John Wormleighton nog uit met een spierscheurtje zodat KRC met 11 komt te staan. Ruststand 1-3 na een erg verdienstelijke 1ste helft. 2de helft verloopt heel rustig tot in de 65’ een schotje van Niels uit de 2de lijn. 66’ vrije trap naar de 2de paal en daar wordt de 1-4 binnengeduwd. 69’slecht uitverdedigen bij Adinkerke, Tom komt schuin alleen voor doel maar via de vuisten van de keeper gaat de bal in corner. 71’ terug grote kans voor KRC, Thyme kopt echter te slap binnen zodat de bal nog net voor of juist achter de lijn kan weggewerkt worden. Dadelijk erop moet Tom de wedstrijd verlaten om zijn winkel te gaan openen en blijven er nog 10 KRC’ers over. 83’ valt Thyme nog uit met krampen en toen waren ze nog met 9!!!86’ wordt de eindstand vastgelegd op 1-5 met een gekruist schot dat binnengat in de hoek. Iedereen achteraf tevreden dat er nog eens kon gevoetbald worden, maar wat wordt het terug volgende week?????
Speelden voor KRC B: Vanassche Pieter, Leloet Pierig, Demuysere Tyas, Allary Thyme, Dumon Niels, Cuvelier Sander, Ameloot Tom, Sunardi Jensi, Lemiere Bjorn, Courbot Frederik(1), Wormleighton John, Annys Sylvester.

1ste Elftal
De oudste Ratjes moesten niet aantreden in het voorbije WE gezien er in 4de provinciale niet gespeeld werd. Ideaal moment dus om enkelen te laten rusten en om enkelen nog wat matchritme te laten opdoen bij de reserven. Iedereen dus terug fris, klaar om de belangrijke eindspurt in te zetten naar de ultieme bekroning, kampioen in 4de provinciale A. Zondag wacht al een niet te onderschatten tegenstander, rode lantaarn Bulskamp dat op bezoek komt naar De Panne en naar traditie terug zijn match van het jaar zal willen spelen, met een ploeg die ervoor zal strijden tot ze erbij doodvallen. Het is aan onze spelers om te tonen dat zij de juiste ingesteldheid hebben om kampioen te willen worden!!!!