Wedstrijdverslagen 10/11-09-2011

1ste jaars duiveltjes Reeks K
KRC De Panne – KSV Bredene

Onze 1ste-jaars duiveltjes moesten voor hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen thuis aantreden tegen KSV Bredene, maar door het forfait van onze tegenstander moesten we dus onze seizoensstart missen. Met een theoretische eindstand van 5-0 zijn we wel matchwinnaar, maar aan dergelijke wincijfers hebben we als ploeg in feite helemaal niks.

In de reeks waar wij aantreden zitten er 8 ploegen waarvan er al dus nu al 3 algemeen forfait geven. We zullen proberen de gaten op te vullen met ploegen die we zelf aanschrijven.

Stonden klaar om de kleuren van KRC te verdedigen: Alex-Elmo (Alex) BISSCHOP, Martijn STEEN, Yarne DURIEUX, Mauro VAN HOECK, Jacques DESCHRYVER, Thomas PELFRENE.

Opgelet: We beginnen nu woensdag, met foto’s te nemen van de spelertjes, zowel individueel als per ploeg… Graag iedereen aanwezig vóór 16.15 uur

2de jaars duiveltjes Reeks K
KRC De Panne – KSV Diksmuide
Eindstand: 4-15

Onze Ratjes begonnen aan het nieuwe voetbalseizoen met een thuiswedstrijd tegen het grote en sterke Diksmuide. Over heel de wedstrijd voetbalden onze Ratjes wel heel goed mee, kregen goede kansen maar de afwerking bleef een beetje achterwege. Diksmuide was hierin veel sterker dan wij, zodat onze Ratjes uiteindelijk de wedstrijd verloren met 4-15.Volgend weekend zaterdag op verplaatsing naar Middelkerke-Leffinge.

Speelden voor KRC U9: Plaetevoet Mohammed, Dekien Jasper, Melaerts Thibault, Bisschop Alex-Elmo, Petzold Andreas

Nationale knapen U14 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde - SWI Harelbeke
Eindstand: 5-3 ( 2-2)

Terug een zomers voetbalweertje voor onze 1ste thuiswedstrijd, eigenlijk op verplaatsing te Oostduinkerke. Terug een nerveuze start van onze jongens met vooral veel twijfels achteraan. 3’ eerste kansje voor de bezoekers maar zwak besloten op doelman Thomas. 8’ staat het 1-0 voor KVVC nadat Dali de bal binnen kan wippen na heel traag reageren van de bezoekende doelman. 18’ twijfel en geklungel achteraan bij KVVC en het staat heel gemakkelijk 1-1.20’ redding van de Harelbeekse doelman op een KVVC-schot. 32’ eindelijk nog eens een mooie actie, Wannes diep op Sies die achterlijn haalt, zijn 1ste poging wordt afgeweerd, bal terug bij Sies die mooi teruglegt voor Ruben die de 2-1 op het bord knalt. Maar op slag van rust komt Harelbeke terug op 2-2 met een doelpunt waar bijna gans de verdediging in fout gaat, een mooi cadeau in dank aangenomen door de bezoekers, ruststand 2-2. 2de helft is KVVC eindelijk wakker geschoten, veel meer druk naar voor, meer beweging in de ploeg en de verdediging ook heel wat scherper. 42’ is het Maxim die van op links de bal prachtig over de doelman binnentrapt en de 3-2 op het bord zet. KVVC nu duidelijk de betere ploeg, betere acties maar zeker nog niet op zijn beste niveau. Weinig uitgespeelde kansen, behalve een mooie trap van Louis tegen de deklat, tot in de 53’ Ruben opeens van ver uithaalt en mooi de 4-2 binnenschiet. Harelbeke weet niet meer waar lopen, begint fouten te maken wat hen ook geel oplevert voor fouten op Maxime en Sies. 64’ goede tussenkomst Hubert, Niels naar

Ruben die Dali voor doel brengt maar Dali’s poging recht op de keeper. 65’ is het Ruben die zijn 3de scoort, een prachtige verre trap die mooi de winkelhaak binnengaat, wat een mooi doelpunt. 69’ is het Harelbeke die de 5-3 eindstand op het bord kan trappen, terug na een klein flatertje achteraan. Eindstand 5-3, de 1ste 3-punter is binnen; terug na een matige 1ste en een veel betere 2de helft. Voetballend moet het allemaal zeker nog veel beter worden en vooral verdedigend moet er scherper gespeeld woorden. Volgende week de verplaatsing naar Diksmuide, de kampioen van vorig jaar, daar zal gans de wedstrijd goed moeten gespeeld worden om punten mee te brengen naar Koksijde.

Speelden voor KVVC NU14: Thomas Salenbien, Jordy Hillewaere, Blanckaert Jessy, Calcoen Robbe, Wannes Dhert, Pille Dries, Vanhoren Hubert, Hillewaere Sies, Verstraete Ruben(3), Decock Andreas, Lanssens Niels, Vanderbiest Maxime(1), Kinget Louis, Stekelorum Dobbe, Baillieul Dali(1).

Nationale knapen U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
SWI Harelbeke - KVV Coxyde
Eindstand: 2-2 (1-1)

KVVC ging van start met 15 minuten droomvoetbal. De eerste kans kwam er zelfs toen Harelbeke nog geen bal had aangeraakt. Mooi om zien hoe onze witjes de bal lieten rondgaan.In de 6de minuut scoorde Remco na een uitgemeten assist van Arthur 0 – 1. Rond minuut 20 viel Xander uit en ook Arthur moest naar de kant, Harelbeke had blijkbaar een paar harde jongens in de rangen. De scheids moet zeker vermeld worden hij zorgde, door zijn verkeerde beslissingen dat onze jongen meer aandacht hadden voor de fouten van de man in het zwart dan in het goeie voetbal. Harelbeke kwam meer en meer in de match. En was soms ook gevaarlijk. Niet te begrijpen hoe wij opeens omschakelden naar vechtvoetbal en steeds weer de lange bal speelden. Geen of zelden nog combinaties en opbouw te zien. In de 24ste minuut waren we zo vriendelijk om een terug “kopbal” naar de keeper, in de voeten van de paarse spits te geven die dankbaar gebruik maakte van het vroege kerst cadeau. 1- 1. De tweede helft was op en af voor de kustboys; enkele kansen werden gemist, tot Remco (55’) alleen richting doelman vertrok, die mooi omspeelde en we kregen waar we recht op hadden 1 – 2. Nu zou het niet meer mislopen. Grootste tegenstander was de scheids, en hij won , drie gele kaarten en in de 60ste minuut strafschop tegen ons . Heel erg licht gefloten. Fout die hij waarschijnlijk in normale omstandigheden zou over het hoofd zien. Maar door het gemekker van spelers (3 gele kaarten) en toeschouwers besloot hij dat Harelbeke ook een punt verdiende…. Jammer

Nationale scholieren U16 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
Eindstand: 2-3 (1-2)

Onze tweede match was terug een moeilijke opdracht tegen Harelbeke dat ons had verslagen in de voorbereiding. Na een korte opwarming begonnen de U16 aan de wedstrijd. De thuisploeg die technisch de betere was in de beginfase werd al snel op een achterstand geplaatst door een uitstekende dieptepass van Maxime op Emiel die kalm de doelman omspeelde en scoorde. Na 2 minuten een droomstart. Harelbeke niet aangeslagen voetbalde op een hoger tempo verder en probeerde de verdediging van KVVC te ontwrichten. Het creëerde kansen maar de betere doelpogingen kwamen van de bezoekers die telkenmale probeerden goed op te bouwen. Harelbeke liet ons opbouwen en schakelde bij balbezit snel over naar het betere combinatievoetbal om zo kansen af te dwingen. Het scoorde in de 23 ‘ minuut een kopbaldoelpunt na een positionele fout in de verdediging. Ondertussen had KVVC ook een paar kansen gemist en redde Harelbeke een bal op de lijn. Toch kwam KVVC terug op voorsprong met een mooie aanval via Guiseppe die Robbe bereikte, en prachtig inspeelde op de vrijstaande Emiel die zijn tweede doelpunt scoorde al dan niet uit buitenspel. Na de pauze scoorde Harelbeke bijna onmiddellijk tegen na een aarzeling van onze verdedigers die niet accuraat reageerden toen de ref liet doorspelen voor twijfelachtig buitenspel. KVVC was niet van slag en naarmate de wedstrijd vorderde kreeg het de overhand en speelde zéér goed mee. Guiseppe vertrok alleen op doel af, maar trapte overhaast naast. Op een geharrewar voor

doel werd terug een bal van de lijn gehaald. Maxim in goede doen, besloot rakelings naast en Birger zijn afstandsschot had beter verdient. Toen KVVC snel omschakelde en Robin de perfecte voorzet gaf ontzette de Harelbeekse verdediger de bal in eigen doel. De onnodige frustraties kwamen spijtig genoeg boven en jammer dat de wedstrijd niet sportief kon eindigen. KVVC werd nog tot 10 herleid na een tweede gele kaart voor Boris maar kon stand houden. Een pluim voor de scheidsrechter die een moeilijke taak had maar er toch in slaagde de ploegen in te tomen. Eindstand 2 – 3 KVVC had de punten zeker niet gestolen en zette een stap verder in hun opleiding. Het technisch betere Harelbeke werd goed opgevangen en KVVC zette daar zijn inzet en duelkracht tegenover. Al dient gezegd dat er zeker mooie voetbalacties op de mat werden gebracht. Het soms overhaastig ontzetten en inspelen van de bal is een werkpunt, waar de rust in het spel de betere oplossing is. Er is duidelijk nog een groeimarge, en werk aan de winkel voor de staf Vandaag speelde KVVC als een hecht blok, voor en met elkaar. De eerste punten zijn binnen en volgende week wacht ons de zware taak de kampioen van Diksmuide te ontvangen in De Panne om 15uur. Een pluim voor de ploeg. Speelden: Lars – Stef – Birger – Pieter – Julien – Robin – Guiseppe – Emiel – Emile – Boris – Robbe – Maxim – Nick en Bert

Eindstand: 0-1 ( 0-1)

Trainer Wesley had een luxeprobleem, want hij beschikte over 14 zeer fitte en goede spelers op papier, Nieuwpoort B was op papier een zeer oude ploeg. De match begon goed voor onze Ratjes, want al in de 2’verre schot van Ferre tegen de paal.4’ vrije trap voor de bezoekers van onze oude bekende Joeri Debruyne, maar zijn schot gaat over.13’mooie actie op rechts me t P.J die een mooie diepe pas geeft aan Filou, die voorzet naar Maxim die in 1 tijd op de keeper trapt. 18’ balverlies van KRC in centraal middenveld, bezoeker komt alleen op Denny maar hij trapt gelukkig over.29’fout va Kevin Deman, vrije trap voor Nieuwpoort, die naar de 2de paal gaat, een licht duwtje op Pieter Geerts die zo zijn evenwicht verliest en zo wordt gemakkelijk de 0-1 binnengekopt. 2de helft juist op gang als Ferre een mooie voorzet geeft op de inlopende P-J maar de keeper pakt mooi.53’ Ferre met een lange bal op Kevin Desaver die in duel gaat met een verdediger, knie tegen knie en Kevin kan niet meer verder.70’ mooie actie van Kevin Deman, die zelf zijn kans gaat maar schot net over.83’actie met Jeff die een 1- 2 maakt met zijn broer Max, die mooie voorzet op Sam maar zijn kopbal gaat over. En zo was het de hele 2de helft voortdurend Nieuwpoort dat tijd won en veel de bal buitentrapte. Toch een verdienstelijke 2de helft van KRC. Volgende week op verplaatsing naar Alveringem B, op papier een gemakkelijke tegenstander maar wel zonder Dries Dawyndt Pieter Geerts en de gekwetste Kevin Desaver.

Speelden voor KRC: Sneyaert Danny, Mahieux Philippe, Deman Kevin, Luchie Sammy, Dawyndt Dries, Desmet Alessandro, Calcoen Pieter-Jan, Mortier Sam, Simoen Maxim, Verdonck Ferre, Desaver Kevin, Vandamme Tom, Geerts Pieter, Simoen Jeff.

Daring Brugge - KRC De Panne
Eindstand: 1-0 ( 0-0)

Eerste verplaatsing in 3de provinciale werd de wedstrijd tegen Daring Brugge, via de eindronde gepromoveerd naar 3de, op papier dus een haalbare wedstrijd voor KRC na de goede 1ste wedstrijd tegen Westende. Trainer Danny voelde echter al in de niet scherpe opwarming dat het niet goed zat in de hoofdjes van de spelers, wat later ook bleek in de match. 1ste gevaar in de 7’, corner op links door Ruben, Xander kan over de doelman in doel koppen maar de bal wordt nog net op de lijn weggewerkt. 14’ terug KRC met een vrije trap door Jeroen op rechts, 2 doelpogingen van Xander maar de bal uiteindelijk in corner verwerkt. 20’ eerste schuchter doelgevaar voor de thuisploeg, een schot recht voor doel dat hoog over gaat.22’ wordt Jeffrey alleen voor de doelman gebracht maar hij loopt recht op de keeper af die gemakkelijk kan pakken. 27’ schot uit de 2de lijn van Daring, Fabrice moet plat maar geen probleem. 28’ geel voor Jeffrey voor een al dan niet schwalbe in de 16, hoewel er zeker contact was. 31’ actie op links door Daring, afzwaaiend schot dat niet zo ver naast gaat.32’ actie van de thuisploeg door het midden, schot tegen Fabrice en zo tegen de deklat en de bal terug het veld in. 36’ snelle tegenaanval thuisploeg, bal achteruit gelegd maar Xander glijdt gelukkig in corner. 38’ KRC-actie op links, voorzet naar de 2 de paal, bal komt bij Alex die echter hoog over trapt.39 komt de bal via Arnaud bij Ruben die juist naast de paal trapt. Ruststand 0-0 na een zwakke 1ste helft waarin nooit het niveau van vorige week gehaald werd.

Iedereen verwacht een veel scherper KRC in de 2de helft maar veel beterschap steekt er niet in het spel. Integendeel, het is de thuisploeg die in de 51’ op een 1-0 voorsprong komt, actie op rechts, voorzet voor doel die gemakkelijk binnengetrapt wordt. 60’ voorzet van Jeroen D op rechts, Ruben besluit in 1 keer maar de keeper staat op de juiste plaats. Dadelijk een snelle counter van de thuisploeg, bal voor doel maar gelukkig naast getrapt. 62’ actie op rechts, Jeroen D plaatst de bal juist naast. 69’ terug de thuisploeg met een snelle counter, schot gaat voor het doel voorbij. 72’ al dan niet buitenspel voor Daring, scheids laat doorspelen, bal komt centraal maar wordt erg hoog boven doel getrapt. 77’ verre uitrap thuisdoelman, thuisaanvaller alleen op Fabrice af die mooi redding kan brengen. 78’ terug KRC op rechts, mooie voorzet van Jeroen D maar door een verdediger nog net in corner gekopt. 79’ terug een mooie KRC-actie op rechts, voorzet Jeroen en de ingevallen Sander besluit op doel maar de keeper staat terug op de juiste plaats. 86’ voorzet van op rechts, Arne mist half zijn kopstoot en kopt naast, hier zat veel meer in. 87’ nog een schot uit de 2de lijn van Jurgen maar terug op de goed opgestelde keeper. Eindstand 1-0, pijnlijk puntenverlies voor een matig spelend KRC maar een gelijkspel was zeker een juistere weergave van de wedstrijd. Volgende week zal het heel wat scherper moeten thuis tegen één van de titelfavorieten Westkapelle.

Speelden voor KRC: Vanisacker Fabrice, Suply Jeroen(60’Arne Debou), Jullien Manu, Lecat Ludovic, Lehouck Xander (45’Jelle Wils), Blondeel Arnoud, Dorné Jeroen, Leloet Alexandre(60’Dehaese Sander), Schoolaert Jeffrey, Schoolaert Jurgen, Hoorne Ruben

Reservedoelman Denny Sneyaert bleef op de bank.