1ste jaars duiveltjes Reeks K
KRC De Panne – KV Oostende
Eindstand: 9-10 (2-0)

Als laatste match voor de winterstop kregen onze 1ste-jaars duiveltjes KV Oostende op bezoek. Bij de heenmatch was Jean afwezig en dus hadden we voor deze match niet echt een strategie opgesteld. Bovendien moesten we Mauro Van Hoeck missen deze week.
Tijdens de opwarming bleek dat de jongens van KV heel technisch waren en dat we dus een echt sterke match zouden moeten spelen. Ook nu weer moest ik de match fluiten als arbiter en kon niet als trainer fungeren. Jacques had deze week geopteerd om het doel te verdedigen en het moet gezegd dat hij dit, niettegenstaande de grote einduitslag, toch wel zeer goed heeft gedaan. KV probeerde met technisch spel de score te openen, maar onze jongsten speelden het 'schaduwspel' en dit bleek goed genoeg om de aanvallen op te vangen, te counteren en om via de combinatie tussen Yarne, Thomas en Alex het openingsdoelpunt te scoren.
KV bleek ietwat aangeslagen en zo konden we verder uitlopen tot 2-0, tevens ruststand. De beide ploegen kwamen na de rust uit de kleedhokjes en het was na de aftrap direct duidelijk dat KV Oostende alles zou geven in de tweede helft. Al vlug kwam Oostende langszij en toen ging het scoren gelijk op en neer :2-3,3-3,3-4,4-4,enz.. Op vijf minuten van het einde stonden onze jongsten met 6-9 achter en moesten Yarne en Martijn eventjes inpraten op Thomas die het 'niet meer zag zitten'. Dankzij enkele inspanningen van de volledige ploeg kwamen we toch bijna opnieuw langszij, maar kwamen niet iets tekort om een gelijkspel uit de brand te slepen : eindcijfers 9-10 na een heel sterke match van KRC.

Speelden voor KRC U8: Jacques Deschryver, Martijn Steen, Thomas Pelfréne, Yarne Durieux en Alex-Elmo Bisschop.

2de jaars duiveltjes Reeks K
KRC De Panne – SK Snaaskerke
Eindstand: 7-10

Onze Ratjes hadden een laatste wedstrijd tegen Snaaskerke thuis.In de eerste minuut waren onze Ratjes nog niet goed wakker. We voetbalden heel goed mee, maar Snaaskerke was veel sterker. Onze keeper Mohammed had veel werk en hij deed prachtige reddingen die nodig waren. Onze Ratjes vochten voor elke bal en er vielen mooie doelpunten aan beide kanten. Uiteindelijk verloren we de wedstrijd met 7-10.Toch een dikke proficiat aan onze Ratjes.

Speelden voor KRC U9: Plaetevoet Mohammed, Vanhoucke Alessio, Melaerts Thibault, Petzold Andreas, Krasniqi Edison, Vandeputte Laurens en Dekien Jasper

Nationale knapen U14 Samenwerking Coxyde - De Panne - Oostduinkerke
KVV Coxyde - KSV Diksmuide
Eindstand: 1-0 (1-0)

Vooruitgeschoven thuiswedstrijd op het programma, ideale omstandigheden om te voetballen, kunstgrasveld van KVVC, ploeg compleet, enig nadeel was de tegenstander KSV Diksmuide, niet meteen gekend als de meest meevoetballende ploeg. Wel een supergemotiveerd KVVC dat nog een rekening te vereffenen had met Diksmuide, na de verloren titelrace van vorig jaar. Geen ideale matchopwarming door de 2 vooraf gespeelde wedstrijden, maar uiteindelijk geraakte iedereen toch klaar voor de aftrap. 4’ eerste gevaar met verre bal van Jessy naar Andreas, voorzet van Andreas naar Niels aan de 2de paal die aflegt voor onze Diksmuidenaar Wannes die echter over trapt. 7’ Niels speelt Andreas aan, mooi breed voor Sies die doorgaat en op de keeper trapt, keeper lost, Sies recupereert de bal en trapt vanuit een schuine hoek de 1-0 op het bord. 12’ terug KVV met Dali die Sies terug de hoek instuurt, mooie voorzet, bal komt terug bij Dali die over trapt. 22’mooie actie Maxime, weg naar doel volledig open maar de verkeerde keuze door nog breed te passen naar Wannes, die past naar Dali die juist naast trapt.23’ tegenstoot van de bezoekers maar onze goed meespelende keeper Thomas komt goed uit en kan de bal wegtrappen.31’ mooie combinatie, Dobbe naar Dali maar die duwt de bal ter vet van zijn voet en de goed uitgekomen keeper kan de bal pakken. 32’ nog een reuzenkans, Ruben centraal alleen voor doel trapt echter onbegrijpelijk naast. Ruststand 1-0, verdiend maar zeker niet onze beste 1ste helft met veel te veel slechte passen in het spel.2de helft zonder Jordy, uitgevallen met een kniestoot tegen de dij verloopt erg gelijkopgaand met aan beide zijden 2 sterke, goed meespelende keepers. KVVC speelt toch duidelijk één van zijn mindere wedstrijden en positioneel loopt het geregeld ook eens fout. 38’ aanval Diksmuide, voorzet in de voeten van Dobbe die slecht terug past naar Thomas die in extremis de bal voor de lijn nog kan wegwerken. 40’ terug Diksmuide, erg slechte terugspeelbal van Maxime, Diksmuide profiteert met een snelle counter, mooie voorzet en Thomas brengt terug redding. 54’ eindelijk eens KVVC-gevaar met een schot van Wannes in de handen van de keeper.60’ eindelijk nog eens een snelle 1-tijds combinatie, doorsteek Dali naar Ruben die alleen op de keeper kan afgaan maar terug brengt de bezoekende keeper redding.63’ terug KVVC met een mooie individuele actie van Andreas die 3 man passeert en tegen de deklat trapt. 66’ Dali diepe bal naar Sies die juist over trapt. Even later wordt de wedstrijd op een nipte, hard bevochten 1-0 overwinning na en mindere wedstrijd van onze jongens. Het is duidelijk dat de winterstop juist op tijd komt, want enkele spelers zitten duidelijk door hun beste krachten heen na een prachtige 1ste ronde, afgesloten met 11 overwinningen, 3 gelijke spelen en slechts 1 nederlaag. Daardoor komen onze U14 op de 1ste plaats, met wel 1 wedstrijd meer gespeeld dan 1ste achtervolger Sint-Niklaas dat volgt op 2 punten en Gent-Zeehaven op 3 punten. Nu een meer dan verdiende rustpauze om de batterijen wat terug op te laten voor een hopelijk even fantastische 2de ronde. Proficiat aan alle spelers voor hun prestaties in de 1ste ronde van een meer dan tevreden trainer!!!!

Speelden voor KVVC NU14: Thomas Salenbien, Dobbe Stekelorum, Jordy Hillewaere, Blanckaert Jessy, Wannes Dhert, Calcoen Robbe, Vanhoren Hubert, Hillewaere Sies(1), Verstraete Ruben, Decock Andreas, Lanssens Niels, Vanderbiest Maxime, Kinget Louis, Baillieul Dali.

Nationale knapen U15 Samenwerking Coxyde - De Panne - Oostduinkerke
KSV Diksmuide - KVV Coxyde
Eindstand: 2-3 ( 0-2)

KVVC moest de Diksmuidse “wei” op zonder Jelle, Ward, Joost en James. En toch…Tien minuten kon Diksmuide mee de match maken.Wat volgde in de eerste helft was mooi voetbal en meesterschap van KVVC. Ik had reeds gemerkt op training deze week dat iedereen weer scherp trainde, combinaties klopten en inzet van spelers die in een dipje zaten was super. In de 14de minuut kon Remko vanuit een heel scherpe hoek loepzuiver scoren na assist van Ersin. 1 – 0. Zeven minuten later kon, weer den Remko van dichtbij keihard voorzetten. De bal ging via een voet met gele kous tegen de netten. Over verdiende 0 – 2. Er werden nog enkele kansen de das omgedaan maar wanneer je twee doelpunten voorstaat vind je dat niet zo erg. Er werd niet meer gescoord voor de rust. In de tweede helft tapte Diksmuide uit een ander vat. Meer druk en scherper. Iets moeilijker dus voor onze jongens om de combinaties te vinden. We leken ons aan te passen aan het spel van de kanaries. Meer vechten en lange ballen lanceren naar voren. Wij zijn daar niet zo goed in en we hadden dan nog pech op de koop toe. Na een misverstand tussen keeper en Tim kon hun 9 plots doorbreken. In een ultieme poging haakten Tim en hun spits in elkaar en de bal… Verdween op de stip. Aàron was de juiste kant op maar toch trilden de netten. 1 – 2. De kustboys bleven proberen om een derde goal te scoren maar misten de kansen. Vier minuten later, de ultieme nachtmerrie van alle keepers. Perfecte terugspeelbal van Wannes op de keeper maar een van de duizend bobbels op het veld zorgde dat de bal over de voet sprong van ons sluitstuk en zomaar binnenrolde. Iedereen aan de grond genageld… dit kon toch niet waar zijn. Nog een dikke 20 minuten hadden we om de welverdiende 3 punten binnen te halen. Iedereen probeerde maar zonder wissels was het voor sommigen bijna te veel gevraagd. We keerden niet meer terug zoals het moest en de ruimte op het middenveld werd een beetje prijs gegeven. Zo kon Diksmuide ook een paar kansen bijeen voetballen. Gelukkig was hun snelheid van uitvoeren te traag en konden onze verdedigers op tijd wegwerken. Spannende bedoening tot de laatste seconden. Toen werd kapitein Nick tegen de grand gewerkt, binnen het strafschop gebied. Strafschop … Xander achter het kanon … GOOAAL 2-3 en er werd ook afgefloten. Iedereen gelukkig ook de ouders langs de kant gingen uit hun bol bij deze verdiende overwinning.
Joepie Eindstand: 2 – 3

PS.1. Proficiat aan iedereen en zeker en dank aan Wannes die ons kwam versterken nadat hij deze morgen al zijn match afwerkte bij de NU14.

PS. 2 tof van Jelle, Ward en Joost dat jullie ook de “reis” naar Diksmuide maakten om jullie ploeg aan te moedigen. (James was te ziek, anders was hij er ook)

Nationale scholieren U16 Samenwerking Coxyde - De Panne - Oostduinkerke
Eindstand: 3-1 (0-0)

Voor het burenduel waren de supporters massaal opgekomen. KVVC startte sterk aan de wedstrijd, met zéér vlotte balcirculaties, maar kwamen niet aan grote kansen. De beginfase tot halfweg de eerste helft waren we duidelijk beter maar niet creatief genoeg in de 16 van Diksmuide. Op dat moment moest Diksmuide het spel ondergaan en KVVC deed er veel te weinig mee, wat later nog zuur zou opbreken. We kunnen kort zijn over de eerste helft, veldoverwicht maar weinig echt doelgevaar. Een logische brilscore aan de rust.
Een andere tweede helft toen we al na enkele minuten een strafschop tegen kregen na een handspel van Birger. Onhoudbaar binnengetrapt en KVVC kon achtervolgen. Dat deed het met enkele mooie flankaanvallen en onbegrijpelijk niet geconcretiseerd. We hadden terug veldoverwicht maar het uitbreken van Diksmuide via hun grote en snelle centrumspits was zéér gevaarlijk. Het vertrok veelal bij de n° 6 die snel de spits diep stuurde en Julien en Pieter alles uit de kast moesten halen om hem sportief af te stoppen. KVVC drukte voort en Nick besloot op de paal en op de daaropvolgende counter werd het 2 – 0. Dan zagen we een zéér sterk kwartier van de bezoekers, met gedurfd powerplayspel duwde het Diksmuide achteruit en Maxim scoorde de aansluitingstreffer met het hoofd. Nog zeven spannende minuten waarbij KVVC een strafschop claimde maar niet kreeg. Het werd pompen of verzuipen voor de boterjongens maar de voetbalwet kan hard zijn, in de laatste seconden scoorde de thuisploeg nog een te vermijden tegendoelpunt. Eindstand: 3 – 1

Een einde in mineur maar niet getreurd met volle moed zullen we verder werken. Tot slot deze kleine conclusie Winnen doet je niet alleen op talent maar ook inzet is noodzakelijk. De ontwikkeling gaat verder en ook in de trainingen moeten we kwaliteit tonen. Mentaal moeten we sterker worden zodat we telkenmale de kwaliteit kunnen opbrengen die nodig is. Het karakter bepaalt hoe je functioneert in de groep en dat moet beter. We spelen voor elkaar en met elkaar om samen beter te worden. We wensen de spelers veel succes toe met de examenperiode, bedanken de ouders en onze vriend en afgevaardigde Roland en binnen een tiental dagen zien we elkaar terug op de groene grasmat.

Speelden voor NU16: Lars – Stef – Birger – Pieter – Julien – Robin – Guiseppe – Emiel –Maxim – Nick – Bert – Nika en Joy.

Eindstand: 2-1 (1-0)

KRC moest vandaag aan de bak tegen de 2de geklasseerde namelijk Nieuwpoort. 2 nieuwe gezichten aan de aftrap Jeroen Supply (terug uit lange blessure) en Tom Ameloot (terug van Veurne). KRC en de scheids kunnen niet slechter aan de match beginnen want na 3 minuten staat het al 1-0 voor Nieuwpoort dankzij een lange bal waarbij hun spits meters buitenspel staat. KRC gaf niet op en 2 minuten later een crosspass van Dries waarbij Kevin mooi in 1 tijd voorzet maar net te hoog voor de inlopende Sam. 12" Hard schot van Sammy die gedevieërd wordt door Sam en die maar net naast gaat. KRC blijft maar aanvallen met een voorzet van Smet waarbij Sander net te laat komt om binnen te tikken. 35" een foutje in onze verdediging die gelukkiglijk niet wordt afgestraft door Nieuwpoort. Net voor rust kopt Sam nog een voorzet van Kevin net over.
54" Een goede aanval van KRC met een voorzet van Kevin die net naast gekopt wordt door Smet. 57" een harde vrije trap van Joeri Debruyne die knap in 2 keer gered wordt door onze doelman Denny. 67" mooie diepe bal van Tom naar PJ die hier de 1-1 laat liggen door de bal naast te koppen. 80" recuperatie van de bal door Tom maar de scheidsrechter was de enigeste man op en rond het veld die hier een fout in zag. Deze fout komt ons fataal te staan want deze wordt in de kruising binnengekopt. 2-0. 86" mooie actie van Tom die schiet en scoort 2-1. Scherpe counter vna Nieuwpoort waarbij kapitein Dries de 3-1 van de lijn haalt. Dolle slotfase waarbij nog een grote kans voor Jeroen maar de keeper redt knap. Onze beloften gaan de winterstop als 2de op 1 puntje op Nieuwpoort. Vandaag was het van niemand goed. Onze beloften krijgen nu een verdiende pauze (winterstop) en daarna kunnen we volledig voor een goede terugronde gaan.

Speelden voor KRC: Sneyaert Denny, Deman Kevin, Demuysere Tyas, Luchie Sammy, Dawyndt Dries, Desmet Alessandro, Mortier Sam, Calcoen Pieter-Jan, Dedeyster Thomas, Averein Julien, Arne Debou, Cuvelier Sander, Jeroen Supply en Tom Ameloot.

KRC De Panne – Daring Ruddervoorde
Eindstand: 2-1 (0-0)

KRC stond voor een erg belangrijke thuiswedstrijd tegen Ruddervoorde, want met reeds 4 punten achterstand op de 2de laatste geklasseerde moest er gewonnen worden om zo terug de aansluiting met de juist boven KRC geklasseerde ploegen niet te verliezen. KRC zonder kapitein Jurgen Schoolaert die zijn rode schorsingsdag uitzat, zonder Arnaud Blondeel wegens werkverplichtingen en zonder Styn Geryl, gans de week niet gezien op training, maar met belofte Ferre Verdonck aan de aftrap.

Rustige start met veel middenveldspel maar in de 9’ eerste KRC-gevaar. Pas van Jeffrey Schoolaert naar Sander die een gekrulde bal op doel trapt maar de bezoekende keeper duwt mooi in corner. 10’ is het Maxim die op rechts alleen voor de keeper komt, hij besluit op de keeper, krijgt de bal terug maar vanuit een scherpe hoek zet hij nog voor tegen de deklat. 11’ vrije trap Ruddervoorde centraal voor doel, bal gaat maar juist boven de lat buiten.16’ snelle counter bezoekers, slechte dekking centraal achteraan bij KRC maar gelukkig wordt de bal net naast getrapt. 24’ verre hoge voorzet-schot van Ruben dat de keeper over de lat tikt in corner. Daarna terug een periode met veel slordig middenveldspel, tot een laatste 5 erg moeilijke minuten voor KRC voor de rust met in de 39’ erg warm voor doel, vrije trap op rechts, kopstoot op doel en Fabrice haalt de bal uit de hoek, bal niet klem maar in de herneming gelukkig naast getrapt. 43’ terug een voorzet van op rechts, een bezoeker alleen voor Fabrice die kan redden met de hand. 44’ een actie op links, verre voorzet en Fabrice kan terug in corner duwen. Ruststand 0-0 met vooral veel dank aan onze keeper Fabrice.

2de helft is het KRC dat de bovenhand neemt en duidelijk meer op zoek gaat naar de overwinning. 51’ vrije trap Sander op rechts, mooi voor doel maar een goed spelende Ferre Verdonck kopt alleen voor doel in de handen van de keeper. 55’ actie kapitein ad-interim Ruben op links, Maxim komt ingelopen maar kan de bal niet meer raken. 56’ verre bal naar Maxim, die probeert te scoren met en hoge bal over de uitgelopen keeper maar de poging gaat ruim naast. 58’ voorzet van op links door Ruben en het is de hardwerkende Maxim die aan de 2de paal de 1-0 op het bord kan brengen, eindelijk!! 63’ Maxim met een mooie voorzet van op links, Ferre trapt in 1 tijd naast. 64’ mooie actie door het midden van Sander, afgerond met een schot recht op de keeper. Daarna wat concentratieverlies bij KRC dat afgestraft wordt in de 71’, snel genomen vrije trap, links volledig open, voorzet en te gemakkelijk wordt de 1-1 gekruist binnengekopt aan de 2de paal. Dadelijk erop voorzet van Ruben aan de linkerkant, Maxim komt terug ingelopen, kan de bal raken die echter voorlangs het doel buitengaat. 81’ snelle bezoekende actie op links, mooie voorzet en in het geharrewar geraakt de bal met wat geluk via Jelle toch bij Fabrice. En als iedereen zich zowat neergelegd heeft bij het pijnlijke gelijkspel, gebeurt het toch. 89’ voorzet van op rechts door Jeffrey en het is Ferre die zijn zeer goede wedstrijd beloont met een kopstoot in doel waarbij hij de eindstand vastlegt op 2-1 en KRC 3 erg, erg belangrijke punten bezorgt.

Proficiat aan gans de ploeg voor de betoonde inzet en nu volgende zaterdag moet deze prestatie bevestigd worden op het veld van rode lantaarn Davo Westende, dat zich echter zeker ook zomaar niet zal gewonnen geven.
Voor KRC is er echter geen keuze, er MOET gewonnen worden om de operatie redding verder te zetten en met een goed gevoel de winterstop te kunnen ingaan.

Speelden voor KRC:Vanisacker Fabrice,Wils Jelle,Simoen Jeff,Fieuw Marnik,Lehouck Xander(82’Ludo Lecat),Mestach Wesley,Verdonck Ferre(1),Schoolaert Jeffrey,Simoen Maxim(1(89’Tom Vandamme)),Dehaese Sander(82’Jeroen Dorné),Hoorne Ruben.

Reservedoelman Denny Sneyaert bleef op de bank.

Er was geel voor Vanisacker(tijdwinnen), Fieuw(fout) Mestach(fout) en Verdonck(fout), voor allen zonder gevolgen voor de volgende speeldag.