Wedstrijdverslagen 14/15-01-2012

Nationale knapen U14
Samenwerking Coxyde- De Panne - Oostduinkerke KVV Coxyde – Torhout KM92
Eindstand: 2-0 (1-0)

Herstart van de competitie met op het programma een moeilijke thuiswedstrijd tegen het 4de geklasseerde KM Torhout, een stevige tegenstander met maar 38 doelpunten gescoord en 21 doelpunten tegen, gemakkelijk zou het dus zeker niet worden. Jammer genoeg terug geen kans om op het 1ste terrein te spelen, dus dan maar op terrein 3, het minst slecht liggende veld maar zeker ook niet bevorderlijk voor het betere combinatievoetbal. Zonder Ruben, op familieweekend en voor de 1ste maal Ronald Dhondt erbij bij de NU14-selectie, startte KVC met een scherpe,pittige trainingsweek achter de rug, moeizaam aan de wedstrijd. Veel slordige passes en het was Torhout dat vooral op links enkele keren kon doorstoten, echter zonder echt gevaar voor onze doelman Thomas. En in de 7’ valt de 1-0 uit de lucht, 1ste maal echt voor doel, bal komt bij Wannes die van ver uithaalt met een lage schuiver en de bal verdwijnt in doel. KVVC trekt zich op aan dat doelpunt en begint de bal op te eisen en beter te combineren, maar de passing blijft vaak te slordig. 16’ bal naar Dali die alleen op doelman kan afgaan maar naast besluit. 26’ aanval van de bezoekers, klein foutje Ronald maar het is een sterk spelende Hubert die nog kan terugkeren en de aanval onderbreken. 28’ nogmaals Dali aan de haal, harde trap naar de hoek maar de keeper duwt in corner. Mooi gegeven corner van Dobbe, bal komt bij Wannes die alleen voor doel nog over kopt. Ruststand 1-0 na een mindere start, maar dan toch goed de wedstrijd onder controle gehouden. 2de helft terug een slappe start van KVVC en daardoor komen de bezoekers terug beter in de wedstrijd. 41’ is het de goed meespelende Thomas die goed tussenkomt om de bezoekers van de gelijkmaker te houden. Torhout blijft profiteren van het tekort aan scherpte bij onze jongens en kan steeds de bal recuperen en terug binnen opbouwen, gelukkig zonder echt doelgevaar want daarvoor staat onze verdediging te sterk te spelen. 50’ betwisting aan de zijlijn of de bal al dan niet buiten is, de goed geplaatste scheids laat Sies doorspelen, Sies kan voorbrengen en Dali trapt gemakkelijk de 2-0 op het bord. De wedstrijd dreigt een beetje uit de hand te lopen daar een geprikkeld Torhout zich benadeeld voelt, maar gelukkig keert de rust na een tijdje terug, jammer genoeg niet het betere voetbal. Kort daarop is het Niels die nog eens op doel kan trappen, maar de bal springt via de binnenkant van de paal terug in het veld. 63’ nog een mooie actie, Andreas in de hoek naar Dali, Dali kan voorzetten maar Andreas geeft het te moeilijk aan de 2de paal om af te werken en trapt over. Even later fluit de scheids af, 2-0 een hard bevochten maar zeker verdiende overwinning tussen 2 ploegen die er 100% voor gingen, maar echt mooi voetbal was er zeker niet te zien. Volgende week een niet te onderschatten verplaatsing naar Harelbeke. Toch proficiat aan iedereen voor de vertoonde inzet, het betere voetbal zal wel terug volgen!!

Speelden voor KVVC NU14: Thomas Salenbien, Dobbe Stekelorum, Hubert Vanhoren, Jordy Hillewaere, Blanckaert Jessy, Wannes Dhert(1), Calcoen Robbe, Dhondt Ronald, Vanderbiest Maxiem, Lanssens Niels, Hillewaere Sies, Decock Andreas, Kinget Louis, Baillieul Dali(1).

Nationale knapen U15
Samenwerking Coxyde - De Panne - Oostduinkerke Torhout KM92- KVV Coxyde
Eindstand: 0-0

Eerste vijf minuten waren voor KVVC en daarna was het Torhout boven. Aan onze kant was er slechte passing, te zenuwachtig en te gehaast voetbal, geen kantwissels, steeds vooruit voetballen, nooit breed spelen en altijd proberen door het midden onze spits te bereiken. Gelukkig voor ons acteerde reservekeeper Thomas wel zoals gehoopt. Twee goede reddingen en ook nadat de bal via onze verdediger van richting veranderde ging hij goed plat. Gelukkig want Torhout verdiende de voorsprong. De tweede helft was beter van onze kant, toch werden te veel slechte acties genoteerd zodat we niet echt gevaarlijk konden zijn. Het grootste gevaar kwam er op stilstaande fase, vrije trap prachtig gekruld door James … op de dwarsligger. Jammer. Torhout kwam nu nog zelden over de middenlijn maar kon toch een keer hun spits alleen doorsturen richting onze keeper. De lobbal kwam binnen het bereik van Thomas en de brilscore bleef zo op het scorebord.

Snel vergeten die wanprestatie. Jullie kunnen veel beter. Hopelijk is dit een leermoment. Om het eens te zeggen met de woorden van delegé Jurgen:” we konden mooi waarnemen dat onze tegenstander veel meer honger had dan wij “

Nationale scholieren U16
Samenwerking Coxyde - De Panne - Oostduinkerke Torhout KM92
Eindstand: 4-2

Tegen de ongeslagen leider hadden we er meer van verwacht. Wie dacht dat KVVC ditmaal voor de volle 80 minuten geconcentreerd zou voetballen kwam eens te meer bedrogen uit. Nochtans begon de wedstrijd uitstekend met onmiddellijk 2 open kansen voor KVVC die werden gered door de thuisdoelman. Torhout moest in de beginfase het spel ondergaan en KVVC speelde vrank en vrij voor wat het waard was. Halfweg de eerste helft kwamen de leiders opzetten en besloten gelukkig eens op de paal of werden gepareerd door Lars. Toen kreeg KVVC het moeilijk en snakte achter de rust. Maar enkele minuten voor de wafelpauze scoorden de bezoekers via Emiel die een mooie aanval besloot in doel. Ruststand: 0 – 1

KVVC stond er goed voor en iedereen dacht dat de bezoekers nu er voor 120 % zouden voor gaan, maar het liep anders. Sommige spelers vonden het nodig om hun opgelegde taken niet naar behoren meer uit te voeren, gaven te veel ruimte weg en Torhout scoorde de gelijkmaker. Een slecht ontzetten van de bal leidde de gelijkmaker in. Pas opgezet kregen we een tweede doelpunt binnen na een snelle ingooi van de thuisploeg die iedereen incluis onze doelman verraste. We stonden erbij en keken erna. Toch kregen we nog hoop toen Emiel zijn tweede treffer scoorde en tevens de gelijkmaker. Twee minuten later kwam de thuisploeg terug op voorsprong met een afstandsschot, mooi geplaatst maar zonder druk van de tegenstander. Nog was het festival niet gedaan en in de 20’ minuut kregen we ons vierde doelpunt binnen na veel te laks te verdedigen en niet ontzetten van de bal. Vier doelpunten tegen in twintig minuten, van een koude douche gesproken. Eindstand: 4 - 2

KVVC toonde dat ze als ploeg mentaal nog niet rijp genoeg zijn. Geen coaching tenzij te veel kritiek op elkaar. Omgaan met druk is zéér moeilijk voor sommige spelers. Het wordt tijd dat ze meer zelfdiscipline aan de dag leggen, een groter doorzettingsvermogen tonen, en in ieder geval kunnen incasseren, de wil ontbreekt bij sommige spelers om te luisteren en bij te leren. Nog te veel spelers beseffen niet dat ze iedere week voor het volle pond moeten gaan willen ze met een tevreden gevoel het veld verlaten. Winst of verlies speelt daarbij geen rol maar de geleverde prestatie is het belangrijkste. Volgende weken verwachten we dan ook een gepaste reactie.

Speelden voor NU16: Lars – Stef – Birger – Pieter – Julien – Robin – Guiseppe – Emiel –Maxim – Nick – Bert – Boris en Jasper.

Eindstand: 5-0 Forfait

Geen leuke herstart van de competitie voor onze reserven, want tegenstander Alveringem B stuurde zijn kat naar De Panne, zodat de reserven zonder spelen 3 punten rijker waren, alhoewel ze ongetwijfeld veel liever deze 3 punten verdiend hadden na een partijtje op de grasmat.

KRC De Panne – Daring Brugge
Eindstand: 2-2 (1-0)

Voor de hervatting van de competitie stond KRC voor een erg, erg belangrijke thuiswedstrijd tegen het met 1 puntje meer juist voor KRC geklasseerde Daring Brugge, erg belangrijk dus in de spannende degradatiestrijd. KRC zonder de geschorste Ludovic Lecat en door een misverstand ook zonder Xander Lehouck ( was niet geschorst) deed er dus het best aan om de 3 punten thuis te houden. Aarzelende start van de wedstrijd met veel slordig middenveldspel, weinig goede combinaties, maar in de 3’ komt KRC toch goed weg als een voorzet van op links in het volledig openliggend centrum terechtkomt maar de bezoekende aanvaller is gelukkig ook te verrast door de zoveel vrijheid die hij kreeg. 5’ grote kans KRC, Maxim Simoen door op links, over de doelman maar de bal springt via de onderkant van de lat terug in het veld, deze mooie actie verdiende zeker een doelpunt!!!! 11’ gevaarlijke tegenaanval Daring Brugge, bal komt centraal maar doelman Fabrice kan juist op tijd tussen beide komen. 18’ voorzet van op links door Jurgen, Jeroen kan aan de 2de paal nog net bij de bal maar de bal gaat via de keeper in corner. Daarna weinig meer te zien tot in de 35’ een voorzet van op rechts door Sander, mislukte omhaal van Maxim maar Ruben krijgt aan de 2de paal de bal maar zijn schot gaat via een verdediger voorlangs het doel voorbij.42’ terug een grote kas voor KRC, een erg bedrijvige Maxim kan de bal tot bij Ruben krijgen die echter zwak voorlangs het doel trapt. 43’ zet Ruben dit recht door de bal onder de keeper binnen te trappen zodat het net voor rust 1-0 staat. Prachtig voor KRC en het wordt nog beter wan bezoeker Ducat wordt nog voor het rustsignaal uitgesloten met 2 terecht gele kaarten, 1 voor protest bij het doelpunt en 1 voor een drieste tackle. Ruststand 1-0, 11 tegen 10, alles zit dus goed om de 3 broodnodige punten thuis te houden.

2de helft start met in de 48’ een actie op rechts van Daring, schuin schot op doel en Fabrice moet de bal wegduwen.50’ Max naar Ruben, bal tot bij Jurgen die echter zwakt naast doel trapt. 52’ actie Ruben op de achterlijn, hij wordt lichtjes aangetikt en de scheids fluit strafschop, terecht maar wel erg licht toegekend. Jelle neemt zijn verantwoordelijkheid en trapt de 2-0 op het bord, KRC in een zetel en de wedstrijd gespeeld denkt iedereen!!!!! 59’ misschien het kantelmoment van de wedstrijd, zware fout van Jurgen die er gelukkig maar met geel bestraft wordt onder fel protest van de bezoekers. Jurgen wordt kort daarop uit voorzorg vervangen om een 2de geel te vermijden. Voorlopig geen probleem voor KRC dat de wedstrijd rustig blijft controleren en in de 67’ een mooie voorzet van Ruben, Maxim komt ingelopen aan de 1ste paal maar de keeper kan de bal nog juist voor de lijn stoppen. 71’ actie centraal van d bezoekers, harde trap op doel maar Fabrice kan mooi pakken. 72’ misverstand achteraan door slechte communicatie, bal onder Fabrice door en het staat 2-1. Krc duidelijk aangeslagen want in de 77’ moet Fabrice terug een schot in corner duwen na een vrije trap op rechts. Bezoekers nemen nu achteraan veel risico’s en er komen mogelijkheden, maar KRC kan er niet van profiteren door steeds verkeerde oplossingen te zoeken, te overhaast te spelen, domweg in de buitenspel te lopen of gewoon veel te slap af te werken. Iedereen begint uit de organisatie te lopen en blind naar voor te lopen en dat wordt in de 81’ afgestraft. Dom balverlies vooraan, de bal snel vooruit waar het achteraan helemaal open ligt en de bezoekers in de meerderheid zijn. Bal wordt mooi afgelegd en het staat 2-2, een voorbeeld van een mooi uitgespeelde counter. 83’ corner KRC, kopstoot van Maxim die nog van op de lijn kan weggekopt worden. Bezoekers spelen nu goed georganiseerde wedstrijd rustig uit, KRC kan geen vuist meer maken en even later wordt afgefloten op een 2-2 eindstand, een erg slechte zaak voor KRC dat een schitterende uitgangspositie zomaar uit handen geeft.2 kostbare verloren punten, die mogelijks zwaar kunnen doorwegen bij de eindafrekening. En met volgende week een zware verplaatsing naar leider Westkapelle op het programma is het hopen dat de concurrenten onderaan niet verder uitlopen

Speelden voor KRC: Vanisacker Fabrice, Wils Jelle(1), Simoen Jeff ( 78’Blondeel Arnoud), Fieuw Marnik, Deman Kevin, Mestach Wesley, Dorné Jeroen, Schoolaert Jurgen(60’Ferre Verdonck), Simoen Maxim, Dehaese Sander, Hoorne Ruben(1)

Reservedoelman Sneyaert Denny en Vandamme Tom bleven op de bank.

Er was geel voor Simoen Maxim(handspel), Schoolaert Jurgen(zware tackle) en Dehaese Sander(wegtrappen bal), voor alle 3 zonder gevolg.