1ste jaars duiveltjes Reeks K
GS Middelkerke –Leffinge - KRC De Panne
Eindstand: 4-12 ( 1-8)

Doordat een aantal forfaits werden gegeven in onze reeks, mochten de 1ste-jaars duiveltjes van KRC nu pas hun eerste match van het seizoen spelen. Op het programma stond dit weekend de uitwedstrijd tegen KGS Middelkerke-Leffinge. Niettegenstaande een ‘kleine, ongeplande’ omweg kwamen we toch nog ruim op tijd aan het terrein bij de ‘ballon’.

Ook nu weer het reeds gekende verhaal,… door beperkingen die ook aan de jeugdploegen van Middelkerke opgelegd worden, moeten de trainers hier ook zelf instaan voor het ge-arbitreer. Misschien een idee om dit onderwerp op de agenda van de verschillende voetbalbesturen te plaatsen zodat dit in de toekomst toch kan vermeden worden.

De aftrap werd gegeven, KRC ging direct volop in de aanval en opende makkelijk de score.

Bij de rust stonden dan ook de 1-8 cijfers op het bord in ons voordeel.

Thomas PELFRENE en Jacques DESCHRYVER slaagden er tijdens deze match in om het eerste officiële doelpunt van hun prille carrière te laten optekenen.

In de tweede helft moesten we dan bijkomend afrekenen met een fel aangewakkerde wind tegen waardoor het voor beide ploegen heel moeilijk werd om combinerend te voetballen.

Met enkele verre uittrappen en een paar door de wind meegedreven ballen kon Middelkerke in de tweede helft toch ook drie doelpunten scoren en de achterstand verminderen.

Bij affluiten stonden de 4-12 eindcijfers op het bord.

Speelden voor KRC U8: Alex-Elmo (Alex) BISSCHOP, Martijn STEEN, Yarne DURIEUX, Mauro VAN HOECK, Jacques DESCHRYVER, Thomas PELFRENE.

2de jaars duiveltjes Reeks K
GS Middelkerke-Leffinge - KRC De Panne
Eindstand: 9-8 ( 1-8)

Voor de 2de match moesten onze U9 naar Middelkerke gaan voetballen. De Panne begon zeer sterk aan de wedstrijd, want na nog geen 5min spelen stonden ze al 0-3 voor. Onze Ratjes brachten zeer mooi voetbal op en zo was de ruststand 1-8 voor KRC. De 2de helft begon en Middelkerke was beter in de match gekomen en scoorde nu vlot. De Panne met maar 5 spelers, kon geen wissels meer doen en zo verloren de moegestreden Ratjes uiteindelijk nog de wedstrijd met 9-8. In de 1ste helft zeer goed voetbal, maar in de 2de helft waren de spelers duidelijk moe.

Speelde voor KRC U9: Plaetevoet Mohammed, Dekien Jasper, Melaerts Thibault, Krasniqi Edison, Petzold Andreas

Nationale knapen U14
Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KSV Diksmuide - KVV Coxyde

Eindstand: 2-2 (2-1)

Vandaag moeilijke wedstrijd op het programma, met de verplaatsing voor de derby tegen Diksmuide, kampioen van vorig jaar. Nerveuze beginfase met veel slordig spel met in de 8’ een eerste vrije trap van Wannes, erg gemotiveerd tegen zijn ex-ploeg, die over gaat. Diksmuide zoekt veel de lange bal, terwijl KVVC over de grond probeert te combineren maar in de 10’ terug een lange bal van de thuisploeg, alleen voor Thomas die mooi redding brengt.

Op de daaropvolgende corner kan de bal niet weggewerkt worden en komt de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Even later wil Niels terugleggen op de keeper, hij mistrapt zich echter, cadeau voor de thuisploeg en het staat 2-0. Kopjes eventjes naar beneden bij KVVC maar niet voor lang want gaandeweg nemen onze jongens de wedstrijd meer en meer in handen. 20’ krijgt Dali een mooie kans, maar zijn poging gaat naast. 25’ terug een erg mooie combinatie Jordy, Andreas, Dali maar naast besloten door onze nummer 9. 28’ kan Dali mooi de bal meenemen in de 16, rond de tegenstanders en geen twijfel bij de afwerking, meer dan verdiend 2-1.32’ erg mooie actie van Maxiem op links, mooie voorzet en Dali komt juist te laat om binnen te tikken. Kort voor rust valt Robbe ook nog uit met een bloedneus, gelukkig zonder veel erg. Ruststand 2-1, zeker gevleid voor de thuisploeg. In de 2de helft staat er maar 1 ploeg meer op het veld, Diksmuide wordt bijna constant op eigen helft gedrukt en onze jongens brengen bij momenten mooi combinatievoetbal.41’ erg mooi opgebouwde aanval, mooie voorzet van Sies maar niemand goed gevolgd voor doel.48’ mooie pas van Dali naar Ruben, schot van Ruben maar recht op de keeper. 57’ terug Dali alleen door, maar zijn poging gaat nipt naast de paal buiten. 60’ haalt Jessy uit van ver, maar zijn poging gaat over. Dali wordt daarop nog een serieus neergehaald met geel als gevolg voor de thuisploeg.63’ eindelijk de meer dan verdiende gelijkmaker, een prachtig gegeven van Wannes die juist onder de deklat binnengaat. 2-2 maar KVVC blijft ervoor gaan. Even later terug een vrije trap, bal komt nu op rechts terecht, erg mooie voorzet van Robbe maar terug niemand op de juiste plaats voor doel om af te werken. 67’ nog eens Dali die alleen kan doorgaan, maar terug neergemaaid wordt, terug geel voor de thuisploeg. 70’ terug een hardwerkende Dali die de 16 binnengaat, er wordt hard aan zijn trui getrokken maar in plaats van zich te laten vallen zet Dali toch nog door maar wordt afgeblokt. Voordeel gegeven zegt de scheids, KVVC een terechte strafschop ontnomen en even later wordt afgefloten op 2-2. KVVC mager beloond na een heel sterke wedstrijd, met vooral een sterke 2de helft waar de thuisploeg er eigenlijk niet meer aan te pas kwam, wat de thuistrainer achteraf ook sportief toegaf. Proficiat aan gans de ploeg voor de inzet en het geleverde spel, iedere week gaat het spelniveau naar boven, nu enkel nog de tegendoelpunten vermijden en wat meer geluk in de afwerking en dan zullen de overwinningen wel volgen.

Speelden voor KVVC NU14: Thomas Salenbien, Jordy Hillewaere, Blanckaert Jessy, Calcoen Robbe, Wannes Dhert(1), Pille Dries, Vanhoren Hubert, Hillewaere Sies, Verstraete Ruben, Decock Andreas, Lanssens Niels, Vanderbiest Maxime, Kinget Louis, Stekelorum Dobbe, Baillieul Dali(1).

Nationale knapen U15
Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke - KSV Diksmuide

Eindstand: 3-2 (1-1)

Een paar spelers namen me op de training van vrijdag apart om te zeggen dat ze zenuwachtig en bang waren om “foutjes “ te maken tegen Diksmuide. Wel, ik heb tijdens de match weinig of geen foutjes gezien. We zagen mooie combinaties, schitterende assist, Inzet van alle spelers en vooral 70 minuten voetbal. Lange ballen werden zelden verstuurd zelfs nadat KVVC op achterstand kwam. De druk was ok, zodat de boterjongens bijna niet aan combineren toe kwamen.Zij konden enkel gevaarlijk zijn door lange ballen te versturen en dan hopen dat hun spits de snelste was ( ze kenden Tim nog niet). Ook op stilstaande fases ( zij scoorden 2x ) was het steeds opletten geblazen voor KVVC. Onze aanvallen liepen dan weer erg goed met resultaat dat onze spits ( ik noem geen naam anders raken we hem nog kwijt) 3x de netten kon laten trillen telkens na mooi combinatie voetbal. Chapeau aan alle spelers ( ook Joost die op de bank mee supporterde na blessure van vorige week).

Nationale scholieren U16
Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke – KSV Diksmuide
Eindstand: 3-3 ( 1-3)

Voor het burenduel waren de supporters massaal opgekomen. KVVC startte sterk aan de wedstrijd en met zéér vlotte balcirculaties kwamen ze ook aan kansen. Telkenmale was het oppassen geblazen voor de snelle omschakeling van de bezoekers, die over stevige en snelle spitsen beschikken. KVVC nam een droomstart en na 3 minuten scoorde KVVC na een mooie doorsteekpas van de kapitein, prachtig afgewerkt door onze spits. Diksmuide was niet aangeslagen en drukte nog meer door en streed voor elke meter. Het werd een leuk spektakel. Diksmuide creëerde ook kansen maar het tegendoelpunt bleef voorlopig uit. Een mooie aanval van KVVC strandde op de paal en een halve omhaal was hetzelfde lot beschoren. In plaats van twee nul werd het 1 – 1 in minuut 25. Een sterk kwartier van de bezoekers want ze scoorden nog 2 maal. KVVC was van slag en de rust was welgekomen. Gedreven door de nodige peptalk begon KVVC sterk aan de tweede helft, mede geholpen door de sterke rugwind. De thuisploeg ging voor de aansluitingstreffer en duwde Diksmuide tegen het eigen doel. Op de counter was Diksmuide telkenmale gevaarlijk, maar onze verdediging en de doelman hielden stand. De treffer kwam er door onze diepe spits en dit was het sein om nog eens alle krachten aan te spreken. En dan een spijtig noodlot, een speler van Diksmuide verdraaide zijn knie en moest afgevoerd worden naar het ziekenhuis. De twee uitermate sportieve ploegen ondersteunden de speler en hopelijk komt alles terug in orde en in naam van KVVC wensen we de speler een spoedig herstel toe. Na de lange onderbreking werd er voor de resterende 9 minuten terug afgetrapt. KVVC nam de nodige risico’s en wilde absoluut scoren. Het lukte 2 minuten voor tijd met een mooi afstandsschot die de doelman verraste. Dolle vreugde op het plein. Een terechte uitslag en een mooi gelijkspel. KVVC speelde een goede partij met uitzondering van het laatste kwartier in de eerste helft waar het vergat te voetballen. Diksmuide die een ander spelsysteem hanteert is een uitermate doelgerichte ploeg met een snelle omschakeling. KVVC was tevreden en een pluim voor de ploeg. Volgende week de verre verplaatsing naar Temse. Speelden voor KVVC NU16: Lars – Stef – Birger – Pieter – Julien – Robin – Guiseppe – Emiel – Emile – Robbe – Maxim – Nick – Bert en Jasper.

Eindstand: 2-9 (1-6)

Deze week op papier een gemakkelijke verplaatsing naar Alveringem. Onze ratjes misten wel Pieter Geerts en Dries Dawyndt die weg waren naar Amsterdam en Kevin Desaver die gekwetst was. Ploeg werd wel versterkt met 2 man die vorige week op de bank zaten bij de 1ste ploeg. De match begon zeer goed voor KRC want in de 3’ kon Jelle van ver binnentrappen, dadelijk 0-1.5’ actie op links met Jelle en Jeff, voorzet naar de alleenstaande Arne die mooi de 0-2 binnentikt.9’ Desmet onderschept de bal in het middelveld, geeft een diepe bal naar Arne maar keeper pakt mooi de bal.14’mooie actie met Sam en Ferre, voorzet naar Arne die een man uitkapt en zo mooi de 0-3 binnenschiet. Alveringem trapt af en Barbier schiet van ver de bal over doelman Denny die ver uit zijn goal staat en zo komt Alveringem weer in de match 1-3.21’Pieter-jan past naar Sam, maar diens schot gaat naast. Verre uittrap van Denny naar Jeff, die heel zijn flank af loopt, een voorzet naar PJ die de bal binnen tikt 1-

4. 33’Weer een actie op links met Jeff die tot de achterlijn gaat, de bal achteruit speelt naar de vrijlopende Ferre en het staat 1-5. 41’ Alveringem met nog een gevaarlijk dat net naast gaat.42’Denny past naar Sammy die breed legt voor Kevin Deman die zo tot aan de middellijn gaat, ziet dat de keeper ver uit zijn goal staat en zo schitterend de 1-6 binnentrapt. 44’ vrije trap van Ferre, bal op de paal en zo buiten. 2de helft is pas begonnen als nieuwkomer Thomas kan scoren bij zijn debuut 1-7. 61’ mooie 1-2 Jeff en Jelle, voorzet naar Sam die past naar Thomas die zo zijn 2de binnentikt, 1-8. 67Corner Jeff, Jelle kopt over.75’ Sam komt alleen voor de goal en scoort 1-9. 84’ Alveringem nog eens gevaarlijk met een lange bal over de verdediging en hun spits lobt Denny en zo werd de eindstand 2-9.Het was een mooie match om te kijken door het leuke voetbal van onze KRC-reserven.

Speelden voor KRC: Sneyaert Denny, Mahieux Philippe, Deman Kevin(1), Luchie Sammy, Wils Jelle(1), Desmet Alessandro, Calcoen Pieter-Jan(1), Mortier Sam(1), Debou Arne(2), Verdonck Ferre(1), Simoen Jeff, Demuysere Tyas, Dedeyster Thomas(2)

KRC De Panne – VV Westkapelle
Eindstand: 4-5 ( 1-4)

Na de zwakke prestatie en pijnlijk puntenverlies van vorige week tegen Daring Brugge, stond KRC deze week voor een erg moeilijke wedstrijd, thuis tegen één van de titelkandidaten Westkapelle. Puntengewin zou dus zeker een enorm succes zijn. Al na 30sec een schot van de bezoekers dat net naast de paal buiten gaat.6’ tegenslag voor KRC als één van de sterkhouders in het middenveld, Blondeel Arnaud gekwetst het veld moet verlaten 11’ terug de bezoekers met een schot uit de 2de lijn dat naast gaat. 12’ KRC voor het eerst gevaarlijk, pas Ruben naar de ingevallen Maxim Simoen die maar half en half bij de bal kan en naast besluit.16’ verrassing bij iedereen als KRC op 1-0 komt, na een actie van Maxim komt de bal bij Jeroen Dorné die de bal mooi in de hoek binnendraait en zo meteen zijn 1ste doelpunt in onze blauw-zwarte kleuren scoort. 18’ bijna de 2-0, een schot van Xander Lehouck uit de 2de lijn, keeper Van Landegem kan nog net over de lat tikken. Maar dan zetten de bezoekers een tandje bij en in 6’ komen de bezoekers op 1-3. 24’ actie op rechts, bal kan niet weggewerkt worden, blijft voor doel hangen waarbij oudgediende Steve Stellamans erg mooi, maar te gemakkelijk de 1-1 kan binnendraaien. 27’snelle counter via links van de bezoekers, bal centraal ingespeeld in het volledig vrije middenveld waar nog een oude rat, Nicola Wellens de 1-2 binnentrapt. En in de 30’ de 1-3, aanval op rechts, schot uit de 2de lijn dat doelman Fabrice lost en dat vervolgens gemakkelijk binnengetrapt wordt.35’ gaat Fabrice nog eens onder een bal door, gelukkig zonder erg. 36’ terug KRC, terug Xander met een schot uit de 2de lijn overgetikt door de bezoekende goalie. Vlak voor het rustsignaal wordt het nog 1-4, terug veel ruimte centraal, inkomende man van op rechts en de bal wordt mooi in de hoek geplaatst, ruststand 1-4. Zware cijfers voor een erg efficiënt spelend Westkapelle.

2de helft start met in de 47’ een verre trap van de bezoekers die juist naast gaat.49’ terug hoop want het wordt 2-4, vrije trap van op rechts, Ruben legt terug in de 16 en Xander Lehouck scoort ook zijn 1ste doelpunt voor KRC. Maar de hoop vervliegt al vlug want in de 51’ terug te veel ruimte weggegeven, handspel van Manu en Stellamans zet de strafschop om, hoewel Fabrice mits wat meer meeval de bal bijna te pakken had. 57’ schot van de erg bedrijvige Xander Lehouck, keeper lost en Jeroen Dorné is goed gevolgd om zijn 2de, de 3-5 binnen te trappen.61’ terug Westkapelle, voorzet van op rechts, kopstoot bovenkant dwarsligger.65’ terug de bezoekers met een poging erg mooi gepakt door doelman Fabrice. 77’ terug hoop bij KRC want het wordt 4-5, een voorzet van Xander die mooi binnengekopt wordt door Maxim.81’ actie van Wellens maar Fabrice brengt terug redding. 87’ kan de ingevallen, Ferre Verdonck nog eens op doel trappen, maar de bal verdwijnt in corner. KRC probeert nog maar aan de score verandert er niets meer en zo verliest KRC na een zeer verdienstelijke wedstrijd met 4-5 na een leuke partij voetbal.

Volgende week wordt het terug bikkelen op verplaatsing naar het puntenloze Wenduine dat blijkbaar ook gevechtvoetbal speelt, niet echt in de kaart van onze Ratjes dus. Daar 3 puntjes halen zou voor KRC erg veel deugd doen en ons terug wat ademruimte geven.

Speelden voor KRC: Vanisacker Fabrice, Suply Jeroen, Jullien Manu, Lecat Ludovic, Lehouck Xander(1), Blondeel Arnaud(6’Simoen Maxim(1)), Dorné Jeroen(2), Dehaese Sander (69’Verdonck Ferre), Schoolaert Jeffrey, Schoolaert Jurgen, Hoorne Ruben(48’Vandamme Tom)

Reservedoelman Sneyaert Denny bleef op de bank.

Er was geel voor Jullien Manu ( handspel in strafschopgebied)