Geen verslag ontvangen

2de jaars duiveltjes Reeks K
SK Snaaskerke - KRC De Panne
Eindstand: 8-9

Onze U9 hadden een verplaatsing naar Snaaskerke. Gestart met 1 minuut stilte wegens het overlijden van de grootmoeder van Mohammed, begonnen we aan de wedstrijd. Onze Ratjes voetbalden heel goed mee en we zagen van onze Ratjes mooie combinaties. Maar Snaaskerke gaf het nooit op en de thuisploeg kreeg ook mooie kansen maar keeper Mohammed stond vaak sterk te keepen. Over de hele wedstrijd waren alle twee de ploegen even sterk, maar uiteindelijk wonnen onze Ratjes de wedstrijd met 8-9.Dikke proficiat aan onze spelers U9. Speelden voor KRC U9:Plaetevoet Mohammed,Dekien Jasper,Melaerts Thibault,Petzold Andreas,Krasniqi Edison,Vandeputte Laurens en Vandenkerckhove Denzel

Nationale knapen U14 Samenwerking Coxyde - De Panne - Oostduinkerke
KVV Coxyde - VW Hamme
Eindstand: 4-0 ( 1-0)

Prachtig voetbalweertje voor deze wedstrijd tegen Hamme, met evenveel punten als KVVC op de 4de plaats gerangschikt en met als extra motivatie voor de 1ste maal mogen spelen op het perfect liggend 1ste veld van KVV Oostduinkerke. 2 goed voetballende ploegen op een perfecte grasmat, dat moest een leuke wedstrijd worden en dat werd het ook. KVVC wakker van bij de aftrap want in de l' kan Dali al schuin voor doel alleen op de keeper afgaan, maar hij wordt onderuit gelopen door de keeper voordat hij gevaarlijk wordt, vrije trap die niets oplevert. 7' schot van Andreas, redding keeper die de bal lost, maar de bal wordt nog weggetrapt door een verdediger. 12' moet Andreas redding brengen in corner bij een gevaarlijke actie van Hamme. 13' mooie aanval KVVC,schot Dali, redding keeper, bal in de voeten van Maxime die echter over trapt. 14' mooie aanval Hamme, goed verdedigend door een sterk spelende Hubert.16' vrije trap Robbe naar Andreas, keeper komt uit en lost terug de bal, Andreas glijdt weg zodat een verdediger uiteindelijk nog in corner kan wegtrappen. 18' aanval Hamme, dekkingsfout achteraan en een bezoeker alleen voor Thomas maar gelukkig naast besloten, oef.!! Daarna verwatert de wedstrijd wat en wordt te veel met de lange bal gewerkt. In de 31' valt de 1-0 wat uit de lucht, dekkingsfout achteraan bij Hamme, de altijd op de loer liggende Dali profiteert er optimaal van en het staat 1-0. 33' terug KVVC met een mooi opgebouwde aanval, Jessy besluit op de keeper, bal komt bij Louis die nog op doel kan trappen maar naast. 35'nog een mooie voorzet voor doel en Wannes kopt tegen de buitenkant paal. Ruststand 1-0. 2de helft neemt KVVC de wedstrijd volledig in handen en komt Hamme er nog nauwelijks aan te pas. 37' Dali met een schot op de keeper die redt in corner.41' terug mooie aanval KVVC, Wannes naar Sies die voor de uitkomende keeper breed naar Dali kan passen en het staat 2-0. Daarna terug wat meer middenveldspel, maar in de 49' is het opnieuw raak. Terug een goed uitgebouwde aanval met veel tussenstations, bal terug bij spits Dali die zijn werk doet en zijn 3de binnentrapt. 50' mooie voorzet Sies, Andreas kopt net over. 52' mooie poging van Dobbe maar juist naast. 54' eindelijk eens Hamme, maar een erg sterk

spelende Robbe verdedigt terug erg sterk. 57' hoekschop voor Hamme, kopstoot en Thomas brengt redding. 60' terug KVVC met een mooie aanval, Wannes uiteindelijk naar Dali die beheerst de 4-0 op het bord zet. 62' actie op links van Niels, hij legt mooi achteruit, Dali trapt op doel maar zijn schot wordt nog gered op de lijn. Daarna wat concentratieverlies bij onze jongens, nog een poging van Hamme tegen de binnenkant paal en de bal terug het veld in. Even later wordt de wedstrijd door scheidsrechter Michel Rys afgefloten op een 4-0 eindstand. Verdiende overwinning voor onze jongens na een schitterende wedstrijd van beide ploegen, de nederlaag is zeker te zwaar voor het goed voetballende Hamme tegen een erg efficiënt KVVC. Na deze 9 op 9 krijgt gans de ploeg woensdag van trainer Alain het beloofde drankje, frietjes en een stukje vlees, natuurlijk pas na een test gegeven door trainer Cooper. Proficiat aan GANS de ploeg voor de geleverde prestatie van vandaag, iedereen was vandaag een uitblinker hoewel er enkelen zeker nog veel beter kunnen!!! Volgende week een verplaatsing naar het onderaan geklasseerde Zele, oppassen echter daar want leider Sint-Niklaas behaalde vandaag daar maar een krappe 0-1 overwinning.

Speelden voor KVVC NU14: Thomas Salenbien, Jordy Hillewaere, Blanckaert Jessy, Calcoen Robbe, Wannes Dhert, Vanhoren Hubert, Hillewaere Sies, Verstraete Ruben, Decock Andreas, Lanssens Niels, Vanderbiest Maxime, Kinget Louis, Stekelorum Dobbe, Baillieul Dali(4).

Nationale knapen U15 Samenwerking Coxyde - De Panne - Oostduinkerke
VW Hamme - KVV Coxyde
Eindstand: 2-0 ( 1-0)

De tweede in de stand ging, zoals verwacht, heel gedreven van start. Tien minuten lang moesten we de match ondergaan. Voetballen op dit soort veld bleek voor ons heel moeilijk ( zo zie je hoe wij in Koksijde qua velden verwend zijn). Van combineren was er geen sprake , de bal sprong verkeerd of er liep altijd wel wat mis. Ik had bepaalde spelers op de bank laten starten om een verrassingseffect tot stand te brengen bij de tegenstanders, maar dan moesten we de eerste 20 minuten wel doorkomen zonder tegentreffer. We hadden pech. In de 16 de minuut liepen we tegen de lamp. 1 – 0 en achtervolgen dus. Na de verplichte wissels was het toch KVVC die het laken naar zich toe trok en je zou verwachten dat we dan wel zouden scoren. Niets was minder waar. Hamme kreeg ook nog enkele kansen maar ook zij faalden. Ruststand 1 - 0

Het zou wel lukken. KVVC was meestal in balbezit zorgde voor kansen maar die werden steeds maar weer gemist ( niet scherp genoeg ?) . We moesten ook opletten voor de tegenaanvallen die soms gevaarlijk waren. Bijkomend probleem voor onze spelers was dat de scheids zich enorm liet beïnvloeden door het thuispubliek. Normaal gezien geen probleem maar vermits we niet tot scoren kwamen speelden de kustjongens te gefrustreerd. Te wild naar voren ipv op te bouwen en geduldig te voetballen. De stemming naast het veld werkte ook negatief op onze spelers , Jammer dat de scheids niet consequent reageerde op fouten, en de match uit handen liet glippen. We scoorden niet meer. Hamme deed dit wel. In de slotminuten tikte blauw zwart , na wat heen en weer geschop in de kleine “ carré” hun tweede treffer binnen. Gejuich bij Hamme, frustratie bij KVVC …. Een leermoment zeker?

Nationale scholieren U16 Samenwerking Coxyde - De Panne - Oostduinkerke
Eindstand: 5-2 (2-0)

KVVC intussen opgeklommen in de top 5 verwachtte in Hamme een zware opdracht tegemoet te zien want de thuisploeg behaalde een 12/12 en scoort aan de lopende band. Nochtans waren de jongens goed gewaarschuwd van de kwaliteiten van de thuisploeg maar helaas het incasseerde veel te vlug het eerste tegendoelpunt. Bij een onnodig balverlies mocht de flankspeler alleen op doel afgaan en scoren. Hamme was op dat moment te sterk voor KVVC en miste gelukkig nog 2 grote kansen. Intussen had KVVC wederom hun kansen niet benut zodat we juist voor de rust een tweede tegendoelpunt incasseerden. Ruststand: 2 – 0

KVVC moest alles op alles zetten en begon uitstekend aan de tweede helft en Nick scoorde op hoekschop in de 2° minuut. KVVC gaf alles wat het kon en zette Hamme vast voor eigen doel. Je voelde dat we gingen terugkomen maar helaas het was het dagje niet van sommige spelers die geschenken uitdeelden waarvan Hamme duchtig gebruik wist te maken. In plaats van 2 – 2 werd het 5 – 1 en toen kon Pieter nog de eerredder scoren. Nochtans speelde KVVC een sterke tweede helft en creëerde zeker 7 grote doelkansen maar het mocht niet zijn, alle kansen werden gemist. Onbegrijpelijk hoe we daarmee omgingen. Vandaag werd door een superefficiënt Hamme veel pijnpunten blootgelegd die ons er zullen toe leiden nog harder te werken op training. We spelen in een moeilijke zware reeks en alleen als iedereen zijn niveau haalt kunnen we een goed resultaat neerzetten tegen een topploeg, indien niet lopen we telkens achter de feiten aan. Conclusie: Kwaliteit is er genoeg aanwezig maar het ontbreekt soms aan doorzetting waardoor we veel te braaf acteren, te weinig duels winnen en teveel respect tonen voor de tegenstander en ons veel te vlug neerleggen bij de feiten. Volgende week herpakken tegen Zele en deze week iedereen scherp op training. Om toch met een positief gevoel te eindigen moeten we toegeven dat buiten de tegendoelpunten we een sterke tweede helft speelden en veel doelkansen creëerden wat bewijst dat de jongens beter kunnen maar dit moeten brengen over de ganse wedstrijd.

Speelden voor NU16: Lars – Stef – Birger – Pieter – Julien – Robin – Guiseppe – Emiel – Maxim – Nick – Bert – Boris en Jasper.

Eindstand: 1-1 (0-0)

Speelden voor KRC: Dawyndt Gert, Deman Kevin, Calcoen Pieter-Jan, Luchie Sammy, Dawyndt Dries, Croes Mathias, Dedeyster Thomas, Verdonck Ferre, Simoen Maxime(1), Geryl Styn, Simoen Jeff, Geerts Pieter, Demuysere Tyas.

GS Middelkerke-Leffinge - KRC De Panne
Eindstand: 0-1 ( 0-0)

Het op papier sterkere Middelkerke begon stevig aan de eerste helft, met veel gewonnen duels op het middenveld en een hoge pressing. Maar onze ratjes speelden heel geconcentreerd met veel inzet, zodat het tot weinig grote kansen kwam in de eerste helft, vooral wat rommelige fases voor het KRC-doel. In de 18’ kwam ex-Pannenaar Cédric Bulcke tot scoren voor Middelkerke, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. De Panne ving de aanvalsgolf van de eerste 20 minuten goed op en kon enkele malen snedig counteren, dit in de 21’ via Tom Vandamme die halverwege de Middelkerkse helft alleen voor de keeper kwam maar hem niet kon uitspelen, en via een scherpe voorzet van Jeffrey Schoolaert in de 26’ maar net door de doelman kon worden weggetikt. e Middelkerkse druk nam terug wat toe aan het einde van de eerste helft met een mooie plaatsbal van Bulcke, die heel mooi werd gestopt door onze doelman Fabrice. Helemaal op het einde van de eerste helft kon Arnaud Blondeel

Sander Dehaese nog eens alleen voor de doelman plaatsen, maar zijn lob lukte net niet. KRC zat goed in de wedstrijd, had in de eerste helft eigenlijk de betere kansen, weliswaar op counter, en kon met een tevreden gevoel gaan rusten.

Direct na de koffie was het even wachten op wat kansen. Rond het uur verloor Middelkerke Cédric Bulcke, die na een onschuldig duel, onze captain Jurgen Schoolaert op zich kreeg en ernstig geblesseerd raakte aan de knie. Enkele pogingen van ver van Middelkerke belandden ver naast, en het was KRC dat in de 63’ na een mooie aanval voor het eerst kon juichen in de wedstrijd. Ruben Hoorne kon een diepe bal van achteruit mooi doorkoppen naar Dehaese, die zette dan even mooi Vandamme alleen voor de doelman en met een prachtige lob over de doelman kon die de 0-1 op de bordjes zetten. Na het doelpunt kwam Middelkerke steeds steviger opzetten, maar de Panse verdediging bleef ijzersterk presteren en doelman Vanisacker hield enkele gemaakte doelpunten uit zijn doel. Het was blijkbaar de ref die nog wat spektakel in de wedstrijd wou krijgen, en hij gaf in de 84’ Jeffrey Schoolaert de rode kaart wegens natrappen, terwijl er eigenlijk niets gebeurd was. Een zware fout op Xander Lehouck 5 minuten later werd dan weer niet gefloten, terwijl hier een rode kaart wel passend geweest zou zijn. KRC kwam nog tot enkele snedige counters, onder andere via Mortier en Hoorne, maar kwam in de 7(!) minuten overtijd niet veel meer voorbij de middenlijn. Maar onze doelman hield met de hulp van een stevige verdediging de netten schoon en De Panne kon met de 3 punten naar huis terugkeren, eindelijk de eerste punten op verplaatsing. Een hele goede prestatie van de hele ploeg, die vanaf minuut 1 knokte voor elkaar en zo een belangrijke driepunter behaalde! Volgende week komt SV Nieuwpoort op bezoek naar de Bella Boy, terug een heel belangrijke wedstrijd voor beide ploegen, met de 3 punten thuis te houden zou KRC een heel goede zaak doen, maar Nieuwpoort zal zich zeker niet gemakkelijk gewonnen geven in deze kustderby!!!!!

Speelden voor KRC: Vanisacker Fabrice, Wils Jelle, Jullien Manu, Blondeel Arnaud, Lehouck Xander (88’ Simoen Jef), Schoolaert Jurgen, Schoolaert Jeffrey, Dehaese Sander, Hoorne Ruben, Dorné Jeroen (83’ Desmet Alessandro) en Vandamme Tom (75’ Mortier Sam).

Reservedoelman Dawyndt Gert bleef op de bank.

Er was geel voor Vanisacker Fabrice(tijdwinnen),Jullien Manu(protest) en Mortier