Wedstrijdverslagen 24/25-03-2011

1ste jaars duiveltjes Reeks K
KRC De Panne – KVV Oostduinkerke
Eindstand: 12-7

Onze U8 van trainer Jean hadden een thuis wedstrijd tegen KVV Oostduinkerke, rainer Jean was er niet dus nam trainer Miguel de job over.Onze kleinste Ratjes voetbalden heel goed mee en ze waren sterker dan KVVO. KVVO voetbalde ook heel goed.We kregen mooie kansen maar soms liet de afwerking achter.In de tweede helft scoorde onze Ratjes aan 100%.Uiteindelijk wonnen we de wedstrijd met 12-7.

Trainer Miguel was heel tevreden over het spel dat onze Ratjes brachten.

Speelden voor KRC U8: Durieux Yarne, Steen Martijn, Bisschop Alex Elmo, Vanhoeck Mauro, Deschryver Jacques, Pelfrene Thomas en Bart Lorthioy

2de jaars duiveltjes Reeks K
KSV Veurne - KRC De Panne
Eindstand: 11-1

Geen verslag ontvangen van een beschaamde trainer Bjorn.

Nationale knapen U14 Samenwerking Coxyde - De Panne - Oostduinkerke
SK Eernegem – KVV Coxyde
Eindstand: 1-2 (1-2)

Onze fiere leidersploeg stond voor een moeilijke verplaatsing naar de kanaries van Eernegem.
Een stugge, potige ploeg waarin in de heenwedstrijd slechts 2-2 gelijkgespeeld werd, meteen ook het laatste puntenverlies. Winst tegen Eernegem betekende zeker een grote stap vooruit naar het kampioenschap, dat spannend blijft met Gent-Zeehaven op de loer met 2 punten achterstand.

KVVC gehandicapt door de kwetsuur van kapitein Andreas Decock, onze motor op het middenveld, waarschijnlijk voor de rest van het kampioenschap gekwetst.

Slappe, weinig scherpe opwarming en dat bleek zich door te zetten in de eerste 10’ van de wedstrijd. Na 1’30 staat het al 1-0 voor de thuisploeg, Hubert trapt centraal over de bal, rechts volledig open en met enige moeite scoort de thuisploeg. 2’30 terug de thuisploeg met een verre lob die gelukkig ruim naast gaat. KVVC heeft duidelijk moeite om zich in de wedstrijd te spelen en Eernegem blijft de ballen veroveren. 9’ buitenspel maar niet gefloten, voorzet van op rechts, gelukkig aan de 2de paal gekruist voorlangs getrapt, hier komen onze jongens goed weg. 13’ eindelijk eens KVVC, Dali met een harde verre knal met enige moeite gepakt door de thuiskeeper. KVVC komt meer en meer in de match en Eernegem moet terugplooien.15’ mooie actie van Maxim op links, maar hij besluit naast. 20’ is het de scherp ingevallen Ruben met een mooie actie centraal voor doel, alleen op de keeper af maar de keeper kan in 2 tijden redding brengen. 21’ een sterk spelende Dobbe die op rechts de bal verovert, voorzet maar een verdediger ertussen, bal komt toch bij Dali die hard de 1-1 binnentrapt. 29’loopactie Dali naar links, verdediging ontzet paniekerig in de voeten van Sies, pas naar Jessy die van ver op doel trapt maar in plaats van in te lopen naar de bal blijft iedereen staan. 31’ Dobbe naar Ruben die in 2 keer naar doel trapt, bal voorbij de keeper in doel maar een verdediger trapt hem nog weg juist op of achter de doellijn??? Erachter beslist de goed opgestelde scheidsrechter, 1-2 tot groot ongenoegen van de Eernegemse aanhang. Ruststand 1-2.

2de helft met de zon in de rug wat ook een voordeel is, maar terug een slappe start van onze jongens. 38’ speelt Robbe goed terug naar doelman Thomas die blijkbaar nog niet goed wakker is en naast de bal trapt, gelukkig kan hij zijn fout nog goed maken en de bal nog wegtrappen juist voor de doellijn. 39’pas van Jessy naar Dali die van ver uithaalt maar tegen de buitenkant van de kruising. 41’ terug mooie combinatie Ruben naar Maxime die een mooie actie doet op links, balletje achteruitlegt voor Dali, schot op doel, keeper verrast maar een verdediger kan nog wegtrappen. 44’ Ruben speelt mooi Sies vrij op rechts, mooie loopactie, balletje achteruit maar geen afwerking. 47’ is het kapitein Wannes die op rechts naar Sies past, snelle Sies komt alleen voor de keeper maar besluit op de keeper. Daarna een periode van veel middenveldspel, met een KVVC-verdediging die goed georganiseerd blijft spelen en niets meer weggeeft. 59’ zet Dali zich door, komt alleen voor doel maar besluit op de keeper, dat zijn we beter gewend van onze superspits!!! 62’terug Dali die zich doorzet, maar hij besluit hoog over, een pasje op rechts naar de volledig vrijstaande Dobbe was hier zeker een betere oplossing. 65’ nog eens de thuisploeg met een verre trap die Thomas veiligheidshalve over doel tikt. 66’ hoekschop voor Eernegem, maar Louis die bezig is aan een heel sterke wedstrijd kan nog wegkoppen voor er gevaar dreigt. Wedstrijd loopt rustig naar zijn einde, alhoewel de minuten op de bank erg lang duren, uiteindelijk fluit de scheids af op een 1-2 overwinning voor onze jongens. Al bij al een verdiende wedstrijd na een moeilijke wedstrijd met een erg slap begin maar waarna de ploeg zich toch herpakte. Proficiat aan gans de ploeg voor de betoonde inzet, maar sommigen moeten toch hun niveau terug wat op te krikken.

Zeer goed nieuws na de wedstrijd, toen bleek dat Gent-Zeehaven gelijkgespeeld had op het veld van Torhout, zodat KVVC zijn voorsprong vergroot tot 4 punten met nog 4 wedstrijden voor de boeg. Nu scherp en geconcentreerd blijven in de laatste lijn naar de titel!!!! Te beginnen met een thuiswedstrijd tegen het goed voetballend Wielsbeke.

Speelden voor NU14: Salenbien Thomas, Dhondt Ronald, Calcoen Robbe, Vanhoren Hubert, Blanckaert Jessy, Dhert Wannes, Stekelorum Dobbe, Kinget Louis, Ballieul Dali(1), Lanssens Niels, Vanderbiest Maxime, Hillewaere Sies, Verstraete Ruben(1).

Nationale knapen U15 Samenwerking Coxyde - De Panne - Oostduinkerke
KVV Coxyde – SK Eernegem
Eindstand: 1-0 (1-0)

Een paar verschuivingen in de ploeg kwam duidelijk “den aanval” ten goede. Weinig balverlies langs de flanken en er kwamen goede voorzetten zowel van de kant van Remko als van Tim. Onze nieuwe spits, Ersin, stond zeker ook zijn mannetje. Laat in de match nam Hannes de 7 positie voor zijn rekening en ook dit was een positieve verschuiving. Ward was zeker verdienstelijk als vervanger van Berlijnse muur Tim. De eerste helft was volledig voor KVVC, Eernegem werd naar hun eigen helft verwezen en kwam er maar zelden en nooit echt gevaarlijk uit. Dante prikte de over verdiende 1 – 0 tegen de netten en zo konden we rusten met een voorsprong. Ruststand: 1 – 0

Tijdens de rust werd er gewaarschuwd voor een te voorzichtige herstart. De kanaries kwamen gretiger uit de kleedkamer zodat er nu wel sprake was van een evenwichtige match. Hun grootste kans, een strak schot op doel die gekeerd werd op de lijn met de“ronde Swiss” van bakker Arthur. Remko, Hannes en Ersin kwamen nog dicht in de buurt van een goal maar geen geluk… De drie punten werden door inzet van ALLE 13 spelers aan de kust gehouden.

Nationale scholieren U16 Samenwerking Coxyde - De Panne - Oostduinkerke
Eindstand: 0-3 ( 0-0)

Ontgoochelende prestatie vandaag van KVVC tegen Eernegem. KVVC speelde een goede eerste helft waarbij het overwicht had en probeerde te combineren op dit moeilijk bespeelbaar veld. Met een sterke driehoek centraal creëerden ze wel kansen maar konden niet besluiten. Eernegem was éénmaal gevaarlijk maar besloot hoog over. Ruststand: 0 – 0.

Tweede helft moesten we meer naar de lucht kijken dan de grond, alle ballen werden door de bezoekers zo ver en hard mogelijk weggetrapt. Emiel infiltreerde en legde de bal panklaar voor Jasper maar hij besloot over ipv in doel. Wederom via Jasper kregen we een reuzenkans maar de doelman redde prachtig. KVVC kreeg een eerste doelpunt binnen via een snelle tegenaanval en moest beginnen achtervolgen. Eernegem hun tactiek loonde en ze scoorden nog 2 maal via de korte hoek en op het verkeerde been zetten van Lars. Wederom kon KVVC niet scoren en verloor zwaar met 0 – 3. KVVC moest vandaag enkel naar zichzelf wijzen en de nederlaag kon vermeden worden. Ipv van de rust te bewaren en geduldig op te bouwen, konden sommige spelers geen vuist maken en zichzelf onder controle houden. Veel te nerveus acteren en zichzelf onnodig druk opleggen was het gevolg. Eindstand: 0 – 3.

Speelden voor KVVC NU16: Lars – Robin – Julien – Niek – Stef – Robbe – Pieter – Boris – Jasper – Maxim – Emiel en Guiseppe.

Eindstand: 0-5 (0-2)

KRC startte heel snel met een diepe bal van Smet naar Jeroen en die bal gaat net over. 5" corner van Kevin waarbij Smet op de keeper kopt en Tyas in de rebound net naast trapt. 8" trap van PJ die door de doelman wordt gered. 12" mooie voorzet Dries met een kopbal van PJ maar de keeper slaat de bal in corner. 20" voorzet Sam en Thomas kopt de 0-1 binnen 35" laterale pas van Jeroen en Sam in 1 tijd en het staat 0-2. 60" corner van Kevin waarbij Tyas de 0-3 tegen de netten kopt. 63" een poging van Kevin maar de keeper redt. 70" mooie pas van Smet naar Thomas en die maakt er 0-4 van. 85" Sam met een volley en maakt er toch wel mooi 0-5 van. 90" Dries had ook een wereldgoal in gedachten maar zijn tovenaarsbeweging en schot gaat nipt over. KRC voetbalde heel sterk op het veld van WSB!!

Speelden voor KRC: Sneyaert Denny, Cuvelier Sander, Luchie Sammy, Mestach Wesley, Allary Thyme, Mortier Sam(2), Dedeyster Thomas(2), Desaver Kevin, Dawyndt Dries, Pieter-Jan Calcoen, Dorne Jeroen, Demuysere Tyas(1), Desmet Alessandro.

KRC De Panne – SV Loppem
Eindstand: 1-3 (0-2)

Onze Ratjes kregen het al meteen erg moeilijk tegen een fysiek sterk Loppem, al in de 3de minuut was er een heet standje voor het doel van KRC, een poging belandde tegen de lat, en in de rebound werd een shot van dichtbij twee keer geblokt. Een minuut later was het toch prijs voor Loppem, een vrije trap van op links bereikte de 2de paal, de bal werd terug voor doel gekopt en daar kon Vanhaverbeke de 0-1 van dichtbij binnenkoppen. KRC kwam maar niet in de wedstrijd, en in de 12de minuut was er een volgende kans voor Loppem, een voorzet van op links werd door doelman Fabrice geweerd, maar die bal belandde in de voeten van een speler van Loppem die onbegrijpelijk over trapte. In de 14de minuut haalde Manu Jullien nog een gevaarlijke voorzet weg van de doellijn, maar in de 15de minuut viel de 0-2. Een corner belandde aan de tweede paal, werd terug voor doel gekopt en via enkele hoofden belandde de bal in doel. KRC begon stilaan ietwat beter in de wedstrijd te komen, en kreeg in de 18’ een eerste kans. Een corner van ouderdomsdeken Philippe Mahieux bleef hangen voor doel, maar Maxim Simoen slaagde er in twee keer niet in om de bal in doel te trappen. KRC eiste de bal het meest op, maar het bleef opletten voor gevaarlijke counters. Een gevaarlijke voorzet van op links zonderde een speler alleen af voor onze doelman Fabrice, maar die kon met een mooie reflex de kopbal uit doel houden. In de 20’ was er een gevaarlijke voorzet van Ludovic Lecat, die op de deklat belande. In de 36’ een laatste kans in de eerste helft voor KRC, een hard shot van Manu Jullien werd uit de hoek gehaald door de doelman. Jammer genoeg moest Manu in de rust gewisseld worden wegens een blessure.
Onze Ratjes begonnen wat beter aan de tweede helft, echter zonder veel echte kansen te creëren. Al was Maxim Simoen er dicht bij net na de rust, toen hij een voorzet van Mahieu met een hieltje op de paal devieerde. In de 49’ was er een snelle counter van Loppem, een spits werd alleen voor onze doelman afgezonderd, maar die hield het hoofd koel en kon de bal uit doel houden. In de 60’ moest Loppem met 10 verder, en Jelle Wils maakte zich klaar voor een vrije trap op een gevaarlijke plaats. Een lage, harde bal bleef wat voor doel hangen, en daar was dan uiteindelijk Jeroen Dorné die de 1-2 in doel trapte. KRC slaagde erin de druk wat op te voeren zonder echt doelgevaar te creëren, maar de druk werd abrupt gestopt toen Ludovic Lecat uitgesloten werd na een gevaarlijke en absoluut onnodige tackle. KRC maakte nooit echt meer aanstalten op een punt, verder dan een slap shot van Wesley Mestach uit een scrimmage kwam het niet. Fabrice hield KRC aanvankelijk in de wedstrijd door een shot heel fraai uit de winkelhaak te houden, maar moest finaal toch buigen toen een verre uittrap van de Loppemse doelman heel raar botste, over onze verdediging heen en in de voeten van Loppemse spits Vandenbroele die de 1-3 binnentrapte in de 85’. KRC kreeg nog 1 kans in de 88ste minuut, maar Max kopte een voorzet van Jelle net naast het doel. 1-3 was de eindstand, niet geheel onterecht na een al bij al slappe prestatie.

Door het verlies van achtervolgers Beernem en Daring Brugge blijft KRC gelukkig nog op de veilige 13de plaats staan, maar er moeten dringend punten gepakt worden om verder afstand te kunnen blijven houden. Volgende zaterdag wacht een moeilijke verplaatsing naar Aartrijke, zopas leider af en dus zeker erop gebrand om de 3 punten thuis te houden tegen het zwakke broertje KRC. Hopelijk zorgen onze Ratjes eindelijk nog eens voor een stunt!!!!!!!

Speelden voor KRC: Vanisacker Fabrice, Jullien Manu(45’Dorné Jeroen(1)), Mahieux Philippe(75’Dedeyster Thomas), Lecat Ludovic, Mestach Wesley, Schoolaert Jeffrey, Schoolaert Jurgen, Simoen Maxim, Dehaese Sander(85’Ferre Verdonck), Wils Jelle, Fieuw Marnik,

Reservedoelman Sneyaert Denny bleef op de bank.

Er was direct rood voor Ludovic Lecat wegens een gevaarlijke tackle.