1ste jaars duiveltjes Reeks K
KSV Veurne - KRC De Panne
Eindstand: 4-17

Onze Jongste spelertjes moesten dit weekend op verplaatsing naar Veurne. Alex had blijkbaar de bloemetjes buitengezet op vrijdagavond en stond voor één keer liever in het doel dan op het veld, omdat je daar toch meer kunt relaxen en geeuwen.

Direct na de aftrap was het echter voor iedereen duidelijk dat onze tegenstander niet echt op het niveau speelden om ons in de problemen te brengen en Mauro was dan maar van het principe dat wandelen ook ging en vertikte het verder om zich voor de volle honderd procent in te zetten. Martijn, Thomas en Yarne speelden dan maar op het normale niveau en blijkbaar was dit nog voldoende om een heel ruime overwinning te behalen. Onze tegenstanders van Veurne kwamen in de totale duur van de wedstrijd toch enkele keren goed uit hun schelp en slaagden er zo in om viermaal tegen te scoren.
Ook deze week hadden we bij affluiten opnieuw dubbele cijfers als eindresultaat: 4-17.

Speelden voor KRC U8: Alex-Elmo BISSCHOP (Keeper), Martijn STEEN, Thomas PÉLFRENE, Yarne DURIEUX, Mauro VAN HOECK en Torben PEIRS.

2de jaars duiveltjes Reeks K
KRC De Panne – SC Lombardsijde
Eindstand: 11-4

Wegens werkverplichtingen was trainer Bjorn vandaag niet aanwezig en daarom nam trainer Miquel zijn taak over.Onze Ratjes begonnen goed aan de wedstrijd en voetbalden heel goed mee en kregen schone kansen. De bezoekers uit Lombardsijde voetbalden ook goed mee. Onze Ratjes verdienden een dikke pluim van het mooie spel dat ze brachten.Trainer Miquel was heel tevreden over het voetbal de de Ratjes speelden en daarom ook een dikke proficiat voor onze U9-Ratjes. Einduitslag:11-4.

Speelden voor KRC U9: Plaetevoet Mohammed, Petzold Andreas, Melaerts Thibaut, Krashniqi Edison, Vandeputte Edison en Gravensteyn Wout

Nationale knapen U14 Samenwerking Coxyde - De Panne - Oostduinkerke
KVV Coxyde – SC Wielsbeke
Eindstand: 2-1 (1-0)

Onze NU14 konden nog steeds geen beroep doen op onze langdurig gekwetste kapitein Andreas en Maxime was ook niet van de partij wegens griep, 12 gemotiveerde spelers aan de aftrap tegen een goed voetballende ploeg uit Wielsbeke, vlot scorend maar ook redelijk vlot doelpunten incasserend. In het begin van de wedstrijd gespeeld op terrein 1 Oostduinkerke zien we een gretige ploeg van start gaan. Scherpe start waarbij de bezoekers dadelijk onder druk gezet worden met al een eerste schotje op doel van Dali na 30’. In de 6’ kan Ruben alleen op de keeper afgaan, zijn lob mislukt echter en hij geraakt niet boven de keeper. Dadelijk erop slap verdedigen bij de bezoekers, Dali alleen op doel, werkt rustig af maar tegen de paal maar Dali speelt goed door en trapt de 1-0 binnen. 8’ combinatie op een zakdoek, alles kort bij elkaar, Ruben kan uiteindelijk op doel trappen maar zonder gevaar. 11’ Ruben opent mooi op rechts naar Sies, mooie voorzet Sies, de inlopende Dali kan koppen op doel maar te hoog. Daarna komt Wielsbeke wat beter in de wedstrijd, echter zonder voor gevaar te zorgen. 21’verre uittrap Thomas, Dali vertrekt overduidelijk van op zijn eigen helft, een bezoeker kopt nog de bal achteruit met zijn achterhoofd, Dali alleen voor de keeper maar dan onbegrijpelijke beslissing van scheidsrechter Marc Coopman die voor buitenspel fluit. Bezoekers geven ook dadelijk de fout van de scheids toe, maar zo blijft het natuurlijk maar 1-0. 28’ Wielsbeke met hun eerste mooie kans, schot op doel, Thomas redt, bal terug in het spel en terug een hard schot uit de 2de lijn, door Thomas prachtig in corner geduwd.33’ erg mooie actie Jessy die verschillende bezoekers uitspeelt, bal tot bij Dali die op doel trapt maar naast. 34’ nog een mooi gegeven vrije trap van kapitein Wannes op het hoofd van Robbe die net naast kopt. Ruststand 1-0, te mager volgens de gekregen kansen. 2de helft start terug goed met in de 36’ mooie actie Ronald, pas naar voor tot bij Dali die voorzet, bal schiet aan het doel voorbij tot bij Sies, 1-2 met Ruben, maar de afwerking is heel wat minder. Scheids Coopman heeft moeite om de match onder controle te houden wat tot frustraties bij beide ploegen leidt.5’ mooi gegeven vrije trap Dobbe,Wannes kan koppen maar zijn gekruiste kopbal gaat naast.
46’valt Dali gekwetst uit, enkele verschuivingen waardoor Jessy in de spits komt. En dadelijk met gevaar, doorsteekpas Wannes, Jessy voor de keeper die echter goed uitgekomen is en de bal pakt. 48’bal bij Jessy die op de keeper trapt, de hardwerkende Louis kan in de herneming de 2-0 op het bord trappen, wedstrijd gespeeld denkt iedereen. Maar dadelijk reactie van Wielsbeke, ongeconcentreerd en slap verdedigen bij KVVC, veel te veel ruimte weggeven en de bal wordt gemakkelijk binnengetrapt, 2-1 terug een wedstrijd. Onze jongens weten duidelijk van de zenuwen, want het lukt niet meer om de wedstrijd onder controle te krijgen. Veel slechte passen, slecht positiespel, veel te veel ruimte weggeven, kortom het laatste kwart van de wedstrijd was zeker niet goed, kampioenstress zeker????Gelukkig houden Robbe en Hubert in de 2de helft centraal achteraan het hoofd koel en er zijn zeker nog genoeg kansen om te scoren want in de 54’is het Dobbe die Jessy mooi aanspeelt, maar Jessy trapt juist naast doel. 55’terug Jessy door, maar hij gaat voor eigen succes in plaats van rechts af te leggen naar de volledig vrijstaande Dobbe. 65’ is doelman Thomas nog eens paraat met een mooie redding in de hoek.66’ actie Sies-Jessy die aflegt naar de terug opgelapte Dali maar die trapt in de keeper zijn handen.68’ nog eens de sterk spelende Jessy door op links, jammer genoeg vergeet hij hier het balletje achteruit te leggen. 69’ Dali nog eens door, Jessy ook mee, Dali kiest voor af te geven naar Sies, voorzet-schot voor doel maar de keeper zit er terug tussen. Even later wordt de wedstrijd afgefloten op een 2-1 eindstand, weer 3 punten bij de teller en een belangrijke stap dichter bij de titel. Enkele olijke U14’ers spraken na de wedstrijd dat er naast de Daum-score nu ook de Cuvelier-score bestaat, dit na de 3de 2-1 overwinning op rij. Achtervolger Gent-Zeehaven blijft op 4 punten staan na hun vlotte 3-0 overwinning tegen Harelbeke

Nu eventjes een tussenpauze met op paasmaandag het tornooi op KVV Zelzate en daarna de niet te onderschatten verplaatsing naar Ieper.

Speelden voor NU14: Salenbien Thomas, Dhondt Ronald, Calcoen Robbe, Vanhoren Hubert, Blanckaert Jessy, Dhert Wannes, Stekelorum Dobbe, Kinget Louis(1), Ballieul Dali(1), Lanssens Niels, Hillewaere Sies, Verstraete Ruben.

Nationale knapen U15 Samenwerking Coxyde - De Panne - Oostduinkerke
SC Wielsbeke - KVV Coxyde
Eindstand: 2-4 ( 2-1)

Moeilijk om in de zandbak van Wielsbeke mooi voetbal te brengen maar toch probeerde KVVC er iets van te bakken. Na veel balbezit en enkele kansjes was het toch Wielsbeke die de score opende. Aaron stopte tot twee keer toe een schot maar telkens waren de tegenstanders gretiger op de bal en 1 – 0 geheel tegen het spelbeeld in. Iets later lag een misverstand tussen keeper en Denzel aan de basis van de tweede gele treffer. Ongelooflijk maar waar. Koksijde volledig baas en toch aankijken tegen een 2 – 0 achterstand. Net voor rust konden we toch tegen scoren. Na een ingestudeerde hoekschop kopte Xander tegen de paal maar Joost was knap gevolgd en deed de netten trillen. 2 – 1 en de spanning was terug In de rust vielen woorden als inzet, je hoofd ervoor leggen, druk zetten, vechten voor elkaar, Duels winnen en winnen en nog eens winnen. Dit resulteerde in een tweede helft die mooi wit gekleurd was. Ik zag enkel kansen voor ons. Een verdediging die niets meer weg gaf. Een middenveld dat werkte, een aanval die zorgde voor kansen en … doelpunten. Het was Remko die vandaag terug aan het kanon stond en er twee binnen trapte. Een own-goal van Wielsbeke ( die er toch zou zijn ingetrapt door onze aanvallers) zorgde voor de zekerheid. Van 2 – 0 achter naar 2 – 4 voor. Schitterend jongens.

Nationale scholieren U16 Samenwerking Coxyde - De Panne - Oostduinkerke
Eindstand: 1-4

Een moeilijke te bespelen tegenstander vandaag in Ooigem kregen we als tegenstander. KVVC wou hun spelniveau opkrikken en deed wat hen gevraagd werd. De taken werden goed ingevuld en met de nodige inzet werd een overwinning een feit. Toch kwamen we teug op achterstand maar heel vlug konden we gelijk maken. KVVC voetbalde dan bevrijd en kon de partij afsluiten met een eindstand van 1-4. Proficiat. Volgende wedstrijd 14 maart tegen de goed voetballende ploeg nl. Ieper.

Speelden voor KVVC: Lars – Robin – Julien – Mat – Nick – Birger – Pieter – Maxim -Boris – Jasper – Emiel en Guiseppe.

Eindstand: 8-1(3-0)

De beloften moesten deze ochtend na een lange nacht aan de slag tegen Nieuwkapelle, zonder een paar geblesseerden,die toch naar de match kwamen kijken van de beloften. Door de geblesseerden waren de beloften met 11 met dank aan Jelle Wils, die na de match met het eerste elftal de beloften versterkte. Opvallend aan de opstelling: onze doelman Denny Sneyaert speelde op de nummer 9. Na 9’ al een harde volley van Kevin die op de lat belandde. 15" alweer Kevin met een trap en de keeper duwt de bal in corner. 23" corner van Kevin en Jelle kopt de 1-0 binnen. 38" Sam met een pas naar Kevin die zwaar uithaalt en het staat 2-0. 42" Thomas diep gestuurd maar de keeper redt. 45’ Thyme met een laterale pas naar Denny en die maakt er met een trap in de haak er 3-0 van, met een salto tot gevolg.
50" Denny Radio alweer met een kans en hij twijfelt niet en maakt er 4-0 van. 65" Sam maakt er op corner 5-0 van. 63" met geluk maakt Nieuwkapelle er 5-1 van. 71" doorsteek pas van Jochen naar Sam die Jelle bedient en het staat 6-1. 80" Sam met een trap met binnenkant voet die in de haak belandt 7-1. 88" Doorsteekpas naar Pieter, die met het nodige geluk de eindscore vastlegt op 8-1

Speelden voor KRC: Gert Dawyndt, Sneyaert Denny(2), Cuvelier Sander, Jochen Vanisacker, Luchie Sammy, Allary Thyme, Mortier Sam(2), Dedeyster Thomas, Desaver Kevin(1), Demuysere Tyas, Desmet Alessandro, Pieter Geerts(1) en Jelle Wils(2).

VV Aartrijke - KRC De Panne
Eindstand: 4-1 ( 2-0)

Trainer Danny Dehaese stond vandaag voor de verplaatsing naar één van de topploegen uit de reeks, Aartrijke onder zware druk. Na de zwakke prestaties van de voorbije 2 weken moest vandaag een sterke prestatie neergezet worden, anders dreigde er ontslag vanuit de bestuurshoek.

Het draaide echter anders uit want KRC raakte nooit echt in de wedstrijd, en de kansjes voor onze Ratjes vielen op 1 hand te tellen. Aartrijke speelde met veel meer begeestering en met een winnaarmentaliteit en moest eigenlijk niet veel moeite doen om vlot afstand te nemen van KRC. In de eerste minuten kon KRC de druk van Aartrijke nog wel weerstaan. KRC dreigde in de 22’ met een lob van Sander Dehaese die maar net over ging na goed storen van Max Simoen. In de 25’ werd het dan 1-0 nadat een vrije trap op links werd binnengekopt voor doel waar opnieuw niemand van KRC in duel ging, een pijnlijke vaststelling dat het achteraan bij stilstaande fases steeds fout loopt. In de 32’ stond het 2-0, toen onze doelman Fabrice zich ongelukkig verkeek op een kopbal die net over hem ging. Aartrijke kreeg nog verschillende kansen, maar slaagde er niet in de verdiende voorsprong nog verder uit te diepen in de eerste helft.
In de tweede helft meer van hetzelfde, Aartrijke dat vooruit trok en KRC, dat ongeïnspireerd voetbalde. Dadelijk na de aftrap al een reuzenkans voor de thuisploeg, maar de bal van dichtbij tegen de deklat en in de herneming naast. In de 55’ minuut werd het 3-0, opnieuw via corner en opnieuw niemand die het de inlopende Aartrijkse spits echt moeilijk maakte. De Panne dreigde in de 65ste minuut via de ingevallen Thomas Dedeyster, die zijn poging uit het doel gered zag worden, en via een kopkans van Jelle Wils na een corner voor KRC. In de 68’ stopte Marnix Fieuw een thuisspeler foutief af in het strafschopgebied, en de strafschop werd feilloos omgezet zodat de stand 4-0 werd, niet eens een overdreven tussenstand. De Panne kon in de 75’ milderen via Max Simoen, die na een mooie actie met Jeffrey Schoolaert zijn poging in 2 keer langs de doelman kreeg, 4-1. Diezelfde Simoen dreigde in de 77’ nog eens met een hard shot dat gered kon worden, maar het was Aartrijke dat nog het dichts bij een doelpunt kwam toen Manu Jullien in de 82ste minuut een bal van de lijn moest redden na een vlijmscherpe counter. De wedstrijd kabbelde tot een einde, en de 4-1 stand bleef op het bord.

Voor trainer Danny betekende dit uiteindelijk het einde als trainer bij KRC De Panne want ’s anderendaags besliste het KRC-bestuur Danny te ontslaan en de hulptrainers Wesley Mestach en Koen Declerck aan te stellen als hoofdtrainers voor de rest van het seizoen.

Hopelijk beseffen de spelers ook dat zij hun fout hebben bij het ontslag van hun trainer en spelen zij nu super gemotiveerd de rest van de competitie uit, te beginnen met een levensbelangrijke thuiswedstrijd tegen Wenduine op woensdag 11 april, de 3 punten MOETEN thuisblijven.

Speelden voor KRC: Vanisacker Fabrice, Jullien Manu, Dorné Jeroen(52’Ludo Lecat), Mestach Wesley, Mahieux Philippe(50’Schoolaert Jeffrey), Simoen Maxim(1), Dehaese Sander(58’Thomas Dedeyster), Verdonck Ferre, Wils Jelle, Fieuw Marnik.

Er was geel voor Wesley Mestach (fout) en Dedeyster Thomas (fout)

3de geel voor Wesley Mestach die daardoor de volgende wedstrijd geschorst is.