Nationale knapen U15 Samenwerking Coxyde - De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – KFC Varsenare
Eindstand: 4-0 ( 3-0)

Na de lange maar succesvolle voorbereiding met onder andere winst in de tornooien van KSV Veurne en FC Gullegem, stond vandaag de start van de competitie 2012-2013 op het programma met een thuiswedstrijd tegen FC Varsenare.
Erg mooi voetbalweer, wedstrijd op terrein 1, 15 man in de selectie maar Sies moest in de opwarming afhaken met liespijn.

Rustige start van de wedstrijd met pas in de 8' een eerste actie op links van Maxime, mooie voorzet naar de 2de paal, Dobbe mist zijn kopbal, de bal komt nog bij Louis die over trapt. 13' terug mooie actie op links, Maxime, Jessy, terug Maxime met een mooie voorzet, kopstoot van Dobbe maar op de keeper. 15' eerste gevaar van Varsenare met een snelle actie door het midden, keeper Thomas is echter goed uitgekomen en kan de bal wegwerken. 17' terug Varsenare, slecht uitrappen van Thomas, bal komt op links waar een bezoeker duidelijk in buitenspel toch mag doorgaan, bal komt voor doel waar een goed opgestelde Robbe met een beetje geluk de bal op de doel lijn kan wegtrappen en die via onderkant lat terug in het veld springt. Even later na een vlugge tegenaanval, voorzet van Maxime en Dali kan gemakkelijk de 1-0 binnentrappen. KVVC duidelijk de betere ploeg, goede combinaties maar een te traag tempo maar in de 28’ toch 2-0, mooie pas van Ruben naar Dali en die twijfelt natuurlijk niet en trapt hard binnen. 34' terug een mooie en vooral snelle combinatie Wannes-Dali, nu is het Ruben die de 3-0 ruststand vastlegt. 37' actie op rechts, bal heen en weer, Niels kan voorzetten maar tegen de voeten van een verraste Dali. 46' duwfoutje van Ronald die hem een gele kaart oplevert, vrije trap net buiten de 16 maar slecht getrapt. 47' Ruben brengt Dali mooi alleen voor de keeper, onze spits wil de keeper passeren maar de sterke Varsenarekeeper kan nog net de bal uit de voeten van Dali halen. 48' mooie voorzet van kapitein Andreas naar Dali die alleen voor doel gemakkelijk binnentrapt. 51' snelle counter KVVC, Andreas door, mooi pasje naar Dali, duidelijke trekfout, scheids laat balvoordeel maar zonder resultaat. 53' mooie actie van Dobbe op rechts, hij kan op doel trappen maar bal tegen de binnenkant van de paal en terug het veld in. 57' mooie collectieve aanval, verschillende pogingen op doel maar steeds zit er een bezoekende speler of de keeper ertussen. Wedstrijd loopt rustig naar zijn einde en eindigt met een meer dan verdiende 4-0 overwinning. Volgende week zal het heel wat sneller en scherper moeten gaan op verplaatsing naar grote titelkandidaat KV Oostende, dat op de 1ste speeldag vlot met 0-5 won tegen KM Torhout, één van de sterkere ploegen uit de reeks.

Speelden voor NU15: Salenbien Thomas, Dhondt Ronald, Calcoen Robbe, Vanhoren Hubert, Blanckaert Jessy, Wannes Dhert, Stekelorum Dobbe, Kinget Louis, Ballieul Dali(3), Verstraete Ruben(1), Lanssens Niels, De Vlieger Stijn, Decock Andreas, Vanderbiest Maxime.

Eindstand: 3-2 (1-1)

Hopla we zijn weer vertrokken. Na het doorschuiven van Keeper Aaron en nr. 6 Xander zijn er een paar “nieuwe” spelers die moesten ingepast worden. Jammer dat we nog niet kunnen rekenen op Wout ( die ligt nog in de lappenmand na blessure bij Cercle) en Hannes die ook nog niet fit is na blessure 5 weken terug op training. We waren voor de eerste competitiematch gastheer voor Varsenare, Een ploeg die gekend is als grote en sterke ploeg. Mooi voetbalweer goede grasmat en start. Het waren de blauw zwarten die het sterkst van start gingen. Zeker vijf minuten moesten we het spel ondergaan. We kregen een lesje in gretigheid. De kustboys balden echter de vuisten en kwamen steeds beter en beter in de match. Joost prikte zijn eerste doelpunt van het seizoen na assist van Remko. 1 – 0.Tien minuten later speelde een verdediger te slap terug op Fabio en hun 9 maakte gebruik om weer langszij te komen 1 – 1, wat ook de ruststand was. Na de appelsien, druivensuiker en wat pep talk speelden de witjes (binnenkort de zwartjes) een sterke tweede helft. Zorgden voor vele doelkansen maar ongelooflijk maar waar was het weer KFC die wist te scoren na schermutseling in kleine rechthoek. (1 – 2 ). KVVC ging voluit voor de gelijkmaker en enkele minuten later was het prijs. Max Pro scoorde de gelijkmaker na assist van weer Remko. We konden op zoek naar de winning goal. De klok zorgde voor de spanning want vele kansen werden gemist en het was wachten tot in de 78 minuut toen Denzel, op hoekschop, zorgde voor de over verdiende drie punten. Proficiat aan alle spelers, zeker de nieuwe jongens, Fabio, Ambroos, Max Bu en Ian die ook hun steentje bijdroegen om de punten aan de kust te houden.

Eindstand: 8-0 ( 2-0)

De Panne begon goed aan de match en legde Merkem zijn wil op vanaf de 1e minuut. Dit resulteerde ook al snel in een eerste doelpunt. Na een corner van Kevin kon de volledig vrijstaande P-J de 1-0 mooi binnen koppen. Dan volgde er veel middenveldspel maar met duidelijk overwicht van KRC, tot Pieter foutief neergehaald werd in het strafschopgebied. Peter zette zich achter de bal en het stond 2-0. De Panne kreeg nog enkele kansen maar de score werd beperkt tot 2-0 aan de rust. De 2e helft startte uitstekend want het stond al snel 3-0. Gilles haalt de achterlijn en legt de bal mooi achteruit naar Thomas, die vervolgens simpel binnentikt. Even later staat het 4-0 wanneer Tyas Gilles de laan instuurt en die op zijn beurt beheerst afwerkt. Kort erna opnieuw Gilles alleen op doel af en het staat 5-0. Het volgende doelpunt komt op naam van Klaas Dekeyser. Na een slechte controle komt hij met een subliem hakje toch in scoringspositie en het staat 6-0. De 7-0 komt opnieuw op naam van Thomas die de bal heerlijk van buiten het strafschopgebied in de rechterbovenhoek krult. Even later scoort ook P-J nog zijn 2de van de dag met een mooi afstandschot. Eindstand 8-0, na een uitstekende partij van de reserven, waar een goede mentaliteit heerste en mooi voetbal werd getoond. Volgende week is er de derby op WS Adinkerke.

Speelden voor KRC: Arne Vanacker, Dries Dawyndt(K), Jochen Vanisacker, Sammy Luchie, Sander Cuvelier, Tyas Demuysere, Pieter-Jan Calcoen(2), Pieter Geerts, Klaas Dekeyser(1), Peter De Buck(1), Kevin Desaver, Gilles ‘Veranneman(2), Thomas Dedeyster(2), Pierig Le Loët en Thyme Allary.

1ste Elftal
KRC De Panne – WS Zarren
Eindstand: 2-1 ( 2-0)

Moeilijke start voor de competitie 2012-2013 voor ons 1ste elftal met een thuiswedstrijd tegen één van de titelkandidaten WS Zarren. Slechte voorbereiding van onze Ratjes, veel kwetsuren en dus een waslijst afwezigen: doelmanen Sneyaert(lies) en Tempelaere (hersenschudding na ongeval), Hoorne (revalidatie knie), Dorné( revalidatie heup), Suply(rug), Fieuw(knie), Verdonck(enkel), Desaever Nils ( operatie kruisbanden en meniscus, 6 maanden uit), Desaver Kevin(werk), Lehouck(langdurige reis), Geryl en Cataldi(werkomstandigheden), 12 spelers die dus zeker in aanmerking komen voor het 1ste elftal. Het was dus bang afwachten wat de eerste wedstrijd zou worden, maar tevens de kans voor veel spelers om zich te bewijzen dat ze ook 1ste-elftal waardig zijn. Wedstrijd wordt voor de 1ste maal in de geschiedenis van KRC op zaterdagavond gespeeld, meteen de officiële ingebruikstelling van de nieuwe veldverlichting op terrein 1. Meteen een succes wat betreft publieke opkomst, een goed gevulde tribune, een leuke sfeer en aftrap met de geschonken matchbal door federaal parlementslid Ann Vanheste.

De eerste kans in de wedstrijd was meteen al goed voor een doelpunt. KRC schakelde na balverlies van Zarren snel om, Maxim werd over links alleen op de doelman afgestuurd, hij aarzelde niet en stiftte de bal mooi in het doel,1-0 na amper 7’ spelen. Zarren moest duidelijk bekomen van deze vroege opdoffer en kon nauwelijks druk zetten en kansen creëren in het eerste halfuur. Toch was Zarren heel dicht bij de gelijkmaker toen na 20 minuten voetballen de bal met wat geluk bij de spits belandde en hij van in de 16 hard kon uithalen. Gelukkig voor KRC trof hij slechts het doelhout. KRC bleef goed voetballen en profiteerde optimaal van de ruimte achter de verdediging van Zarren. Op het halfuur gaf Sam, na een knappe combinatie over de rechterflank een gemeten voorzet op Maxim, die de bal mooi in de verste hoek binnenkopte. Na de 2-0 had De Panne de wedstrijd stevig onder controle en dreigde het zelf nog 2 keer: eerst via een afstandsschot van Dries Degraeuwe dat wat kracht miste en wat later nadat Maxim een verre uittrap van Tom goed had doorgekopt naar diezelfde Dries, maar die zijn schot zwaaide af. De spelers gingen dan ook met een verdiende 2-0 voorsprong de rust in. Na de rust was het nog altijd KRC dat het laken naar zich toetrok: een lobbal van Dries Degraeuwe ging over het doel en kopbalpoging van Alex werd door de keeper gered. Op het uur dreigde Zarren voor het eerst via een kopbal die er maar nipt over ging. Dat was voor KRC het signaal om het gaspedaal nog eens in te drukken. Eerst werd een hard afstandsschot van Tom Ameloot met veel moeite door de doelman in corner gewerkt en in de 71e minuut ging Maxim op wandel door de Zarrense verdediging, maar zijn geplaatst schot werd nog gered door de goed uitgekomen keeper. Uit de daaropvolgende corner kopte Maxim van dichtbij nog tegen de dwarsligger. Met nog een kwartier te spelen brak Dries Schoolaert door op links, maar zijn harde knal belandde recht in de handen van de doelman. Ondanks de vele kansen voor de Ratjes was het Zarren dat scoorde: de Zarrense spits trapte de bal van net buiten de 16 onhoudbaar voorbij keeper Tom in de linkerwinkelhaak. Met nog 10 minuten op de klok ging Zarren met hernieuwde moed op zoek naar de gelijkmaker. Bij KRC was het beste er van af en vocht men nu op karakter tot het laatste fluitsignaal. Het slotoffensief van Zarren begon met 2 uitstekende kopkansen: de eerste werd in de handen van de doelman gekopt, de tweede ging onbegrijpelijk over het doel heen. Daarna was er een geweldige save nodig van Tom op een geplaatst schot van binnen het strafschopgebied. De scheidsrechter had er blijkbaar nog zin in, want hij telde maar liefst 7 minuten extra tijd bij. Daarin raakte Alex nog gewond aan het gezicht na een tik van een schoen en in de allerlaatste minuut van de extra tijd leek het dan toch fout te lopen, maar de ingevallen Klaas Dekeyser kon nog gelukkig de bal op de lijn wegtrappen. Het laatste fluitsignaal kwam dan ook niet te vroeg en de ontlading was dan ook groot bij zowel de spelers als de supporters met het behalen van de vooraf onverwachte, maar dikverdiende eerste overwinning van het seizoen. Slecht nieuws is wel de ernstige kwetsuur van Alex Leloet die achteraf een neusbreuk en verwondingen aan de oogkas heeft opgelopen en verschillende weken buiten strijd zal zijn.

Speelden voor KRC: Winnock Tom, Deman Kevin, Jullien Manu, Lecat Ludovic, Le Loet Alexandre ( 90’Sammy Luchie), Mortier Sam, Schoolaert Dries(81’Klaas Dekeyser), Simoen Maxim(2), Ameloot Tom, Degraeuwe Dries(72’Gilles ‘Veranneman), Wils Jelle.

Reservedoelman Vanacker Arne bleef op de bank.

Er was geel voor Jelle Wils wegens een fout.