Nationale knapen U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
Oefenwedstrijd
KVV Coxyde – KV Oostende
Eindstand: 0-4 ( 0-1)

Eindelijk nog eens voetbal, maar meteen een zware tegenstander in deze oefenwedstrijd tegen competitieleider KV Oostende. KVVC verzwakt aan de aftrap door het ontbreken van kapitein Andreas Decock, Sies Hillewaere en Ronald Dhondt. De jarige Ruben mocht aantreden als kapitein. Slappe start van KVVC en KVO goed gestart en in de 5’ reeds de 0-1, een lange bal vooruit op links, voorzet naar de 2de paal waar veel te gemakkelijk de score kan geopend worden. KVVC nu wakker en het neemt de match in handen. Goed combinatievoetbal en er komen kansen. 9’ een eerste schot van ruben dat net naast gaat. 11’ een actie van Dali, schot maar ook nipt naast. 13’ een prachtig afstandsschot van Robbe, safe van de keeper die de bal tegen de kruising duwt. 16’ vrije trap Wannes, bal gaat naast. 17’ actie Dali-Ruben-Dali maar de keeper kan nog net de bal pakken voor Dali kan afwerken. KVO komt niet meer in het spel voor en mag gelukkig zijn dat onze jongens geen geluk hebben in de afwerking. Wedstrijd valt dan wat stil, mede door het uitvallen van onze aangetrapte kapitein Ruben die sterk bezig was, maar in de 28’ vrije trap van Wannes, bal bij Maxime die achteruitlegt voor Jessy, bal terug bij Wannes met een harde schuiver over de grond maar terug de keeper die pakt.33’nog eens KVO met een counter, redding van Jessy en de bal gaat uiteindelijk in corner. 35’ nog een snelle counter van KVO, de ver uitgekomen thomas wordt gelobd maar de bal gaat naast. Ruststand 0-1 waarmee vooral KVO erg, erg gelukkig mag zijn.

2de helft loopt het heel wat minder bij KVVC, er wordt tactisch wat veranderd om meer druk naar voren te zetten maar KVO kruipt nog wat meer achteruit met een dicht bevolkte verdedigingslinie en speculeert duidelijk op de counter. 43’ actie Maxime-Jessy naar Dali, die 2 man kan uitkappen maar uiteindelijk naast schiet. 51’al dan niet fout op Louis in het strafschopgebied, scheidsrechter Spinnewyn laat doorspelen,snelle uitbraak maar Jessy komt goed tussen. 52’ terug KVO met een snelle, goed uitgevoerde tegenaanval en het staat 0-2. 58’ terug KVO op de counter, ditmaal brengt Thomas redding. 60’ terugspeelbal Hubert naar Thomas die zichzelf in de problemen brengt en erg slecht ontzet, gelukkig neemt de KVO-spits het cadeautje niet aan. KVVC is nu duidelijk leeg gespeeld en kan niet meer dreigen, een lustig counterend KVO maakt er in de 61’ nog 0-3 van. 63’ nog een strafschop tegen na een lichte fout in de 16 van een sterk spelende Styn Devlieger,probleem omgezet en meteen de 0-4 eindstand op het bord. Zware verliescijfers, maar KVVC mag terugkijken op een sterke 1ste helft waar het eigenlijk bij de rust op voorsprong moest staan, 2de helft was heel wat minder. Woensdag wacht een zware bekerverplaatsing naar KVK Avelgem, 1ste in de provinciale reeks zonder verliespunten. Wedstrijd wordt gespeeld zonder 3 van onze sterkhouders, Luis, Andreas en Dali. De overgebleven spelers zullen zich zeker voor 200% moeten geven om de schade te beperken.

Speelden voor KVVC: Thomas Salenbien,Styn Devlieger, Robbe Calcoen, Hubert Vanhoren,Dobbe Stekelorum, Jessy Blanckaert,Wannes Dhert, Louis Kinget,Wout Samijn, Maxime Vanderbiest,Ruben Verstraete Niels Lanssens,Dali Ballieul,

Nationale scholieren U16 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
oefenwedstrijd
Eindstand: 0-6 ( 0-2)

Het is niet gebruikelijk om een verslag te schrijven van een vriendschappelijke wedstrijd . Bij de wedstrijd tegen KVO dan misschien toch beter wel. We moesten aan de bak met twaalf spelers gezien Tim nog steeds op de sukkel is met zijn rug en Ambroos op vakantie is. Het eerste kwartier van de wedstrijd was belovend , er was druk en de wil om een goeie partij te zijn voor de leider in onze reeks

was aanwezig. Jammer dat twee slechte passes zorgden voor een 0 - 2 achterstand. Fouten die eigenlijk niet mogen maar wanneer je probeert te voetballen en niet kiest om lange ballen te versturen is dit het gevaar die er in zit. Dit zijn leer momenten die horen bij de opleiding. De spelers die in de fout gingen weten maar al te goed dat ze fout zaten met hun pass. Nog voor de rust moesten we ook Joost aan de kant houden na een trap op de voet . Elf spelers nog om de tweede helft af te werken en het werd steeds moeilijker . Hannes probeerde zijn niveau te halen maar was ziek en moest steeds maar weer de sanitaire afdeling opzoeken. Bepaalde momenten stond de ploeg dus met tien man op het veld. Het ging van kwaad naar erger . Op het middenveld kon enkel Ward nog voor de volle 100 procent gaan. James kon niet meer lopen door liespijn en M Prosec moest afhaken door pijn aan de voet. Tegen KVO die goed samenspeelde was het zonder middenveld gewoon niet te doen voor onze spelers om ook maar iets te tonen van hun kunnen. Eenrichtingsvoetbal was het resultaat en Oostende kon in elke helft drie keer scoren ..... Ik weet niet hoe het zal zijn met al de geblesseerden voor komend weekend . Laat ons hopen dat iedereen hersteld is en we onze opmars in de competitie kunnen verder zetten bij de moeilijke thuismatch tegen Eernegem. Sorry voor de ouders die het koude weer trotseerden maar geloof me, we kunnen veel beter maar met al die blessures was het niet te doen.

Eindstand: 5-2 ( 4-0)

KRC stond voor de herstart van de competitie na de lange winterperikelen voor een moeilijke verplaatsing naar VVG Alveringem, thuis steeds een moeilijk te bespelen tegenstander. Veel supporters van KRC van de partij, hoopvol op een scherp en gretig KRC na de lange onderbreking, maar het draaide helemaal anders uit. Rustig begin van de wedstrijd met windnadeel, maar al duidelijk een veel scherpere thuisploeg die vocht voor iedere bal, weinig ruimte weggaf tegen onze Ratjes die het allemaal nogal rustig opnamen. Niemand echt verrast dan ook in de 21’ als er van op links erg gemakkelijk een voorzet kan gegeven worden, mooi maar met het nodige geluk binnengekopt door de kloeke spits Vannieuwkerke van de thuisploeg. 27’ terug erg slap uitvoetballen, bal onderschept, schot uit de 2de lijn van een volledig vrij staande thuisspeler en het staat 2-0. 28’ terug erg,erg gemakkelijk een voorzet van op links terug heel gemakkelijk binnengekopt en 3-0. 36’ terug een snelle counter van Alveringem,zeer gemakkelijk uitgespeeld en met een lob over keeper Tom heen en het staat 4-0,meteen ook de ruststand. Zware cijfers voor een erg slap KRC, voetballend ongetwijfeld veel beter dan de thuisploeg, maar inzake inzet en karakter heel,heel wat minder en dit ook niet voor de eerste keer dit seizoen.

2de helft startte hoopvol met dadelijk Maxim alleen voor de keeper, maar in plaats van de uitgekomen keeper te lobben speelt Maxim de bal over de grond tegen de benen van de keeper. 54’ een schot uit de 2de lijn van Ferre, keeper lost en de goed gevolgde Maxim trapt de 4-1 binnen. Terug enige hoop bij KRC, maar in de 58’ terug veel geklungel bij KRC, snelle actie op rechts, bal voor en de bonkige thuisspits scoort zijn 2de doelpunt, 5-1 en wedstrijd nu volledig afgelopen. KRC heeft nu veel balbezit maar vangt er erg weinig mee aan en in de 69’ komt KRC goed weg als een thuisspeler terug alleen voor doelman Tom komt die echter redding kan brengen. 83’ nog een schot van tyas op doel, duidelijk handspel van een thuisspeler in de 16 maar scheidsrechter Sam Decroo laat gewoon doorspelen. 88’ vrije trap Ferre, Tyas kopt mooi de 5-2 eindstand op het bord.

Zware nederlaag voor een zwak KRC, grote ontgoocheling bij de talrijk meegekomen supporters, waaraan onze 1ste-elftalspelers een klinkende revanche verschuldigd zijn in de volgende thuiswedstrijd tegen Merkem. Onze spelers moeten eens beginnen beseffen dat goed kunnen voetballen niet voldoende is, dat er ook met inzet en veel meer beleving moet gespeeld worden!!!!

Speelden voor KRC: Winnock Tom,Luchie Sammy(46’Schoolaert Dries),Jullien Manu,Demuysere Tyas(1),Lehouck Xander (53’Pieter Geerts),Mortier Sam,Verdonck Ferre,Simoen Maxim(1),Hoorne Ruben,Desaver Kevin,Wils Jelle(37’Croes Mathias).

Reservedoelman Denny Sneyaert bleef op de bank.

Er was geel voor Lehouck Xander(fout),Hoorne ruben(protest) en Desaver Kevin(fout)