Wedstrijdverslagen 17/18-11-2012

Woensdag 14/11/ 2012: KVK Ieper – NU15 KVV Coxyde 1-2 (0-1)
Terugwedstrijd Jeugdcup het Nieuwsblad

Na de nipte 4-3 overwinning in een hard bevochten heenwedstrijd, stonden onze NU 15 voor een zware terugwedstrijd tegen het snelle counterende Ieper. KVVC erg gemotiveerd neemt dadelijk de match in handen en in de 1ste minuut al kapitein Andreas alleen voor de keeper, poging tot lob die mislukt. 3’mooie opgebouwde aanval, mooie voorzet van Niels, de goed ingekomen Dobbe trapt over aan de 2de paal. 5’ is het Ieper met een actie van hun spits die blijft doorgaan, maar goed afgeblokt door Ronald. 9’ snel gegeven vrije trap Robbe, Dali naar Dobbe die mooi past naar Andreas wiens schot nog geblokt wordt. KVVC blijft de betere ploeg met veel balbezit maar weinig uitgespeelde kansen, maar het blijft opletten voor de snelle uitbraken van Ieper. 23’ doorsteek Sies naar Dali die de hoek ingaat, mooie actie van Dali maar zijn schot te zwak voor de keeper te verontrusten. 32’ Styn op rechts, lange pas naar Dali die Ruben kan aanspelen, mooie beweging Ruben en het staat verdiend 0-1, meteen ook de ruststand. 39’ erg mooie KVVC-aanval, Dali kan voorzetten en Ruben komt ingelopen en werkt af, doelpunt echter afgekeurd wegens erg twijfelachtig buitenspel. 42’ Dali door op kracht, mooie trap op doel maar juist naast.

45’ pas van een sterk spelende Louis naar Dobbe die na een formidabele inspanning kan voorzetten, Niels kan alleenstaand voor doel binnentrappen maar hij schiet nog onbegrijpelijk over doel. 49 vrije trap Andreas, juist boven de lat buiten. Even later terug de bal bij Niels aan de 2de paal, terug onbegrijpelijk naast getrapt. KVVC is nu duidelijk de beste ploeg maar in de 65’ staat het opeens toch 1-1 als na niet scherp genoeg verdedigen de bal binnengaat. Ieper gelooft terug in zijn kansen om door te gaan maar ze slagen er niet meer in om aan kansen te geraken. Het is integendeel Wannes die in de laatste minuut de bal van dicht bij doel binnentrapt en zo de meer dan verdiende 1-2 overwinning vastlegt. KVVC door naar de volgende ronde in de jeugdcup Het Nieuwsblad, loting volgt in december, volgende wedstrijden op 23 en 30 januari.

Speelden voor NU15: Salenbien Thomas, Dhondt Ronald, Calcoen Robbe, Dhert Wannes(1), Vanhoren Hubert, Blanckaert Jessy, Styn Devlieger, Louis Kinget, Stekelorum Dobbe, Ballieul Dali, Verstraete Ruben(1), Hillewaere Sies, Lanssens Niels, Decock Andreas, Vanderbiest Maxime.

Nationale knapen U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KSV Diksmuide - KVV Coxyde
Eindstand: 0-4 ( 0-1)

Na de mooie bekeroverwinning op Ieper stond vandaag de verplaatsing naar het vroegere zwarte beest van onze jongens, KSV Diksmuide op het programma. Vandaag zonder onze geschorste Jessy Blanckaert, maar met Dobbe Stekelorum als een goede plaatsvervanger. Op een slecht, erg hobbelig veld neemt KVVC een goede start met een voorzet van op rechts door Sies, bal gaat over Dali heen, bal bij Maxime die aflegt voor Andreas die naast trapt. 5’ scoort onze kapitein Andreas toch de 0-1 op aangeven van Dali. 10’ prachtige actie van Dali, 3 man en de keeper worden uitgespeeld, maar dan toch nog ongelukkig balverlies. KVVC houdt de match goed onder controle, geeft niets weg maar echte kansen blijven achterwege tot in de 23’ Dali terug alleen op doel kan afgaan maar toch nog onbegrijpelijk naast trapt. 25’ Sies naar Ruben die de botsende bal moeilijk onder controle krijgt, bal op links naar Niels die ook naast trapt. Diksmuide hanteert veel de buitenspelval, onze jongens lopen er te vaak gretig in maar worden ook enkele keren onterecht afgefloten. 33’ lange bal Andreas naar Niels, Dali kan de bal verder koppen naar Ruben, ditmaal niet in buitenspel, Ruben gaat door, passeert de keeper maar besluit toch nog in het zijnet. Ruststand 0-1, te weinig volgens de gekregen kansen, doelman Thomas bleef zo goed als werkloos met een sterk spelende verdediging bestaande uit Dobbe, Robbe, Hubert, Ronald en Styn voor hem.
2de helft kan niet beter starten, met in de 38’ Dali op links met een actie, bal mooi voor en Dobbe staat op de juiste plaats om de 0-2 binnen te trappen. 41’ doorsteek Dali naar Ruben die alleen op doel kan afgaan, goede afwerking maar de bal belandt op de paal.50’nu is Dali alleen door op de keeper maar hij trapt recht op de keeper, bal komt terecht bij Dobbe maar diens poging wordt door de keeper gepakt. 57’ eerste werk voor Thomas met een trap die hij al bij al gemakkelijk kan pakken. 59’ mooi gegeven vrije trap van Wannes, ook goed bezig tegen zijn ex-ploeg, Andreas staat op de juiste plaats om de 0-3 te scoren.61’ een hoge bal van Sies naar Dali die kan doorgaan en ditmaal over de keeper de 0-4 eindstand vastlegt. Goede prestatie van gans de ploeg tegen een stugge thuisploeg. Woensdag terug een moeilijke opdracht, de verplaatsing naar Racing Mechelen waar voor een plaats in de kwartfinales voor de Beker van België gestreden wordt.

Speelden voor NU15: Salenbien Thomas, Dhondt Ronald, Calcoen Robbe, Dhert Wannes, Vanhoren Hubert, Styn Devlieger, Louis Kinget, Stekelorum Dobbe(1), Ballieul Dali(1), Verstraete Ruben, Hillewaere Sies, Lanssens Niels, Decock Andreas(2), Vanderbiest Maxime.

Gewestelijke knapen U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – Union Zandvoorde
Eindstand: 5-0

Geen verslag ontvangen

Nationale scholieren U16 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
Eindstand: 1-2 (1-1)

Match die iedereen, gezien de geschiedenis, wilde afsluiten met 3 punten. Jammer genoeg was dit in de eerste helft niet te zien in ons spel. Te traag, te veel slechte passing, te zenuwachtig spelen en zo en te snel grijpen naar lange ballen die bijna elke keer resulteerden in balverlies door het gretiger werk van Diksmuide. Gelukkig was Dante er om een van de lange ballen naar rechtsvoor om te toveren in een mooi doelpunt, 0 -1.We vochten verder en kwamen wat meer in de match. Dat we een heel vriendelijke ploeg zijn bewees één van onze verdediger met een vroeg Sinterklaas geschenk. 1-1 en een leermoment rijker.
Na de rust was het een volledig ander KVVC die van start ging. We zullen toch eens moeten controleren wat Bianca in die appelsienen doet en vanaf de volgende match die op te eten voor de match ipv tijdens de rust. Nu zagen we een gretiger Koksijde. Combinaties, betere passing, goede druk, we wonnen meer duels en dwongen met een goal van Joost de overwinning af.

Jammer voor Tim die probeerde zijn comeback te vieren maar na tien minuten terug de bank moest opzoeken …… te vroeg dus.

Uitslagen nationale – bijzondere ploegen KVVC-KRC-KVVO:

NU12 KVVC – KSV Diksmuide 5-0
NU13 KVVC – KSV Diksmuide 0-1
GU13 KVVC - Zandvoorde 6-1
NU14 KVVC – KSV Diksmuide 0-1
BU15 KVVO – KWS Adinkerke 1-2 ( oefenwedstrijd)
BU17 KVVO- Ardooie 0-5 (Forfait)
NU17 KVVC – KSV Diksmuide 2-2
NU19 KVVC – KSV Diksmuide 3-0
BU21 KVVO - Ardooie 1-3

KRC De Panne – SC Lombardsijde A
Eindstand: 2-4 (2-1)

Dit weekend was er voor de KRC-reserven een moeilijke thuismatch tegen Lombardsijde A, de 2e in de stand. KRC neemt de match onmiddellijk in handen en in de 1' al kan P-J alleen op doel af gaan, maar hij besluit op de keeper. 10' opnieuw KRC voorzet van op links van Pieter naar Klaas, maar ditmaal gaat de bal naast. 12' Nu is het Klaas met de voorzet naar P-J, hij kan net niet genoeg bij de bal maar een Lomba-speler wel, weliswaar met de hand maar geen strafschop gekregen. 25' Pieter met een poging maar de keeper staat in de weg, rebound voor P-J maar ditmaal staat een speler in de weg, anders was het doelpunt. 28' Eindelijk krijgt KRC zijn verdiende voorsprong wanneer Matthias een vrije trap kan deviëren in doel. 30' terug KRC, P-J naar Pieter, maar zijn schot wordt opnieuw gepakt door de sterk spelende keeper. 40' actie van P-J, bal naar de vrijstaande Yensi maar zijn schot gaat over. 44' eerste kans voor Lombardsijde, bal van op rechts voorgezet naar de 2e paal en volledig vrij binnengekopt, 1-1. Een typisch voorbeeld van wanneer je de kansen niet afmaakt, je altijd het deksel op de neus krijgt. In de 46' terug KRC via Matthias, die de bal op de borst neemt en schiet in de draai, maar de keeper pakt de bal met een miraculeuze redding en voorkomt zo een nieuwe achterstand voor Lombardsijde, 1-1 blijft dan ook de ruststand. De 2de helft begint als een kopie van de 1e, met opnieuw een sterk spelend De Panne. 47' stiftbal van P-J, keeper pakt. 49' Na doorjagen van Klaas kan Dries Schoolaert in stelling komen, maar opnieuw wordt zijn schot gepakt door de keeper. 55' Nu is het Yensi die alleen op doel mag, maar ook hij besluit op de keeper. 60' opnieuw een 100% doelkans via Yensi en Pieter, maar geen van beide kan de keeper verslaan. De daaropvolgende corner belandt op de slof van Dries Schoolaert en die schiet de bal mooi in de rechterbovenhoek, oververdiende 2-1. 65' Klaas naar Pieter maar opnieuw kan hij niet scoren. 70' KRC met z'n 3en alleen op de Lomba-goalie af maar de kans wordt uiteindelijk gemist door P-J. Onbegrijpelijk hoeveel reuzenkansen tot nu toe al gemist zijn. 72' Lombardsijde komt nog eens over en het staat direct 2-2. Dan komt Lombardsijde met z'n 10en door een speler met een 2de gele kaart, te staan. 79' nog eens Lombardsijde in de counter, bal over Arne en opnieuw binnen, 2-3. 82' terug KRC met een corner naar Matthias maar opnieuw de keeper in de weg. 83' staat het 2-4 wanneer een schot eerst nog gepareerd wordt door Arne maar de rebound toch binnen gaat. 86' Nog maar eens P-J maar zijn schot gaat naast. 90' penaltyfout op Pita, strafschop genomen door Matthias maar, in de lijn van de hele match, kan ook hij niet tot scoren komen.

Eindstand 2-4, na een erg sterke match maar een ontzettend zwakke afwerking. Hopelijk kan er volgende week tegen Nieuwkapelle ook zo goed gespeeld worden maar worden de kansen dan wel afgewerkt. Speelden voor KRC: Arne Vanacker, Dries Degraeuwe, Jochen Van Isacker, Dries Dawyndt, Sander Cuvelier, Dries Schoolaert(1), Matthias Croes(1), Pieter Geerts, Klaas Dekeyser, Pieter-Jan Calcoen, Yensi Sunardi, Niels Dumon en Thyme Allary.

KRC De Panne – JV Lo-Reninge

Eindstand: 5-0 ( 2-0)

Thuismatch op zaterdagavond voor ons 1ste elftal tegen staartploeg Lo-Reninge, dat ook nog zwaar gehandicapt aan de wedstrijd moest beginnen. KRC zonder titularisdoelman Tom Winnock met een stressfractuur aan de voet zodat Denny Sneyaert de plaats als KRC-doelman mocht innemen. Kevin Desaver ook niet van de partij wegens werkomstandigheden, positief is een 1ste selectie voor Mathias Croes die door een jobverandering terug aan trainen toekomt.

KRC begint erg slap en ongeconcentreerd aan de wedstrijd, de beginfase wordt verder nog gekenmerkt door veel slechte passes en veelvuldig gebruik van de lange bal langs beide zijden. Niet toevallig vielen de eerste kansen dan ook uit stilstaande fases. Uit een corner kon Lo-Reninge de eerste kans puren: een ongedekte speler kon aan de 2e paal vrij inkoppen, maar de kopbal miste kracht en belandde recht in de handen van keeper Denny. Op het kwartier antwoordde KRC met een vrije trap van Jelle, maar zijn harde knal langs de muur werd met enig moeite door de bezoekende doelman gered. 20’ is Lo-Reninge opnieuw gevaarlijk: een voorzet van rechts werd eerste instantie weg gebokst door Denny, in de herneming stond een bezoeker in de weg op het schot van zijn teamgenoot. In de 25’ wordt Max foutief neergehaald in het strafschopgebied, kapitein Jelle nam zijn verantwoordelijkheid en stuurde de keeper naar de verkeerde hoek, 1-0 voor KRC dat nu het laken meer naar zich toe trekt en enkele goede kansen versiert om de score te verdubbelen: eerst gaat een schot van Max nog voorlangs en op het halfuur strandde een doelpoging van Sam op de paal na een knappe beweging. 32’ is het dan toch raak: na een snelle combinatie van De Panne komt de bal tot bij Sam die het overzicht behoudt, via Max komt de bal terecht bij Ferre die de bal simpel in de hoek van het doel schiet.5 Minuten voor de rust zijn de Ratjes opnieuw gevaarlijk via een voorzet van Guillaume, maar de kopbal van Max gaat net naast de paal. In de blessuretijd van de eerste helft kwam Lo-Reninge nog eens dreigen: de spits controleert de bal in de 16, maar zijn schot gaat gelukkig net naast het doel. Zonder echt hoeven door te drukken en goed te voetballen gaat KRC met een 2-0 voorsprong de rust in.
Na de pauze gaat De Panne op zoek naar het geruststellende 3e doelpunt en probeerde het beter te voetballen. 50’ leggen Ferre en Sam een goede combinatie op de mat, maar Sam geraakt in 2 pogingen niet voorbij de bezoekende doelman. Enkele minuten later legde Tom de bal goed opzij tot bij Sam, maar zijn plaatsbal strandde op de dwarsligger. 61’ is het dan toch raak: na goed combinatievoetbal over rechts kan Tom alleen op de keeper afgaan, zijn schot wordt eerst nog gered door de keeper, maar Max was goed gevolgd en hij tikt de bal rustig in doel, 3-0.In minuut 68 trillen de netten voor een 4e keer, Max wordt goed diep gestuurd en stormt van rechts op het doel af, de doelman kan zijn voorzet onvoldoende keren en een goed gevolgde Yensi maakt zijn eerste doelpunt van het seizoen. Een kwartier voor tijd kwam Lo-Reninge nog eens aan het doel van KRC, maar een attente Denny redt goed. 85’ staat de forfaitscore op het bord wanneer Max enig mooi voorbij 3 verdedigers en de keeper dribbelt en zijn 11 goal van het seizoen tegen de netten schiet. In de slotminuut van de wedstrijd probeerde Lo-Reninge het nog eens, een anders goed keepende Denny is geklopt op het schot van net buiten de 16, maar de paal houdt de bezoekers van een eerredder. Opdracht volbracht, volgende week wordt het heel wat moeilijker op het veld van FC Westouter zonder de geschorste Xander Lehouck en met twijfelgevallen Kevin Deman en Tyas Demuysere die gehavend uit deze wedstrijd kwamen.

Speelden voor KRC: Sneyaert Denny, Deman Kevin, Demuysere Tyas, Jullien Manu, Wils Jelle(1), Lehouck Xander, Werquin Guillaume (73’ Croes Matthias), Verdonck Ferre(1) (76’ Fieuw Marnik), Mortier Sam, Ameloot Tom (65’ Sunardi Yensi(1)) en Simoen Max(2).

Reservedoelman Vanacker Arne bleef op de bank.

Er was geel voor Xander Lehouck en Croes Matthias (overtreding)